17.09.10, 09:20
witam pisze z pytaniem bardziej z prozba poszukuj ludzi ktorzy maja nie potrzebne meskie rzeczy spodnie swetry koszule podkoszulki t-shirt koszule wizytowe buty roz.4041 kurtki bardzo prosze dla rodzinny rowniez damskie i dzieciece rzeczy ciuchy na zime dla dzieci Potrzebujemy żywności, art. higienicznych i chemii kosmetyki zabawki ,paczki zywnosciowe panpersy bardzo prosze ludzi dobrej woli corka 72 i zwyz buty rozmiar 20 synek 86 i zwyz buty rozmiar 25 ja 36\40 i zwyz buty rozmiar 39 maz podkoszulki t-shirt bluzy xxl koszule wizytowe rozmiar szyi 42\43 buty rozmiar 40\41 spodnie rozmiar 45\46 bardzo prosze zbliza sie zima a ja nie mam ciuchow dla rodziny i dla siebie prosze o odpowiedz

Obserwuj wątek
    • 1magdusia2045 Re: pomoc 17.09.10, 09:21
      email magdusia45@op.pl lub gg 3933845
    • maplawczerwonym2 Re: pomoc 17.09.10, 09:24
      Proponowalabym najpierw przeczytac o zasadach panujacych tu na forum. Proponuje tez, by przyspieszyc cala "procedure" wyslac dokumenty potwierdzajace wasza trudna sytuacje do moderatorow. Niestety z powodu wielu osob, ktore tu kiedys naduzywaly dobrej woli pomocnych, wymagana jest dokumentacja potwierdzajaca , ze tej pomocy potrzebujecie. Im szybciej to zalatwisz u Moderatora, tym szybciej dostaniesz pomoc. Pozdrawiam
      • 1magdusia2045 Re: pomoc 17.09.10, 09:36
        a jak mam potwierdzic z e nie mam kasy na ciuchy i na jedzenie?
        • maplawczerwonym2 Re: pomoc 17.09.10, 09:40
          Na takie pytanie jest jtedna odpowiedz - a jak my mamy uwierzyc, ze mowisz prawde? Jesli tego nie udowodnisz - dokumenty czy pracujesz, czy nie pacujesz, czy masz rente itp.mops, inne np. czy dzieci choruja. To forum ma pewne zasady, osoba, ktora prosi o pomoc jest zobligowana do udowodnienia, ze jej potrzebuje i do wyjasniania watpliwosci, jesli pomocne je maja.
          • maplawczerwonym2 Re: pomoc 17.09.10, 09:43
            Tak na marginesie, nie moge pojac jak mozna po prostu wejsc na to forum i nawet nie przeczytac chocby jednego pomocowego watku, czy zasad. magdysia, czy ty myslisz, ze nam z nieba spadaja pieniazki? My mamy prawo do tego, zeby wiedziec, czy osoba, ktora sie zwraca tu o pomoc rzeczywiscie jej potrzebuje i to jest takiej osoby obowiazek, zeby nas w tym utiwerdzic a nie nasz.
        • emi22034 Re: pomoc 17.09.10, 09:40
          dostajesz jakies zapomogi?MOPS itp?jesli masz jakies papiery wyslij do moderatora.Jesli nie potwierdzisz swojej sytuacji to nie dostaniesz pomocy nikt tu w ciemno nie pomaga
    • niezapominajka08 Re: pomoc 17.09.10, 20:08
      Witam. Może to zbytnia dociekliwość, ale te koszule wizytowe to do pracy?? Czy coś jest najpilniejsze? Czy korzytacie z OPS'u? Prześlij dokumenty do wglądu dla Bj32 lub Slonko . Pozdrawiam
      • 1magdusia2045 Re: pomoc 18.09.10, 08:09
        witaj tak koszule wizytowe do pracy dla meza ale nie musza byc wystarsz podkoszulki swetry a kto mi powie jak te dokumenty wyslac nie ma takiego czegos jak załacznik!
        • bazia8 Re: pomoc 18.09.10, 08:19
          zeskanuj dokumenty, albo zrób zdjęcia, zapisz na dysku, napisz e-mail do bj32@gazeta.pl lub slonko1335@gazeta.pl i dołącz zdjęcia/skany jako załączniki
          • 1magdusia2045 Re: pomoc 18.09.10, 08:31
            dokumenty wlasnie poszly do bj32@gazeta.pl
            • vangie Re: pomoc 18.09.10, 09:00
              swietnie, to teraz, gdybys mogla po krotce przedstawic swoja rodzine, wasza sytuacje, czesc kraju z ktorej jestescie np.
              o wiele latwiej/przyjemniej podjac decyzje pomocy osobie o ktorej cos sie wie smile
              • 1magdusia2045 Re: pomoc 18.09.10, 10:00
                witam ponownie mam 22 lata bezrobotna mieszkam w zakliczynie woj malopolskie mam 2 dzieci corka ktora ma 8 miesiecy i syn ktory ma19/20 miesiecy mezatka mamy problemy i finansowe i materialne nasza pesje zjadaja kredyty i rachunki w ktore sie nie dawno wpakowalismy i pod koniec miesiaca nie maamy za co zyc a nie mowiac juz o ubraniach i zabawkach dla dzieci
                wstydze sie prosic ludzi o pomoc gdyz zawsze sobie jakos dawalismy rade ale od dluzszego czasu coraj gorzej jest
    • niezapominajka08 Re: pomoc 18.09.10, 12:05
      Witam. Korzystacie z OPS? Macie dodatek mieszkaniowy? Ile macie teraz dochodu?
      Nie bardzo rozumiem tego: ,,ja 36\40 i zwyz buty rozmiar 39 ''?
      Pozdrawiam.
      • 1magdusia2045 Re: pomoc 18.09.10, 12:18
        tak korzystam z mopsu ale tylko mam zasilek na 2 dzieci dochud nie przekracza 1300 - 300 zl alimentow meza wiec gdzies 1000 i tu jest pomylka ma byc 36-40 bez zwyz
        • gd_3334 Re: pomoc 18.09.10, 12:25
          bardzo elastyczna jesteś 36-40? ja noszę 40 i za żadne skarby w 36 się nie wciskam, jak ze dwa dni chleb i woda to 38 dopne smile jak Ty to robisz
          • 1magdusia2045 Re: pomoc 18.09.10, 12:29
            wiesz nie ktore 36 sie rozciaga tak mam ze spodniami

gd_3334 napisała:

> bardzo elastyczna jesteś 36-40? ja noszę 40 i za żadne skarby w 36 się nie wcis
            > kam, jak ze dwa dni chleb i woda to 38 dopne smile jak Ty to robisz
            • 1magdusia2045 Re: pomoc 18.09.10, 19:11
              dokumenty dostarczone!!
              • niezapominajka08 Re: pomoc 18.09.10, 19:12
                Do kogo?
          • aqua696 Re: pomoc 18.09.10, 19:22
            Czyli mozecie zlozyc o dozywianie z mops..
            Co so kredytow moze jeden konsolidacyjny bedzie taniej i wiecej zostanie w domu.
            Czy pracujesz>> masz wychowawczy??
            Masz rodzinny...przy 1000 ktory zostaje zloznie wnioski na dozywnianie, rodzinny, celowke na zakup odziezy, dodatek mieszkaniowy...
            Moze moglabys jesli nie pracujesz podjac sie sprzatania opieki na dziecmi..itp.??
            • 1magdusia2045 Re: pomoc 19.09.10, 10:39
              potrzebne meskie rzeczy spodnie swetry koszule podkoszulki t-shirt koszule wizytowe buty roz.4041 kurtki bardzo prosze dla rodzinny rowniez damskie i dzieciece rzeczy ciuchy na zime dla dzieci Potrzebujemy żywności, art. higienicznych i chemii kosmetyki zabawki ,paczki zywnosciowe panpersy bardzo prosze ludzi dobrej woli corka 72 i zwyz buty rozmiar 20 synek 86 i zwyz buty rozmiar 25 ja 36-40buty rozmiar 39 maz podkoszulki t-shirt bluzy xxl koszule wizytowe rozmiar szyi 42\43 buty rozmiar 40\41 spodnie rozmiar 45\46 bardzo prosze zbliza sie zima a ja nie mam ciuchow dla rodziny i dla siebie
              • olka-1990 Re: pomoc 19.09.10, 10:46
                Przepraszam Pania bardzo czy Pani mysli ze pomocne emamy maja worek bez dna i wszystkim robią paczki?Nawet nie wiadomo jakie Pani dokumenty wyslala Bj prosze poczekac az ona powie co i jak
              • malgoska182 Re: pomoc 19.09.10, 11:02
                Fantastycznie,ze Pani ulatwia pomocnym .Rozmiary podane.Buty wizytowe ,koszule wizytowe.Rozumiem ,ze do pracy to wszystko jest potrzebne.Moze jeszzce Pani napisze suknia wizytowa i balerinki do tanca.Z tych kosmetykow to tez nizej Donna Karen (DKNY)pani nie schodzi.Najlepiej Lancome i Chanel?Przeciez do tej pory jakos Pani zyla, czy nagle wszytsko w spizarni sie skonczylo? ubrania sie w pralce skurczyly(trzeba bylo na gotowanie nie nastawiac).Czy zabawki to tez artykul pierwszej potrzeby?Dla Pani zeby siasc i stukac w klawisze ,albo obiad ugotowac to tez potrzeba kosmetykow? Roz sobie na policzki Pani walnie i usteczka wymaluje .Przez to samopoczucie sie polepszy?Lasy pelne grzybow ,prosze pojsc troche sie poschylac .Maz do pracy w koszulach i butach wizytowych to chyba niezla posade ma.Nie uwazam,ze dbanie o siebie ,nawet przebywajac w domu jest czyms przesadnym,ale moze wystarczy sie wykapac codziennie?
                • maplawczerwonym2 Re: pomoc 19.09.10, 14:05
                  Malgoska, czy ty tylko potrafisz atakowac? nie przypominam sobie twojego postu, w ktorym bys sie do kogos nie przyczepila. Czego chcesz od dziewczyny? nie przypominam sobie, zeby o chanel prosila? A co ty taka nagle atakujaca? jeszcze niedawno nas objezdzalas, ze sie czepiamy biednych potrzebujacych, ale nie przypominam sobie, zeby ktoras z dziewczyn tak na wejsciu pojechala jak ty powyzej. a ty opiwadalas jak to tarji pomagasz, ja to innym wysylasz. O co co chodzi? Daj sie dziewczynie wytlumaczyc, jak papiery wyslala to sie Blanka w temacie wypowie, a na razie hamuj sie.
                  • missmiriam1 Re: pomoc 19.09.10, 14:20
                    Mapla,daj spokój,nie warto.Może tym razem chce pomócwink
                    • missmiriam1 Re: pomoc 19.09.10, 14:28
                      A w celu ogólnego wyjaśnienia - czasami lepsze ciuchy też się okazują potrzebne.Jedna ze znajomych mi pań potrzebowała w tym tygodniu w miarę eleganckich ubrań do pracy - dostała takową w biurze, a w tym co osobiście posiadała mogła pójść z dzieckiem na spacer, ale w pracy raczej by się pokazać nie mogła.
                    • malgoska182 Re: pomoc 19.09.10, 14:43
                      missmiriam1 nie tym razem wlasnie nie chce pomoc.Nie pomagam po to, zebys Ty i reszta ozloconych mam wiedziala.Pomagam wtedy ,kiedy chce.Moze nawet tych osob nie zauwazacie ,ze czegos potrzebuja ,bo One nie prosza az tak bardzo glosno.Na takich osobach mi zalezy,nie na takich ,ktorych watek ciagnie sie przez 2 lata .poprawy nie ma ,nie bylo i nie bedzie ,bo po co?Zawsze sie mozna czyms zaslonic(oczekiwanie na decyzje ,nie bylo komisji, zle orzekli, zlozona skarga itd.W miedzyczasie mama zostaje babcia i zamiast pochwalic sie dobrymi wynikami dziecka na maturze czy zakonczeniu szkoly pisze ,ze wie jak sie sie pisze wniosek o ustalenie ojcostwa.Wiec dzieci nie robia nic ,co w przyszlosci mogloby zmienic ich zycie na lepsze.Beda powielac bledy rodzicow.Zreszta sama nie musi prosic o nic,bo mama naraobila znajomosci na Forum.Rozumiem.Ludzie sie poznaja , zaprzyjazniaja , pomagaja sobie , wspolne klopoty lacza.Moze trzeba wziac to pod uwage linczujac tu osoby, wypytujac o antykoncepcje ,ilosc partnerow.Trzeba byc sprawiedliwym sedzia.
                      • bj32 Malgoska182 19.09.10, 21:59
                        Wątek Mari40 znajduje się w innym miejscu. Nie prowokuj pyskówek.
                • 1magdusia2045 Re: pomoc 19.09.10, 21:07
                  nie zalezy mi na koszulach ale jesli ktos by mial to czemu nie i to nie musza bys wizytowe
              • missmiriam1 Re: pomoc 19.09.10, 11:14
                Jeśli Pani sytuacja się potwierdzi,mogę wysłać podkoszulki t-shirt.Do kogo wysłała Pani dokumenty?
                • missmiriam1 Re: pomoc 19.09.10, 11:16
                  I kurtkę rozmiar 41,ale oczywiście wszystko to rzeczy używane.
            • 1magdusia2045 Re: pomoc 19.09.10, 21:06
              witaj nie nie pracuje i nie ma zasilku dla bezrobotnych co do zasilku mam wlasnie tylko na 2 dzieci a co do pracy nie za bardzo mam z kim dzieci zostawic
              • missmiriam1 Re: pomoc 19.09.10, 21:08
                A do kogo wysłała Pani dokumenty?
        • niezapominajka08 Re: pomoc 19.09.10, 14:42
          Witam. A zasiłki celowe, stałe itd z MOPSu? Na ile osób jest przedstawiony dochód? Na 4 osoby?
    • aqua696 Re: pomoc 19.09.10, 18:44
      Watek zszedl troche w bok..wiec pomawiam pytanie bo zamiast odpowiedzi lista zyczn zostala wklejona...
      Czyli mozecie zlozyc o dozywianie z mops..
      Kredyty moze jeden konsolidacyjny bedzie taniej i wiecej zostanie w domu.
      Czy pracujesz, masz wychowawczy??
      Masz rodzinny...przy 1000 ktory zostaje zloznie wnioski na dozywnianie, rodzinny, celowke na zakup odziezy, dodatek mieszkaniowy...
      Moze moglabys jesli nie pracujesz podjac sie sprzatania opieki na dziecmi..itp.??

Dokumenty niestety powinny byc tez przeslane..
      Mnie tez brakuje np. kaski na bilet..a i na kurs fajnej metody wspomagajacej rehabilitacje...troche kosztuje z noclegiem jakos dam rade ale koszt kursu...juz ciezko...z takich przyziemnych rzeczy bo moglabym pomoc w ten sposob...
      i kurcze zmywarka i lodowka nowa mi sie marzy...
    • kruszynka.net Re: pomoc 19.09.10, 19:22
      Dziewczyny coś mi się tutaj nie zgadza. Synek ma 20 miesięcy i nosi 86. Chyba ,że taki mały jest i przy tym ma taką wielgachną stopę nosi buty w rozmiarze 25? Nie słyszałam też o rozmiarze 72 jest ale74? Córcia też ma olbrzymia stopę 8 miesięczna dziewucha i rozmiar buta 20.

Czyżby mama nie znała rozmiarów własnych dzieci ....Swoich też bo, nosi rozm. 36/40.

Nie rozumiem też dlaczego potrzebuje ciuszków dla dwójki maluchów. Mająca osiem miesięcy córeczka może nosić ciuchy po 20 miesięcznym bracie.

Prosi o kosmetyki. Ja często mówiąc kosmetyki mam na myśli pastę do zębów itp. Ale nie...bo, pisze art.higieniczne , chemia, kosmetyki.

O co chodzi z tymi Alimentami...Ma Alimenty od męża i prosi o ubrania dla niego...

Stwierdzenie "nie mam ciuchów dla rodziny i dla siebie" też brzmi jakoś dziwnie.
      • missmiriam1 Re: pomoc 19.09.10, 19:25
        Z tego powodu czekam na wyklarowanie się sytuacji.
      • 1magdusia2045 Re: pomoc 19.09.10, 21:14
        witam nie nie znam rozmiarow dzieci ani swoich bo dawno nie mierzylam co do butow synek wlasnie nosi 24 a corka jeszcze nie chodzi wiec narazie nie potzrebuje morze takie nie chodzace co do kosmetykow tak potzrebuje proszek paste itp szampony mydla zele a wymiary ubraniek tez podaje z oka bo tez nie wiem jakie
        • isabelka20 Re: pomoc 19.09.10, 21:23
          Wiesz chyba nie tylko we mnie wzbudzasz coraz większą nieufność. Najpierw piszesz listę życzeń, a następnie wychodzi, że tak naprawdę nie masz nawet pojęcia jakie rozmiary noszą dzieci. A masz wogóle dzieci? A jak się okaże, że ktoś wyśle za małe to co? Sprzedasz? Składałaś wniosek o żłobek? Aha i może odpowiesz w końcu na pytanie do kogo przesłałaś dokumenty.
        • aqua696 Re: pomoc 19.09.10, 21:26
          Przepraszam ale chyba potrzeby sa konkretne a nie na oko??
          Na oko to potem czesc zamala lub zaduza gdzie pojdzie??
          Ok a dodatek mieszkaniowy??
          Urlop wychowawczy??
          Jesli masz rodzinne to wychowawczy jesl jest wypracowany tez jest zastrzykiem finansowym...
          Zawsze kiedy maz jest mozesz isc sprzatnac..moze wziasc dziecko jak i tak jestes w domu inne i dorobic??
          Czy korzystac lub korzystalas z MOPS, Caritas??
          Moze od tego zacznij i zloz wniosek, do niego dolacz info od ksiegowej meza ile zarobil w 3 ostatnich miesiacach...w ciagu miesiaca bedzie odpowiedz.
          Bedzie tez wywiad w domu u ciebie.

• niezapominajka08 Re: pomoc 19.09.10, 21:26
          Szmpony, mydła, żele? Może wystarczy mydełko?! Nie chcę być namolna, ale pytam po raz drugi na ile osób jest podana kwota?
          • aqua696 Re: pomoc 19.09.10, 21:51
            magda-tak korzystam z mopsu ale tylko mam zasilek na 2 dzieci dochud nie przekracza 1300 - 300 zl alimentow meza wiec gdzies 1000 i tu jest pomylka ma byc 36-40 bez zwyz Przy tym dochodzie jutro masz dzien biegania..
            po celowke. dozywianie zloz wniosek na pismie w MOPS, dwa-dodatek mieszkaniowy..i juz bedzie mam lzej i zmierzysz dzieci i sama kupisz im odziez, oraz kosmetyki...
            Masz dochod kwalifikujacy do pomocy...nawet jesli nie odlicza wam alimentow.
            Wiec w ciagu miesiaca masz wszystko...
            Po jedzienie mozesz isc do caritas to bedzie na kosmetyki juz.
            powodzenia
            • isabelka20 Re: pomoc 19.09.10, 21:54
              Zgodnie z ustawą alimenty w mops odlicza się od dochodu jeśli są płacone.
              • aqua696 Re: pomoc 19.09.10, 22:04
                Czyli podsumowujac maja po 250zl na glowe...i nie ma bata podlegaja pomocy MOPS z zakresie dozywiania..., celowek, dodatku mieszkaniowego...
                Wiec tylko do dziela zakasac rekawy ..papiery pozalatwic kopie przeslac odpowiednim wladza na pomocowych..z pieczatka potwierdzajaca przyjecie przez stosowne instytucje.
                Wymierzyc dzieci..Na marginesie skad jest Magda??
    • bj32 Re: pomoc 19.09.10, 22:11
      Mam o zasiłkach rodzinnych na dzieci.

Szczerze mówiąc te rozmiary też mnie zaskakują... 36 - 40? Ja noszę 36, bo kurdupel jestem i nawet 38 jest cokolwiek za duże, a w 40 wyglądam jak w namiocie... Spodnie 36 się naciągają do 40? Nawet elastyczne się nie dadzą. Chyba, ze luźne takie, albo kiecka z gumką.

Pomierz, Magda, te dzieci, wrzuć może jakąś decyzję sądu o alimentach do mnie na priv i odpowiadaj dziewczynom na pytania niekoniecznie dalszym wyszczególnianiem potrzeb, tylko merytorycznie na temat...

========

Koleżankę Malgoska182 uprzejmie informuję, że ten wątek dotyczy Magdy, nie Mari40, Tarji, Kaczmarka, pana Edwarda, mnie, Missmiriam, Palikota, Kaczyńskiego czy Benedykta XVI. Robienie zadym wydaje mnie się niesłuszne.
      • aqua696 Re: pomoc 19.09.10, 22:23
        Zasilki rodzinne maja inne progi dochodewe niz MOPS..chyba ze znow pozmieniali??
        W MOPS..mozna na miejscu zlozyc..o celowke i dozywianie reszte wreczyc przy wywiadzie w domu.
        Dodatek mieszkaniowy..wniosek pobrac..i wypelnic samemu..i przez administracje..nie ma zaostrzen iz prywatne domu odpadaja..
        Z tym do odpowiedniej komorki w urzedzie..dolaczyc o dochodach..w kilka dni da sie zalatwic
        • bj32 Re: pomoc 19.09.10, 22:36
          Do rodzinnego jest wyższy próg dochodowy, niż do celówki. Jeśli ktoś jest pod opieką MOPS, to również MOPS mu ów rodzinny wypłaca.
          Do rodzinnego jest pięćset coś na osobę, celówka to 381,-

Tylko zauważ, ze jak szła po rodzinny, to mogli jej zwyczajnie nie powiedzieć, że może się starać o coś więcej.

A wyżej w wątku jest miejscowość.

Póki co czekamy na wymiary, bo to mnie najbardziej ciekawi.
          • aqua696 Re: pomoc 19.09.10, 22:41
            to iz niepowiedzial nikt mnie nie dziwi bo czesto to inna komorka

Teraz bogatsza w wiedze moze uderzyc juz konkretnie
            Magda obydwa wnioski osobno na celowke i na dozywianie..
            • bj32 Re: pomoc 19.09.10, 22:47
              Nie tyle to kwestia komórki, co urzędnika. Jak ja się starałam o te różne jeszcze w ciąży, to mi socjalna wszystko powiedziała, ale u nas lubią dzielić się wiedzą. A w innych miejscowościach niekoniecznie.
              • aqua696 Re: pomoc 19.09.10, 22:51
                Co miasto to obyczaj..
                u mnie rodzinne i ten caly worek to w urzedzie miasta komorka robi..wiec z MOPS to nie ma informacji..
                Magdus jak cos pisz na wp.pl pomoge napisac podania...
                • maplawczerwonym2 Re: pomoc 19.09.10, 23:04
                  Dziewczyny, a jak to jest z malymi miejscowosciami, bo to jest wies (sprawdzilam na mapie) i nie wiem np. czy on nie musi pojechac do jakiegos miasta?
                  • aqua696 Re: pomoc 19.09.10, 23:14
                    Sa dwie miejscowosci..o tej nazwie..
                    Do MOPS mozna zadzwonic i poprosic o wywiad..
                    jak pracuje to od ksiegowej papiery wyciagnie..
                    Czesc MOPS ma spokojnie internet i ta droga tez mozna wysylajac sobie potwierdzenie na poczte..
                    O mieszkaniowy warto sprawdzic czy urzad gminy nie ma..czy jak to sie zwie..
                    • aqua696 Re: pomoc 19.09.10, 23:31
                      1.GOPS Zakliczyn
                      ul. Rynek 32, 32-840 Zakliczyn, tel. (14) 665-22-63, fax (14) 632-64-52, gops@zakliczyn.pl
                      2. gmina- www.siepraw.pl/index.php?option=18&action=articles_show&art_id=448&menu_id=425&page=291

• aqua696 Re: pomoc 19.09.10, 23:32
                        W miejscu gdzie sklada sie rodzinne mozna sie dowiedziec jak wygladaja dalej procedury..
                        • 1magdusia2045 Re: pomoc 20.09.10, 09:09
                          dziewczyny teraz sluchajcie nie nadazam czytac i na odp i tez nie zabardzo mam czas na komputer przy 2 dzieci!
                          dzieci zmierzone corka 72 i zwyz wieksze na pozniej buty chyba 18
                          syn ma 98 i zwyz na pozniej a buty 24\25
                          ja wiec sie mierzylam i wychodzi 38 \40
                          maz ma 45\46 w biodrach i podkoszelki i innes sprawy xxl buty 40\41
                          teraz co do dodatku mieszkaniowego nie wiem czy mi sie nalezy jesli mieszkam w domu jednorodzinnym z tesciem
                          co do innych zasilkow dpiero bede zalatwiac jak maz dostanie wolne bo jak pisalam mieszkam na wsi wiec do miasta musz jakos dojechac a to gora 20 minut jazdy do miasta
                          aqua696 pisalam ze jestem bezrobotna bez prawa do zasilku inie mam ani urlopu wychowawczego ani macierzynskiego i nie mam pracy
                          co dokosmeykow czy te wszystkie wymienione zeczy maja byc to co kto ma zbedne jedni maja zbedne mydla a inni zele szampony !!!!! co wyscie takie sa to ze was ktos oszukal nie musiicie na mnie sie wyrzywac i abym ja obrywala nie winnie
                          • 1magdusia2045 Re: pomoc 20.09.10, 11:41
                            Dziekuje bardzo za pomoc I PROSZE O ZAMKNIECIE TEMATU
                            • beatkaa32 Re: pomoc 20.09.10, 13:18
                              Myślę, że nie ma się o co obrażaćsmile tak na "piękne oczy" to nikt Ci nie pomoże. Swego czasu też pomogłam jednej "potrzebującej", a jakiś czas później zobaczyłam swoje rzeczy na allegro. Czy któras z dziewczyn dostała te dokumenty? Bo albo przeoczyłam, albo nie napisano? Pozdrawiam
                            • penelopa40 Re: pomoc-tak ogolnie 20.09.10, 13:34
                              ja nieczęsto się odzywam, ale aż śmieszne są niektóre posty...
                              Pani Magdusia prosi o cały asortyment rzeczy, ubrań męskich, damskich i dziecięcych, żywności, artykułów kosmetycznych i przemysłowych i obraża się na prosby o wyjasnienie sytuacji... toż to trzeba mieć skład żeby to wszystko poprzesyłać...
                              i o ile dzieci z ubrań wyrastają to nie rozumiem jak ludziom dorosłym nagle może zabraknąć kurtek, butów, spodni, koszul i wszystkiego na raz, Pisze ta Pani odkrywczo że zima idzie ... no idzie, ale w zeszłą zimę to w czym chodzili ci Panstwo?
                              coraz cześciej lakoniczna prośba ma odkręcić nagle kranik ze strumieniem pomocy wszelkiej... ludziom się wydaje, ze udzielające się na forum kobiety to mają składy z dobrami wszelkimi i czekają tylko aby dołożyć do interesu i powysylać te dobra w 4 strony Polski...
                              • aqua696 Penelopa 20.09.10, 13:56
                                Zrozumialabym gdyby podala iz dom im uszkodzila powodz..i wyslala stosowne dokumenty...
                                Tu tej sytuacji nie ma..
                          • aqua696 Re: pomoc 20.09.10, 13:53
                            @0 minut to nie koniec swiata..sa busy, pks, autobusy..itp.
                            Ok mieszkasz na wsi napisalam iz w tej sytuacji dzwonisz do GOPS czy inny jaki macie i pani przyjdzie, mozesz majac siec wyslac emai....dla chcacego nic trudnego...
                            Czemu brakuje ci ubranej na mlodszego dziecka..jesli roznica wieku jest tak mala??
                            dzieci w tym wieku nie pala ubran??
                            Sa jeszcze magazyny ubran przy GOPS jak i Caritas..
                            Rozumiem kosmetyki mogly sie skonczyc..ale chyba np. dzieci uzywaly dzieciecych??
                            Czy myslicie o konsolidacyjnym kredycie??

Co do dodatku jak nie sprawdzisz to sie nie dowiesz..pisalam na prywatne sie nalezy rowniez.
                            Choc w nim oplat to chyba jakis ogromnych nie macie...
                            Ok nie masz nic oprocz rodzinnego..
                            Czy pracowalas wczesniej??
                            Oczekujesz ze ubierzemy rodzine w calosci??
                            Te 20 minut to niejedna chcialaby miec aby dojechac do miasta..i moc dorobic sobie..zalatwic papiery.
                            Telefony masz podane zadzwon i umow sie na wywiad w domu..nie szukaj jak nie zrobic tylko jak przebic sie...
                            Czy pokryjesz koszty wysylki?? to tez wazne bo amowienie jest spore...a wysylka do najtanszych nie nalezy..
                            Nikt Cie nie zwyzywal wrecz przeciwnie telefony podalam ci na "tacy"..jak i informacje o ewentualnych mozliwosciach zatatwienia..
                            • aqua696 Re: pomoc 20.09.10, 13:54
                              @0 to mialo byc 20 minut przepraszam...
                              • missmiriam1 Re: pomoc 21.09.10, 22:30
                                Czy nick magdusia452 coś Pani mówi?
                                • maplawczerwonym2 Re: pomoc 22.09.10, 14:13
                                  Wg mnie to jest ta sama osoba miriam..
                                  • aurinko Re: pomoc 22.09.10, 14:28
                                    maplawczerwonym2 napisała:

> Wg mnie to jest ta sama osoba miriam..

Ja również nie mam wątpliwości, że "1magdusia2045" to ta sama osoba, co "magdusia452".

"1magdusia2045" napisała w tym wątku "email magdusia45@op.pl lub gg 3933845"
                                    forum.gazeta.pl/forum/w,615,116581659,116581694,Re_pomoc.html
                                    "magdusia452" napisała w wątku Akcja Gwiazdka 2009 "witam zapisalam dzieciatka na email w razie jakis klopotow lub brak jakis danyc prosze pisac na email magdusia45@op.pl lub na gg 3933845"
                                    forum.gazeta.pl/forum/w,615,102459071,103396394,Re_akceptuje_regulamin_.html
                                  • maplawczerwonym2 Re: pomoc 22.09.10, 14:36
                                    to znaczy magdusia45.op.pl

po tym emailu sa dane
                                    Zakliczyn
                                    corka Nikola 4 lata i na pocztku roku urodzila chlopczyka (sprzedawala ubranka do chrztu)
                                    to sa dane z portalu spolecznosciowego - zgadza sie miejscowosc i adres email - po tym adresie email, ktory podala

ALE!!!
                                    pojawia sie nowa magdusia20 podana przez nia sama na portalu samsunga i sagema i wtedy pani ma synka Kacperka, ktory ma 2 latka
                                    Tu sa ciekawe linki - ona prosila juz wczesniej o pomoc na Oddam, na Wizazu i dostala jakies paczki w grudniu zeszlego roku (tak dziewczyny na forum Wizaz pisza)

wizaz.pl/forum/showthread.php?t=447346
                                    Chyba zbiera wszystko jak leci, bo na forum Tarnobrzeg dziewczyna oferuje ubranka dla dziewczynki 0-6msc i tez chce brac, mowi, ze dla corki????? (ktora przeciez ma kilka lat jesli podala prawde na polkach..) prosi tez ew.o cos dla siebie

forum.gazeta.pl/forum/w,329,112392098,112747333,Re_Oddam_ciuszki_dla_dziewczynki_0_6_msc.html
                                    Na forum Agora Tarnow zostala zbanowana za naciaganie, niezla aparatka uncertain

www.agora.tarnow.pl/viewtopic.php?p=25511&sid=3454b651099c59f659747f8447121189
                                    Tu tez pisala juz w czerwcu

podajdalej.pl/_witajcie-prosba-14411
                                    tu tez pisala

www.pchlitarg.com/category-oddam-id-9312.html
                                    wnioski niestety nieciekawe.. pisze wszedzie od konca zeszlego roku regularnie i prawie z tym samym tekstem, albo, ze zima idzie, albo, ze nie ma nic..
                                    • aurinko Re: pomoc 22.09.10, 14:50
                                      Masa ogłoszeń, prosi o wszystko dla dzieci od wanienki, wózka po ciuszki, odzież męską, damską w rozmiarach 36,38,40; z Wizażu paczki szły w grudniu ub. roku i w czerwcu br.
                                      Do tego prośby o wpłaty pieniędzy na przesyłkę za paczki z Wizażu...
                                      • bj32 Re: pomoc 22.09.10, 15:30
                                        Wygląda na to, że trzeba sito kontroli zagęścić maksymalnie. Przykre, ze przez takie, pożal się Boże, "potrzebujące", osoby, którym pomoc faktycznie jest niezbędna - są inwigilowane jak za bezpieki, a dodatkowo boją się zapytać i poprosić...

To ta córka w końcu ile ma? Półtora roku? 4 lata? Czy jest nastolatką, która z racji efektu jojo nosi ciuchy między 36 a 40? Bo zgłupiałam...
                                        • anna.k777 Re: macie rację 22.09.10, 15:48
                                          Musicie być jak bezpieka,coś ostatnio ala Kaczmarków i innych typów nieszczęśników trafia się zbyt dużo,często i gęsto.
                              • niezapominajka08 Re: pomoc 21.09.10, 22:31
                                Drogie Emamy. Zważywszy na fakt, iż pani Magdalena zgłosiła się jako potrzebująca....została zweryfikowana w kilku miejscach. Powstały nieścisłości, które chcemy wyjaśnić.
    • emi22034 Re: pomoc 22.09.10, 08:45
      jeżeli ten nick jest tej Pani to 19 września logowała się na fotce po czym skasowała wszystkie zdjęcia dla mnie coś jest nie tak z ta cala historia...I powiem tak cale dnie Pani jest dostepna na gg w tym czasie moglaby poszukac lepszego zajecia
      • missmiriam1 Re: pomoc 22.09.10, 12:44
        Poprosiłam o wyjaśnienie wątpliwości, uzyskałam typową w podobnych sytuacjach odpowiedź, że to dla koleżanki. Więc nie pomogę.
        • malgoska182 Re: pomoc 22.09.10, 13:57
          missmiriam1 moze ja tym razem mam pomoc?
          • bj32 Re: pomoc 22.09.10, 15:25
            A może chcesz zacząć pyskówkę, a ja wtedy zacznę ciąć? I wcale mi nie będzie przykro, chociaż generalnie tego nie lubię?
            • malgoska182 Re: pomoc 22.09.10, 15:36
              bj32 nie masz nic lepszego do roboty?Masz uczulenie na mnie?Jak ja przecinek postawie nie w tym miejscu co trzeba,alebo zapomne postawic ,to jest dla Was temat do drwin.Wczoraj na Forum Oddam ,przyjme obie z missmiriam1 zaatakowalyscie Melodyes slowami" tak konkretnie to o co Ci chodzi? Bo jakoś nie rozumiem, co słownik i allegro mają do szukania pracy? Dysponujesz jakąś wiedzą, która Majkę dyskwalifikuje? Dysfunkcje utrudniają sprzątanie? Czy co? Mnie dyskwalifikuje ,jako pomocna?
              Teraz tez zapytalam missmiriam1 czy mam pomoc? Zle ,ze sie tak doswiadczonej pomagaczki pytam? Zaskrzeczala mnie w tym watku,jak mialam watpliwosci co do osoby 1magdusia2045.Badzcie konsekwentne.Jak dotychczas to jestescie czepialskie.
              • bj32 Re: pomoc 22.09.10, 20:13
                To ostatni raz, kiedy off-topikowe posty, nie dotyczące tematu wątku i atakujące dowolnego użytkownika toleruję.
                Musisz pytać Missmiriam o zgodę? Nie. Szukasz zwady. Nie po raz pierwszy. Dostałam już kilkanaście maili z prośbą o przekonanie Cie do poniechania awantur. Niniejszym rozpoczynam przekonywanie.
                Dodam, że na Pomocnych emamach w wątku Magdusi nie ma potrzeby poruszać zagadnień związanych z Majką z Oddam/..., tak, jak w wątku Zosi nie gadamy o Wiesi, a w wątku Jadzi nie gadamy o Eugenii. Tej zasady również zdajesz się nie rozumieć. W związku z powyższym postaram Ci się to wytłumaczyć bez rozlewu krwi;]
                • malgoska182 [...] 22.09.10, 21:04
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • aurinko Re: pomoc 23.09.10, 09:43
                    Mówisz i masz.
                    Nie podoba mi się sposób w jaki niejednokrotnie wypowiadałaś się na forum, sama mało piszę na Pomocnych, ale czytam regularnie, mam więc pełny obraz Twoich postów na forum. Wielokrotnie pisałaś w sposób atakujący, napastliwy i nie wciskaj, że nie jesteś bardziej złośliwa od innych, bo to tylko Twoja nieobiektywna opinia. Często piszesz w sposób zaczepny, nieprzyjemny. Na palcach jednej ręki można policzyć Twoje wpisy, które mogły komuś pomóc (i nie mam tu na myśli takiej pomocy jak wysłanie paczki), za to do zwady jesteś bardzo chętna. Piszę ogólnie, bez rozbijania na wątki. Mam nadzieję, że zmienisz ton swoich wypowiedzi, chyba jesteś na tyle inteligentną osobą, że potrafisz to zrobić.
                  • bj32 Drogie koleżanki! 23.09.10, 12:54
                    Uprzejmie proszę o poniechanie jałowych dyskusji z Malgoska182 i zgłaszanie mi na priv off topików i pyskówek, które ona czy ktokolwiek będzie uskuteczniać.

bj32
    • noco73 Re: pomoc 22.09.10, 16:03
      To tylko z jednego portalu.....
      magdalena chrobak
      nie pracuje, obecnie bezrobotna
      # Wiadomość
      Wypowiedzi

* Wszystko
      * Tylko fora

*
      Wpis na grupie Oddam gratis w temacie pilnie potrzebuje
      2.09.2010, 10:05

witam przyjme nie potrzebne meskie rzeczy pilne! spodnie swetry koszule podkoszulki t-shirt koszule wizytowe buty roz.4041 kurtki bardzo prosze dla rodzinny wiedoldzietnej
      rowniez damskie i dzieciece rzeczy zabawki ,paczki zywnosciowe pampersy chusteczki kremy szampony dla dzieci bardzo prosze ludzi dobrej woli

Zgłoś | Cytuj
      *
      Wpis na grupie Sprzedam...Kupię ZA GROSZE w temacie Ubrania które zawalają nam szafy i chcemy je oddać.
      2.09.2010, 10:00

witam przyjme nie potrzebne meskie rzeczy pilne! spodnie swetry koszule podkoszulki t-shirt koszule wizytowe buty roz.4041 kurtki bardzo prosze dla rodzinny wiedoldzietnej
      rowniez damskie i dzieciece rzeczy zabawki ,paczki zywnosciowe pampersy chusteczki kremy szampony dla dzieci bardzo prosze ludzi dobrej woli

Zgłoś | Cytuj
      *
      Wpis na grupie GRATY Z NASZEJ CHATY w temacie LUŹNE GADKI :0)
      9.08.2010, 16:19

wita rowniez jesem po powodzi potrzebuje ubran dla dzieci siebie i meza rowniez zabawki buty itp rzeczy moga byc uzywane w dobrym stanie bardzo prosze o pomoc moje gg to3933845

Zgłoś | Cytuj
      *
      Wpis na grupie Oddam gratis w temacie ODDAM ciuchy S,M,L dla Dojrzałej Kobiety i Młodej...
      6.07.2010, 12:40

karolinka ja bym chetnie wziela mozliwa wysylka!?

Zgłoś | Cytuj
      *
      Wpis na grupie Oddam gratis w temacie potrzebna odziez pilnie
      5.07.2010, 18:21

poszukuje ciuchow dla siebie jesli ktos ma zbedne ciuchy prosze pisac na gg3933845 lub na forum od stanikow po spodnie sukienki spodnice buty mam 2 dzieci w wieku 5 miesiecy dziewczynka i 1,5 roku chlopiec moze ktos dla nich tez cos by sie znalazlo i dla meza oraz rozne zabawki przepraszam ze to tu pisze z gory dziekuje i prosze o pomoc

Zgłoś | Cytuj
      *
      Wpis na grupie Oddam gratis w temacie pomos powodz przyjme
      4.06.2010, 10:46

witam drogie panie poszukuje osob ktore maja zbedne ciuszki po sobie mezach i po waszych pociechach takie ktore leza w szafie i zawadza od majtek i biustonoszy po spodnie itp . gdyz mam 2 dzieci i potrzeby sa duze mam synka<1,5roku> i corke<5 miesiecy> rzydada sie wszystko rowniez zabawki i pluszaki z gory dziekuje

Zgłoś | Cytuj
      • malgoska182 Re: pomoc 22.09.10, 16:11
        To taka troche desperatka.Biustonosze i majtki tez przyjmuje.W pospiechu przeczytalam"witam drogie panie poszukuje osob ktore maja zbedne ciuszki po sobie meza" i wiem to zartsmile pewnie zbednych mezow za wielu nie ma.Pozniej okazalo sie ,ze ch bylo w drugiej liniismilewiec szuka zbednych ciuszkow po mezach,nie zbednych mezow.
        • maplawczerwonym2 Re: pomoc 22.09.10, 17:41
          Ja piernicze, ale bezczelne babsko, zeby sie jeszcze pod powodzian podpinac, brak mi slow!!!! Co, u niej powodz w listopadzie zeszlego roku byla???? Jak jeszcze pogrzebiemy, to sie okaze ze handluje tym sad

Wiecie, ja to bym sie do tego Zakliczyna przejechala tak dla zasady. I narobilabym jej wstydu w cztery oczy, a to mala miejscowosc. Zobaczymy co wtedy powie.

no szlag mnie trafia
          • maplawczerwonym2 Re: pomoc 22.09.10, 17:51
            Wlasnie zobaczylam, ze ona o te ciuchy prosila tez na grupach golden line i 123 people od konca zeszlego roku, na tym ostatnim jest tez zbanowana. sad
            moze trzeba cos napisac do dziewczyn z Oddam? do moderatorki, bo to kurdeczka juz przegiecie..
            • niezapominajka08 Re: pomoc 22.09.10, 18:30
              Ja też znalazłam ciekawą literaturę, jestem ciekawa czy uda mi się wkleić wink

www.niania.pl/niania-kawiarenka/QNrZbiBMXeqD/PostList.html
              • maplawczerwonym2 Re: pomoc 22.09.10, 19:16
                Niezly numer z tym proszeniem o bizuterie buhaha. Droga Magdo, jesli nadal czytasz ten watek, wiedz uczciwa niewiasto, ze bedziemy grzebali dalej. A ja zrobie ci niesodzianke w Zakliczynie, bo to mala miejscowosc i rzut beretm ode mnie. Sasiadka gdzies tam w okolicy w szkole uczy, wiec jej to pokaze. Aaa....podjade z wydrukowanymi screenami z tych dyskusji, zebys nie wmaiala, ze to nie prawda.

Bedzie niezla lekcja dla ciebie.
            • missmiriam1 Re: pomoc 22.09.10, 18:53
              Bj, jeśli wytniesz, to zrozumiem, bo to nie bardzo na temat. Pani szukająca okazji do kłótni niech nie liczy na to, że dam się wciągnąć w jałową dyskusję.
              Pomagając zbieraczom w pewnym sensie odbieram coś osobom potrzebującym. Więc wolę sprawdzić.
              • aqua696 Re: pomoc 22.09.10, 23:24
                I coz kolejna kolekcjonerka..
                Wiec juz wiemy czemu tak opornie korzystala...a wlasciewie od poczatku byla na nie na rady...
              • malutka-12 Re: pomoc 23.09.10, 12:11
                A tu jeszcze coś na temat
                www.we-dwoje.pl/sprzedam;zbedne;rzeczy,ogloszenie,46766.html?foto_id=2
                Tel.kom 883715211 do Pani magdusi45
    • anna.k777 Re: pomoc 23.09.10, 07:40
      1magdusia2045 napisała:

> witam pisze z pytaniem bardziej z prozba poszukuj ludzi ktorzy maja nie potrzeb
      > ne meskie rzeczy spodnie swetry koszule podkoszulki t-shirt koszule wizytowe bu
      > ty roz.4041 kurtki bardzo prosze dla rodzinny rowniez damskie i dzieciece rzecz
      > y ciuchy na zime dla dzieci Potrzebujemy żywności, art. higienicznych i chemii
      > kosmetyki zabawki ,paczki zywnosciowe panpersy bardzo prosze ludzi dobrej woli
      > corka 72 i zwyz buty rozmiar 20 synek 86 i zwyz buty rozmiar 25 ja 36\40 i zwyz
      > buty rozmiar 39 maz podkoszulki t-shirt bluzy xxl koszule wizytowe rozmiar szy
      > i 42\43 buty rozmiar 40\41 spodnie rozmiar 45\46 bardzo prosze zbliza sie zima
      > a ja nie mam ciuchow dla rodziny i dla siebie prosze o odpowiedz
      >
      Dlaczego udajesz idiotkę i nie odpowiadasz dziewczynom na pytania,jakby nigdy nic wklejasz z powrotem swoją prośbę,możesz kupić w taniej odzieży kilka ubrań,tak jak większość z nas.A żerować kosztem powodzian to jest wyłudzanie i coś mi się zdaje ścigane ścigane przez policję.
      • 1magdusia2045 Re: pomoc 23.09.10, 09:58
        dziewczyny,nie jestem kolekcjonerka,prosilam o pomoc na kilku forach z roznym skutkiem,nikogo nie oszukalam,zadne z ubran ktore otrzymalam nie zostalo i nigdy nie zostanie sprzedane,czesc ubranek dla maluchów oddalam siostrze i szwagierce,obie maja dzieci w wieku 4 i 5 miesiecy i tylko jedna osobe w rodzinie pracujaca,przyznaje ze przesadzilam ale bylam zdesperowana,obiecuje ze postaram sie pomoc innym jak tylko dam rade,za otrzymane paczki wszystkim bardzo dziekuje i przepraszam za zamieszanie prawda jest ze mam dwoje dzieci 8 miesieczna córke i niespelna 2-letniego syna,jesli mam jeszcze cos wyjasnic to to zrobie.
        • niezapominajka08 Re: pomoc 23.09.10, 11:05
          Dziwnym trafem wyjaśnienia pojawiły się przy wzmiance o ,,ściganiu przez odpowienie organy''. Wykorzystaj tą swoją desperację w bardziej konstruktywny sposób, bo ten mnie przeraził.
        • 1magdusia2045 Re: pomoc 23.09.10, 11:11
          jesli mam jeszcze cos wyjasnic to prosze abyscie napisaly,jesli nie to prosze zamknac temat,jescze raz przepraszam za wszystko,naprawde nie mialam zlych intencji i przepraszam ze doprowadzilam do klotni i poroznilam forumowiczki przysiegam ze zadna z rzeczy ktore dostalam nigdy nie zostala i nie zostanie sprzedana a za udzielona pomoc serdecznie dziekuje,otrzymalam wszystko co mi niezbedne.
          • niezapominajka08 Re: pomoc 23.09.10, 12:28
            No proszę, już wszystko pani otrzymała?? Z ilu portali zaczerpnieta pomoc...z 2, 3, 4?
            I co zasiądzie teraz pani na świstaku?
          • anna.k777 Re:lewa pomoc 23.09.10, 16:04
            Po co podstawiasz się jako powodzianka,w miarę jedzenia apetyt rośnie.
            • julka1812 Re:lewa pomoc 03.11.10, 20:34
              Witajcie przeczytalam wsyztsko od góry do dołu i jestem w szoku.
              ja mam pyatnie do was o jaka pomoc moge starac sie z opieki?
              w moim miescie sa bardzo nie mile panie ktore niechcetnie udzielaja odpowiedzi a jak uz pwoieidza to tak ze nei wiadomo o co chodzi. zanim urodzila nam sie corka dostalam zasilek okresowy przez 2 miesiace po 351zł... maz pracowal ale szef przestal placic pieniadze. wisi jeszcze jakies 600zł ale firma upadła.
              Pracvuje teraz gdzie indziej i zarabia 1600zł ale na umowie ma najnizsza krajowa czyli te 1386zl.. dzieki temu moze dostawac wiecej bo szef odprowazda za niego mniejsze skladki ZUS.
              wynajmujemy mieskzanie bo nie mamy gdzie kompletnie mieskzac placimy 850zł miesiecznie i musimy kupowac prad na akrte w granicach 150zł....
              Ja nei chce was prosic o to byscie mi cos przekazywaly ciezko jest ufac komus w siwecie internetu ale czy dalybyscie jakies dobre rady bym mogla czerpac jakies zasilki z MOPSu?
              teraz mamy tylko zasilek rodzinny na Julke w wysokosci 68zł... chcielismy dodatek mieszkaniowy ale niestety jak sie okazalo nie ejstesmy zgloszeni do urzedku skarbowego i wlasciciel nie odproowadza za nas podatku. w momencie zlozenia papierow pinformowano meza ze bedzie placil kare jakies 5tys zl.. nie wiem czy to prawda ale wstrzymalismy sie. teraz znow jak chcemy byc zgloszeni to wlascicel podneisie nam czynsz. z 1600zł po oplaceniu domu i kupieniu prady zostaje 600zł... mamy jeszcze tv z ktorej juz rezygnujemy bo skonczyla nam sie umowa a nie stac nas na placenie i nie nawiazujemy kolejnej. i tak zaleglosci mamy za 2 miesiace. Dodatkowo mamy internet z ktorego chielibysmy zrezygnowac a nie mozemy bo kary jest 434zł wiec do konca trwania umowy jakos trzeba przebidowac. mamy jeszcze na raty lodowke.. w sumie cos ok 170zl razem ans wychodzilo za te dodatkowe oplaty. samochod mamy ale stoi zepsuty i nei stac nas na naprawe. dodatkowo mam koszty sadowe do opalty i prawnik mnie poinformowal zle z terminem zlozenia wniosku o zwolnienie mnie od tych kosztow i za to ze sie spoznilam odrzucili moj wniosek. koszty mam od 15 maja nie zaplacone. Podobno odsetki nei rosna od nich ale to zawsze kolejny dlug..
              nie wiem jak rozegrac w opiece fakt ze place tak duzo za mieszkanie a na umowie mamy 1386zl... normalnie za to pzrezyc sie nie da. nasza corka urodzila sie 18 grudnia 2009 r. obecn ie ma 10.5 meisiaca.. duzo ciuszkow dla niej dostaje od bratowej po synku (moim chrzsniaku) jest miedzy nimi tylko pol roku roznicy. nie wsyztskie ciuszki bratowa ma niebieskie choc i takie Juleczka nosi.
              Ja mam kompletny problem z ubieraniem sie bo z rozmiaru 38 spred ciazy mam teraz 46.
              takze latwo nie jest i jak kupie njakies spodnie tanie pochodze w nich zmiesiac to sie przedzieraja i musze na kolejny miesiac kupic sobie nowe. Jestescie w stanie cos poradzic mi? jesli chcecie jakies dokumenty wszystko moge wam przeslac... mam obecne papiero ktore uszykowalam do opieki o dodatek ale teraz zwlekam z tym gdyz mamy zdecydowac co robimy czy palcimy wiecej czy nie. wlasciciel dodatkowo mowil ze jakies podwyzki maja byc od stycznia ale czego? zapowiedzial ze podwyzsza nam czynsz! ale poki nie pzredstawi nam dokumentow to mu nie zaplacimy wiecej. Prosze o jakies rady dziewczyny i dziekuje z góry.
              jesli cos niejasno napisalampytajcie chetnie odpwoiem na wszelkie pytania.
              • aqua696 Re:lewa pomoc 03.11.10, 22:13
                Julka po kolei
                Wynika ze nie pracowalas moze warto zaczac najprosciej i pojsc do pracy??
                Bratowa ma malutkie dziecko wiec moze ona moglaby odplatnie pilnowac twojego, jesli nie to zlobek, lub sama poszukaj pracy jako opiekunka.., sprzatanie przedswiateczne mycie okien itp.
                Dodatek mieszkaniowy bylby ok, ale nie dziwie sie wlascicielowi mieszkania iz niezglasza was...
                Podwyzki od stycznia vat, prad, gaz, zywnosci,...chyba wszystkie ceny jak co roku w styczniu.
                Koszt wynajmu mieszkania nie bedzie odliczany.
                Dochod nawet 1300zl to powyzej limitu pomocy MOPS.
                Moze podaj jakie masz doswiadczenie zawodowe, gdzie mieszkasz, wyksztalcenie..
                Zalozylicie rodzine i jej utrzymanie niestety w pelni spada na was oprocz slynnego rodzinnego.
                • julka1812 Re:lewa pomoc 04.11.10, 11:10
                  Niestety do pracy nie mam jak bo bratowa pracuje....
                  nikt mi nei przypilnuje Julki a maz pracuje od 9-17.
                  Mam ogloszenie ze szukam pracy na niania.pl moge podrzucic wam link i zobaczycie.. niestteyy male zianteresowanie.. jak pojawiaja sie oferty i pytam tych odsb to nie chca bo mam male dziecko i ich dzieciom nie poswiece czasu pzatym nie mozna wyjsc na spacery... kedys dorywczo pilnowalam 5 miesicznego chlopca ale to tylko 2 tygodnie bo jego mama pisala prace licencjacka.
                  no tak podwyzki podwyzami ale byl wczoraj i pwoiedzial ze nie ma na mysli jakiejs konkretnej podywzki typu wda czy cos tylko on dla siebie chce ta podwyzke bo 900zl to takie miniemum jkie chce miec. dodam ze on sprzedaje to mieszkanie w maju-czerwcu i wie ze to ostatnia kasa za mieszkanie i dlatego tak robi.
                  dosiwadczenie zawodowoe? pracowalam tylko w sklepach, spozywczych albo cukierni.. dodtakowo odbylam roczny staz w Jednostce Wojskowej na stanowsiku pracownika amdinistracyjnego... ale pod koniec stazy zaszlam w ciaze a jednostka nie przewidywala zadnych zatrudnien bo jak zwykle pieniedzy im brakowalo. przez cala ciaze nie nalezal misie macierzysnki itp. ukonczylam Technikum rolnicze, specjalnosc: agroturystyka. pochodze z malego Miasta Międzyrzecz lezy obok wiekszych miast takich jak Gorzow Wielkopolski albo Zieloną Góra.
                  • isabelka20 Re:lewa pomoc 04.11.10, 15:46
                    Nie masz jak iść do pracy bo nie chcesz mieć. Może mogłabyś załapać się na jakieś rozkładanie towaru wieczorami itp, wtedy mąż jest w domu z dzieckiem. Cieszę się, że nie łapiesz się do kryteriów MOPS bo byłabyś kolejną czerpaczką i nic więcej. I dziwi mnie twoje podejście do właściciela mieszkania, że nie zaplacisz mu więcej. A co masz do powiedzenie? Nic kompletnie nic, nie będziesz płacić, do widzenia.
                    • aqua696 Re:lewa pomoc 04.11.10, 18:47
                      Witam Izabelka Stesknilam sie ...
                      Co do przedmowczyni..
                      Znam i podziwiam dziewczyne , ktora a by poleprszyc byt rodziny..pracuje w hipermarkecie tylko na nocki, ma dzieci, i ukonczone studia..dyplom w szufladzie, z mezem sie mija, i moglaby za 530 zl siedziec w domu...ale pracuje.
                      A nie dopytuje sie gdzie mozna dostac..
                      • julka1812 Re:lewa pomoc 04.11.10, 21:02
                        Wiecie co nie prosze was o doardzanie mi jak zarzadzac swoim zyciem tylko jak moge sobie pomoc!
                        moze mieszkacie w wielkich miastach i łatwo wam o prace u mnie neistety lekko nienjest ale co tam oceniacie pzreez przymat innych ktorzy maja w d*** uczciwa prace!
                        faktycznie pomocne z was mamy!
                        czy wy myslicie ze czlowiek papierow na wykladanie twarow nie skladal?
                        do dzis leza w tesco jak ide i pytam ciagle mowia ze nie potrzebuja nie jestem glupia zdayzlam wpasc na pomysl nocnego rozkaldania towaru...
                        ale wy nie pyatcie a oceniacie!
                        co z was za ludzie?
                        pozatym nie wam do tego jesli chodzi o podniesienie czynszu przez wynajmujacego.
                        on sie bardzoc cieszy ze ma lokatorow bo nikt na kilka miesiecy nie che sie wprowadzac! a ze facet musi splacic swoja ex zone to czerpie korzysci poki moze bo w maju-czerwcu ma kaupic jakas babcia od niego to mieszkanie! byl nam wdzieczny ze dziki nam zarobi a teraz podkskauje! na umowie mamy ze na czas nieokreslony do momentu gry dojdzie to sprzedazy - kupna mieszkania i ze do tego czasu mamy placic mu 850zł!
                        Nadgorliwe jestescie straszne! pastwiecie sie coniektore krzywda ludzka.. ciekawe dlaczego? bo lepiej wam sie wiedzie?
                        nie jestescie same i nie odstraszycie mnie latwo z tego forum bo co niektorzy moga naparwde krepowac sie pobytem tutaj. jesli nie chcecie udzielic mi pomocnych pomyslow to nie piszcie wcale znajda sie takie mamy ktore zechca podzielic sie swoja wiedza!!!!!
                        • atena12345 proponuję 05.11.10, 07:59
                          ...założyc osobny wątek i pytać, nie obrażac się.
                          • julka1812 Re: proponuję 05.11.10, 09:07
                            atena12345 napisała:

> ...założyc osobny wątek i pytać, nie obrażac się.

jestem jak najbardziej za bo widze ze obrazic kogos to tutaj jakas specjalnosc. Nie prosze was o nic nigdy nikogo nie prosze by mi cos dal! nie chce litosci! chce tylko jakis pomocnych rozwiazan.
                        • aurinko Re:lewa pomoc 05.11.10, 10:26
                          Przyszłaś prosić o pomoc a jak ktoś Ci odpowiada nie to, co byś chciała przeczytać to zaczynasz obrażać innych. Taka mocna w gębie jesteś to wykorzystaj to choćby w MOPSie i w szukaniu pracy.
                          • aqua696 Re:lewa pomoc 05.11.10, 21:26
                            Julka szczerze rece opadaja.
                            Dziewczyno wlasciciel mieszkania ma prawo do pobierania oplat i nie tobie to oceniac, niepasuje-niemieszkaj.
                            Ciezko z praca jest wszedzie, ale ludzie znajduja, teraz zaczyna sie ped do swiat wiec hostesy, rece do wykladania towaru, pokowacze itp beda na ten okres dodatkowe miejsca.
                            Mops nie jest od rozdawania , ale wspierania osob naprawe ktorym jest ciezko..poczytaj o rodzinach z osobami niepelnosprwnymi ktore nie wiedza leki czy jedzienie..a oplaty gdzie jeszcze trzeba wcisnac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka