Dodaj do ulubionych

Ksiazki szkolne wymiana -oddanie

29.07.11, 15:35
Moze zrobny watek gdzie mamy beda wisywac jakie ksiazki mja szkolne i lektury do oddania, a jakie przyjma i czy pokrywaja koszt przesylki...
Mysle ze w tej gmatwaninie podrecznikow moze byc to wyjscie..
Cwi tez mozna bo nieraz sa nietrafione, lub wogole prawie nie wykoszystanie to te 2-3 kartki nawet 10 mozna zakleic kserowka
Obserwuj wątek
    • anna.k777 Re: Ksiazki szkolne wymiana -oddanie 29.07.11, 15:50
      To jest dobry pomysł.
      • malgorzatazak Re: Ksiazki szkolne wymiana -oddanie 29.07.11, 16:15
        Jaj jak najbardziej jestem za,
        sama myslałam o założeniu takiego wątku,
        mam do oddania książki z 4 lasy szkoły podstawowej,
        książki po moim synu kupowane nowe w ubiegłym roku,
        czyli wydania aktualne .

1.Język polski ''Daję słowo'' NOWA ERA,
        dwie czesci z płyta .

2.Matematyka 4 ''matematyka z plusem''
        GDANSKIE WYDAWNICTWO OSWIATOWE

3.Technika czesc 1 ''Pieszo i rowerem''
        NOWA ERA

4.Słuchanie muzyki ''zeszyt muzyczny klasa IV''
        wydawnictwo GAWA (wypełnione tylko 3 kartki)

5.Przyroda , podrecznik
        wydawnictwo WSiP

6.Dzień dobry historio ! ( z płyta)
        NOWA ERA

7.Zaproszeni przez Boga ''Drogi przymierza''

wydawnictwo Wam

Szukam tych samych wydawnictw do klasy piątej,
        pozdrawiam Goska.
    • penelopa40 Re: Ksiazki szkolne wymiana -oddanie 29.07.11, 16:07
      to ja od razu: mam do przekazania:
      "Zaproszeni przez Boga". Klasa 4, szkoła podstawowa. Religia.
      ks. Marek Zbigniew SJ (red.), ks. Tadeusz Nosek (red.), ks. Franciszek Rzepka SJ (red.)
      Oprawa: miękka
      Producent: WAM
      podręcznik używany w bardzo dobrym stanie, ćwiczenia nowe! kupiłam a nie były w ogóle potrzebne ...
    • monka75 Re: Ksiazki szkolne wymiana -oddanie 29.07.11, 19:17
      Mam :

Super Kids II ( dwie sztuki - nówki ) bez ćwiczeń .
      Hor Spot II - ćwiczenia .
      Dzień sobry historio 5 - podręcznik .
      Plastyka 5 . Podręcznik + ćwiczenia ( nowe ) Romantowska , Wawrzeńczak .
      Matematyka wokol nas , ćw 1 i 2 ( niebieskie , nowe ) Lewicka , Kowalczyk .
      Tajemnice przyrody , ćw 1 i 2 ( częsć 2 nowa ) Golanko , Moździerz .
      J. Polski 5 , zeszyt ćwiczeń , Dobrowolska .

Notatki zapisane w ćwiczeniach mozna wyczyścić zmazikiem do pióra ( koszt ok 1-1.5 zł ) , cześć trzeba potraktować korektorem , bo syn zapisał długopisem .
      • gd_3334 Re: Ksiazki szkolne wymiana -oddanie 29.07.11, 21:02
        j.angielski Paul Shipton - CHIT CHAT 1 ( podręcznik)
        Pinokio lektura w klasie 4
      • anngam8388 Re: Ksiazki szkolne wymiana -oddanie 30.07.11, 09:48
        monka75 napisała:

> Mam :
        >
        > Super Kids II ( dwie sztuki - nówki ) bez ćwiczeń .
        > Hor Spot II - ćwiczenia .
        > Dzień sobry historio 5 - podręcznik .
        > Plastyka 5 . Podręcznik + ćwiczenia ( nowe ) Romantowska , Wawrzeńczak .
        > Matematyka wokol nas , ćw 1 i 2 ( niebieskie , nowe ) Lewicka , Kowalczyk .
        > Tajemnice przyrody , ćw 1 i 2 ( częsć 2 nowa ) Golanko , Moździerz .
        > J. Polski 5 , zeszyt ćwiczeń , Dobrowolska .
        >
        > Notatki zapisane w ćwiczeniach mozna wyczyścić zmazikiem do pióra ( koszt ok 1-
        > 1.5 zł ) , cześć trzeba potraktować korektorem , bo syn zapisał długopisem .
        Witam..czy ja bym mogła poprosić od pani te podręczniki , oczywiście pokryje koszt przesyłki smile nie da sie do pani napisać na gazetowa jakbym mogła prosić do moje gg 24513525
        • annika1801 Re: Ksiazki szkolne wymiana -oddanie 30.07.11, 10:01
          Jak by ktoś miał książki Razem w Szkole do 1 klasy oraz New Sparks Plus 1-ćwiczenia można dokupić,ale książki by nam ułatwiły.
          • asiaiwona_1 Re: Ksiazki szkolne wymiana -oddanie 11.08.11, 12:00
            w książkach Razem w szkole też się pisze i to dużo oraz wycina i przykleja więc chyba nie warto kupować używanych
        • aqua696 Re: Ksiazki szkolne wymiana -oddanie 30.07.11, 13:01
          Anngam..a ty masz juz dziecko w piatej klasie??
          • anngam8388 Re: Ksiazki szkolne wymiana -oddanie 30.07.11, 13:32
            tak aoua mój najstarszy kamil w tym roku idzie do 5 klasy smile
            • anngam8388 Re: Ksiazki szkolne wymiana -oddanie 30.07.11, 13:38
              ja z kolei mam do oddania następujące ksiązki :
              matematyka klasa 4 Małgorzata Dobrowolska
              mój świat przyroda podręcznik i ćwiczenia mało używane
              między nami jezyk polski
              dzięń dobry historio cwiczenia
              hot spot angielski cwiczenia

ksiązki są zniszczone , sama w tamtym roku kupowałam w antykwariacie a mój mały doniszczył smile ale jak się kupi okładki mogą jeszcze posłuzyc smile
              • martysia1984 Re: Ksiazki szkolne wymiana -oddanie 31.07.11, 16:07
                Mam:
                zajęcia komputerowe klasa 2 edukacja wczesnoszkolna podręcznik z ćwiczeniami NOWA ERA SZKOŁA NA MIARĘ na okładce mysz (książka czysta od nowości)
                do angielskiego podrecznik NEW SPARKS klasa 2 P.A DAVIES C.GRAHAM. kolor zielony z multi-Rom.
                • agulka04 Re: Ksiazki szkolne wymiana -oddanie 31.07.11, 19:43
                  Oddam nowy podręcznik do matematyki.
                  Taki:
                  sklep.operon.pl/szkola-podstawowa/matematyka/matematyka-5-podrecznik
                  Koszt wysyłki: 6zł.
                  Kontakt na mail gazetowy.
                  • znowuniedziela Re: Ksiazki szkolne wymiana -oddanie 31.07.11, 21:14

Też jestem zainteresowana bardzo ta książką smile
      • znowuniedziela Re: Ksiazki szkolne wymiana -oddanie 31.07.11, 21:13
        Witam, byłabym zainteresowana ćwiczeniami do polskiego i matematyki.
    • tycjan100 Re: Ksiazki szkolne wymiana -oddanie 01.08.11, 13:57
      Witam
      mam ksiązki do klasy IV i V
      język polski - Jutro pójde w świat H. Dobrowolska
      przyroda tajemnice przyrody J. Slósarczyk R. Kozik F.szlajfer
      matematyka z plusem
      Plastyka kl. V
      Muzyka kl. V
      Religia
      kl. II Na spotkanie z Jezusem
      kl. III Radość spotkania z Jezusem
      KL.IV Wierni Bogu Ojcu
      kl. V Oddani jezusowi Chrystusowi

Szukam ksiązek do klasy VI tych samych autorów
    • martha_sz2 Prawo handlowe i inne - może dla jakiejś mamy 01.08.11, 14:27
      Zostały mi książki z podyplomówki z kierunku rachunkowość, jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o maila.
    • agaireszta Do klasy IV 01.08.11, 14:32
      Dostałam od kogoś , ale niestety nam nie pasują sad

1. Matematyka 2011 Jerzy Chodnicki Mirosław Dąbrowski Agnieszka Pfeiffer
      2.Matematyka wokół nas Helena Lewicka Marianna Kowalczyk
      3 Lekcje z komputerem W. Jochemczyk I. Krajewska-Kranas W. Kranas A. Samulska M. Wyczółkowski
      4. Powołani przez Bogs wyd. Księgarnia św. Wojciecha

I jeszcze do III klasy
      5. Jezusowa wspólnota serc wyd Księgarnia św Wojciecha.

Jestem z Krakowa
      • lilaw11 Re: Do klasy IV 11.08.11, 11:43
        Interesuje mnie książka do religii, "Powołani przez Boga Ojca", czy to jest książka do IV klasy?
        Jeżeli jest jeszcze aktualna proszę o kontakt na maila gazetowego
    • karolipe Re: Ksiazki szkolne wymiana -oddanie do 5 klasy 02.08.11, 22:01
      ja mam duzo ksiazek do 5 klasy bo na kiermaszu julki nie było chora była tylko ze dzis padam juz,moze jakbym jutro zdazyła to napisze tytuły albo na gazetowego niech mamy pisza to sprawdze i moge oddac bo sama wiem jak ciezko jest
      • anngam8388 Re: Ksiazki szkolne wymiana -oddanie do 5 klasy 30.08.11, 18:36
        przyjmę podręczniki do 5 klasy , piszę tak pózno ponieważ zostałam niestety oszukana przez jedna z emam wysłałam jej pieniądze na podręczniki a nawet dodatkowo na słodycze dla córki ale mimo tego ze zostały podreczniki wysłane rzekowo 2 tyg temu do dzis nie ma ich a mama nie odpisuje nawet na gg ;-( przykre
    • asiek_00 Re: Ksiazki szkolne wymiana -oddanie 02.08.11, 22:14

A ja w druga stronę- czyli potrzebuję

Język polski
      - "Świat w słowach i obrazach". Podręcznik do kształcenia literackiego i kulturowego dla klasy 2 gimnazjum
      - Gramatyka i stylistyka. Podręcznik. Klasa 2 Witold Bobiński, Zofia Czarniecka-Rodzik, Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
      Język angielski - Upbeat 2 WERSJA UAKTUALNIONA; Ingrid Freebairn, Judy Copage, Jonathan Bygrave, Rod Fricker; Pearson Education
      Język niemiecki - Kompass 2, E. Reymont, A. Sibiga, M. Jezierska-Wiejak; Wyd. Szkolne PWN
      Historia - Śladami przeszłości. Podręcznik do historii dla klasy drugiej gimnazjum; Stanisław Roszak; Nowa Era Sp. z o.o., Wydawnictwo Era

Geografia - Planeta Nowa 2. Podręcznik do geografii dla klasy drugiej gimnazjum, cz. 2 + zeszyt ćwiczeń; Dawid Szczypiński, Mirosław Wójtowicz; Nowa Era Sp. z o.o., Wydawnictwo Era Sp. z o.o
      Fizyka - Świat fizyki. Podręcznik dla uczniów gimnazjum. Część 2; B. Sagnowska, M. Rozenbajgier, R. Rozenbajgier, D. Szot-Gawlik, M. Godlewska; Wydawnictwo "ZamKor"
      Chemia - Chemia Nowej Ery. Część 2. Podręcznik dla gimnazjum; Jan Kulawik, Teresa Kulawik, Maria Litwin; Nowa Era Spółka z o.o
      Biologia - "Puls życia"; Podręcznik + zeszyt ćwiczeń; M. Jefimow, M. Sektas; Nowa Era Sp. z o.o., Wydawnictwo Era Sp. z o.o.
      Matematyka - Matematyka 2. Podręcznik dla klasy drugiej gimnazjum; Zofia Bolałek, Małgorzata Dobrowolska, Marta Jucewicz, Marcin Karpiński, Jacek Lech, Adam Mysior, Krystyna Zarzycka; Gdańskie Wydawnictwo Oświatowe.
      Technika - Zajęcia techniczne. Podręcznik dla gimnazjum; Urszula Białka; Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON Sp. z o.o.

• martysia1984 Re: Ksiazki szkolne wymiana -oddanie 10.08.11, 18:04
        Poszukuję:
        religia „ Jezusowa wspólnota serc”
    • escribir Oddam- 4 kl. SP- Warszawa 08.08.11, 20:45
      Podręczniki są po mojej młodszej córce, której wszystko pali się w rękach, tak więc ich stan jest jaki jest ... wink

Tylko odbiór osobisty na warszawskiej Ochocie (przystanek tramwajowy Dickensa).

1. J.polski kl.IV - „Czarowanie słowem”.Podręcznik, A. Kania K.Kwak i J.Majchrzak- Broda
      2.Matematyka 4 – Nowa wersja .Seria matematyka z plusem Wyd.Gdańskie Wyd.Oś.
      podręcznik dla klasy 4 szkoły podst..autor.M.Dobrowolska,M.Jucewicz,P.Zarzycki
      Zbiór zadań (nowa wersja) autorzy:M.Braun,K.Zarzycka,P.Zarzycki
      3.„Przyroda4”– podręcznik, B.Klimuszko, J.Sokołowska, M. Wilczyńska-Wołoszyn
      4. Dzień dobry historio! Podręcznik do historii i społeczeństwa, B.Szeweluk-Wyrwa, W. Surdyk-Fertsch Wyd. Nowa Era
      5.angielski „ Project 1”Third Edition – podręcznik ,Tom Hutchinson Wyd. Oxford
      6.„Muzyczny świat „ cz.I podręcznik, kl.IV-VI – T.Wójcik wyd. MAC Edukacja
      7.Religia „Powołani przez Boga Ojca” książka– Wyd. Ave Radom - Sandomierz
      8. J.niemiecki „Netz1”–Podręcznik dla kl.IV Wyd.Szkolne PWN, J.Betleja, D.Wieruszewska, D.Gruttner
      • escribir Re: Oddam- 4 kl. SP- Warszawa 10.08.11, 16:40
        Wszystkie już zarezerwowane.
    • karolipe Re: Ksiazki szkolne wymiana -oddanie 09.08.11, 16:16
      jezyk polski:A.Łuczak,Anna Murdzek "miedzy nami"
      Przyroda:Ryszard Kozik,Feliks Szlajfer
      matematyka:Małgorzata Dobrowolska,Piotr Zarzycki,Marta Juncewicz
      historia:Grzegorz Wojciechowski"Historia i Społeczenstwo"
      Religia::obdarowani przez Boga
      technika:Halina Józefowicz,Elzbieta Kaczmarek
      plastykasmirktanisław Stopczyk,Barbara Neubart
      takie podreczniki mamy na zbyciu
      • anngam8388 Re: Ksiazki szkolne wymiana -oddanie 09.08.11, 22:46
        karolipe napisała:

> jezyk polski:A.Łuczak,Anna Murdzek "miedzy nami"
        > Przyroda:Ryszard Kozik,Feliks Szlajfer
        > matematyka:Małgorzata Dobrowolska,Piotr Zarzycki,Marta Juncewicz
        > historia:Grzegorz Wojciechowski"Historia i Społeczenstwo"
        > Religia::obdarowani przez Boga
        > technika:Halina Józefowicz,Elzbieta Kaczmarek
        > plastykasmirktanisław Stopczyk,Barbara Neubart
        > takie podreczniki mamy na zbyciu
        karolipe jesli byłaby mozliwosc jestem zainteresowana przyrodą , polskim matematyka i historia..oczywiście pokryje koszty wysyłki smile nie umiem do ciebie napisac na gazetowego jak mozeesz odezwij sie na gg 24513525
    • nom.ika szukam do II gimnazjum; oddam 5-6 sp 09.08.11, 21:27
      dla dziecka z rodziny, której czasem pomagam szukam m.in. :
      W drodze do Emaus (2007-2009)
      Exam Challenges2 (2006)
      Kompass2
      Puls Zycia (biol) 2009
      Fizyka2 GWO 2008 (fizyka z plusem)
      Technika w praktyce cz.2 Nowa Era 2010
      Bliżej słowa WSiP

mam do oddania trochę podręczników do 5 i 6 kl. podstawówki
      proszę pisać na @ ( w spr. tych do oddania- w formie pytania, bo nie mam teraz czasu zamieszczać całej listy- przepraszam)
      • nioma Re: szukam do II gimnazjum; oddam 5-6 sp 09.08.11, 22:53
        mam ksiazki do III klasy gimnazjum
        jesli ktos jest zainteresowany prosze napisac, wkleje liste co mam
        • escribir Nioma, a nie ostało Ci się coś z 2 gim?? 09.08.11, 22:59

• nioma Re: Nioma, a nie ostało Ci się coś z 2 gim?? 09.08.11, 23:04
            biologia puls zycia nowa era
            wiedza o spoleczenstwie operon
            chemia nowej ery
            gramatyka i stylistyka wsip
            geografia operon
            swiat w slowach i obrazach wsip
            historia razem przez wieki nowa era
            • escribir Re: Nioma, a nie ostało Ci się coś z 2 gim?? 09.08.11, 23:57
              Jeżeli
              - biologia puls zycia nowa era - M.Jefimow
              - chemia nowej ery- Kulawik, Kulawik, Litwin
              - gramatyka i stylistyka wsip- Czarniecka - Rodzik
              - swiat w slowach i obrazach wsip- W.Bobiński

to czy mogę się uśmiechnąć?
              • nioma Re: Nioma, a nie ostało Ci się coś z 2 gim?? 10.08.11, 08:14
                po poludniu sprawdze autorow i napisze, jak pasuje to wpadaj i bierz
                • escribir Re: Nioma, a nie ostało Ci się coś z 2 gim?? 10.08.11, 10:53
                  OK, to daj znać.
                  Czy Twój nr kończący się na 25 jest aktualny?
                  • nioma Re: Nioma, a nie ostało Ci się coś z 2 gim?? 10.08.11, 11:04
                    tak, aktualny
                    na pewno jeszcze mam jakies podreczniki na starym mieszkaniu ale musze znalezc zas zeby pojechac.

jesli ktos jest zainteresowany III klasa gimnazjum prosze napisac, wkleje liste.
              • nioma Re: Nioma, a nie ostało Ci się coś z 2 gim?? 10.08.11, 17:53
                biologia jefimow jest tez CD
                chemia kuawik kulawik litwin + CD
                czarniecka rodzik
                bobinski

smiej sie zatem smile
                • escribir Re: Nioma, a nie ostało Ci się coś z 2 gim?? 10.08.11, 21:39
                  big_grin wystarczająco szeroko? wink

Jak się możemy umówić?
                  • nioma Re: Nioma, a nie ostało Ci się coś z 2 gim?? 10.08.11, 22:00
                    powiedz kiedy Ci pasuje i zapraszam.
                    nie ma mnie od soboty do poniedzialku wieczorem, moze byc jutro, w piatek, w nastepnym tyg - obojetnie. odkladam na polke i nie ruszam.
                    • escribir Re: Nioma, a nie ostało Ci się coś z 2 gim?? 10.08.11, 22:50
                      Napisz mi na priv adres, żebym wiedziała jak planować, a ja jutro przedzwonię do Ciebie i się umówimy co do terminu.
                      • nom.ika Nowy program w gimnazjum w III kl 11.08.11, 09:58
                        Dziewczyny, czy pamiętacie że 3 klasa gimnazjum "idzie" nowym programem i większość podręczników z ubiegłych lat jest nieaktualna? Z wyjątkiem religii i zbiorów zadań.
                        • lilaw11 Re: Nowy program w gimnazjum w III kl 11.08.11, 11:48
                          Ja w drugą stronę - Przyjmę podręczniki do kl. 4 szkoły podstawowej. Proszę o kontakt na maila gazetowego
                          1) Język polski - "Czarowanie słowem" Majchrzak-Broda - podręcznik i ćwiczenia cz. 1 i 2
                          2) Historia - "Historia wokół nas" Wyd. Szkolne i Pedagogiczne, W-wa
                          3) Matematyka - "Matematyka z plusem 4" Wojtan S, Zarzycki P. - podręcznik i ćwiczenia cz. 1, 2 i 3
                          4) Matematyka - "Liczby naturalne, ułamki i figury geometyryczne" Gdańskie Wyd. Oświatowe
                          5) Przyroda - "Mój świat" Augustyniak Maria i Michał
                          6) Przyroda - "Mój świat" zeszyt ucznia Wydawnictwo Nowa Era
                          7) Muzyka - "Wędrówki muzyczne" Burdzy J, dla klas 4-6 część 1
                          8) Muzyka - "Wędrówki muzyczne" Burdzy J, Gromek M, Kilbach G. zeszyt ćwiczeń część 1 Wyd. Nowa Era
                          9) Plastyka - "Wędrówki plastyczne" Adamska -Ubaka, podr dla kl. 4-6 cz. 1
                          10) Plastyka - "Wędrówki plastyczne" Adamska -Ubaka, Wyd. Nowa Era, zeszyt ćwiczeń cz. 1
                          11) Technika - "Bądź bezpieczny na drodze. Karta rowerowa" podręcznik z ćwiczeniami dla klas 4-6 Wydaw. Szkolne i pedagogiczne
                          12) Jęz. angielski - "New Fiends 2" Skinner, Bogucka M, Wyd. Longman - podręcznik i ćwiczenia
                          13) Jęz niemiecki - "Uno so weiter: podr. kl.4" podręcznik+ćwiczenia Wydawnictwo Szkolne PWN
                          14) Religia - "Powołani prze Boga Ojca" Szpet Jan, Jackowiak Danuta Wydaw. Księgarnia Św. Wojciecha Poznań
    • izaj22 Re: Ksiazki szkolne 2szt 11.08.11, 12:33
      W domu i rodzinie Jezusa -podręcznik do religii dla klasy 1 szkoły podstawowej,wydawnictwo WAM duża ksiazka i taka sama mala .Odbiór osobisty
      • nioma Re: Ksiazki szkolne 2szt 16.08.11, 09:02
        escribir>>> aktualne czy nie? przyslij mi maila kiedy mozesz przyjechac, w tym tygodniu jestem codziennie po poludniu.
        • escribir Re: Ksiazki szkolne 2szt 16.08.11, 11:09
          Jak najbardziej aktualne! ale ciągle nie wiem gdzie mam podjechać a nie widząc gdzie nie jestem w stanie powiedzieć kiedy. wink
          ooo, tu już nie wiedziałam
          forum.gazeta.pl/forum/w,615,127464449,127828342,Re_Nioma_a_nie_ostalo_Ci_sie_cos_z_2_gim_.html
          • nioma Re: Ksiazki szkolne 2szt 16.08.11, 11:45
            zadzwon do mnie bo ja nie moge Twojego numeru namierzyc.
    • mamba30 V klasa gimnazjum 23.08.11, 14:31
      Wiem że ktoś bardzo namiętnie szukał. udało mi się coś załatwić, w sensie namierzyłam osobę, która może oddać.

matematyka
      polski
      religia
      angielski
      historia
      przyroda

osoby zainteresowane proszę o podanie tytułu i autora.
      • escribir Re: V klasa gimnazjum?????? 23.08.11, 15:18
        U nas gimnazjum 3klasowe wink
        • mamba30 Re: V klasa gimnazjum?????? 23.08.11, 15:29
          jasne smile oczywiście że podstawówka big_grin

proszę o wybaczenie, za dużo dzisiaj na powietrzu przebywałam big_grin
          • nioma Re: V klasa gimnazjum?????? 23.08.11, 15:33
            caly czas mam ksiazki do III gimnazjum
            jak ktos chce to zapraszam, nie mam miejsca na trzymanie tego typu makulatury
            • asiek_00 A może ma ktoś do 2 gimn.?? 23.08.11, 16:12

Język polski
              - "Świat w słowach i obrazach". Podręcznik do kształcenia literackiego i kulturowego dla klasy 2 gimnazjum
              - Gramatyka i stylistyka. Podręcznik. Klasa 2 Witold Bobiński, Zofia Czarniecka-Rodzik, Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
              Język angielski - Upbeat 2 WERSJA UAKTUALNIONA; Ingrid Freebairn, Judy Copage, Jonathan Bygrave, Rod Fricker; Pearson Education
              Język niemiecki - Kompass 2, E. Reymont, A. Sibiga, M. Jezierska-Wiejak; Wyd. Szkolne PWN
              Historia - Śladami przeszłości. Podręcznik do historii dla klasy drugiej gimnazjum; Stanisław Roszak; Nowa Era Sp. z o.o., Wydawnictwo Era

Geografia - Planeta Nowa 2. Podręcznik do geografii dla klasy drugiej gimnazjum, cz. 2 + zeszyt ćwiczeń; Dawid Szczypiński, Mirosław Wójtowicz; Nowa Era Sp. z o.o., Wydawnictwo Era Sp. z o.o
              Fizyka - Świat fizyki. Podręcznik dla uczniów gimnazjum. Część 2; B. Sagnowska, M. Rozenbajgier, R. Rozenbajgier, D. Szot-Gawlik, M. Godlewska; Wydawnictwo "ZamKor"
              Chemia - Chemia Nowej Ery. Część 2. Podręcznik dla gimnazjum; Jan Kulawik, Teresa Kulawik, Maria Litwin; Nowa Era Spółka z o.o
              Biologia - "Puls życia"; Podręcznik + zeszyt ćwiczeń; M. Jefimow, M. Sektas; Nowa Era Sp. z o.o., Wydawnictwo Era Sp. z o.o.
              Matematyka - Matematyka 2. Podręcznik dla klasy drugiej gimnazjum; Zofia Bolałek, Małgorzata Dobrowolska, Marta Jucewicz, Marcin Karpiński, Jacek Lech, Adam Mysior, Krystyna Zarzycka; Gdańskie Wydawnictwo Oświatowe.
              Technika - Zajęcia techniczne. Podręcznik dla gimnazjum; Urszula Białka; Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON Sp. z o.o.

Pokryję koszta wysyłki.
              • kochmama Re: A może ktoś ma do VI podstawowej 23.08.11, 17:26
                j. polski

A. Kania, K. Kwak, J. Majchrzak-Broda – „Czarowanie słowem” – podręcznik i zeszyt ćwiczeń
                I i II część, wyd. – WSIP 2010
                matematyka

M. Dobrowolska, M. Jacewicz, M. Karpiński, P. Zarzycki – „Matematyka 6” - Podręcznik, wyd. Gdańskie Wydawnictwo Oświatowe, Matematyka z plusem

K. Zarzycka, P. Zarzycki „Matematyka 6” - Zbiór zadań, wyd. Gdańskie Wydawnictwo Oświatowe, Matematyka z plusem
                (Nowa wersja od 2008)
                M. Braun „Kalendarz szóstoklasisty” wyd. Gdańskie Wydawnictwo Oświatowe
                historia

W. Surdyk-Fertsch i B. Olszewska „My i historia. Historia i społeczeństwo. kl.VI ”, Wydawnictwo Demart i wyd. PWN (podręcznik + ćwiczenia
                • arwena_11 Re: A może ktoś ma do VI podstawowej 23.08.11, 18:00
                  Oddam do kl. IV - Warszawa

religia - Powołani przez boga podrecznik ( są też ćwiczenia, ale kilka stron mają zapisanych )
                  historia - Historia i społeczeństwo T. Małkowski - podręcznik ( ćwiczenia troche wypełnione, ale w wiekszosci puste )
                  polski - Daje słowo cz.2 ( częśc pierwsza może też sie znajdzie )
                  matematyka - matematyka z plusem zbiór zadań i chyba podrecznik, ale szukam w rzeczach syna

Wszystkie podręczniki uzywane, wiec stan dobry
                  • arwena_11 Re: A może ktoś ma do VI podstawowej 23.08.11, 18:32
                    religia zarezerwowana
                    • ata-07 Do 1 gimnazjum 25.08.11, 15:04
                      Ma ktoś może do kl.1 gimnazjum ? :

angielski - Voices Student s Book,
                      niemiecki - Der,die,das,neu. Kurs kontynuacyjny,kl 1,
                      chemia w gimnazjum 1, - WSiP
                      informatyka,podstawowe tematy - PWN.

Chętnie przyjmę. Ogrom podręczników i ćwiczeń do gimnazjum przerósł moją kieszeń,myślałam,że dam radę,ale to gimnazjum już,15 przedmiotow i 15 ćwiczeń,aaa .
                      • noco73 Nioma 25.08.11, 15:36
                        Moze masz takie do III gimnazjum ?

język polski

1. Świat w słowach i obrazach

2. Gramatyka i stylistyka

WSiP

W. Bobiński

Z. Czarniecka-Radzik

język angielski

New adventures starter

1. Student book cz. II

2. Workbook cz. II

Wyd. OXFORD

język niemiecki

J. niemiecki dla gimnazjum.

Genial Kompakt.” 3A, 3B

M. Koenig

H. Funk,

historia

Bliżej Historii (Podręcznik + zeszyt ćwiczeń). WSiP

K.Kowalewski

I. Kąkolewski

wiedza o społeczeństwie

KOSS cz. II. CIVITAS

T. Merta

A. Pacewicz

matematyka

Matematyka z plusem. GWO (podręcznik + zeszyt ćwiczeń)

M Dobrowolska

fizyka i astronomia

Spotkania z fizyką (podręcznik + zeszyt ćwiczeń) Nowa Era

G.Francuz-Ornat

chemia

Chemia Nowej Ery (podręcznik + ćwiczenia) cz III. Nowa Era

J. T. Kulawik

M. Litwin

biologia

Biologia cz III (podręcznik + zeszyt ćwiczeń) OPERON

J. Loritz-Dobrowolska, Z.Sendecka

geografia

Geografia III Gimnazjum. OPERON

G.Chmielewska

religia lub etyka

W drodze do Emaus. WAM

Ks. Z. Marek

Zajęcia techniczne

Zeszyt ćwiczeń Technika w praktyce zajęcia elektryczno elektroniczne. NOWA ERA

• nioma Re: Nioma 26.08.11, 14:44
                          noco> sprawdze dzisiaj w domu i napisze
                      • ata-07 Re: Do 1 gimnazjum 26.08.11, 11:25
                        Już nieaktualne, kupuję na allegro. Pzdr.
    • aurinko Gimnazjum - oddam 25.08.11, 16:05
      Oddam po pokryciu kosztów wysyłki albo odbiór osobisty w Gdańsku

Biologia 2 Waldemar Lewiński, Jan Prokop wyd. Operon

Historia III Podróże w czasie Tomasz Małkowski, Jacek Rześniowiecki wyd. GWO

Kto chętny proszę na maila aurinko@gazeta.pl
    • aa17 Re: mam do oddania plastyka i muzyka 26.08.11, 13:30
      nowe muzyka cz I 4-6
      plastyka 4-6
      • nioma Re: mam do oddania plastyka i muzyka 26.08.11, 20:08
        podaje co mam do III gimnazjum

matematyka nowa era pod red. m. dobrowolskiej
        polski swiat w slowach i obrazach wsip w. bobinski
        historia nowa era g. wojciechowski
        fizyka wyd. żak a. kaczorowska
        biologia puls zycia nowa era sągin i sęktas
        chemia nowej ery kulawik, litwin
        geografia operon chtabelski i dudaczyk
        polski gramatyka i stylistyka wsip czarniecka rodzik
        • asiek_00 Re: mam do oddania plastyka i muzyka 27.08.11, 12:57
          Nioma a masz może coś do 2 gimnazjum??
    • anngam8388 Re: Ksiazki szkolne wymiana -oddanie 30.08.11, 19:03
      a konkretnie

jezyk polski:A.Łuczak,Anna Murdzek "miedzy nami"
      Przyroda:Ryszard Kozik,Feliks Szlajfer
      matematyka:Małgorzata Dobrowolska,Piotr Zarzycki,Marta Juncewicz
      historia:Grzegorz Wojciechowski"Historia i Społeczenstwo"
      Religia::obdarowani przez Boga
    • agniesia331 do Nioma 02.09.11, 13:25
      Czy biologia
      puls zycia nowa era sągin i sęktas to numer 2 czy 3?
      Oddaliśmy numer 2, a tu się okazuję, ze jeszcze przez jedień bedzie przerabiany.
      zapłacę koszty przesyłki ćwiczenia i książka

• nioma Re: do Nioma 02.09.11, 13:35
        sprawdze po poludniu i napisze
        • madzia2808 poszukuję 03.09.11, 20:47
          dla mojego brata ciotecznego, bo nie można kupić u nas poszukuję książki do religii klasa 1 "w domu i rodzinie Jezusa" wydawnictwo WAM podręcznik
          oczywiście pokryję koszty przesyłkismile

PAWEŁEK 5.12.2009.,29TC,1100G,39CM
          NATALKA 23.12.2007.37TC,3200G,52CM
          fotoforum.gazeta.pl/5,2,madzia2808.html
          • isabelka20 Re: poszukuję 03.09.11, 20:56
            sam podręcznik w domu i rodzinie Jezusa kosztuje na allegro niewiele, ja kupowałam teraz podręcznik, ćwiczenia i jakieś kredki były w komplecie i razem z przesyłką zapłaciłam około 23zł.
          • malgorzatazak Re: poszukuję 03.09.11, 21:34
            Ja mam tą książkę, ale wydanie z 2007 rok,niestety wydawnictwa to naciągacze, bo wczoraj byłam u znajomej i pokazywała mi tą samą książkę ale w formacie A4, jak się zorientujesz czy się przyda to chętnie oddam....
            Małgosia
            • madzia2808 Re: poszukuję 04.09.11, 09:00
              isabelka nam potrzebna tylko książka ale dziękuję poszukam...
              malgorzato jak się zorientuję czy dobra to dam znać ale myślę że jak ta sama treść to na pewno dobra. pozdrawiam.
              PAWEŁEK 5.12.2009.,29TC,1100G,39CM
              NATALKA 23.12.2007.37TC,3200G,52CM
              fotoforum.gazeta.pl/5,2,madzia2808.html
        • nioma Re: do Nioma 04.09.11, 17:20
          biologia do klasy III
          na dole na czerwonym tle jest numer 3
    • agniesia331 Re: Ksiazki szkolne wymiana -oddanie 04.09.11, 17:29
      Jesli to ten (bo 3 kl gimnazjum to nowa podstawa), to proszę o nr konta i koszty przesyłki na agniesia331@gazeta.pl
      byłabym tez zainteresowana ćwiczeniami.

www.lideria.pl/Puls-zycia-3-Podrecznik-do-biologii-dla-gimnazjum-CD-Beata-Sagin-Marcin/sklep/opis?nr=164945#opis
      data wyd.: 2008
      wydawca: Nowa Era
      • isabelka20 Re: Ksiazki szkolne wymiana -oddanie 24.09.11, 16:23
        Mam do oddania książkę i ćwiczenia do języka niemieckiego "Sowieso 1" i "Dasda". Obie w stanie dobrym, ćwiczenia z jednego i drugiego tytułu w niektórych miejscach są wypełnione ołówkiem a w niektórych długopisem.
        Nie pokrywam kosztów wysyłki.
      • nioma Re: Ksiazki szkolne wymiana -oddanie 24.09.11, 16:57
        szkoda, ze nie napisalas na priv
        dopiero dzisiaj zobaczylam Twoj wpis
        tak, to wydanie 2008 rok ale nie wiem czy jeszcze potrzebujesz.
        jak tak, napisz na priv
        • agulka04 matematyka, kl. 5 Operon, oddam 26.09.11, 18:44
          Oddam nowy podręcznik do matematyki.
          Taki:
          sklep.operon.pl/szkola-podstawowa/matematyka/matematyka-5-podrecznikKoszt wysyłki: 6zł.
          Kontakt na mail gazetowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka