Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc

01.05.11, 12:06
witam serdecznie.nie sadziłam ze bede musiała prosic o pomoc na forum,ale na ta chwile nie widze innego wyjscia,poprostu musze.zaczne od poczatku...mam dwie córeczki w wieku 12 i 2.5 roku,bezrobotnego od roku meza i juz tyle problemów ze nie jestem w stanie ich udzwignac.
pracuje sama w jednej z fabryk w moim miescie i kochane mamy dawałabym rade uciagnac rachunki,wynajete mieszkanie w kwocie 350 zł bo postarałam sie o dodatek mieszkaniowy w kwocie 130 zł,raty wegiel poniewaz kamienica w której mieszkamy ma piece kaflowe,gaz butlowy poniewaz ziemnego nie mamy.najgorsze w tym wszystkim jest to ze od 4 miesiecy komornik zabiera mi ok 50 % pensji,za nie zapłacone kredyty moje i meza.nie miałam z kad brac na zapłacenie rat i wplatałam sie w ten wir.
prosze o ubrania dla córek i siebie,obuwia,poniewaz juz ze wszystkiego powyrastały a mnie w obecnej sytuacji nie stac na kupno nawet w lumpeksie
Obserwuj wątek
    • madziulec Re: prosze o pomoc 01.05.11, 12:16
      forum.gazeta.pl/forum/w,615,124686835,124686835,czy_moge_prosic_.html?wv.x=2
      Juz jeden wątek jest
    • iza.34 Uwaga oszustka 01.05.11, 14:06
      do tego nawetjak ty możesz pisać ,facet przez rok nie chce mu się pracować jak ludzie nie mają co do buzi wsadzić , u was jest EKSTRA sytuacja, to można zawsze iść do hipermaketu pracować. Każdy by chciał wyżebrać ubrania dla siebie i dzieci. Ja mam o wiele ciężęj niż ty i znam b. wiele osób w o wiele gorszej sytuacji- jesteś po prostu beszczelną naciągaczką karolipe.
      • kruszynka.net iza.34 04.05.11, 01:16
        iza.34 dlaczego autorkę wątku nazywasz oszustką a jej rodzinę wyzywasz od leni i naciągaczy. Zakładanie dwóch takich samych wątków jest spamem ale nie oznacza jeszcze oszustwa, lenistwa i naciągania.
        Twoje wypisy są złamaniem nie-etykiety.
      • karolipe iza.34 04.05.11, 14:25
        nie chciałam wdawac sie z pania w pyskówke,ale to co tu pani pisze to przechodzi ludzkie pojecie.nie jestem leniem-pracuje!mam nadzieje ze niedługo nasza sytuacja sie poprawi i nie bede musiała denerwowac sie czytajac brednie napisane przez zazdrosna kobiete!
        i pamietaj-złe słowo wraca!
        • kruszynka.net Re: iza.34 04.05.11, 23:49
          Mam nadzieję, że to pomyłka a nie do mnie. Omyłkowo wpisała się pani pod moim postem.
        • karolipe kruszynka.net 05.05.11, 09:34
          tak tak pomyłka.przepraszam
    • iza.34 Rodzina leni i naciągaczy 01.05.11, 14:18
      Do tego piszesz na kilku forach po kilka postów, lenie patentowane.
      • penelopa40 Re: Rodzina leni i naciągaczy 04.05.11, 09:09
        "Do tego piszesz na kilku forach po kilka postów," - widocznie uznała, całkiem logicznie, ze im więcej postów tym większe szanse, ze więcej osób je przeczyta i odezwie się..., ja akurat nie widze w tym niczego niestosownego...
        lenie patentowane - ??? tego to już w ogóle nie rozumiem, znasz tę kobietę? wiesz coś o niej? o jej rodzinie i sytuacji ? czy tylko tak piszesz dla pisania??? w dodatku kompletnie nieadekwatnie do sytuacji...
        • tullinka Ubranka na 2,5 roku 04.05.11, 09:50
          Witaj, mam po córeczce ubranka, ale nie wiem czego potrzebujesz. Napisz może do mnie na priv lub gg 6770718, trochę zdjęć jest w galerii. Pomierz córeczkę a ja zobaczę co w tych wymiarach mam.
    • madzix88 Re: prosze o pomoc 04.05.11, 14:42
      Kochana, napisz skąd jesteś.
      • penelopa40 Re: prosze o pomoc 04.05.11, 16:27
        paczuszkę wysłałam dziś rano, proszę dac znać jak dojdzie, trzymam kwit pocztowy...
    • karolipe re: 04.05.11, 22:38
      emamy gdyby ktos mniał dziecko które potrzebuje kól to ja mam nie zniszczone,córka noge złamała rok temu,chodziła do szkoły na nich.ładne rózowe.moge zdjecie wysłac.moze komus posłuza
    • nicola30 Re: prosze o pomoc 05.05.11, 12:57
      A mąż czemu od roku bezrobotny? Chory? Jak nie ma pracy na etat, niech poszuka sezonowej, budowlanka ruszyła, ludzie pomocy potrzebują przy pracach przydomowych, czy choćby jakaś praca przez UP... Trzeba szukać, bo sama do domu nie przyjdzie.
      • karolipe Re: prosze o pomoc 05.05.11, 20:06
        ma pani racje ze sama nie przyjdzie,teraz wysyłamy ogłoszenia o prace do niemiec moze akurat sie uda.bezrobocie straszne u nas
        • anna.k777 Re: prosze o pomoc 05.05.11, 20:15
          karolipe napisała:

> ma pani racje ze sama nie przyjdzie,teraz wysyłamy ogłoszenia o prace do niemie
          > c moze akurat sie uda.bezrobocie straszne u nas
          Wiem że bezrobocie jest duże i pracodawca może okazać się nie lada cwaniakiem,proszę się nie poddawać.
    • karolipe penelopa.40 dziekujemy! 06.05.11, 20:42
      dziekujemy bardzo za ciuszki,buty i reszte.jestesmy naprawde wdzieczni za okazałe serduszko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka