kornelcia75 Re: Szczęście w nieszczęściu. 02.08.04, 23:36 Dziewczyny!Jestescie wspaniałe!!!Przeczytałam wszystko od samego początku.Jestescie wielkie!!!Dzieki wam ta rodzina jest szczęsliwa,a dzieciaczki mają to co im teraz potrzebne plus miłosc rodziców cóz wiecej chciec. A tym co to przeszkadza niech sie nad sobą troche zastanowią choc wiem(bo takich ludzi pełno dookoła)ze to juz siedzi w nich!Taka pretensja do swiata. Ciesze sie jednak ze jest Was czyli WIELKICH przewaga i z tą nadzieja kładę sie spac z moim 33 tyg maluszkiem w brzusiu. Pozdrawiam i wszystkim Wam zycze szczescia i zdrowia!!!kornelcia Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Szczęście w nieszczęściu. 03.08.04, 09:59 Życzę szczęśliwego rozwiąznia Pozdrawiam Cię serdecznie.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
monika_lwo Taissa, napisałam do Ciebie 2 wiadomości, ale mi w 04.08.04, 16:39 ale mi wracaja. Czy paczuszka doszła? Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Taissa, napisałam do Ciebie 2 wiadomości, ale 04.08.04, 19:30 Hej.Wiem,że doszły 3 paczki.Dwie z mlekiem i jedna z leżaczkiem- bujaczkiem.Niestety nie miałam pod ręką niczgo do pisania a nie pamiętam od kogo były,za co przepraszam. Gorąco dziękuję w imieniu Marioli.Pozdrawiam serdecznie.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
monika_lwo Re: Taissa, napisałam do Ciebie 2 wiadomości, ale 04.08.04, 21:16 To znaczy, że doszła. Cieszę się i buziaczki dla malutkich panieneczek. Odpowiedz Link Zgłoś
impala29 Re: Szczęście w nieszczęściu. 04.08.04, 16:45 od tego słodzenia typu ' melczko paczusz' itd mozna sie wyrzygac.......... moze tejpani juz starczy pomocy, sprawdzie czy ktos inny nie potrzebuje a sowja droga moze złozyc sie na wizyte u lekarza i jakąs antykoncepcje?? zeby juz nie trzeba było jechac z pomca jak do pożaru Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Szczęście w nieszczęściu. 04.08.04, 19:36 Skoro chce Ci się "rzygać"to idź do lekarza-może to jakieś paskudne zatrucie...a może nieplanowana ciąża??????????????????????????????? Albo poprostu omijaj z daleka ten wątek?Wszystkim nam to wyjdzie na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_lwo Taissa, nie daj się prowokować. 04.08.04, 21:28 Myślę, ze nie ma co się denerwować i wchodzić w dyskusję z tą panią. To jest bez sensu. Nie zrażaj się i rób dalej to co robisz, bo dzięki Tobie chociaż trochę pomagamy Marioli - a o to tu chodzi prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Taissa, nie daj się prowokować. 04.08.04, 21:38 Masz rację.Ktoś tu poprostu próbuje nas sprowokować...Tylko w jakim celu to robi?Zaczęłam się zastanawiać czy ona oby nie jest masochistką bo skoro źle się "tu" czuje a ciągle "zasiada" na tym wątku to chyba sama siebie krzywdzi? A pomoc jaką udzieliłyście Marioli określiłabym mianem BARDZO a nie "trochę" Pozdrawiam serdecznie.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Ok,kończę tę dyskusję z Impalą29 04.08.04, 22:14 To pozbawione sensu i do niczego nie prowadzi.Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.1975 Re: Ok,kończę tę dyskusję z Impalą29 06.08.04, 16:38 Hej hej hej dziewczyny jesteście poprostu wspaniałe.Pierwszy raz dzisiaj miała możliwość wejść na forum.Przeczytałam o waszej akcji pomocy dla pani Marioli a łzy pociekły mi ciurkiem.Tak trzymać.Ja rownież należe do osób które nie potrafią przejść obojętnie gdy komuś dzieje się krzywda i jeśli tylko mogę to staram się jakoś wspomóc potrzebujących w miarę swoich możliwości lub coś zorganizować.TO cudownie gdy w potrzebie można liczyć na wsparcie i pomoc że człowiek nie pozostaje sam ze swoimi zmartwieniami i problemami.Liczy się każdy gest.Dlatego miejmy serce nie tylko dla siebie i uczmy się je okazywać nie tylko dla korzyści materialnych ale za słowo dziękuję czy uśmiech na czyjejś zatroskanej twarzy!!!!!!!!!!!!!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
impala29 Re: Ok,kończę tę dyskusję z Impalą29 06.08.04, 17:00 hej ja nikogo nie chce wkurzac. ale uwazam ze dobra antykoncepcja tej Pani też sie przyda. Mnie nie trzeba pomagac, ale dziekuje za dobre checi Odpowiedz Link Zgłoś
aga173 Re: Do IMPLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.08.04, 16:46 Wiesz co Impla? Idź może na inne forum wkurzać ludzi!!!!!Jak nie chcesz to nie pomagaj-a nie tylko krytykujesz!!!!A może "żal Ci d... ściska"?Tobie napewno nie pomożemy,a tak wogóle to Ty się zabezpiecz,bo napewno nie nadawałabyś się na matkę!!!!!!!! Aga Odpowiedz Link Zgłoś
ewula_p Do Taissy....... 22.08.04, 18:05 Taisso odezwij się do mnie. Czy nie dostajesz moich maili???? Poprosze Cie o kontakt. pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Do Taissy....... 23.08.04, 11:21 Hej. Przepraszam,że nie odpisywałam ale miałam generalny remont w domu i komputer stał na środku pokoju.Już napisłam do Ciebie .Pozdrawiam serdecznie,taissa Odpowiedz Link Zgłoś
martynikam Re: Do Taissy....... 01.09.04, 21:05 Taissa, ja tez nie moge sie z Toba skontaktowac. Maile do Ciebie wracaja. Moglabys sprobowac do mnie napisac, ew. podac inny adres? Pozdrawiam, Marta Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Do Taissy....... 19.09.04, 13:35 Napisałam do Ciebie na priv.Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
ewula_p Re: Do Taissy....... 19.09.04, 14:12 Jesteś?! Ja myślałam, że już tu nie zaglądasz. Napisz co nowego u p. Marioli. Masz może nowe zdjęcia dziewczynek? Mam nadzieję, że nie chorują. Przekaż im pozdrowienia ode mnie. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Do Taissy....... 19.09.04, 14:24 Witaj. Jestem ale ostatnio mam mniej czasu ponieważ pracuję. U Marioli bez zmian. Dziewczynki na szczęście nie chorują. Z pewnością przekażę pozdrowienia Zadzwonię dziś do Marioli i poproszę o jakieś zdięcie.Jak już je otrzymam to zamieszczę na forum lub prześlę zainteresowanym bezpośrednio na pocztę. Pozdrawiam Cię gorąco.Taissa Odpowiedz Link Zgłoś
ewula_p Re: Do ajko, gruszki i driadei....... 24.08.04, 17:59 Dziewczyny, właśnie wróciłam od p. Marioli. Była to bardzo miła, choc krótka wizyta. Pani Mariola bardzo sie ucieszyła ze wszystkiego, prosiła, żebym Wam bardzo, bardzo podziękowała. Dziewczynki sa urocze, zdrowe i bardzo ładnie przybieraja na wadze. Takim ludziom warto pomagać, aż miło patrzeć na taką rodzinkę! Pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Do ajko, gruszki i driadei....... 24.08.04, 19:07 A ja chciałam bardzo podziękowac Tobie za fatygę,pomoc,pomysł i ogólnie za wszystko.Ogromne dzięki po stokroć.Pozdrawiam gorąco,taissa. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Do ajko, gruszki i driadei....... 24.08.04, 20:50 Bardzo, bardzo się cieszę, że wszystko poszło pomyślnie. Dziękuję Pozdrawiam Was bardzo gorąco, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
ewula_p A może ktoś ma...? 24.08.04, 21:44 Zapomniałam napisać, a cały czas o tym myślę, dziewczyny, one maja jedno łóżeczko i jeden leżaczek. Łóżeczko może byc jedno dopóki sa małe, ale potem przyda się drugie. Tak samo jak leżaczek, teraz maja jeden , a same wiecie jakie to pomocne miec taki lezaczek, więc przydałby sie drugi. Może któraś ma do oddania? Może gdzies zauważycie ogłoszenie, że ktos odda? pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka271 Co jeszcze potrzebne ? 26.09.04, 18:09 Chciałabym jakoś pomóc...co jeszcze potrzeba ? Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Wszystkim z ca lego serca dziekuję 24.08.04, 21:33 Chciałam podziękować z całego serca wszystkim emamą z "akcji krakowskiej". JESTEŚCIE WIELKIE.Pozdrawiam Was ,taissa Odpowiedz Link Zgłoś
ewula_p Re: Wszystkim z ca lego serca dziekuję 31.08.04, 13:24 Mam nadzieję, że dziewczyny nie zapomną o tym wątku. Szkoda, że nie mogłyście wszystkie pojechac ze mną do p. Marioli, dziewczynki są przecudne! Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: ile 31.08.04, 15:15 No wiesz impala29 - wstydzila bys sie ze nie pamietasz Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Re: Szczęście w nieszczęściu. i do taissy 19.09.04, 18:25 postaram sie w tym mc wyslać mleczko Nan1, tak? no i pare ciuszkow taisso ktore już sa zamale dla wery a mi dałaś. Czy sa zdjecia malych bliźniaczek? No i mam kurtke -jesienna malo modna no i w jasnym kolorze na 156-160 moze przyda sie u nich,zapytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Szczęście w nieszczęściu. i do taissy 20.09.04, 19:48 Hej Saba.Mleczko z pewnością się przyda i to bardzo,ciuszki też ,bo dziewczynki szybko rosną.Kurtka nie musi być modna-ważne żeby była.Z góry gorąco dziękuję.Pozdrawiam Cię serdecznie.Taissa Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Szczęście w nieszczęściu. i do Saby 20.09.04, 20:32 Dzwoniłam przed chwilką do Marioli. Powiedziała,że dzieczynki juz nie pija mleczka Nan1,bo nie było ich stac na karton dziennie a małe tyle wypijały.Teraz dostaja tylko mleko krowie-jest o wiele tansze a dziewczynka ponoc bardzo smakuje. Ubranka też jeszcze maja od eMam więc może przydadzą się jakiejś innej potrzebującej osobie. Podaruj je komuś A jesli chodzi o tę kurtkę to z pewnościa bardzo chetnie skorzystają.Raz jeszcze dziękuje.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Szczęście w nieszczęściu. i do Saby 20.09.04, 21:34 Mleko krowie? A czy to przypadkiem nie jest "zakazane" do przynajmniej do 12 miesiąca? Boże Odpowiedz Link Zgłoś
aga173 Re: Szczęście w nieszczęściu 20.09.04, 22:32 Wiecie co dziewczyny - znam dzieci które od 2-3 miesiąca chowane są na mleku krowim i zdrowe jak "rydze" im więcej przesadzamy tym gorzej nasze dzieci sie chowają (częściej chorują) Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Szczęście w nieszczęściu 20.09.04, 22:41 Masz rację, nasz pokolenie też było na krowim lub matczynym, gdzie to ktoś widział jakieś NANy? Ale aż serce boli, że ludzie tak biednie żyją Odpowiedz Link Zgłoś
ewula_p Re: Szczęście w nieszczęściu 20.09.04, 22:45 Pewnie, że lepiej by było, chyba zdrowiej, gdyby piły NAN, ale nie przesadzajmy, znam dzieci wychowane na krowim mleku, bo tez ich nie było stać na inne, a z naszego pokolenia ile piło mleko krowie?! Mam tylko nadzieję, że nie piją tego najbardziej tłustego, bo takie 3,2, to jest za ciężkie dla maluszków. Dobrze, że dziewczyny zdrowiuteńkie! Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Szczęście w nieszczęściu. i do Saby 22.09.04, 07:43 Oni nie mają innego wyjścia.Dziewczynki wypijały jeden kartonik Nan1 dziennie a przy ich sytuacji finansowej...Sama rozumiesz.Pozdrawiam.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.krolikowska do taissy 22.09.04, 11:38 czesc mam pytanko, czy kosmetyki dla maluszkow pani marioli moga byc jakiekolwiek?? czy moze na cos maja uczulenie? zbieram rzeczy do paczki i chce wiedziec. pisalam do ciebie na maila le wiem ze jestes zabiegana i nie masz czasu odpowiedziec) ale jak znajdziesz chwilke to daj znac, bo juz troszke rzeczy nazbieralam i chce wyslac paczke. mam tylko pytanie czy adres podany na forum jest aktualny??? pozdrawiam kinga Odpowiedz Link Zgłoś
ewula_p Do kingi 22.09.04, 15:27 pozwolę sobie odpowiedzieć za taissę, bo ona teraz tu mało zagląda. Adres, z tego co wiem, jak najbardziej aktualny. A na tyle, na ile mi wiadomo, to dziewczyny wysyłąły chyba różne kosmetyki, nie słyszałam nic o żadnym uczuleniu. ostatnio taissa tylko pisała, że dziewczyny nie piją już mleczka NAN pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.krolikowska Re: Do kingi 22.09.04, 17:43 dzieki bardzo za info. zbieram rzeczy do paczuszki i jakos w przyszlym tygodniu bede cos wysylac. jezeli ktos z warszawy chce zrobic paczke do marioli to moze sie zbierzemy i razem zrobimy? w firma w ktorej pracuje ma super warunki w firmach przewozowych, za paczke do 30 kilo placimy tylko 11 zl, wiec warto chyba zrobic zbiorowa wysylke) ja moge pokryc ten koszt w 100%, tak wiec kto chce sie dolaczyc to prosze o sygnal. jakos sie zmowimy) pozdrawiam kinga Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Do kingi 22.09.04, 18:57 Cześć Może będę się mogła dołożyć. Też jestem z Warszawy. Niestety musiałabyś poczekać do przyszłego tygodnia bo teraz jestem chora i nie wychodzę z domu. Napisz na arwena_11@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: do taissy 22.09.04, 20:13 Witaj. Kosmetyki mogą być obojętnie jakiej firmy ponieważ dziewczynki nie są na nic uczulone.Adres Marioli jest aktualny.Z góry gorąco dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Dridea 22.09.04, 22:45 powiem tobie że mnie też kiedys sytuacja zmusila do podania 8mc Natalce mleka krowiego i żyje. Wazne ,żeby dobrze tolerowały. Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Saba-co Ty na to? 23.09.04, 07:05 Tak sobie pomyślałam... Jest tu na forum taka bardzo sympatyczna dwoda.Ona ma pięcioro dzieci.Może jej byś przesłała te ciuszki które Ci dałam?To oczywiście propozycja.Możesz na nią nie przystać.Pozdrawiam .taissa Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.krolikowska ROBIĘ PACZKE DLA MARIOLI - KTO ZE MNA??? 23.09.04, 09:39 jestem z warszawy, w przyszlym tygodniu bede robic paczke dla marioli - wszystkie chetne zapraszam do przylaczenia sie. jak juz pisalam moge zrobic wysylke na moj koszt. zapraszam wszystke chetne emamy))mam juz jedna chetna - dzieki arwena. pozdrawiam i czekam na kontakt na maila) Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 taisso tyklko ja pomu=yslalma o euli_p z ktora 23.09.04, 19:47 ostatnio czesto rozmawiam na gg i wogole dostaje od niej patre ciuszkow dla mojej koleżanki Agnieszki i jeszcze drobiazgi dla Naty i pomagamy wspolnie viki_mamie _kubulka ych teraz niewiem co mam zrobic bo to sa Twoje ciuszki Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Nie ma problemu:-) 24.09.04, 19:15 Ja tylko wyszłam z propozycją.Nie musiałaś jej akceptować.Pytałam tylko co o tym myślisz.Ewula to też fajna babeczka.Może zróbmy tak.Prześlij te ciuszki Ewuli a jak jej mała wyrośnie z tych ubranek to ona prześle je Dwodzie.Im więcej osób skorzysta tym lepiej.Co Ty na to? Pozdrawiam.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
ewula_p Re: Nie ma problemu:-) 24.09.04, 19:52 Taisso, serdecznie Ci dziękuję za miłe słowo. Moja mała jest mniejsza niż dwody, ale obiecuję, że cokolwiek dostanę, napewno przekażę dalej. Moja mała jest za to troche większa od bliżniaczek, a ponieważ mam parę takich ubrań, np. na lato, które mojej będą dobre, może już zimą, pomyślałam, że wyślę je właśnie bliźniaczkom. Wogóle tak sobie pomyślałam, że może znów skrzykne mamy z Krakowa i wyślemy dziewczyna paczke w grudniu, tak przed świętami. może jakies zabaweczki by się dla dziewczyn znalazły? Może któras mama znajdzie lalki, którymi już się nie bawi ich córa? Pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.krolikowska WARSZAWO!!!!!! 24.09.04, 20:16 no dziewczyny z warszawy odezwijcie sie!!! czy ktoras dolacza sie do paczki dla marioli?? czy pozostaje tylko ja i arwena_11???? no prosze................ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.krolikowska PYTANIE:)) 25.09.04, 19:42 mam pytanko - czy wysylanie jedzenia dla rodziny marioli to dobry pomysl? mam na mysli np. ryz, makaron, jakies sosy w torebkach itp? arwena_11 pisala do mnie ze niepsujace sie jedzenie tez jest wskazane) tak wiec czy oprocz tego ryzu, makaronu itp. macie pomysl na cos jeszcze? np.: herbata?? kawa?? pozdrawiam kinga Odpowiedz Link Zgłoś
ewula_p Re: PYTANIE:)) 25.09.04, 19:48 Mnie się wydaje, że to dobry pomysł. Niepsujących się rzeczy jest dużo, a p. Mariola ma jednak tez dużych synów, więc pewnie jedzenie idzie w sporych ilościach. Można przecież wysłac puszki (Choć to ciężkie), mąke, cukier, sól, kaszę, kawę i herbatę. Napewno to sie przyda. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.krolikowska Re: PYTANIE:)) 25.09.04, 20:16 no tak jeszcze maka cukier itp. ok to tak zrobie. dzieki. w nadchodzacym tygodniu wysylam paczke. myslalam ze jeszcze jakies mamy z warszawy dolacza sie do mnie.......... ale jak na razie to tylko cos arwena_11 wspomniala ze sie przylacza..... szkoda ze nas tak malo((( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Jesteście wspaniałe 26.09.04, 11:20 Dziewczyny,naprawdę jesteście wspaniałe-wszystkie bez wyjątku. Nie wiem jak mam Wam dziękować.Taissa Odpowiedz Link Zgłoś
ewula_p Re: Jesteście wspaniałe 26.09.04, 14:27 No widzisz Taisso a ja się przed chwila dowiedziałam, że jestem niemiła, bo nie chciałam wysłac dziewczynie małych ubranek na swój koszt. Do paczki chętnie się dołożę, mam już nawet kupiony krem dla dziewczynek. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Ewa nieprzejmuj sie:) ja w przyszlym miesiącu wysl 26.09.04, 15:41 e do marioli paczke-coś z żywności,w tym już niedam rady Odpowiedz Link Zgłoś
maligne Re: Jesteście wspaniałe 27.09.04, 11:24 No ja sledze watek od poczatku ale juz niestety nic malego dla dzieci nia mialam. Za to teraz zrobilam porzadek w szafie i mam niektore rzeczy po sobie. Z tego co pamietam to mama dzieci jest chyba drobna i niska? mam plaszcz na zime b. cieply (po prostu dla mnie juz niemodny), dobrej firmy, dosc obszerny bo nawet w ciazy w nim chodzilam wiec powienien byc dobry. i chetnie wysle. Moze jeszcze cos znajde, napisz prosze jakie rozmiary maja inne dzieci i mama. wiem ze gdzies juz to pisalas ale w tej ilosci postow po prostu nie moge sie doszukac. pozdrawiam serdecznie maligne Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Jesteście wspaniałe 27.09.04, 19:30 Witaj.Niestety nie pamiętam ich rozmiarów dokładnie a dopiero wróciłam z pracy i muszę zaraz zająć się małą.Tak w przybliżeniu Mariola i jej córka mają rozmiar 36-38 o około 165 cm.Chłopcy i mąż są szczupli a wzrost od 170 do 178- chyba. Z góry za wszystko dziękuję.Pozdrawiam.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Potrzebne żelazo. 27.09.04, 19:34 Dziewczyny,rozmawiałam wczoraj z Mariolą i powiedziała mi,że Julcia(ta większa z bliźniaczek)ma kiepskie wyniki morfologii.Lekarz zalecił żelazo.Może ma któraś z Was na zbyciu?Może być oczywiście napoczęte,byle by miało jeszcze aktualny termin ważności. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.krolikowska Re: Potrzebne żelazo. 28.09.04, 08:15 ja powinnam miec, dostalam dla mojej cory, ale ona nie potrzebowala. to jest jakies niemieckie - niestety nie wiem jak sie dawkuje. sprawdze dzis w domu i wysle jesli jeszcze je mam. w tym tygodniu robie paczke, to dolacze do niej i to zelazo. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.krolikowska MAM ŻELAZO!!!!!! 28.09.04, 17:42 i wysle w paczce w tym tygodniu) Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: MAM ŻELAZO!!!!!! 28.09.04, 19:56 Super.Bardzo Ci dziękuję Pozdrawiam.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.krolikowska Re: MAM ŻELAZO!!!!!! 29.09.04, 09:54 naprawde nie ma sprawy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ciesze sie ze moge pomoc) jutro wysylam paczuszke z roznymi rzeczami to dolacze i zelazo) tylko taisso ja nie wiem jak trzeba je dawkowac, bo moja olcia po prostu nie potrzebowala zelaza) niech mariola dowie sie od jakiegos lekarza jak to stosowac) zelazo jest z terminem waznosci do 2006 roku)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewula_p Dawkowanie 29.09.04, 15:02 Ponieważ moja mała też brała, bo miała anemię po ospie, więc sprawdziłam i ona brała HEMOFER 2x po 2 krople, z czego jedna kropla zawiera 1,6 mg jonów żelaza. Bliźniaczki są w tym samym wieku co moja mała, więc myślę, że można dawkowac podobnie, ale oczywiście niech to potwierdzi lekarz. Pozdrawiam Ewa A oto nowe zdjęcia moich dzieciaków: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=13592985&a=16152510 Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: :-) 25.09.04, 16:30 Witaj. Nie dziękuj.Piszę co myślę a naprawdę uważam,że jesteś fajna. Chętnie bym wysłała dla dziewczynek laleczki z których nie korzysta już moja córcia ale miałabym ogromny problem z dopasowaniem głów do tłowia.Moja Niunia niestety ostatnio niszczy zabawki.Lalki są albo pomazane długopisem albo w częściach Pozdrawiam Cię i raz jeszcze dzieki za to co zrobiłaś.Taissa Odpowiedz Link Zgłoś
ewula_p Re: :-) 25.09.04, 17:38 Ale się dziś tutaj uśmiałam, najpierw z synka Dwody, jak sobie wyobraziłam go biegającego po pokoju w kostiumie komplietowym, hehehe. A w następnym poście głowy pourywane od lalek, lekko drastyczny obrazek, hahaha. Dzieciaki sa słodkie i nawet jak psocą, to rozbawia czasem niesamowicie. Ja niestety nie mam lalek, nawet dla mojej Niuni, ale tak sobie pomyślała, może byśmy sie mamy z Krakowa złożyły i zafundowały dziewczynkom na Boże Narodzenie jakieś łądne lale, nowe? Napewno będa promocje przed mikołajkami. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
akve Re: Szczęście w nieszczęściu.- do taissa 24.09.04, 22:53 Pisałam jakis czas temu na priva w sprawie paczki dla Marioli, ale nie dostałam odp.Przygotowałam dla dziewczynek trochę większych ubranek m.in. kombinezon zimowy,ale nie wiem czy się im przyda, może juz mają... Włozyłam tez butelki do karmienia , takie które większe dziecko moze samo trzymać. Napisz czy mam wyslać. A moze ktos z Krakowa się dołoży? pozdrawiam Ewa mama Jedrusia ,Jasia, Julka i Zosi Odpowiedz Link Zgłoś
dwoda Re: Szczęście w nieszczęściu.- do taissa 25.09.04, 10:56 Akve , dziękuje , że napisałaś do mnie na priva , dzięki czemu mogłysmy się lepiej poznać . Od dłuższego czasu zbieram kolejne ciuszki dla Julci i Kingi i jeśli nie masz nic przeciwko mogłybysmy zrobić wspólna paczkę dzieląc sie kosztami wysyłki . Pozdrawiam Acha , dziewczyny , naprawdę nie czujcie sie zobowiązane odsyłać dla mnie ciuszki które podarowała wam Taissa( Taissa , Ty i tak wiesz , że jestem Ci po stokroć wdzięczna za tę paczkę także i z niej właśnie odłożyłam troszkę ubranek dla dziewczynek bo Zuzia juz urosła)najważniejsze , że pomoc idzie dalej nie koniecznie właśnie do mnie.A propos stroju kąpielowego , to mielismy smiechu co niemiara , bo nasz 2,5 letni Jasiu przekonany , że w paczce znajdzie też coś dla siebie , oczywiście się w niego wbił . Wyglądał przekomicznie , wyglądał jak facet w stroju baletowym , więc sobie wyobraź....Pa Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Szczęście w nieszczęściu.- do Dwody 25.09.04, 16:12 Witaj. Ależ się uśmiałam po przeczytaniu tego kawałka o Jasiu w kostiumie kąpielowym Ha ha ha ha.Wyobrażam sobie jak fajnie musiał wygladać. Dwoda ja będę odkładała ciuszki po córci i jak uzbiera się tego trochę więcej to Ci prześlę.Tylko narazie nie mam zbyt wiele,bo Niunia jest w takim wieku,że już tak szybko nie wyrasta z ubrań. Pozdrawiam Cię gorąco i całuję Twoją Piąteczkę.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
ewula_p Do akve 25.09.04, 13:17 Nie jestem pewna co do kombinezonu, ale pamioętam, że latem, wtedy co wiozłam więcej ubrań dla dziewczynek, jedna mama (gruszka) dała chyba ze 4 kombinezony, tylko szczerze mówiąc, az tak dokładnie nie oglądałam więc nie wiem czy sa takie, że dobre na teraz. Może dobrze by było, gdyby Taiss spytała p. Mariole, bo może niepotrzebnie zapłacisz a im się nie przyda, może lepiej dac innej mamie. Niesyety miałam w tym miesiącu spore wydatki związane ze szkołą, więc się nie dołożę, ale planuję wysłac paczkę listopad-grudzień, więc może wtedy tez wyślemy taka składaną, wspólną, chętnie się tym zajmę, mam blisko pocztę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Szczęście w nieszczęściu.- do Akve 25.09.04, 16:05 Witaj.Nie otrzymałam Twojej wiadomości na skrzynkę. Z tego co wiem to dziewczynki mają już od eMam kombinezony na zimę,więc może lepiej podarować je komuś kto ich nie posiada. Za to butelki z pewnością się przydadzą. Dziękuję w ich (i swoim)imieniu.Pozdrawiam serdecznie.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
akve Re: Szczęście w nieszczęściu.-taissa i Krakowianki 25.09.04, 22:28 W takim razie kombinezon im nie potrzebny. Faktycznie mysle,ze my Krakowianki musimy sie "zebrac" razem.Jest nas juz trzy:dwoda, ewula i ja.W takim razie wstrzymam się z wysyłką i może za miesiąc się skrzyknąć.U mnie rzeczy czekają. pozdrawiam ciepło Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
dwoda Re: Szczęście w nieszczęściu.-Krakowianki 25.09.04, 22:52 Bardzo chetnie sie przyłączę do wspólnej wysyłki , czekam na kontakt na priv. Cieszę sie , że Was tak rozbawiłam moim Jasiem w kostiumie kąpielowym , ja do dzisiaj na samo wspomnienie puchnę ze smiechu nie mówiąc juz o starszych chłopakach , ci to dopiero mieli ubaw po pachy. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna251 Re: Szczęście w nieszczęściu.-Krakowianki 27.09.04, 19:15 Witajcie. Nie mam tyle czasu zeby przeczytac wszystkie posty. Wlasciwie to w ogole nie mam czasu. Jesli ktos moglby tak w skrocie napisac co jest teraz najbardziej potrzebne...i rozmiary. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.krolikowska POTRZEBNE SĄ: 28.09.04, 08:20 wiesz co z tego co wiem to: ubranai dla wszystkich, zywnosc niepsujaca sie (cukier, sol, makarony, konserwy, herbata, ryz, kawa itp.) pieluszki dla dziewczynek (4-9 kg), taissa cos mowila tez o powloczkach na posciele dla malenkich. Z tego co wiem to kombinezony i inne ubranka dla blizniaczek to juz zostaly dostarczone. Mozna tez wyslac jakies kosmetyki, herbatki (mleczka NAN juz nie pija - pija krowie). ja myslalam tez zeby wyslac im kocyki -ale tez juz maja) pozdrawiam kinga (jesli jestes z wawy i chcesz cos wyslac to przylacz sie do mnie - ja robie wysylke we czwartek) Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna251 Re: POTRZEBNE SĄ: 28.09.04, 10:10 Dzis po poludniu postaram sie z Toba skontaktowac. Podaj mi swoj nr tel. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.krolikowska Re: POTRZEBNE SĄ: 28.09.04, 12:09 wyslalam ci numer na adres gazetowy) Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.krolikowska PACZKA WYSŁANA 30.09.04, 11:58 dzis po 16 przyjezdza spedytor po paczke dla marioli!!!! uff udalo sie ) Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: PACZKA WYSŁANA 01.10.04, 18:52 Z całego serca dziękuję Pozdrawiam cieplutko.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.krolikowska do taissy 02.10.04, 20:56 moja droga, jak bedziesz miala info ze paczke dostalii, to potwierdz mi to, bo chce miec pewnosc ze wszystko ok) pamietaj zeby mariola poszla do lekarza i pokazala to zelazo co jej wyslalam, bo nie znam dawkowania) Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: do taissy 03.10.04, 00:02 Ok.Z całą pewnością gdy tylko otrzymają paczkę dam Ci znać. Raz jeszcze bardzo dziękuję w ich imieniu.ŻELAZO BARDZO SIĘ PRZYDA. Pozdrawiam Cię gorąco.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.krolikowska Re: do taissy 05.10.04, 15:40 i co moja droga dostali paczuszke??? wlasnie sie zorientowalam ze obiecalam pieluszki, a ich nie wyslalam!!! ale gapa ze mnie, wysle nastepna paczke wkrotce. Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: do taissy 09.10.04, 06:26 Witaj . Przepraszam,że odpisuję na Twoje pytanie dopiero dziś ale wcześniej nie miałam możliwości skontaktowania się z Mariolą, ponieważ zepsuł mi się telefon. Tak,paczka doszła.Serdecznie Ci dziękują i ja także Żelazo już podają małej Julci.Bardzo się cieszą z tych herbatek i żywności (z ubrań również).Tak więc raz jeszcze pokłon w Twoją stronę i wieeeelkie dzięki.Taissa Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.krolikowska Re: do taissy 09.10.04, 10:15 taisso, jezeli bedzie cos potrzebne, to powiedz. wiem ze ty jestes najlepiej zorientowana, wiec licze na info od ciebie. juz wiem ze do nastepnej paczki wloze pieluszki (teraz na smierc zapomnialam). no i chyba znowu wysle troszke jedzenia, bo to sie zawsze przyda) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: do taissy 09.10.04, 15:58 Witaj. Jedzenie przyda się z pewnością-tego nigdy za wiele. Jestem Ci naprawdę bardzo wdzięczna za pomoc rodzinie Marioli. Pozdrawiam .taissa Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.krolikowska Pytanie do Taissy 16.10.04, 11:14 mam butelki do oddania (5-7 szt). są to butelki używane, ale może się przydadzą bliźniaczkom?? Jak myślisz? no i smoczki mam do oddania, nie do butelek, tylko takie normalne. Wysłać? Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Odpowiadam:-) 16.10.04, 17:35 hEJ. Z tego co wiem to mają kilka butelek.Nie mam tylko zielonego pojęia czy takie butelki się niszczą?Pytam ponieważ nigdy moja mała z nich nie korzystała.Jeśli się niszczą to możesz przesłać.Jeśli nie to lepiej podaruj je innej eMamie w potrzebie.Z góry dziękuję i pozdrawiam.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.krolikowska Re: Odpowiadam:-) 16.10.04, 18:42 wysle im w takim razie, bo uwierz mi ze butelek nigdy za duzo)) jesli sie im nie przydadza to moze oni komus ze znajomych oddadza)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.krolikowska DO TAISSY 20.10.04, 09:35 moja droga, wiem ze cie zameczam tymi wiadomosciami, ale ty jestes "łącznikiem" z mariola. Wczoraj otrzymalam od nich kartke z podziekowaniami - bardzo mily gest z ich strony ale: prosze powiedz im, ze nastepnym razem jak im wysle paczke to niech nie wydaja pieniedzy na pocztowki i znaczki, zeby mi podziekowac. Ty robisz to tu na forum w ich imieniu, wiec prosze cie powiedz im ze to w zupelnosci wystarczy. niech te kilka zlotych zatrzymaja dla siebie i kupia mleczko dla dziewczynek. ok? oczywiscie ja pisze w swoim imieniu)) tak wiec sumujac: wiem ze im te rzeczy sie przydaja i wiem ze mi za nie dziekuja - ale wystarczy mi ze ja o tym wiem - niech nie wydaja pieniedzy na poczte. )) Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: DO TAISSY 21.10.04, 07:05 Witaj. Dziękuję w ich imieniu za gest ale oni chociaż w tak minimalny sposób chcą wyrazić wdzięczność.Myślę,że to dla nich ważne. Zaproponowałam im jakiś czas temu,że kupię kartki i znaczki za nich,ale odmówili. Ja dziękuję na forum,bo to zdecydowanie szybsza forma niż poczta a chcę abyście wiedziały,że Wasze paczki docierają na miejsce. Pozdrawiam Cię cieplutko w te chłodne jesienne dni,taissa Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.krolikowska Re: DO TAISSY 21.10.04, 08:28 masz racje, w sumie jak to dla nich takie wazne, to czemu im odbierac choc odrobine tej przyjemnosci))))) tez pozdrawiam ciebie goraco i twoja niunie) Odpowiedz Link Zgłoś
asia_z do Kingi 19.11.04, 23:18 Kinga, bedziesz wysylala jeszcze cos z Wawy? moze udaloby mi sie cos wybrac z szafy moich maluchow, daj znac prosze na priva: asi_z@post.pl, bo rzadko zagladam na forum. pozdrawiam cieplutko, a. Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Ponawiam prośbę. 30.10.04, 20:45 Witajcie. Rozmawiałam dziś z Mariolą.Dziewczynki są przeziębione a ona nie ma dla nich żadnych lekarstw zapobiegawczych(cebion itp.)Z ubranek małe także już powyrastały.Jeśli macie na zbyciu ciuszki,kaszki,lekarstwa,herbatki itp to oni przyjmą je z wielką wdzięcznością i radością. Pozdrawiam Was gorąco ,taissa Odpowiedz Link Zgłoś
akve Re: Ponawiam prośbę 31.10.04, 13:54 taissa, mamy prawie przygotowana paczkę dla dziewczynek Marioli. Pisze "mamy", bo zbieramy sie w trójke :ja , dwoda i ewula. Jeszcze tylko spotkam się z ewula i wysyłamy. Dołoże coś z jedzenia , pewnie kaszki i witaminy. Myśle ,ze wyzbieramy się wreszcie w tym tygodniu. Pozdrawiam z Krakowa. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Ponawiam prośbę 31.10.04, 16:30 Taissa, jakie rozmiary ciuszków mam wysłać? Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Ponawiam prośbę 31.10.04, 18:49 Słonko,myślę,że przydadzą się ciuszki od 4 miesięcy do roku. Jeśli masz zbędne w tych rozmiarach to będe zobowiązana. Pozdrawiam gorąco,taissa Odpowiedz Link Zgłoś
ewula_p Re: Ponawiam prośbę 31.10.04, 20:00 Jeśli mogę swoje wtrącić, to bliźniaczki są takie jak moja malutka, a ona nosi teraz 68/74, więc myślę, że ten rozmiar będzie dla nich tez dobry. Wizualnie jak je widziałam, to nie były mniejsze od mojej Klaudii, więc teraz pewnie też nie są. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Ponawiam prośbę 03.11.04, 18:54 Niedobrze, moja Gloria nosi jeszcze r. 74, a te mniejsze ubranka mam typowo letnie... Nic, coś wykombinujemy Taisso, czy dziewczynki są uczulone na jakieś kosmetyki? Mam dla nich mleczko J&J, ale takie "na dobranoc", dosyć intensywnie pachnące i nie wiem, czy jest sens wysyłać. Byłabym wdzięczna za wskazówki Buziaki dla Was wszystkich, dziewczyny, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Ponawiam prośbę 04.11.04, 19:39 Witaj. Szczerze mówiąc nie wiem czy są uczulone na jakieś kosmetyki.Chyba nie... Czy mogłabyś mi zdradzić droga Driadeo powstanie lub pochodzenie Twojego nicka? Już dawno miałam Cię o to zapytać.Bardzo mi sie podoba Pozdrawiam serdecznie.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
ewula_p Do akve 04.11.04, 22:01 Czy możesz do mnie napisać, bo mi znów wracają maile do Ciebie. Chciałam się dowiedzieć, co macie dla bliżniaczek, powyrastały z ubranek, ja mam trochę za duzo śpioszków, ale w rozmiarze 74, więc mogą być ciut duże, przydały by się pewnie na teraz w rozmiarze 68 cm. Nie wiem, co juz macie w paczce, a nie chcę dublować. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
akve Do ewula_p 05.11.04, 09:38 Ewa, nie wiem dlaczego poczta Ci wraca Bo do mnie wszytko od ludzi dociera. Ubranka sa różne ,ale na pewno przydałyby sie spioszki i spodenki. Bluzeczki też. Podam Ci na priva mój nr tel to się wreszcie umówimy, spotkamy i wyślemy paczkę. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Ponawiam prośbę 31.10.04, 18:47 Dziewczyny,stokrotne dziękiki dla Was.Jesteście WIELKIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam,taissa Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Ponawiam prośbę 18.11.04, 17:53 Dzisiaj wyslalam paczkę, nareszcie. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Ponawiam prośbę 18.11.04, 18:51 Bardzo,bardzo,bardzo,bardzo,bardzo,bardzo,bardzo,bardzo x 1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Ponawiam prośbę 18.11.04, 18:52 Za szybko kliknęłam i nie dopisałam że gorąco pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kurova A może proszki do prania 18.11.04, 20:15 Starałam się przeczytać dokładnie cały wątek i chyba nic nie było wspomniane o proszkach do prania.Przecież przy takiej gromadce to idzie jak woda,a nie muszą być jakieś super drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Ponawiam prośbę 14.01.05, 03:12 Chciałabym jakoś pomóc. Czy ktoś zna aktualne potrzeby rodziny. Bardzo chętnie wyślę jaką paczkę tylko z czym. Bardziej dla rodziny, czy bardziej dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
akve Re: 26.11.04, 01:03 Jutro postaram sie wysłac paczke ,która czeka juz tak długo. Jeszcze dokupie mydełko,pare kaszek i wysyłam ( w imieniu swoim i dwody). Miałyśmy problemy ,zeby się umówić w trójke na wysyłkę ,ale nastepnym razem na pewno się uda pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
akve Re: paczka wysłana 01.12.04, 09:01 W sobote wysłałam paczke do Mariolki. Może jeszcze ktos im pomoze przed swiętami ? taissa- co tam u nich słychać? Napisz choć parę słów... Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: paczka wysłana 01.12.04, 09:11 Akve, ja im pomogę. Nie wiem, czy dostali moją paczkę, więc kwit nadal trzymam, ale na Święta dostaną coś na pewno! Jesteście niezwykłe Ściskam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Ogromne podziękowania 05.12.04, 09:20 Hej. Chciałam w imieniu Marioli bardzo,bardzo ,bardzo podziękować Agnieszce P. z Katowic ,Dorocie W. i Ewie C.za przesłane paczki. Już mi słów brak by wyrazić wdzięczność. Pozdrawiam Was gorąco.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: O dziewczynkach. 05.12.04, 09:28 Bliźniaczki mają już po 6 miesięcy. Julka waży 7.5kg a Kinga 6.5kg. Ta większa już siada,mniejsza usiłuje Ponoć fajnie razem gadają(chciałam napisać gaworzą ale nie wiem czy w wieku 6 miesięcy to nadal jest gaworzenie?) Bardzo ładnie się razem bawią. Julka niestety cały czas musi przyjmować żelazo,bo wyniki badań nie poprawiły się na tyle by mogła zaprzestać. Poza tym rozwijają się prawidłowo. Poprosiłam Mariolę by przesłała mi zdięcie ale ona najpierw musi pożyczyć od kogoś aparat. Pozdrawiam,taissa Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: O dziewczynkach. 05.12.04, 09:37 Cudownie Cieszę, że są zdrowe, to najważniejsze. Ściskam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
dwoda Re: O dziewczynkach. 05.12.04, 14:06 Cieszę sie , że dziewczynki się tak dobrze rozwijają ( niedługo pewnie przerosną moją 14 miesięczną a ledwie 8-kilogramową Zuzię .) Co do ubranek jestem za Domem Dziecka ( jeśli jest w poblizu i nie byłoby kłopotu z transportem ) lub za oddaniem innej rodzinie będącej w potrzebie a mieszkającej niedaleko Marioli , aby uniknąć kosztów związanych z transportem . Ja od siebie nie chcę jednak niczego sugerować , wierzę , że ubranka znajdą jeszcze potrzebujących a tylko na tym by mi zależało . Pozdrawiam , Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.krolikowska Do taissy i do Warszawianek 13.12.04, 08:19 taisso, zbliżają się święta więc na pewno będzie potrzebna dla Marioli jakaś pomoc. Myślę jednak, że może tym razem wyślę im pieniądze? Będą mieli na jakieś konkretniejsze zakupy przed świętami? Wiesz - ryż, mąka, makaron i sosy nie będą odpowiednie na wigilijnym stole. A jak wyślę im choćby 100 zł, to już cokolwiek sobie za to kupią. Jak myślisz? Dobry czy zły pomysł? Oczywiście paczkę można wysłać swoją drogą. A i mam pytanie, co jest im teraz z ubranek potrzebne? Albo może na święta jakieś zabawki dla dzieci kupię? Pomóż mi troszkę w moich rozważaniach bo ja sama do takich rzeczy niestety nie mam głowy. No a do dziewczyn z warszawy: może złożymy jedna paczkę? Tak jak już kiedyś pisałam u mnie w firmie mamy bardzo dobre ceny w firmach przewozowych i paczka do 30 kg kosztuje tylko 11 zł. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: WAŻNE PYTANIE!!! 05.12.04, 09:36 Zwracam się do Was z ważnym pytaniem. Chodzi o to,że Mariola odłożyła już sporo ubranek z których powyrastały jej córeczki.Zastanawiałam się co z nimi zrobić i przyszły mi do głowy 2 pomysły: -oddać je do domu dziecka -porozsyłać dalej na oddam/przyjmę. Uważam że to Wy powinnyście podjąć decyzję. Czekam na odpowiedź. Druga sprawa -mieszkam dosyć daleko od Marioli i w tym roku na 100% u niej nie będę.W ciągu tygodnia pracuję i poprostu nie mam czasu. Nie chcę by mi przesyłali ,gdyż wiąże się to z pewnymi kosztami. Postaram się coś wykombinować by jak najszybciej mogły trafić dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 jesli moge coś zaproponować 05.12.04, 19:52 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=17649875 to jest link do potrzebującej rodzinki,a raczej malej dziewczynki Taissa,b.ciesze się że male są zdrowe i naprawde mala dwody jak i moją niedlugo przebiją (wagowo)Moja wera 19mc będe się cieszyć jak ma 9,5 kilo Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: 05.12.04, 20:16 Tak sobie myślę,że najbardziej przydałyby się te ubranka w domu dziecka ponieważ niejedno maleństwo by z nich skorzystało. Mimo to zdaję się na Was Dziewczyny.Większość ubranek jest od Was i dlatego uznałam iż Wy powinnyście podjąć ostateczną decyzję. Pozdrawiam serdecznie,taissa Odpowiedz Link Zgłoś
akve Re: 05.12.04, 23:01 Cześć taissa, myślę,ze najlepiej oddać je do Domu Dziecka.Raz, jak piszesz , pochodzi w nich więcej dzieci, dwa-w mniejszych miejscowościach w takiej placówce jak DD moze być duże zapotrzebowanie na ubrania.I jeszcze jedno-trudno angażowac Mariole w wysyłkę ubranek,ze wzgledu na czas i koszty. A zrobicie jak uwazacie.Może faktycznie blisko nich mieszka ktos w potrzebie.... Ciesze się,że dziewczynki rosna zdrowo.To najważniejsze Pozdrawiam ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
anjaa13 dla moich blizniakow 07.12.04, 09:49 Dziewczyny Ja chetnie przyjelabym ciuszki takie na 68 dla moich blizniakow!!!!Moze mogly byscie mnie poidratowac mlekiem czy pampersami???Potrzebuje tez enterol i lakcid-synus ma wirusa jakiegos -biegunke i goraczkePROSZE Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.krolikowska Do taissy i do Warszawianek 13.12.04, 08:20 taisso, zbliżają się święta więc na pewno będzie potrzebna dla Marioli jakaś pomoc. Myślę jednak, że może tym razem wyślę im pieniądze? Będą mieli na jakieś konkretniejsze zakupy przed świętami? Wiesz - ryż, mąka, makaron i sosy nie będą odpowiednie na wigilijnym stole. A jak wyślę im choćby 100 zł, to już cokolwiek sobie za to kupią. Jak myślisz? Dobry czy zły pomysł? Oczywiście paczkę można wysłać swoją drogą. A i mam pytanie, co jest im teraz z ubranek potrzebne? Albo może na święta jakieś zabawki dla dzieci kupię? Pomóż mi troszkę w moich rozważaniach bo ja sama do takich rzeczy niestety nie mam głowy. No a do dziewczyn z warszawy: może złożymy jedna paczkę? Tak jak już kiedyś pisałam u mnie w firmie mamy bardzo dobre ceny w firmach przewozowych i paczka do 30 kg kosztuje tylko 11 zł. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Do taissy i do Warszawianek 13.12.04, 11:44 Witaj. Jeśli masz jakieś zbędne ubranka (takie od 6 mies)to z pewnością bardzo przydałyby się dziewczynką.Maluchy powyrastały już z tych które od Was kochane eMamy otrzymały. Przed chwilą robiłam porządki w zabawkach mojej córci i trochę odłożyłam dla dziewczynek Marioli.Sądzę,że ta ilość narazie im wystarczy. Wiesz,ja od początku nie byłam i nie jestem za tym by wysyłać pieniądze. Jak już kiedyś wspomniałam,pisząc post za Mariolę miałam na myśli rzeczy zbędne i używane a nie kasę.Zrobisz oczywiście jak uważasz... Jeżeli macie słoiczki gerbera lub tym podobne a Wasze maluchy nie chcą ich jeść to również bardzo chętnie Mariola przyjmie je dla bliźniaczek. Kinga,bardzo,bardzo Ci za wszystko dziękujemy. Jesteś WIELKA Pozdrawiam gorąco,taissa Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.krolikowska Re: Do taissy i do Warszawianek 13.12.04, 12:27 wiesz ja tez nie jestem w takich wypadkach za wysylaniem pieniedzy, ale jednak przed swietami potrzebniejsze beda pieniadze, przeciez nie wysle im pierogow, czy karpia. to musza kupic, no i musza miec za co. wyslanie pieniedzy bedzie jednorazowe. wysle tez jakies zabawki, butelki, moze jakies fajne odswietne ubranka kupie ciesze sie ze moge pomoc. zawsze chcialam pomagac ludziom, a teraz mnie na to stac zycie im ulożylo sie gorzej niz mnie, wiec czemu im nie pomoc. z ubrankami po mojej olci bedzie problem, bo urodzil sie u nas w rodzinie malutki chlopczyk no i ubranka zostaly jemu przekazane - taka tradycja tak wiec powiedz mi moja droga, czy mam im wyslac przekaz, czy moze maja jakis numer konta? szczerze mowiac, wygodniej mi na konto przelac, ale jesli nie maja konta, to wysle przekaz z poczty. Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Do taissy i do Warszawianek 13.12.04, 14:37 Nie,nie mają konta.Jeśli już uznałaś,że chcesz przesłać im pieniądze to wyłącznie przekazem. Swoją drogą,może prześlesz im jednak karpia i pierogi? Raz jeszcze Ci gorąco dziękuję.Ściskam mocno,taissa Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.krolikowska Re: Do taissy i do Warszawianek 13.12.04, 15:31 a myslisz ze wyslanie karpia i pierogow to dobry pomysl?? wrzucic do paczki i juz?? myslisz ze prze jedna dobe w podrozy sie nie zepsuja?? jesli myslisz ze bedzie ok, to jasne ze moge wyslac im zywnosc. tylko boje sie, ze dojdzie do nich zepsute. pomysle. moze wysle im po prostu make, mak itp. dobra jeszcze pomysle, ale wysle cos na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Do taissy i do Warszawianek 13.12.04, 17:13 Z tym karpiem to był oczywiście żart. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.krolikowska Re: Do taissy i do Warszawianek 14.12.04, 08:38 oczywiscie wiem) Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: ŻYCZENIA ŚWIĄTECZNE 23.12.04, 15:46 Witajcie. Chciałam Wam wszystkim złożyć życzenia świąteczne od Marioli i oczywiście od siebie. Jak obyczaj głosi stary Według ojców naszej wiary, Pragnę złożyć Wam życzenia W dniu Bożego Narodzenia. Niech ta gwiazdka betlejemska, Która świeci już od zmroku Doprowadzi Was szczęśliwie do Nowego Roku. Dużo szczęścia,zdrowia i powodzenia to tradycyjne,najszczersze życzenia. Wesołych Świąt i Roku szczęśliwego, Niech obficie da,co ma najlepszego. Pozdrawiam Was gorąco,taissa Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!! 31.12.04, 16:20 Dziewczyny,życzę Wam dużo zdrowia,szczęścia i spełnienia marzeń w Nowym Roku oraz szampańskiej zabawy do białego rana. Odpowiedz Link Zgłoś
dwoda Re: SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!! 11.01.05, 23:18 Taissa , witaj w Nowym Roku , który mam nadzieję będzie dla naszych rodzin łaskawy i szczęśliwy. Dzisiaj wysłałam Marioli paczkę z ubrankami po Zuzi , nie wiem tylko jak długo jeszcze ubranka po moim ,,szczypiorku'' będą pasowały na dziewczynki , bo moja Zuzia jest naprawdę drobniutka (8,5kg a 15 miesięcy). Mam więc prośbę , jak paczuszka dojdzie to upewnij się u Marioli , czy ubranka pasują, mam nadzieje , że chociaż na tę mniejszą.Pozdrawiam , Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: 14.01.05, 12:47 Witaj. Paczka doszła i z całego serca,gorąco dziękuję że nadal ktoś o nich pamięta. Ubranka są ponoć dobre(rozmawiałam z młodszym synem Marioli więc nie potrafił określić czy w sam raz czy więsze ) Raz jeszcze stokrotne dzięki.Pozdrawiam gorąco,taissa Odpowiedz Link Zgłoś
dwoda Re: zapraszam do nowego wątku... 24.02.05, 09:54 Wątku nowego nie widzę ale odbrzebałam stary . Piszę głównie do taissy z zapytaniem czy moja paczka wysłana 17.02 doszła do Marioli . Prosze Cie jeśli jescze tu zaglądasz to czekam na odpowiedź , gdyz trzymam jescze ciągle dowód nadania w razie gdyby paczka nie doszła.Pisałam na priv ale nie otrzymałam odpowiedzi , może zajrzysz tutaj? Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: zapraszam do nowego wątku... 26.02.05, 15:36 Witaj. Przepraszam,że tak długo się nie odzywałam ale nie mam ostatnio zbyt wiele wolnego czasu. Dzwoniłam do Marioli,paczkę dostała i gorąco dziękuje. Małe ostatnio chorowały na zapalenie oskrzeli.Dwa razy dziennie dostawały zastrzyki.Na szczęście wszystko jest już OK. Bliźniaczki ładnie przybierają na wadze i rozwijają się prawidłowo.Julka waży już około 9 a Kingusia 8 kilogramów. Julka ostatnio postawiła trzy samodzielne kroczki bez trzymania i potrafi sama stać.Kingusia dopiero się uczy od siostry. W poniedziałek Mariola ma w koncu przysłac mi zdiecia maluchów.Jak tylko je otrzymam to zainteresowanym wyśle na priv. Pozdrawiam Was wszystkie bardzo,bardzo cieplutko.Taissa Ps.Dwoda,napisałam do Ciebie na priv. Odpowiedz Link Zgłoś