Gość: dyziak IP: *.* 29.12.02, 14:48 Potrzebuję dobrego psychologa/psychiatry, pilnie!!!Problemem jest to,że musi przyjmować państwowo, bo nie mam możliwości na prywatne wizyty. Póki co... Będę Wam ogromnie wdzięczna za namiary.dyziak Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: beacon Re: bardzo potrzebny psycholog IP: *.* 30.12.02, 12:15 Witam,Polecam Laboratorim Psychoedukacji na Katowickiej (Saska Kępa) tel. 617 61 64 lub 616 13 72.Są tam bardzo dobrzy psycholodzy i psychiatrzy - ale niestety jest to placówka prywatna - trzeba płacić.Sporym problemem dzisiaj jest dostać się do psychologa bezpłatnie - bo większość placówek (nawet bardzo dobrych została zlikwidowana - bo ubezpieczalnie nie płacą za ich usługi - nie podpisują z nimi umów).Jedno miejsce które przychodzi mi do głowy to Ośrodek Psychoterapii Analitycznej na Sobieskiego 112 (skrzyżowanie Sobieskiego z Chełmską). Jest tam poradnia i oddział dzienny. Podaję dwa telefony:841 26 13, 841 87 51Tutaj do niedawna było bezpłatnie a jak jest w tej chwili nie wiem. Zadzwoń.Jak coś sobie jeszcze przypomnę to napiszę.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka-es Re: bardzo potrzebny psycholog IP: *.* 30.12.02, 20:47 cześć, niestety nie jestem w stanie podać Ci konkretnych telefonów, ale postaram się nakierować Cię do odpowiednich ludzi. Spróbuj zadzwonić na wydział psychologii Uniwersytetu Warszawskiego znajdujący się na ul. Stawki 5/7 (tel. znajdziesz w książce telefonicznej). Jak zgłosi się centrala, to poproś z katedrą psychoterapii lub konkretnie np. z Panią Basią Tryjarską. Jest to pani, która należy do Polskiego Towarzystwa Psychologicznego i z pewnością będzie wiedziała gdzie i kto bezpłatnie. Na pewno pokieruje Cię dalej, poda telefony do dobrych specjalistów. Ona sama zajmuje się chyba terapią grupową, nie wiem czy indywidualną również. Zapytaj ją też o Akademicki Ośrodek Psychoterapii, tam czasem prowadzi się terapie i inne takie i z tego co wiem za darmo.Pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka-es Re: bardzo potrzebny psycholog IP: *.* 30.12.02, 20:51 hej, zapomniałam jeszcze napisać o możliwości kontaktu z psychologiem przez różne fundacje. Nie wiem czy chodzi Ci o pomoc dla osoby dorosłej czy dziecka. Dorosła kobieta może szukać pomocy w fundacji "Początek", dziećmi natomiast zajmuje się m.in. Stowarzyszenie Pomocy Rodzinie "OPTA", ale nie wiem w jakim zakresie. Niestety nie potrafię podać Ci numerów do tych fundacji, ale w książce tel. z pewnością je znajdziesz.Pa, aga Odpowiedz Link Zgłoś