Dodaj do ulubionych

dziekuje e-mamom

26.03.11, 00:39
niedawno zwrocilam sie do Was o pomoc,teraz wiem ze byl to wielki blad tak jak w wielu innych miejscach
otrzymalam jednorazowa pomoc z PCK(dzieki gazecie pomorskiej-artykul z 17 marca)-pisalam o tym.
po dwa makarony,ryze,budynie,kisiele,1paczke delicji i lizakow,1kg maki i cukru,1 konserwe oraz nowe buty
sportowe dla starszego synka-cieszylam sie bardzo pomomo,ze prawie wszystko z data do marca br,pogniecione,brudne
dzisiejszy artykul w tej gazecie opisuje ze nasze klopoty sie skonczyly i dzieci maja co jesc oraz ze syn chodzi
do przedszkola -podobnie jak w pierwszym artykule to nieprawda...bzdury
myslalam ze gazeta pokaze nieudolnosc pomocy biednym przez instytucje,ktore powinny to robic...
tymczasem od dzisiaj nie chce nam juz pomagac rodzina bo z artykolow wynika ze wszystko mamy.....ze te artykuly
zmienily nasze zycie a my co?w dalszym ciagu bez obiadow,mleka....bez szansy..
na forum obrazliwy komentarz....
ludzie biedni biednymi pozostana,to margines,ktory trzeba omijac,pomoc przewaznie nadchodzi zapozno,
jesli ktos chce uniknac tragedii-tak jak ja to nie otrzyma wsparcia(chodzi tylko o zywnosc,czystosc),ale jak cos sie stanie
to zainteresownych jest wielu i na dodatek twierdza ze nic nie wiedzieli..... poza tym wiecie co?jestesmy
bogaci bo mamy telewizor i komputer..........
zajrzyjcie na forum gazety pomorskiej,przeczytajcie artykuly o mojej rodzinie,wypowiedzcie sie co o tym sadzicie
(artykul z dnia 17 marca i szczegolnie ten z dzisiaj25marzec)napiszcie do mnie,co o tym myslicie a ja daje sobie spokoj
z szukaniem pomocy bo to bez sensu,bede tylko walczyc o to aby gazeta napisala prawde a nie koloryzowla
pozdrawiam i dziekuje za wszystkie rady,wskazowki i zrozumienie
bede czasem zagladac co u Was,przepraszam za zamieszanie-dokumenty jednak wyslalam wczesniej,
I NIE JESTEM KALEKA,SZUKAM PRACY,
LUDZIE,KTORZY SA BIEDNI,KTORYM SIE NIE UDALO ALBO POPROSTU NIE MOGA ZNALESC ROZZWIAZANIA NAPEWNO NIE ZNAJDA POMOCY,WIEM TO PO SWOIM PRZYKLADZIE
Obserwuj wątek
    • zawszeolga111 Re: dziekuje e-mamom 26.03.11, 01:16
      potrzebujesz pomocy? o co chodzi?
      sory,ale ostry tekst napisalas a ja nie wiem,nie jestem w temacie.
      wiesz kisiel itp.to nie pomoc.
      • bi_scotti Re: dziekuje e-mamom 26.03.11, 02:57
        1. Podaj link to artykulu, ktory chcesz zebysmy przeczytaly
        2. Nie obrazaj sie tylko napisz krotko czego Ci trzeba
        3. Jest lepsze formum, na ktorym faktycznie ludzie organizuja pomoc: forum.gazeta.pl/forum/f,615,Pomocne_emamy.html
        4. Do dziennikarzy generalnie nalezy miec ograniczone zaufanie i to jest lekcja na przyszlosc
        • adwarp Re: dziekuje e-mamom 26.03.11, 09:31
          ad.3 ale dziewczyna tam byłasmile
          forum.gazeta.pl/forum/w,615,123516943,,dla_rodziny_.html?v=2
          • zawszeolga111 Re: dziekuje e-mamom 26.03.11, 10:11
            niech ktos napisze jaka pomoc ta pani uzyskala,co wy wiecie na ten temat,artykul artykulem,ale chyba da sie cos dla niej zrobic,tylko ja juz nie wiem co jest prawda a co nie,maz ktory 10 lat nie pracuje?
            • szpil1 Re: dziekuje e-mamom 26.03.11, 10:37
              Zawszeolga111, a Ty znalazłaś ten artykuł? Bo ja szukam i jakoś nie widzę.
    • diablica_diabla to nie to forum 26.03.11, 11:17
      pomine Twoje pretensje, nie wiem czy sa sluszne czy nie. Skoro jednak stwierdzilas, ze chcesz wylac swoja zolc to zrob to na odpowiednim forum, bo nie na tym prosilas o pomoc. Poza tym, jesli koniecznie chcesz zeby ktokolwiek czytal o Twojej sytuacji opisanej w jakies gazecie to daj linka - nikt nie bedzie szukal.
      • zawszeolga111 Re: to nie to forum 26.03.11, 11:24
        nie w tej chwili to co wiem to sa zlepki wiadomosci z forum,naprawde bym pomogla,ale nic nie wiem,dlatego pytam o co chodzi?
    • donkaczka Re: dziekuje e-mamom 26.03.11, 11:39
      www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110317/BYDGOSZCZ01/840287670
      ale co pisza w papierowym wydaniu, nie wiem
      tez nie bardzo zrozumialam o co chodzi, bo na pomocnych dopiero sie dziewczyny zaczely organizowac, wiec o co kaman??
      • zawszeolga111 Re: dziekuje e-mamom 26.03.11, 11:45
        tak,ale tam kazali dziewczynie jakies dokumenty wysylac,troche dziwne jak mozna udowodnic,ze nie ma sie co jesc,
        dokumenty to do sondu a nie na forum,mysle,ze taka pomoc powinna sie opierac na zaufaniu.
        • jowita771 Re: dziekuje e-mamom 26.03.11, 11:53
          Ty chyba niepoważna jesteś. Czy wiesz, ile razy już pomagano tam, opierając się na zaufaniu i pomoc trafiała do cwaniaków, którzy często byli lepiej sytuowani niż osoby, które wychodziły z pomocą, bo chciały się podzielić tym, co mają?
        • donkaczka Re: dziekuje e-mamom 26.03.11, 11:58
          zawszeolga, ty chyba pierwszy raz na pomocnych bylas
          ZAWSZE dziewczyny prosza o udokumentowanie sytuacji i nie ma problemu dla tych, ktorzy rzeczywiscie maja rozmaite orzeczenia, papiery z mopsu itp
          nie raz tam byla afera, gdy pomoc szla w pi$#@zdu, bo nie zweryfikowano sytuacji
          teraz jest proste - ktos musi sprawdzic osobiscie albo przynajmniej papiery i sprawdzenie sytuacji w gminie i osrodkach

zaufac to mozna, uf uf
      • marychna31 Re: dziekuje e-mamom 26.03.11, 11:51
        A może raczej chodzi o tą sytuację?
        forum.gazeta.pl/forum/w,567,123598583,123598583,Nie_jestes_biedny_.html
        Bo pojawił się wątek z telewizorem i komputerem.
        • donkaczka Re: dziekuje e-mamom 26.03.11, 11:59
          nie to nie to
          dzieci sa w innym wieku
        • gabi683 Re: dziekuje e-mamom 26.03.11, 16:38
          marychna31 napisała:

> A może raczej chodzi o tą sytuację?
          > forum.gazeta.pl/forum/w,567,123598583,123598583,Nie_jestes_biedny_.html
          > Bo pojawił się wątek z telewizorem i komputerem.

to nie ta rodzina więc nie mieszaj !
      • zawszeolga111 Re: dziekuje e-mamom 26.03.11, 12:00
        nie ma chetnych na zrobienie paznokci? to troche dziwne,osobiscie korzystam dwa razy w tygodniu,w sumie kazda kobieta,ktora znam korzysta z tej uslugi,chodza do salonow do prywatnych domow,a najwieksza renoma cieszy sie wlasnie kobieta,ktora robi to we wlasnym mieszkaniu,ale nikt nie maluje takich cudow na paznokciach jak ona masz fach w reku,zainwestuj w jakies ulotki czyli reklame,mozna to zrobic praktycznie za darmo,te panie maja po 10 klientek dziennie od kazdej biora od 25 do 50zl,
        sciagniesz kilka osob do siebie a potem poleci,beda woimi stalymi klientkami,powiedza innym i poczta pantoflowa jakos sie rozkreci.
        moim zdaniem popelnilas blad podsumowujac na forum wyniki twojej prozby,nie wiem czy ktos ci pomogl,ale nawet jesli nie to tak sie nie robi,wiec jesli nadal oczekujesz pomocy to napisz to tutaj.
        • kochmama zawszeolga111 bardzo proszę odbierz pocztę 26.03.11, 13:24

• green_land Re: dziekuje e-mamom 26.03.11, 18:38
          Wylała swoje żale tu, bo tu poprosiła o pomoc. Pewnie chciała odrobiny zrozumienia.
          Co do "robienia paznokci" - jak nie ma kasy na jedzenie, to jak zainwestować? Nawet, jeżeli chciala by kupić zwykle lakiery po 5 zl, jakieś ozdoby itd to musiała by wydać kilkadziesiat pln, a tego dziewczyna nie ma. No i jak mieszka w małej wsi, to raczej stada klientek miała nie będzieuncertain

Aniairodzina, chcesz to robić?
          • dark.man Re: dziekuje e-mamom 26.03.11, 19:26
            Bydgoszcz nie jest taką małą wsią, nie przesadzaj...
          • green_land Re: dziekuje e-mamom 26.03.11, 21:59
            Nie wiedziałam, skąd jest autorką wątku.
    • bj32 Wątek przeniesiony z emamy! Nie o nas! 27.03.11, 11:53
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka