Dodaj do ulubionych

Progi dochodowe.

16.09.10, 11:46
Dziewczyny - trzeba pilnować, bo mi kobieta z MOPS powiedziała, ze mają być podwyższone progi dochodowe do celówek z 351,- na czterysta coś. Nie wiem, czy to samo będzie dotyczyło stypendiów etc.. Zdaje się, ze w październiku ma być, ale szczegółów mi nie mogła powiedzieć, bo jakkolwiek miła, to tak sobie zorientowana...

Isabelka - Ty coś wiesz na ten temat?
Obserwuj wątek
    • isabelka20 Re: Progi dochodowe. 16.09.10, 11:55
      Ja myślę, że nikt nie jest do końca zorientowany. U nas w sierpniu był bum, że progi będą podniesione zgodnie z uchwałą z lipca i niby miało to wejść od 01.10.2010r. W tej chwili cisza, a ostatnio dowiedziałam się, że nie jest to takie do końca pewne, tłumaczenie było takie, że rząd na powódź starsznie dużo kasy wydał i niewiadomo czy będzie stać na podwyższenie.
      Jak coś to mam od października do przeliczenia około 40 zasiłków stałych (u każdego wywiad) także super smile Jak będę sama coś w końcu na 100% wiedziała to dam znać.
      • bj32 Re: Progi dochodowe. 16.09.10, 19:35
        OK, dzięki. Bo, jak mówię, ta pani bardzo miła była, ale taka trochę z kosmosu.
        A w ogóle nikt nic nie wie i babka ze sklepu z aparatami wie, ze PFRON ma forsę na wkładki, a PFRON wie, ze nie ma forsy i czort wie, co dalej... indifferent
        • okzsilip Re: Progi dochodowe. 16.09.10, 19:41
          znalazłam fajne forum o mopsach tylko nie wiem czy mogę wkleić tu link
          • bj32 Re: Progi dochodowe. 16.09.10, 19:47
            Zaznaczasz na belce lewym przyciskiem myszy, klikasz prawym, w ramce robisz "Kopiuj", wchodzisz w okno dialogowe forum, znowu prawym i robisz "Wklej".
        • aqua696 Re: Progi dochodowe. 16.09.10, 19:42
          Z progami jak pisala Izabelka jeszcze nic pewnego...
          Za to z PFRON to juz agonia z ogranicznonym prawen dyszenia do konca 2011.
          Zloz wniosek bo bedzie kolejna kwartalna kaska..a kazali ograniczyc wszelkie wydatki podmiotom z nimi wspolpracujacym...i to drastycznie.
          I co roku w grudniu zacyzna sie lapanie komu dac kaske bo zostala...
          • bj32 Re: Progi dochodowe. 16.09.10, 19:51
            Złożyłam. I nawet miałam wszystkie papiery gotowe. Problem polega na tym, ze ważność wniosku mnie się kończy 29.09 i co dalej, maturzysto? A wkładki musi mieć już, bo aparaty jej wyją jak wściekłeuncertain
            • aqua696 Re: Progi dochodowe. 16.09.10, 19:54
              Kurcze czyli lekki pad...
              A nie ma dofinasowania z NFZ??
              Bo wtedy mozna zlozyc jak o sprzet ortopedyczny..u nas tak jest z pieluchomajtkami..dziewczyny po wykupie skaldaja wniosek na wyplate kaski jaka wylozyly
              Choc moze znow cos pfron pochachmecil...
              • bj32 Re: Progi dochodowe. 16.09.10, 20:09
                NFZ daje 100,-. 2 wkładki kosztują 220. Z NFZ mam już załatwione, ale właśnie o czas chodzi...
                Ano, zobaczymy. Może zwyczajnie urzędniczka młoda i ma obowiązek tak sobie gadać. Zobaczymy, co mi babka w sklepie powieindifferent
              • okzsilip Re: Progi dochodowe. 16.09.10, 20:12
                ops.pl/forum.php?category=1
                • bj32 Re: Progi dochodowe. 16.09.10, 20:18
                  Dziękismile
    • okzsilip Re: Progi dochodowe. 16.09.10, 22:02
      bj chciałabym,żebyś napisała strony które podałam na samej górze forum,żeby pozniej nie zginelo to w tłumie chodzi mi o to,żeby tak było napisane jak np.akcja wyprawki to się nazywa tematy przyklejone
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka