Dodaj do ulubionych

Nowa potrzebująca ;(

11.02.11, 11:24
Witajciesmile

Cóż może na początku napiszę, że nie spodziewałam się, że będę kiedyś w takiej sytuacji, zawsze jakoś dawałam sobie radę.
Przedstawię pokrótce moją sytuację. Mam 3,5 letniego kochanego synka, 66-letniego ojca, który wymaga opieki 24h. No i jestem zdana sama na siebiesad
Do niedawna prowadziłam lumpeks, ale z końcem listopada musiałam zamknąć go ze względu na stan zdrowia taty, który się bardzo pogorszył, poza tym chyba lokalizacja nie była zbyt dobra, a ciuchy miałam super. Ale zostały kredyty-> najgorsze co może być. Tata wziął dla mnie 15 tyś na rozkręcenie, ja później wzięłam dodatkowo 15 tys. na łatanie długów, zadłużenie u właściciela lokalu i inne. Jestem teraz bezrobotna, bez prawa do zasiłku (bo płaciłam mały ZUS), staram się o świadczenie pielęgnacyjne dla mnie za opiekę nad tatą (520 zł), ale muszę czekać aż Powiatowy Zespół ds. Orzekania o Niepełnosprawności wyda tacie orzeczenie o znacznym stopniu niepełnosprawności, dotychczas miał umiarkowany. Teraz żyjemy z taty emerytury, która może nie jest niska (ok. 1500 zł), ale biorąc pod uwagę moje zadłużenie to masakracrying Złożyłam pozew o alimenty na dziecko, do tej pory radziłam sobie bez tego, ojciec dziecka czasem dał jakieś 200-300 zł i tyle.
Pani z MOPS-u niestety mnie zmartwiła, bo ta taty emerytura jest za wysoka żebym mogła się starać o dofinansowanie przedszkola, o zasiłek póki co nie mogę się starać bo nie mam jeszcze zasądzonych alimentów. Pani z MOPS-u powiedziała, że jeśli znajdą się pieniądze to da "celówkę", no i wpisała mnie na listę chętnych do żywności unijnej. Wczoraj była na wizycie, mieszkanie najgorzej nie wygląda, mam nowy tv, zmywarkę i inne, ale tego wszystkiego dorobiłam się pracując i wtedy byłam jeszcze z ojcem dziecka, nie mieliśmy ślubu.

Zgłosiłam też tatę do Zakładu Pielęgnacyjno -Opiekuńczego, ale czeka się na to ok. 6-8 miesięcy. JA CHCĘ DO PRACY!!
Dziewczyny proszę pomóżcie mi, proszę o wsparcie psychicznesmile A jeśli znajdzie się jakaś osoba, która będzie mogła dać finansowe czy rzeczowe to super (przede wszystkim ciuszki na 104 dla chłopca i może jakaś chemia czy żywność).
Ja od siebie mogę dać też coś, jakieś ciuszki, z których młody wyrósł. Trochę ciuchów mi zostało ze sklepu (też na Allegro trochę wystawiam). Mogę również zająć się dzieckiem, ale u mnie w domu (Bydgoszcz). Z wykształcenia jestem bibliotekarką... Mogłabym się też zająć jakąś pracą w domu. Parę groszy też mam, bo jestem konsultantką w sprzedaży katalogowej, ale z tego kokosów nie ma.

Pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • lorek08 Re: Nowa potrzebująca ;( 11.02.11, 13:03
      Jestem z Bydgoszczy. Na jakim osiedlu mieszkasz? Na ta chwile jestem spłukana sad Ale może jak blisko to chociaż jakąś skromną żywnością mogłabym Cię wspomóc.
    • aurinko Re: Nowa potrzebująca ;( 11.02.11, 13:56
      Asiu wyślij mi na maila link do aukcji z tymi ciuchami, czy zdjęcia z cenami, może akurat coś mi będzie pasowało (aurinko@gazeta.pl)
      • nioma Re: Nowa potrzebująca ;( 11.02.11, 14:01
        linki do allegro wysylaj TYLKO na priv, zeby nikt nie probowal Cie podkablowac do Skarbowego (co sie na forum juz zdarzalo).
        Czy jesli Twojego taty emeryture podzielicie na 3 osoby to nie wystarczy do tego, zeby otrzymac jakis dodatek mieszkaniowy/zasilek itp?
        Koniecznie zloz sprawe o alimenty.
        Do banku tez warto napisac pismo, w ktorym opiszesz sytuacje i pogorszenie warunkow, wystap z prosba o zmniejszenie miesiecznych rat, dla banku lepsze raty mniejsze i stale niz zadne.
        Oczywiscie to sie nie musi udac ale moze. Warto sprobowac.
        Zarejestruj sie w UP, moze jakies kursy? Szkolenia? Cos, co podniosloby Twoje kwalifikacje.
        • asia_w_2005 Re: Nowa potrzebująca ;( 11.02.11, 14:32
          Na Allegro to raczej są drobne kwoty, jak miałam działalność to byłam zarejestrowana jako firma. Jeśli chodzi o dodatek mieszkaniowy to będę startować 1 marca, teraz dostałam odmowę bo policzyli zarobki X-XII 2010, a że wtedy już nie kupowałam towaru na FV, sprzedałam wyposażenie (kasa i tak starczyła na życie w grudniu, dojazdy do taty do szpitala w Świeciu, zaległy czynsz), no wyszło na to że strasznie bogata jestem.

Pozew o alimenty złożyłam 18 stycznia, w sądzie mi powiedzieli że 3-4 miesiące się czeka na rozprawę, czytałam gdzież o zabezpieczeniu alimentacyjnym, o co w tym chodzi? Jak to się załatwia?

W UP jestem zarejestrowana, bez prawa do zasiłku, ale w sumie i tak póki co pracy nie mogę podjąć bo co z tatą? No chyba, że znajdę taką za 2500 zł na rękę, co raczej jest mało wykonalne, Boże a jak bym tak chciała. Wtedy mogłabym opiekunkę wynająć. Póki co przychodzi do taty 4x w tygodniu pielęgniarka z opieki długoterminowej. Pomaga mi umyć/ogolić/ oklepać/nasmarować tatę.
          Tata nie widzi, słabo słyszy (ma aparat), zaniki w mózgu (poalkoholowe), stany depresyjne z objawami majaczeniowymi.
          Kursy mam 2 z zakresu pracy w sektorze kultury, i mam zrobiony kurs prawka, ale w między czasie się połamałam i nie podeszłam do egzaminu. Wiem, że z prawkiem będzie łatwiej o pracę.

Mam nadzieję, że to sytuacja przejściowasmile)
          • nioma Re: Nowa potrzebująca ;( 11.02.11, 14:39
            Na pewno przejsciowa.
            Jak tylko uda sie tate umiescic w osrodku opiekunczym to wszystko sie zmieni.
            Bydgoszcz na szczescie daje wiecej mozliwosci niz male miejscowosci.
          • agus-ka Re: Nowa potrzebująca ;( 11.02.11, 19:56
            zabezpieczenie alimentacyjne jest na czas trwania procesu. Możesz dołączyć do pozwu kolejne roszczenie własnie o zabezpieczenie w kwocie niższej niż alimenty o które się starasz. Uargumentuj złą sytuacją materialną + brakiem jakiegokolwiek dobrowolnego wsparcia ze strony ex. Sąd ma 7 dni na rozpatrzenie wniosku, ale generalnie zwykle sąd olewa ten termin, więc nalezy się przypominac, przypominac, przypominać.
            Powodzenia
    • aqua696 Re: Nowa potrzebująca ;( 11.02.11, 16:01
      Asia czy masz swiadczenie pielegnacyjne??
      wieczorem napisze
      • asia_w_2005 Re: Nowa potrzebująca ;( 11.02.11, 16:09
        Właśnie się o to staram, ale muszą tacie przekwalifikować stopień niepełnosprawności na znaczny, tak jak pisałam wcześniej do tej pory był umiarkowany. Wniosek złożyłam w pierwszej połowie stycznia, teraz czekam na reakcję z Zespołu ds. orzekania o niepełnosprawności. Komisja lekarska powinna przyjechać do domu, bo lekarz wypisujący wniosek zaznaczył, że tata nie jest w stanie przybyć do nich.

• aqua696 Re: Nowa potrzebująca ;( 11.02.11, 22:29
          Ok teraz doczytalam na wolno.
          Czy Twoj tata nie kwalifikuje sie do pomocy z mops -uslug opiekunczych, choc pewnie kaza wam doplacac.
          W marcu to o dodatek, teraz jeszcze o to zabezpieczenie alimentacyjne, szkoda ze minely 3 ponad lata po wtedy jeszcze bylaby wyprawka.
          Co do handlu na allegro uwierz wyslylaj tylko na priv.
          Komisja powinna od stycznia byc niedlugo, moze napisz, lub zadzwon o termin.
          Co do swiadczenia jesli tata nie jest w zwiazku malzenskim to otrzymasz- jak masz odpowiednie punkty.
          Pokomplikowala Ci sie zycie.
          Nioma dobrze radzi podejscie do banku i ty o zmniejszyenie lub czasowe zawieszenie, i poprosic doradce-pracownika banku aby podszedl do was i zmniejszym raty ojca.
          Jak cos mi jeszcze sie przypomni dam znac.
          • asia_w_2005 Re: Nowa potrzebująca ;( 12.02.11, 10:55
            Kwalifikuje się, ale faktycznie jest to dodatkowo płatnecrying
            Ale załatwiłam w prywatnej agencji opiekunek, która ma podpisaną umowę z NFZ i przychodzi 4x w tygodniu żeby pomóc umyć i jakieś inne czynności pielęgnacyjne robi.
            Tata jest wdowcem, mama zmarła jak ja miałam 14 lat, i wtedy taty problemy z alko się zaczęły...Jestem jedynaczką więc obowiązek opieki spada tylko na mnie.
            Dzwonię to tego Zespołu orzekania, tylko nikt nie raczy tam odebrać tel...

W poniedziałek będę dalej załatwiać, tylko muszę kogoś poprosić żeby został z tatą.
            Jak zdążę to pójdę do banku, a jak nie to będę dzwonić.

• nioma Re: Nowa potrzebująca ;( 12.02.11, 11:03
              asiu> z bankiem wszystko na pismie: podanie, wyjasnienie: wydrukowane i jak oddasz to na kopii potwierdzenie przyjecia. KONIECZNIE
              Generalnie: wszystko wszedzie na pismie, kazda prosba, zapytanie: jesli np MOPS czegos odmawia to na pismie musi podac powod dlaczego. To juz nie moze byc widzimisie tylko konkret. A jak masz odmowe na pismie to mozesz sie odwolac.
              • dziabula27 Re: Nowa potrzebująca ;( 12.02.11, 12:33
                Z bankiem naprawde warto sprobowac u mnie niespodziewanie pogorszyla sie sytuacja finansowa wiec tez zlozylam obnizyli mi rate na rok czasu o 60%. Tylko musisz opisac dokladnie swoja sytuacje i dolaczyc do tego kopie dokumentow potwierdzajacych ja. Na odpowiedz czekalam okolo 3 tygodni . Rok to dlugi okres moze akurat pieniadze zaoszczedzone przez ten czas na racie pomoga troche stanac na nogi. Jakbys miala jakies pytania to pisz na gazetowa.
                • beatkaa32 Re: Nowa potrzebująca ;( 12.02.11, 16:21
                  poproszę o linki z allegro na priv, dzięki i pozdrawiam
    • prunio4 Re: Nowa potrzebująca :) 13.02.11, 21:59
      jak wystawisz coś z ciuchów, poproszę o link.
      • asia_w_2005 Re: Nowa potrzebująca :) 14.02.11, 13:11
        Witajciesmile Dziś jakoś w miarę fajnie rozpoczął się dzień, byłam w MOPS-ie, jeśli dyrektora podpisze to jeszcze w tym miesiącu dostanę 200 zł (zapomogi celowej-jednorazowo)smile) Byłam też z "wiązanką" w Powiatowym Zespole ds. Orzekania o Niepełnosprawności... I udało się tatę wcisnąć na komisję jeszcze dziś popołudniu (zaocznie), jutro mam zadzwonić jak się sprawa ma.
        A później kiszka crying Dzwonili z jednego banku, że zalegam z ratą, z drugiego to samo crying Dziś przygotowuję pisma, żeby złożyć w bankach z prośbą o jakieś zmniejszenie rat.

Dziewczyny dziękuję za odzew kiss
        • nioma Re: Nowa potrzebująca :) 14.02.11, 13:26
          widzisz,z bankami trzeba zalatwiac wszystko jak najszybciej
          genralnie powinno sie uprzedzac ich wezwanie do zaplaty.
          napisz podanie: opisz cala swoja sytuacje, dolacz kserokopie dokumentow, popros o zmniejszenie rat zaznaczajac, ze chcesz uczciwie splacac swoje zobowiazania ale nagle pogorszenie sytuacji uniemozliwia ci splaty na dotychczasowych zasadach.
          bank powinien zaakceptowac takie rozwiazanie: lepsze sa mniejsze wplaty ale regularne niz zadne i zabawa w windykacje.
        • margotka28 Re: Nowa potrzebująca :) 14.02.11, 13:31
          a na co choruje Tata, że do Świecia jeździłaś do szpitala?
          Co do terminów w bydgoskim Sądzie - na termin rozprawy czeka się około 1-2 miesiące. Jak dobrze pójdzie, już na 1 rozprawie się skończy.
          DO banku napisz pismo z wyjaśnieniem swojej sytuacji i poproś o restrukturyzację zadłużenia. Jeśli wykażesz dobrą wolę do spłaty, banki pójdą Ci na rękę.
          • asia_w_2005 Re: Nowa potrzebująca :) 14.02.11, 13:43
            Tata ma jaskrę, zaćmę, zanik nerwu wzrokowego, na prawe oko nie widział wcale, a na lewe miał baaardzo wąskie pole widzenia, w ciągu 2 dni stracił wzrok całkowicie i się podłamał... miał myśli samobójcze. W PZP leczy się od ponad 10 lat, po śmierci mamy (1997) pił % bardzo dużo, ja prawie miałam trafić do Domu Dziecka, alkohol wyżarł mu niestety dużą część mózgu, ma zaniki korowe i podkorowe, jest otępienie (prawie jak Alzheimer), stany depresyjne z objawami majaczeniowymi, cukrzyca i na to wszystko jeszcze nie słyszy, ale ma aparat słuchowy na jedno ucho, tylko czasem nie chce go nosić to go boli ...

Jutro będę wysyłała do bankówsmile
            • aqua696 Re: Nowa potrzebująca :) 14.02.11, 13:59
              Asiu
              Jesli dostaniesz w orzeczeniu odp. punkty to w pedy i po swiadczenie.
              Dzis napisz i wyslij do bankow, albo zloz osobiscie za potwierdzeniem kopii.
              Moze udaloby sie w orsodku opiekunczym dowiedziec czy w okolicy jest opiekunka domowa??
              Bedac w MOPS spytaj sie jak bedzie wygladac odplatnosc w waszym wypadku za opiekunke od nich.
              Moze ktos z okolicy za rozsadka cene podjalby sie opieki??

glowa do gory.
              • asia_w_2005 Re: Nowa potrzebująca :) 14.02.11, 14:05
                Do taty przychodzi pielęgniarka z opieki długoterminowej 4x w tygodniu, i to jest bezpłatne bo maja umowę z NFZ, z MOPSu opiekunka jest cholernie droga sad, rozważam też zatrudnienie osoby bezrobotnej, wtedy ona by dostawała te 520 zł z UM, a ja do pracy... Tylko żebym jakoś szybko znalazła tą pracę i opiekunkę...
    • asia_w_2005 Re: Nowa potrzebująca ;( 14.02.11, 18:36
      Napisałam już pisma do banków, pokserowałam dokumenty, wysłałam poleconymi, teraz pozostaje czekać na odzew, no i organizować kasę na spłatę zaległości crying
      • aqua696 Re: Nowa potrzebująca ;( 15.02.11, 02:22
        Asiu moim zdaniem warto juz rozejrzec sie za opiekunka z uprzedzeniem ze nie wierz kiedy start, osoba taka musi dowiedziec sie, nauczyc jak opiekowac sie twoim tata.
        Trzymam kciuki za uzbieranie i cala reszta..i za banki aby byly z ludzka twarza...
      • margotka28 Re: Nowa potrzebująca ;( 15.02.11, 09:47
        nie wiem, czy masz dzieci,ale w Bydg rusza przedszkole. Jest bezpłatne dla osób bezrobotnych. Kasę daje UE.
        bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35590,9103813,Nie_pracujesz__Zapisz_dziecko_do_tego_przedszkola.html
        • nioma Re: Nowa potrzebująca ;( 15.02.11, 10:10
          autorka watku ma synka 3,5 letniego
          • margotka28 Re: Nowa potrzebująca ;( 15.02.11, 10:19
            to warto spróbować się podowiadywać co i jak z tym przedszkolem.
            • dziabula27 Re: Nowa potrzebująca ;( 15.02.11, 16:47
              Witam zajrzyj na poczte gazetowa.
    • asia_w_2005 Re: Nowa potrzebująca ;( 15.02.11, 17:47
      Dziś byłam u radcy prawnego, który ma dyżury przy centrum wsparcia rodziny, powiedział, że na tą chwilę zrobiłam co mogłam, oprócz tego pisać, prosić banki. Poza tym dał mi pewną radę jeśli chodzi, zainteresowanym na priv wink

W Zespole ds. Orzekania decyzja ma być gotowa na za tydzień, była już na dziś, ale z jakimś błędem i lekarz musi poprawić ;/
      • asia_w_2005 Re: Nowa potrzebująca ;( 15.02.11, 17:54
        asia_w_2005 napisała:

> Dziś byłam u radcy prawnego, który ma dyżury przy centrum wsparcia rodziny, pow
        > iedział, że na tą chwilę zrobiłam co mogłam, oprócz tego pisać, prosić banki. P
        > oza tym dał mi pewną radę jeśli chodzi, zainteresowanym na priv wink
        >
        > W Zespole ds. Orzekania decyzja ma być gotowa na za tydzień, była już na dziś,
        > ale z jakimś błędem i lekarz musi poprawić ;/

jeśli chodzi o banki oczywiście smile
    • asia_w_2005 Re: Nowa potrzebująca ;( 15.02.11, 23:11
      Ehhhh, dziś był na wizycie ojciec małego... szkoda gadać sad

A z dobrych wieści, to jutro zapraszam dziewczyny z Bydgoszczy i okolic, razem z moją przełożoną robimy prezentację w Domu Kultury "Modraczek" prezentację produktów Betterware, a dla chętnych informacje o możliwości dodatkowego zarobku smile godz. 18:30
    • asia_w_2005 Re: Nowa potrzebująca ;( 18.02.11, 15:41
      Witam dziewczyny, ale od rana mam dzień pełen wrażeń, rano przyszła pielęgniarka, zaprowadziłyśmy tatę do łazienki żeby umyć tak na siedząco przy umywalce...no i tata zemdlał, cały zasztywniał, nie było z nim kontaktu przez jakieś 5 minut. Wezwałam pogotowie, EKG, ciśnienie, cukier w normie, tylko tętno za wysokie, ale to chyba normalne po omdleniu. Powiedzieli, że to mogło być powysiłkowe, bo w sumie cały czas leży, a tu spacer do łazienki... Ehhh.
      No i kończy mi się proszek do prania i płyn do płukania sad A że piorę prawie codziennie, pościele, piżamy, ciuchy małego to idzie tego od groma. Kończą się też jaja, mleko. Czy mogłybyście w tej kwestii pomóc?
      A z pozytywów do końca lutego dostanę te 200 zł celówki smile
      • lorek08 Re: Nowa potrzebująca ;( 18.02.11, 16:05
        Jakby któraś z dziewczyn chciała pomóc to informuję,że mieszkam w Bydgoszczy smile
        • asia_w_2005 Re: Nowa potrzebująca ;( 21.02.11, 08:01
          Młody znowu chory sad Całą noc męczył go kaszel, popołudniu idę z nim do pediatry, jeszcze do taty muszę poprosić lekarza na wizytę domową ws. tego piątkowego omdlenia...

P.S. dziękuję za jajka darczyni smile)
    • asia_w_2005 Re: Nowa potrzebująca ;( 25.02.11, 16:21
      Witajcie, ja tylko na moment mam dostęp do sieci, z moim małym jestem w szpitalu crying nioby zwykła infekcja górnych dróg oddechowych, ale ma gorączki 39- 40, najwięcej miał 40,2 st. Najgorsze jest to, że słabo reaguje na leki p/gorączkowe, co mu podadzą to za godzinę znowu historia się powtarza, tatę udało mi się CUDEM umieścić też szpitalu na geriatrii (jest 2 piętra wyżej od nas), bo tak zupełnie nie miałabym co z nim zrobićcrying Póki co Allegro zawieszone, tzn. wysyłki z opóźnieniem za co serdecznie przepraszam...

P.S. Za to, że opiekuję się własnym dzieckiem, czuwam w nocy to jeszcze będę musiała zapłacić 27 zł/dobę !!!! Chyba nerkę sprzedam wink
    • asia_w_2005 Re: Nowa potrzebująca ;( 21.03.11, 10:24
      Witajcie po dość długim czasie smile

Nie wiem nawet od czego zacząć, tata znowu był w szpitalu-> ma do tego wszystkiego epilepsję crying ale pozytyw z tego taki, że szpital kierować go ZOL i już jest tam od piątku.
      A ja dostałam pracę smile!!!!!!!!!!!!!!!

Fakt, że zanim dostanę pierwszą wypłatę to trochę minie. Mam niezapłaconych część rachunków, ale jestem szczęśliwa bo coś się wreszcie ruszyło do przodu...

Pozdrawiam Was serdecznie.
      • claudel6 Re: Nowa potrzebująca ;( 21.03.11, 14:55
        Wreszcie jakies dobre wiesci! Trzymam kciuki smile
      • paszczakowna1 Re: Nowa potrzebująca ;( 23.03.11, 10:55
        Ciuszki nadal potrzebne i nadal na 104? Ja co prawda mam po dziewczynce, ale troche jest unisex. Jakie najbardziej potrzebne i jaki numer stopy?
        • asia_w_2005 Re: Nowa potrzebująca ;( 01.04.11, 19:49
          Witam i przepraszam, że z takim opóźnieniem. Ciuszki przyjmę bardzo chętnie smile najchętniej już jakieś wiosenno-letnie oraz bluzki z długim rękawem, spodnie... rozmiar buta-> w tej chwili ma 17 cm. Jest baaardzo szczupłym chłopakiem...
          • myszwkropki Re: Nowa potrzebująca ;( 02.04.11, 23:14
            Poproszę adres na priv, mam trochę ubrań za małych na mojego synka. Pozdrawiam
          • paszczakowna1 Re: Nowa potrzebująca ;( 08.04.11, 16:15
            Tez przepraszam, ze z opoznieniem. Wyslij prosze adres na priva. 17 cm to rozmiar 28 lub 29, tak?
    • asia_w_2005 Re: Nowa potrzebująca ;( 18.04.11, 10:33
      Przede wszystkim serdecznie dziękuję za ciuszki od paszczakowna1smile Druga paczka od myszywkropki chyba już w drodze.
      Ciuszki super, bluza rewelacja, a jeśli chodzi o gazetkę, to teraz non stop synek robi stemple wink

Dziś na 13 mam sprawę o alimenty. Trzymajcie kciuki, ale chyba będzie oki, ojciec dziecka stwierdził, że i tak nie pójdzie
    • asia_w_2005 Podziękowania :) 21.04.11, 15:55
      Dziękuję serdecznie za paczki z ciuszkami od myszwkropki i paszczakowna1. Szafa zapełniona smile) Synek się bardzo cieszy, z książeczek, głównie tak z Bobem wink

P.S. przyznano mi alimenty, kwota niższa niż wnioskowałam, ale zawsze smile Jak już wyrok się uprawomocni to zacznę dalej działać.

A Wam Drogie pomagające oraz szukające wsparcia życzę spokojnych, radosnych Świąt, niech spokój zawita do Was!!
      • paszczakowna1 Re: Podziękowania :) 21.04.11, 16:51
        No to fajnie (jaka bluza? żadnej bluzy nie pamiętam wink). Dobrze, że z alimentami coś się posunęło - pamiętaj też, że możesz wkrótce wnosić o podniesienie.
        • asia_w_2005 Re: Podziękowania :) 21.04.11, 19:50
          A taka fajna siwa smile dziś już ją upaćkał w herbacie, ale dziś był ze mną w pracy. Pracuję chyba w firmie przyjaznej rodzicom big_grin

P.S. Dostałam odmowę restrukturyzacji kredytu i windykator dzwoni sad Mam wpłacić jakąś "minimalną" kwotę i znowu pisać pismo...
          Starałam się aby taty kredyt poszedł z ubezpieczenia, z uwagi na poważne zachorowanie, minęło już 30 dni, a tu żadnej odpowiedzi....
          Kartę kredytową odłożyli mi na wytchnienie o 1 m-c i zmniejszyli o nie wiele, ale zawsze big_grin
          Pozdrawiam jeszcze raz smile)
    • asia_w_2005 Ciuszki i inne 26.04.11, 16:45
      Z okazji, że dziś mam wolne wystawiam trochę ciuchów na Allegro, po synku i trochę posklepowychsmile

Śliczna pogoda aż chce się żyć.

P.S. z banku przyszła dziś odmowa, że niby tata nie miał ubezpieczonego kredytu crying Kurna no jak byk stoi w umowie, że on ubezpieczony..... Jeszcze dziś do nich napismaczę!!!!!!
      • green_land Re: Ciuszki i inne 26.04.11, 22:12
        Może nie opłacał ubezpieczenia?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka