Dodaj do ulubionych

Pediatra LIM

09.07.07, 16:44
Witam wszystkie mamy,
czy mozecie polecic dobrego pediatrę z Centrum Medycznego LIM?
Zależy mi na lekarzu, takim z prawdziwego zdarzenia, z podejściem do dzieci,
bo odnoszę wrażenie, że wielu w tej placówce, swoją pracę traktuje jak
przymus. Wkurza mnie to, bo przecież jest to placówka niepubliczna i za
usługi płaci się duże pieniądze...
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jovila Re: Pediatra LIM 09.07.07, 17:41
      Ja też szukam pediatry w LIMie- polecono dr Gajdulewicz, dr Jakubowską i dr
      Wieczorek- czekam na jakieś "szczegóły" ale na razie 2"głosy" na Gajdulewiczsmile)
      • kajak75 Re: Pediatra LIM 11.07.07, 15:45
        Ja polecam Jolante Tyczynska. POniewaz nie mam karty w LIMie, zamawiam ja do
        domu. KOsztuje to tyle samo, co bym zaplacila w LIMie.
      • dorkor33 Re: Pediatra LIM 28.07.07, 20:58
        Ja zdecydowanie polecam dr Iwonę Jakubowską w LIMie - pediatra i lekarz
        rodzinny. Od roku czyli od urodzenia leczy moją córkę, męza i mnie. Cudowna,
        ciepła osoba i bardzo kompetenty lekarz. Poświęca pacjentowi dużo czasu,
        niczego nie robi po łebkach. Jak dotąd wszystkie jej diagnozy były trafne, więc
        mam do niej zaufanie.
    • dominika8 Re: Pediatra LIM 12.07.07, 20:39
      dr Wieczorek-mądra lekarka z super podejściem do dzieci
    • ciutka Re: Pediatra LIM 14.07.07, 21:57
      Dr, Gajdulewicz polecam, ja szukam teraz niestety dobrego chirurga dzieciecego
      z Limu , córeczke pogryzł pies i jestesmy po wizycie w szpitalu, może któras
      może z Was polecić jakiegoś chirurga dzieciecego z Limu???
    • beta32 Re: Pediatra LIM 23.07.07, 15:57
      U swojej 11-letniej córki zdiagnozowałam boreliozę, taką chyba z 6-letnim
      stażem. Czeka nas długie i trudne leczenie.
      Szukam lekarza w LIMie, ale nie takiego który niby wie wszystko najlepiej.
      Szukam kogoś kto:
      - potrafi się przyznać do swojej niewiedzy i stale sie doucza
      - jest otwarty na dyskusję i współpracę z pacjentem
      - nie boi się wybiegać poza standardy
      - chętnie kieruje na badania
      - grypę leczy leżeniem w łóżku i witaminami,a stwierdzone infekcje bakteryjne -
      porządnymi dawkami antybiotyków

Może to być pediatra, lekarz rodzinny, ewentualnie neurolog.
      Jeśli nawet taki lekarz nie podejmie sie leczenia, to chciałabym żeby chociaż
      zrozumiał(a) taką potrzebę i zechciał(a) kierować raz w miesiącu na badania
      kontrolne. Jeśli możecie kogoś takiego polecić to będę bardzo wdzięczna.
      • fasolka99 Re: Pediatra LIM 27.07.07, 08:44
        Sprobuj moze do dr Wieczorek - jest na pewno bardzo dobrym pediatra. Stosuje
        leczenie tak jak napisalas, wlacza tez leki homeopatyczne. Tylko radze -
        sprobuj sie umowic w tygodniu a nie w weekend, bo w weekend w LIMie pediatrzy
        sa czesto proszeni przez recepcje o przyjmowanie dodatkowych pacjentow. Dr
        Wieczorek bardzo tego nie lubi (bo zaczyna jej brakowac czasu na badanie i ma
        opoznienia) i potrafi zrobic sie nerwowa. Nie w stosunku do dziecka,
        absolutnie, ale wyczuwa sie atmosfere. Zreszta nie dziwie sie jej. A Ty chyba
        chcialabys porozmawiac z lekarzem na spokojnie, odnosze wrazenie, i nie byc
        popedzana.
        • beta32 Re: Pediatra LIM 27.07.07, 09:24
          Do homeopatii to ja jestem bardzo sceptyczna. Szukam lekarza który do tematu
          intensywnej wielomiesięcznej antybiotykoterapii podejdzie co najmniej ze
          zrozumieniem. Ja sama do tej pory unikałam stosowania antybiotyków, zarówno u
          siebie jak i u dzieci. Córka była nimi leczona tylko raz, a ma już 11 lat. Ale
          teraz wiem że trzeba sad.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka