Dodaj do ulubionych

Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ?

15.05.11, 23:20
Dla chłopca 16 l ? Jest w trudnej sytuacji,niestety do akcji DD nie łapie się wiekiem sad.

Poza tym zgłosiłam jeszcze dzieci do akcji DD,niestety po terminie,byłam pewna,że do 15-go sad.
Gdyby ktoś sie zdecydowal proszę piszcie do moderatorek akcji DD.
Pozdrawiam.

Obserwuj wątek
    • pomagam20 Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 16.05.11, 02:09
      Ja chetnie mogę zostać darczyńcą.... smile
    • claudel6 Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 16.05.11, 11:23
      ja sie w koncu zapomnialam zglosic jako darczynca, ale wlasnie to naprawiam.
      • ata-07 Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 16.05.11, 12:32
        Dziękuję Wam bardzo !!! smile

Zgłosiłam 5 chłopców w wieku szkolnym.
        A chyba jeszcze są inne dzieci potrzebujące darczyńców. Gdyby ktos jeszcze zechciał być darczyńcą,proszę piszcie do moderastorek akcji :

forum.gazeta.pl/forum/w,615,124334002,124334002,dzien_dziecka_2011.html
        Pozdrawiam serdecznie.
        • dziendziecka2011 Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 16.05.11, 13:43
          Jeśli ktos chce zostac darczycną dzieci zgłoszonych przez ata-07 to prosze napisac na maila akcji dziendziecka2011@gazeta.pl.

Zasady akcji są takie że w pierwszej kolejnosci przydzielamy darczynców dzieciom zgłoszonym w terminie spełniajacym kryteria akcji, pozniej dzieciom z listy rezerwowej spelniajacym kryteria a na koncu dzieciom zgloszonym po uplywie terminu zglaszania dzieci. Nie wszyscy darczyncy potwierdzili nam jeszcze swój przydział dzieci, wiec dzieci zgloszone przez ata-07 nie sa w pierwszej kolejnosci do przydzialu.
          Przepraszamy ale musimy trzymac sie regulaminu.
          • annika1801 Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 16.05.11, 14:40
            mój synek bedzie miał roczek w lipcu i też niestety z akcji w jego przypadku nicisadapewnie by się ucieszył z jakiejś nawet używanej zabawki.
            • black_currant Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 16.05.11, 14:55
              Anniko, jeśli zabawka może być używana, to odezwij się do mnie na priv - mogę podesłać Ci kilka zabawek po mojej córci, z tym, że nie gwarantuję, że dotrą na dzień dziecka.
              • annika1801 Black Currant 16.05.11, 16:26
                nie mogę wysłać wiadomoscisadnapisz do mnie annika1801@wp.pl,proszęsmile
                • black_currant Odpisałam n/t 16.05.11, 17:13
            • sylwia11022000 ata 16.05.11, 19:15
              sama zgłaszałam rodzinę z 3 dzieci mieszczących się w regulaminowym wieku, gdzie została 16 letnia siostra której nie zgłosiłam.
              na prawdę trudno odejść od regulaminu, a każdy wyjątek powoduje spore zamieszanie,

a takich rodzin jak zgłaszana prze zemnie jest więcej, gdzie zostało jakieś dziecko nie mieszczące się w wieku regulaminowym
              więc kogo wpisać a kogo nie
              nie obarczajcie więc koordynatorek dodatkowymi dylematami- trzymajmy się regulaminu.
              • kogosia Re: ata 16.05.11, 19:40

dokładnie, ja zgłaszałam rodzinę w której jest 4 dzieci.
                16 letnie chłopiec nie brał udziału w akcji....
                Pozostała młodsza 3 dzieci tak
                • ata-07 Tak 18.05.11, 18:17
                  Łatwe to nie jest sad .

Dziękuję tym mamom,które się zgłosiły !!!
                  • easyblue Re: Tak 18.05.11, 18:48
                    Może po prostu coś symbolicznego dla dziecka, które nie mieści się juz w przedziale wiekowym?
                    • ata-07 kamilmikolaj 18.05.11, 19:11
                      Jest darczyńcą dla chłopca 16 l. Dziękuję smile .

• slonko1335 Re: Tak 18.05.11, 21:37
                      ale dla tego jednego czy dla wszystkich które się nie mieszczą ? kto wybierze które mają dostać a które nie? wiele rodzin które zgłosiły dzieci w terminie ma dzieci niemieszące się w przedziale wiekowym które nie zostały zakwalifikowane do akcji, na jakiej zasadzie mamy decydować?
                      • easyblue Re: Tak 18.05.11, 22:35
                        Nigdy decyzja w podobnych sprawach nie jest łatwa, zawsze będą "poszkodowani".
                        Nikomu nic nie narzucam, ani nie zarzucam. Pomyślałam jedynie, że skoro np. 3 dzieci z jednej rodziny dostanie coś, to temu czwartemu nie mieszczącemu sie w przedziale wiekowym może być troszkę przykro. To wszystko. Może to kwestia mojej nadmiernej czasami empatii.
                        Nie odbieraj mojego postu jako krytyki akcji, bo tym nie jest. Pozdrawiam
    • lorek08 Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 18.05.11, 23:30
      Ata chciałam napisać do Ciebie na pocztę gazetową ale albo ja nie umiem albo coś u Ciebie nie działa. Napisz proszę do mnie
      • ata-07 Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 19.05.11, 10:05
        Działa smile. Napisałam.
        Mój e-mail : ata-07@gazeta.pl
        • ata-07 Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 19.05.11, 16:44
          Został jeszcze jeden chłopiec 9 l.
          Lorek08 chciałaby się dołożyć 15 zł. Jesli ktoś jest chętny zrobić paczkę,napiszcie.

Pozdrawiam.
    • lorek08 Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 19.05.11, 20:35
      Jeżeli ktoś chce się złożyć proszę o maila z nr konta. Dołożę 15 złotych,więcej teraz nie mogę.
      • ata-07 Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 20.05.11, 11:25
        Już są darczyńcy dla wszystkich 5 chłopców,co zglosiłam, dziękuję Wam dziewczyny bardzo !!!

Jeszcze jedno . Slonko napisala :

<ale dla tego jednego czy dla wszystkich które się nie mieszczą ? kto wybierze które mają dostać a które nie? wiele rodzin które zgłosiły dzieci w terminie ma dzieci niemieszące się w przedziale wiekowym które nie zostały zakwalifikowane do akcji, na jakiej zasadzie mamy decydować? >
        --
        Tak sobie pomyslalam,może są dzieci jakieś -16 letnie,co są zgloszone dopiero 1 raz.
        Dla nich to byłby 1 i ostatni raz,ale choć ten raz dostałyby coś.

Poza tym-jeśli są darczyńcy,(nie wiemy,możecie napisać ?) to mozna dopisać chyba te dzieci ,co się nie kwalifikują wiekiem ? Przynajmiej te,co rodzeństwo ich ma darczyńców-jakoś tak głupio,że 3 dostanie,jedno nie.

• black_currant Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 20.05.11, 11:56
          Mamy jeszcze jedno duże rodzeństwo zgłoszone po regulaminowym czasie, więc jeśli będą wolni darczyńcy, to oni są w pierwszej kolejności.

A wydaje mi się, że 16 latek jest w stanie zrozumieć jaką ma sytuację w domu I czemu nie dostał prezentu. O ile się nie mylę, to jest to wiek, w którym można zacząć dorabiać w weekendy czy w wakacje.
          • black_currant Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 20.05.11, 12:04
            I jeszcze jedno, Ata - wytłumaczyłyśmy Ci na priv czemu nie w porządku jest zmienianie I naginanie regulaminu po zakończeniu przyjmowania zgłoszeń. Z tego co odpisałaś wynikało, że rozumiesz nasze racje. Czemu więc ma służyć podnoszenie tej kwestii po raz kolejny, tym razem publicznie?

--
            Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby:
            albo tak, jakby nic nie było cudem
            albo tak, jakby cudem było wszystko
            • nioma Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 20.05.11, 12:14
              16 lat to nie jest dziecko czekajace na prezent na 1 czerwca, bez przesady.
              • anka-40 Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 20.05.11, 12:26
                ja swoich dwóch zgłosiłam po terminie to raczej sie nie załapiemy sad
            • ata-07 Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 20.05.11, 12:30
              Jasne,że rozumiem i nie mowię o naginaniu regulaminu.
              Mialam na myśli to,że gdyby zostali darczyńcy,to czemu nie sprawić też 16-latkowi ?
              Przecież to pomoc matce.
              Poza tym moglybyście pisać na bieżąco,bo mamy nie wiedzą,czy są dzieci w potrzebie,czy potrzeba darczyńców,stąd to zamieszanie,pzrepraszam.

• anka-40 Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 20.05.11, 12:34
                no tak każdy chyba rozumie jedno dziecko nie dostanie przykro mu bedzie

> Jasne,że rozumiem i nie mowię o naginaniu regulaminu.
                > Mialam na myśli to,że gdyby zostali darczyńcy,to czemu nie sprawić też 16-latko
                > wi ?
                > Przecież to pomoc matce.
                > Poza tym moglybyście pisać na bieżąco,bo mamy nie wiedzą,czy są dzieci w potrze
                > bie,czy potrzeba darczyńców,stąd to zamieszanie,pzrepraszam.
                >
                >
                >
                • nioma Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 20.05.11, 12:37
                  ata> ale to co piszesz to pomoc, jaka normalnie sie udziela na forum. nie ma nic wspolnego z akcja dzien dziecka. akcja dzien dziecka jest dla dzieci, nie dla nastolatkow czy prawie doroslych. No bo skoro 16latek ma dostac prezent to dlaczego 17latek nie? A jak ktos ma tydzien do 18tki? Akcja ma celu sprawienie radosci DZIECIOM w dzien DZIECKA.
                  • ata-07 Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 20.05.11, 12:42
                    Ale wybór już zostawmy darczyńcom,dobrze wink ?
                    • nioma Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 20.05.11, 12:44
                      ale to nie chodzi o pozostawienie wyboru darczyncom tylko o to, ze w ostatniej chwili Ty chcesz wplywac na zmiane regulaminu i robisz niepotrzebne zamieszanie.
                      Propozycje kupowania czegos szesnastolatkom nie powinny byc w ogole zwiazane z akcja dzien dziecka.
                      Niepotrzebnie mieszasz.
                    • black_currant Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 20.05.11, 12:46
                      Dokładnie.
                      A fakty są takie, że bardzo trudno jest znaleźć w takich akcjach darczyńców dla dzieci powyżej 12 lat. Bo hasła 'gwiazdka', 'dzień dziecka' kojarzą sie ludziom z rozkosznym maluchem, a nie licealistą.
                      • easyblue Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 20.05.11, 20:50
                        > Bo hasła 'gwiazdka', 'dzień dziecka' kojarzą sie ludzio
                        > m z rozkosznym maluchem, a nie licealistą.
                        Mi wiek dziecka jest obojętny. Dla mnie ważne jest, że to jest dziecko, to czy 6 czy 16 latek nie ma dla mnie znaczenia.
                        To tak wyjaśniając jedynie, by nie kojarzyc wszystkich d. z polowaniem na "rozkoszne maluchy".
                        • black_currant Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 20.05.11, 21:01
                          Wiem i dziękuję w imieniu dzieci smile
                          Oczywiście część darczyńców chętnie robi prezenty również starszym dzieciom, ale niestety są w mniejszości - często z uwagi na to, że sami są rodzicami maluchów
                          • easyblue Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 20.05.11, 21:11
                            Bo najcześciej chyba dzielą się ci, którzy sami nie opływają w zbytki. Dlatego łątwiej jest podarować coś, co moze i zbywa w domu, niż kupować prezent za 100 zł.
                            Gdyby darczyńcami byli posłowie, można by i dzieci 20 letnie i te dopiero poczęte włączyćtongue_out
              • black_currant Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 20.05.11, 12:43
                Łopatologicznie:
                Są dwie matki - A i B. Obie mają troje dzieci w wieku 3, 7 i 16 lat.

Mama A czyta regulamin i zgłasza Jolę i Antka nie wspomniając nawet o tym, że ma w domu jeszcze najstarszą Renatę, bo rozumie, że 16 latka niespełnia kryterium wiekowego danej akcji.

Mama B czyta, zgłasza Piotra, Stasia i najstarszą Marzenę, licząc na to, że ją z dobrego serca przyjmiemy.

Pytanie - dlaczego mama A, szanująca podane przez nas zasady ma otrzymać mniejszą pomoc niż mama B, która stara się je ominąć?

Jeśli chodzi o dzieci w potrzebie aktywnie szukałyśmy darczyńców dla każdego dziecka zgłoszonego do akcji w regulaminowym czasie. Jeśli ktoś zgłosił się po jego upływie, ma szansę na prezent (bo darczyńcy też zgłaszają się do ostatniej chwili), ale trudno żeby liczył na dokładnie takie samo wsparcie jak osoby, które przestrzegały terminu.
                Nie jest to złośliwość - wszystko wymaga czasu - znalezienie darczyńcy, potwierdzenie adresów, przygotowanie i wysyłka prezentu - dlatego właśnie w regulaminie na samym początku zostały określone daty do kiedy nalezy zgłaszać dzieci, żeby na wszystko tego czasu starczyło.
                • nioma Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 20.05.11, 12:48
                  Jakies zasady musza byc. Inaczej zrobi sie bałagan i wszyscy beda niezadowoleni.
                  Jesli jest regulamin JEDEN i ten sam dla WSZYSTKICH to oznacza, ze zasady sa JASNO okreslone i juz.
                  Jesli regulamin nagnie sie do jednej osoby to dlaczego nie do dwoch, pieciu, dziesieciu?
                  • black_currant Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 20.05.11, 12:53
                    Jestem dokładnie tego samego zdania.

A jeśli ktoś ma konstrutywne uwagi do regulaminu, proponuję zgłosić je <b>po zakończeniu akcji</b> do którejś z koordynatorek, żeby wzięły je pod uwagę (co jest równoznaczne przedyskutowaniem, a nie 100% włączeniem) przy tworzeniu regulaminu <b>kolejnej akcji</b>
                    • black_currant Ups 20.05.11, 12:55
                      Przepraszam, wpisałam znaczniki z HTML, a nie BBcode, stąd te <b> zostały
                      • isabelka20 Re: Ups 20.05.11, 16:09
                        A co w takiej sytuacji z dziećmi nie przyjętymi do akcji z powodu zbyt późnego zgłoszenia? (nie mam pojęcia czy takie są, ale być może). Wiesz ata nie pierwszy raz robisz szum. Nie rozumiesz prostych komunikatów oraz jasno określonego regulaminu, a na koniec odwracasz kota ogonem i cześć. Jeśli nie potrafisz współpracować może wogóle lepiej się nie udzielać niż wnosić zbędne zamieszanie.
                        • ata-07 Re: Ups 20.05.11, 18:46
                          Bardzo dobrze rozumiem,chyba nie rozumiesz mnie,więc jeszcze raz :

<Jasne,że rozumiem i nie mowię o naginaniu regulaminu.
                          Mialam na myśli to,że GDYBY ZOSTALI darczyńcy,to czemu nie sprawić też 16-latkowi ?
                          Przecież to pomoc matce.
                          Poza tym moglybyście pisać na bieżąco,bo mamy nie wiedzą,czy są dzieci w potrzebie,czy potrzeba darczyńców,stąd to zamieszanie,pzrepraszam.>

A poza tym jest dużo osob myslacych tak samo,jak ja.
                          • nioma Re: Ups 20.05.11, 18:56
                            tak? kto?
                          • black_currant Re: Ups 20.05.11, 19:01
                            Ok, zakładając (czysto hipotetycznie), że po obdarowaniu wszystkich dzieci zgłoszonych do akcji zgodnie z regulaminem pozostali jeszcze jacyś darczyńcy, skąd masz zamiar rekrutować tych 16latków do obdarowania?
                            Biorąc pod uwagę, że matki, które zgłosiły swoje dzieci do Akcji zgodnie z regulaminem pominęły to, ze mają 16 letnie córki i synów czekające na prezenty.

Równie dobrze po przypisaniu darczyńców do wszystkich regulaminowych dzieci mogę zaproponować pozostałym darczyńcom zrobienie prezentów dzieciom mojej sąsiadki pani Zosi - co prawda nie jest biedna, więc pomoc jej nie mieści się w zasadach akcji, no ale czemu nie - omijamy jedną zasadę, omińmy i inne.

A swoją drogą, to jestem ciekawa czemu nie walczysz równie zacięcie o dzieci poniżej roku - czyżby dlatego, że sama takiego nie zgłosiłaś?
                            • ata-07 Re: Ups 20.05.11, 19:30
                              Nadal nie rozumiesz-chodzi mi o WSZYSTKIE dzieci z Waszej listy rezerwowej ( po terminie i 16-latków,maluchow też) ,ktorej niestety my forumowiczki nie widzimy,bo napewno więcej osob by chcialo sie pzryłączyć do akcji.

Jeśli by ZOSTAŁO DARCZYŃCÓW,to oczywiście w 1 kolejności można tym po terminie cos wyslać,a jak jeszcze zostalo by,to czemu 16-latkom i maluchom nie pomóc ?

Chlopcy,ktorych zglosiłam,mają darczyńcow,jesli o to chodzi,a swojej corki nie zglaszałam.
                              Nioma,dużo osob myśli inaczej,wiesz mi..

Kończę na tym,pozdr.
                              • missmiriam1 Re: Ups 20.05.11, 19:36
                                ''Nioma,dużo osob myśli inaczej,wiesz mi..'' - a to są , przepraszam, osoby które pomagają, czy takie które tylko pomocy oczekują? Czytam i nie wierzę... dziewczyny robią kawał dobrej roboty, zamiast szukać dziury w całym może po prostu zacznijcie im pomagać zgłaszając się do kolejnej akcji, przekopcie się przez stosy maili, nadsyłanych dokumentów, powklepujcie dane w tabelki itp. Bo z tego co się orientuję, to co roku jest większa szansa na to, że darczyńców zabraknie niż że ich będzie za dużo.
                              • black_currant Re: Ups 20.05.11, 19:39
                                Po raz kolejny zapewniam Cię, że darczyńcy cały czas się zgłaszają i pytają czy jakaś pomoc jest jeszcze potrzebna. Niezależnie od tego czy lista rezerwowa jest do wglądu publicznego czy nie.
                              • slonko1335 Re: Ups 20.05.11, 20:02
                                Nie to Ty nie rozumiesz. Dzieci z listy rezerwowej nie są na tej liście bez powodu(czasami dokumenty potwierdzające sytuację do nas idą pocztą i trochę to trwa, czasami weryfikujemy informacje i też nie zawsze możemy to zrobić od ręki a czasami są inne powody). Gdyby żadnego problemu nie było to byłyby na głównej akcjowej. Darczyńcy się zgłaszają znając zasady akcji które są przedstawione w regulaminie i chcą być darczyńcami według tych zasad, jak wszystkie dzieci które są na liście regulaminowej mają już przydziały to my możemy się spytać Darczyńcy czy nie chciałby obdarować dziecka z listy rezerwowej i przedstawić mu powody/powód z jakiego dziecko się na tej liście rezerwowej znalazło a on się może zgodzić lub odmówić, jeżeli się zgadza mimo wszystko to dziecko jest przenoszone na główną razem z Darczyńcą od razu ale nie ma szans żeby na niej było wcześniej bo byłoby to nie fair w stosunku do tych którzy zgłosili się o czasie i u których sytuacja jest jasna i potwierdzona.
                          • slonko1335 Re: Ups 20.05.11, 19:07
                            Poza tym moglybyście pisać na bieżąco,bo mamy nie wiedzą,czy są dzieci w potrz
                            > ebie,czy potrzeba darczyńców,stąd to zamieszanie

ale jak na bieżąco? znaczy, że co mamy pod tabelką informować, że rodzina XYZ ma na stanie 16 i 17 latka nieobjętego akcją, a rodzina WYZ dwumiesiećzniaka i niespełna 18 latka, poza tym trzy rodziny zgłosiły dzieci po terminie a 7 rodzin nie udokumentowało trudnej sytuacji, 6 nie jest uczestnikami forum i jak tak się znajdzie jeden darczyńca to któremu z tych dzieci mamy go przydzielić?
          • kochmama Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 21.05.11, 13:13
            Ja także mam córkę która wiekowo znalazła się poza regulaminem ,czwórka rodzenstwa dostanie prezent a ona nie ale od razu powiedziała że ona już jest duża i rozumie sytuację a młodsi są w pierwszej kolejności .Pozdrawiam.
    • easyblue Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 20.05.11, 21:09
      Akcja szczytna, pożyteczna, a taki niesmak zostaje po czytaniu wątku, że aż przykro.
      Mała uwaga do prowadzących akcję i tu się wypowiadających - nie obrażajcie się na pytania i wątpliwości. Każdy ma prawo napisać, co chciałby zmienić. Także tu. A wy nie musicie od razu się wściekać, bo wystarczy spokojnie wyjaśnić, wyjaśnić nawet po raz setny i tyle. Przekonać do swoich racji /bo wy to znacie od zaplecza i z praktyki/, a nie udowodnić na siłę osobom z innym poglądem na tę kwestię, że "mieszają, szukają dziury w całym" itd. Naprawdę niepotrzebna gadka.

Akcja jest prowadzona juz pewnie wiele lat /nie wiem bo się tym nie interesuję/ więc i wasze dośwaidczenie jest spore, macie wypracowane reguły itd. Ponieważ jednak wszystko ma służyć ludziom, warto uwagi, nawet i bardzo krytyczne przemyśleć. Myślę że wcale nie złym pomysłem było by poinformowanie przy zgłaszaniu dzieci do akcji, ile ich w rodzinie jest. Także i tych miesięcznych, i tych 16 letnich. I pozostawienie darczyńcy wyboru, czy coś dla dzieci nie mieszczących się w przedziale wiekowym dorzucić. To tylko sugestia,którą możecie wziąć pod uwagę. Nie pretensja, nie podważanie waszych osiągnięć czy próba szukania dziury w całym. Z pozdrowieniami weekendowymismile
      • black_currant Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 20.05.11, 21:17
        Całkowicie się z Tobą zgadzam - sama w tym wątku prosiłam o sugestie.

Mam wrażenie, że cała 'afera' powstała z tego, że pojawiły się propozycje zmian dotyczących obecnej Akcji, niezgodne z jej regulaminem.
        Co do zmian w regulaminach przyszłych akcji jestem jak najbardziej za dyskusją - szczególnie, że idea narodziła się na tym forum i przede wszystkim dzieciom rodziców z tego forum służy.

I nie ukrywam, że dziwi mnie trochę, że regulamin tegorocznej akcji na DD zaczął być dyskutowany dopiero po zamknieciu listy zgłoszeń, mimo tego, że został ogłoszony na forum ponad miesiąc wcześniej.
        • aqua696 Re: Czy ktos jeszcze chciałby zostać darczyńcą ? 21.05.11, 02:22
          Oj nie smak nieziemski.
          Osoba znajaca forum od lat..zrobila zamieszanie, lamiac zasady nie dotrzymujac terminu zgloszenia, wieku dzieci, i oglaszajac to jako osobny watek a nie z osobami koordynujacymi akcja. -ktore recza za osoby potwierdzeniem sytuacji.
          Inne osoby wywiazaly sie z terminu, zglosily dzieci, potwierdzily sutuacjie, przestrzegaly regulaminu..a nie bokiem po cichu rozpieprzaja zasady panujace w akcji.
          To tak jakbym ja napisala czy ktos chce zrobic paczke moejmu synowi..bo co ze ma wiecej lat, i przekraczam kryteria...a czemu nie??-takie branie na litosc.
          Inne osoby nie zglosily tych maluchow, czy dzieciaki miedzy 16-18 a czy 19, 20 latek to juz tak do konca nie dziecko-a szczegolnie niepelnopsrawne ??
          To mozna nie pisac regulaminu, nie robic tabetek sprawdzac itp..niech kazdy zaklada watek kto chce aby jego dzieci, lub znajomych byly obdarowane...a darczynca przekopie sie przez setki watkow i znajdzie komu chce zrobic..
          Zaoszczedzie to miesiecznych prac dziewczyna...i godzin oderwanych od rodzin..ksiazek itp.
          • annika1801 Opiekunki akcji........ 21.05.11, 08:01
            Podziwiam was,bo robicie naprawdę wielką robotę,wpisując,odpisując,sprawdzając i aktualizując,tak by wszystkie dzieciaczki były zadowolonesmileTo masa roboty,za free,mnóstwo poświęconego czasu.......
            Zawsze znajdzie się ktoś,komu coś nie będzie pasowało,ale to inna kwestia.
            pozdrawiam cieplutko organizatorkismile))))))))
      • kogosia Ata 21.05.11, 09:46
        Nie potrzebny był ten watek....

My staramy sie jak tylko mozemy by pomoc wszystkim,a wszystkim sie nie da.
        Same szukamy darczyncow, samejak tylko mozemy kupujemy prezenty dzieciom, martwimy sie gdy brakuje darczyncow, a Ty masz pretensje... bynajmniej jest to moje odczucie

I tak od wczoraj sobie mysle, ze jak chcesz zbawiac świat, to może załóż jakąś fundacje i pomagaj wszystkim....zycze powodzenia, moze Ci sie uda....

• ata-07 kogosiu 21.05.11, 14:29
          Ten wątek był potrzebny z tego zwględu,ze szukałam darczyńców,a bylo już po terminie. Same mi zaproponowalyście,żeby szukać dla chlopca 16 l. poza akcją.

Poza tym to nie ja zaczęlam to zamieszanie, poczytaj od początku,zaczęlo się od Sylwi i potem już tak poszlo.

Nie mam zadnych pretensji do nikogo,wiem,jak dużo dziewczyny pracują i dziękuje im za to,ze pzryjęły jeszzce do akcji te dzieciaki.
          To były moje przemyślenia,jak kazdego powyżej mnie. Ktos pyta,odpowiadam.

To forum czemu innemu mialo slużyć,wlaściwe jest gdzie indziej.

Pzdr.
          • aqua696 Re: kogosiu 21.05.11, 15:53
            Przykro czyta sie ..
            Akcja obejmowala dzieci do 15 lat..i to bylo w regulaminie..
            Dwa byl termin...
            3 akcja koordynowaly osoby do ktorych ma sie zaufanie..i poswiecily temu ogrom swojego czasu, i czasu swoich rodzin..
            Smutno czyta sie jak uparcie ktos to bojkotuje..
            Prawie 200 dzieci ma paczkiz przydzialu ja jeszcze osoby ktore po za forum umowily sie z mamami ktorym pomagaja iz zrobia paczki aby sie nie zglaszaly do akcji...wiec lista spokojnie przekroczylaby 200..a tu taki niesmak i zamet bo 16 latek nie dostanie--a rodzice beda czekac znow na paczki, a nie pomysla mam dostac prezenty dla 3..to temu 4 sama cos wykombinuje..

I wiecie przerazajace jest iz od lat wiele osob nic nie zmienilo i tkwi na listach dzien dziecka i swiatecznej...-no nieraz przybylo kolejne dziecko..
            • anna.k777 Re: kogosiu 21.05.11, 17:58
              Ja mogę zrezygnować z akcji DD na rzecz innych dzieci.Dziewczyny nie raz organizowały różne akcje i nie było żalu i pretensji,uważam że poświęcają się dla innych i nie potrzebne są niuanse względem ich.Regulamin stworzony został po to,aby wszystko jasne było.
              • aqua696 Aniu 21.05.11, 18:39
                Aniu alez dotrzymalas terminu, trzymalas sie regulaminu..
                Bylo duzo czasu na zgloszenie dzieciakow..
                Dzieci sa dziecmi, ale ich rodzice tez powinni pamietac o ich swietach tak samo jak oczekuja pamietania o swoich swietach..
                Taki drobiazg jak upieczenie torta na dzien dziecka tez moze byc radoscia i odmiennoscia..a musi to byc zabawka, a czas poswiecony dziecku...pjscie z nim-nimi na sparec, rozmowa, pochylenia nad ich problemami...

Smutne iz czesto rodzice skupiaja sie na sobie zapominajac o dzieciach i ich emocjach, uczuciach...
                Jak sie pyta rodzicow to czesto jest wegle ich cacy..czytaja usypiaja..
                A jak idzie sie do dzieci i rozmawia ..to obraz jawi sie inaczej..
                Fakt 16 ma w d.... czytanie na dobranoc, ale to ostatni nieraz dzwonek nim to dziecko wyfrunie by poswiecic mu czas..i dac poczucie jak jest wazny.
                • ata-07 Szkoda, 22.05.11, 16:14
                  Same zrobiłyście to zamieszanie. Tak to chcieć dobrze sad ,
                  Jak zwylke zrobiło się wielkie halo.
                  Poza tym ,gdzie tu były jakieś moje pretensje ??? Pokażcie jedno słowo.
                  Ile razy się odezwałam,a ile Wy ???
                  Poza tym akcja DD jest na innym forum.
                  A mogło byc całkiem inaczej,pzdr.sad

• onlylolitka Re: Szkoda, 29.05.11, 13:37
                    ata-07 napisała:

> Same zrobiłyście to zamieszanie. Tak to chcieć dobrze sad

Sama Kobieto zrobiłaś zamieszanie bo to TY założyłaś ten wątek nie kto inny!!! Nie jestem darczyńcą w tej akcji ale podziwiam dziewczyny które tyle czasu poświęcają żeby dzieci miały uśmiech na twarzy w dniu dziecka, a Ty niepotrzebnie dodajesz im pracy bo zamiast wspierać akcje bez sensu siejesz zamęt.
                    Skoro tak się upierasz, że 16-latek (moim zdaniem dorosły już prawie człowiek!) powinien dostawać prezenty na dzień dziecka i małe dziecko poniżej roku, które nie oszukujmy się niewiele rozumie i wcale nie jest mu przykro bo nie wie co to DD też powinno koniecznie być obdarowane, to w przyszłym roku zorganizuj akcje DD2012 dla tych którzy nie mieszczą się w przedziałach wiekowych tego regulaminu. Mam nadzieję, ze Ci się uda i docenisz wysiłek swoich koleżanek. A tak swoją drogą przy swojej akcji pamiętaj, że 18-latek chodzący do szkoły to tez może czuć się dzieckiem.
                    Nie znam Cię, ale czytając twoje posty z całym szacunkiem do dobrej roboty jaką wykonujesz jakoś wzbudziłaś we mnie negatywne odczucia właśnie -przez nieszanowanie pracy moderatorek.
                    Pozdrawiam
                    • ata-07 onlylolitko, 31.05.11, 13:20
                      Dlaczego piszesz,ze nie szanuję pracy moderatorek ??? Żadnym slowem tego nie napisalam. Dziewczyny odwalają kawał dobrej roboty !!! Czy uważasz,że tego nie doceniam ???
                      To,że zalożyłam ten wątek,to bylo poza akcją DD, same mi zaproponowaly na priw,a że potem tak wyszło....
                      Nigdy nie pisalam z żadną pretensją-być może tak odebrałas. Pzdr.
                      • arwena_11 Re: onlylolitko, 13.06.11, 09:32
                        Ale poczekajcie bo zaraz zaczną się kłótnie i przeniesie się to na ogólną atmosferę. A nie tak miało być w założeniach kiedy ja zaczynałam robić te akcje.

Pytanie nasuwa sie jedno.

Czy koordynatorki ( tak wiem z doświadczenia, że to cieżka praca i dwa miesiące wyjęte z życia ) powiedziały żeby Ata sama szukała darczyńcę dla 16 latka?
                        Jeżeli tak, to myślę, że temat powinien zostać zamknięty. Dała ogłoszenie i znalazł się darczyńca. No chyba że zaznaczyły, ze nie można szukać na forum.

Jeżeli nie to tu moze być problem. Ale jezeli Ata nie powołałąby się na akcję tylko poprosiłą o prezent, to pewnie też problemu by nie było.

Chciałabym uzyskać odpowiedź na to pytanie, bo myślę, że ona wiele wyjaśni.
                        • slonko1335 Re: onlylolitko, 13.06.11, 12:12
                          Moja odpowiedź do Aty na pytanie w tej sprawie była taka:
                          "Ata możesz zapytać ale nie w ramach akcji-jest zgłoszony po terminie, nie łapie się wiekiem, [....]..."

Nie drążmy już tematu więcej bo to bez sensu,. Dzieci zakwalifikowane do akcji znalazły Darczyńców, znalazł się Darczyńca dla Pawła, więc dajmy już temu spokój.
                          • aqua696 Re: onlylolitko, 13.06.11, 20:25
                            no i na marginesie prezent nie byl na dzien dziecka....
                            • ata-07 W ogóle nie było prezentu .. 14.06.11, 10:25
                              Kamilmikolaj zgłosiła się jako darczyńca,lecz slowa nie dotrzymala sad .

Najpierw pisala,ze juz zrobila zakupy, potem nie odpowiadała na maila,kiedy zapytałam,czy wysłała ( kilka dni przed, bo może inny darczyńca by sie znalazł,jeśli zrezygnowała ) .
                              Mamie i chlopcu smutno było, ale przeboleli - nie jest mały. Chodziło tylko o to, żeby wyrównać szanse, żeby miał coś prócz piłki i rowera -mama go sama wychowuje,mieszkają w chatce u babci -jedno pomieszczenie 5 osób,(babcia,2 wujkow i oni) płot z kolków, ale...

Napisałam do kamilmikolaj,ze tak się nie robi,nie robi się żartów z tak biednych ludzi.
                              Sytuację napisałam na priw dla darczyńcy,bo nie chciałam wywlekać wszystkiego na forum.
                              Pozdrawiam.

• slonko1335 Re: W ogóle nie było prezentu .. 14.06.11, 12:20
                                Nie wiedziałam, że Paweł prezentu w końcu nie dostałsad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka