10.10.11, 11:50
Witam serdecznie,

Stałe forumowiczki na pewno mnie pamiętają. Mieliśmy w naszej rodzinie gorsze i lepsze chwile, ale staraliśmy się radzić sobie jak tylko się dało. Tu link do wątku: forum.gazeta.pl/forum/w,615,123210942,123210942,Chwilowo__ale_jednak_prosze_o_wsparcie.html

Niestety pod koniec zeszłego miesiąca mój mąż stracił pracę, ja pracuję ale jest nas pięcioro. Złożyłam już wniosek o zasiłek rodzinny i czekam na decyzję.
Mamy 3 synów. Namłodszy ma SKS i jest ciągle rehabilitowany, nosi szynę Denis-Browna oraz jest pod stałą opieką ortopedy. Chciałabym prosić o ciuchy dla najstarszego syna, 9-latka. Rozmiar 134-140.
W październiku skończę spłacać komornika, a w listopadzie mieliśmy kupić synowi jakieś rzeczy. Niestety już teraz wiem, że będzie ciężko...i nie będziemy mieli na to środków.
Odpowiem na wszystkie pytania i bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Asia
Obserwuj wątek
    • myszwkropki Re: Proszę 10.10.11, 16:41
      Napisz, jakich ubrań synek najbardziej potrzebuje, coś postaram się wysłać. Co z butami? Ma na zimę? Jaki rozmiar?
      • ciezarna1231 Re: Proszę 10.10.11, 17:13
        Kochana Myszwkropki,
        Przede wszystkim chciałam podziękować Ci bo już nam kiedyś pomogłaś a ja nie miałam możliwości podziękować Ci przez brak dostępu do internetu.
        Syn najbardziej potrzebuje spodni, ciepłych bluz, kalesonów. Rozmiar butów to 32/33. Na chwilę obecną nie ma butów zimowych ani jesiennych.
        Dziękuję
        • nioma Re: Proszę 10.10.11, 18:31
          zmierz stope synowi: obrysuj na kartce papieru stope a potem zmierz odleglosc od piety do najdalej wysunietego palca, dlugosc wkladki w cm jest lepsza niz rozmiar. Czasami rozmiarowka jest zanizona.
          • nioma Re: Proszę 10.10.11, 18:36
            zobaczcie te buty: allegro.pl/trek-tex-z-membrana-waterstop-r-33-wkl-21-5-cm-i1852296188.html
            • nioma Re: Proszę 10.10.11, 18:39
              tu sa nowe:
              allegro.pl/clibee-cieplutkie-czaderskie-sniegowce-roz-33nowe-i1863742798.html
              gdyby ktos chcial sie dolozyc to moglabym kupic
              • ciezarna1231 Re: Proszę 10.10.11, 19:20
                Nioma, zrobiłam jak pisałaś (nawet nie znałam takiego sposobu) i wyszło mi 21 cm.
                • katrina1976 Re: Proszę 10.10.11, 20:24
                  proszę podaj długość spodni i długość nogawki od kroku
                  dzięki smile
                  • ciezarna1231 Re: Proszę 11.10.11, 08:50
                    Kathrina, długość od kroku to 61 cm a całkowita długość to 81,5
              • bellagnos Do Niomy 10.10.11, 21:00
                Nioma ja mogę dołożyć 15zl.
                • nioma Re: Do Niomy 10.10.11, 21:27
                  super, podam na priv numer konta
                  zalicytuje
                  • nioma Re: Do Niomy 10.10.11, 21:28
                    PS oczywiscie podam jak wygram smile)
                    • bellagnos Re: Do Niomy 10.10.11, 21:57
                      a nie będą za małe? długość wkładki syn ma 21 a tu mniejsza jest..w razie czego jak nie te to inne..jutro się odezwę.
                      • nioma Re: Do Niomy 11.10.11, 08:22
                        licytuje te, co maja wkladke 21,5cm
                        • ciezarna1231 Re: Do Niomy 11.10.11, 08:57
                          Dziękuję Wam Dziewczyny bardzo
                        • nioma Re: Do Bellagnos 11.10.11, 21:19
                          Bellagnos> napisz na nioma@gazeta.pl, podam Ci numer konta, udalo sie wygrac.
                          Mlody bedzie mial teraz dwie pary, odpada klopot co zrobic jak sie wpakuje w kaluze smile
        • myszwkropki Re: Proszę 13.10.11, 16:30
          Mam dla synka kurtkę przejściówkę, spodnie na polarze, polar i bezrękawnik, dla Ciebie płaszcz, niestety z tych cienkich. Wyślę pewnie jutro. Adres mam - nie zmienił się?
          • ciezarna1231 Re: Proszę 13.10.11, 17:45
            Adres się nie zmienił. Wciąż ten sam
            • xxxtabxxx Re: Proszę 13.10.11, 21:57
              napisałam maila, dotarł?
              • ciezarna1231 Re: Proszę 14.10.11, 13:05
                Witam, mail dotarł, dziękuję. Odpisałam
            • myszwkropki Re: Proszę 19.10.11, 16:57
              Asiu, wysłałam w poniedziałek, tylko nie miałam kiedy siąść do kompa. Pozdrawiam
    • ciezarna1231 Re: Proszę 11.10.11, 09:50
      Dziewczyny, mam jeszcze jedną prośbę. Jakbyście robiły porządek w szafach i miałybyście u siebie niepotrzebne jakiekolwiek ciuchy damskie na 44 albo kurtkę lub męskie w rozmiarze M LUB L to ja bardzo chętnie przyjmę. Chodzi o mnie i o męża. Ciuchy mogą być w każdym stanie, przydadzą się każde.
      • nioma Re: Proszę 11.10.11, 12:06
        ciezarna> zobacz prosze te buty: allegro.pl/ocieplane-trapery-buty-trekkingowe-badoxx-roz-34-i1850614949.html Jesli Ci sie podobaja to zaraz kupie, napisz mi tylko na priv swoj adres, zeby sprzedawca od razu wyslala paczke do Ciebie.
        • ciezarna1231 Re: Proszę 11.10.11, 12:31
          Nioma, śliczne są i przede wszystkim ciepłe bardzo.
          Dziękuję Wam ślicznie i zaraz napiszę na priw.
          Dziękuję
          • nioma Re: Proszę 11.10.11, 12:55
            OK, buty kupione.
            Jak sie uda wygrac licytacje tych zalinkowanych jako pierwsze, to beda na zmiane.
            Pozdrawiam.
            • penelopa40 Re: Proszę 11.10.11, 14:09
              witaj, postaram się poszukać ubrań dla ciebie i małżonka, podaj proszę swoje wymiary, szczególnie pas i obwód w biuście oraz rozmiar stanika... penelopa
              • hugo43 Re: Proszę 11.10.11, 23:11
                a ile maz ma wzrostu?mam fajne bojowki na szczuplego,na 175cm.
                • ciezarna1231 Re: Proszę 12.10.11, 08:25
                  Mąż ma ok. 170 cm, ale jest szczupły. Będę mogła mu podwinąć te spodnie. Jeśli to możliwe to bardzo proszę.
                  • hugo43 Re: Proszę 12.10.11, 11:46
                    to prosze o adres na gazetowego
                    • blueagrafka Re: Proszę 12.10.11, 14:29
                      Będę miała dla Ciebie kurtkę sztruksową (tylko czy będzie jeszcze okazja ją ponosić w tym roku?wink i płaszcz. Tylko wyślę po 20 bo z kasą teraz krucho o mnie. Pozdrawiam
                      • emitomi Re: Proszę 12.10.11, 15:36
                        Napisz mi ile w pasie ma maż i długość nogawki od kroku, oraz napisz mi rozmiar biustonosza swój , mam nowe bo kupowałam na sprzedaż spodnie i bieliznę ale nie wszystko udało się sprzedać. Wysyłką pod koniec miesiąca bo krucho mam z kasa dopiero rozkręcam interes. pozdrawiam.
                        • monka75 Re: Proszę 12.10.11, 16:30
                          Dla starszego chłopca mam kurtkę zimową , puchową , fajną i ciepłą . Rozmiar z metki 146 , ale jest mniejsza , jakieś portki i bluzę też znajdę . Mogę wysłać dopiero po 20-tym . Jeśli jesteś zainteresowana , proszę o wiadomość na pw .
                          • ciezarna1231 Re: Proszę 12.10.11, 18:54
                            Napisałam na priw do Was Dziewczyny.
                            Dziękuję Wam ogromnie, wszystkim.
                            Asia
                            • hugo43 Re: Proszę 12.10.11, 19:52
                              ja nic nie dostalamsad
                            • aqua696 Re: Proszę 17.10.11, 01:14
                              Wymiesz mi dokladnie poesze dzieci...na pewno znajde i podaj adres...ale nie wczesniej niz po weekendzie dojdzie...bom na drugim koncu swiata....a musze obrobic kilka spraw ale w locie spakuje..minus bedzie do prawnia bo lezalo...mysle ze i buty ..i reszta..
                              • nioma Re: Proszę 17.10.11, 08:30
                                napisz czy buty doszly, powinny byc dwie paczki.
                                jak nie doszly to bede monitowac sprzedawcow
                                • ciezarna1231 Re: Proszę 17.10.11, 09:42
                                  Witam,

W piątek doszły śliczne buty, te z niebieskim. Przyszła na arzie jedna paczka.
                                  Buty cieplutkie, naprawdę praktyczne i bardzo ładne za co bardzo ale to bardzo dziękuję!
                                  • nioma Re: Proszę 17.10.11, 09:56
                                    Ja tez sie ciesze.
                                    Zaraz napisze do sprzedawcy od tych drugich, bo juz tez powinna dojsc paczka.
                              • ciezarna1231 Re: Proszę 17.10.11, 10:26
                                Aqua, wymierzę dokładnie i napiszę do Ciebie. Dziękuję bardzo
                                • nioma Re: Proszę 17.10.11, 10:35
                                  Dostalam potwierdzenie, ze drugie buty zsotaly wyslane 14.10 wiec dzis - jutro powinny byc.
                                  • penelopa40 Re: Proszę 17.10.11, 11:01
                                    na razie odłożyłam dla Asi: nowe spodnie czarne jeansy, legginsy, 3 swetry, 3 T-shirty, oraz książeczki i szablony z dinozaurami dla chłopców.... jeszcze coś może znajdę i spróbuję wysłać...
                                    i śmieszny epizodzik, znalazłam w komodzie wysuwając całkiem szuflady ... zakleszczony sweterek na 104 rozmiar, córki! ale wzór może być męski... , a córka ma 11,5 roku, wpadł z tyłu za szuflady 9komoda taka stara (antyk), w głębokimi szufladami i przeleżał się 10 lat! dla najmłodszego synka powinien być w sam raz na zimę...
                                  • ciezarna1231 Re: Proszę 18.10.11, 08:37
                                    Wczoraj przyszły drugie buty, przepiękne. Syn jest tak zachwycony, że trudno opisać, ale bardziej cieszę się chyba ja, że będzie miał zimą ciepło w nóżki, naprawdę ciepło. Buty są wysokie i naprawdę grube.
                                    Dziękuję bardzo, bardzo, bardzo, bardzo
                                    • nioma Re: Proszę 18.10.11, 14:42
                                      super
      • mariquita3 Re: Proszę 01.11.11, 19:29
        Hej, Gdzie mieszkasz? Pozdrawiam, K.
    • xxxtabxxx Pilne! 17.10.11, 19:04
      Asiu, potrzebuję nr telefonu do Ciebie, paczuszkę wysyłam kurierem a nie pocztą (taniej) i wołają ode mnie numer smile Ewentualnie, gdyby Asia nie przeczytała tego teraz, a inna mama miałaby jej numer to ślicznie poproszę na maila gazetowego.
      • andziaos Re: Pilne! 18.10.11, 02:06
        Asiu,
        robię porządek w szafach. Mam 2 swetry- rozmiar M/L. I - chyba (bo od znajomej) - kurtkę ale bez kaptura.
        Pisz na pocztę pocztę gazetową swój adres i jadą do Ciebiesmile
      • ciezarna1231 Re: Pilne! 18.10.11, 08:37
        Odpisałamsmile
        • xxxtabxxx Re: Pilne! 18.10.11, 21:51
          Napisałam na maila. Paczka powinna być jutro.
    • aurinko Re: Proszę 18.10.11, 08:29
      Asiu, kurier będzie dzisiaj u Ciebie.
      • ciezarna1231 Re: Proszę 18.10.11, 08:39
        Bardzo dziękuję.
        • aqua696 Re: Proszę 18.10.11, 09:28
          Asiu czekam na dane i wymiary....
          • ciezarna1231 Re: Proszę 18.10.11, 10:09
            Już napisałam na gazetowegosmile
            • penelopa40 Re: Paczka wysłana dziś rano 25.10.11, 08:41
              witam, dziś rano wysłałam kartonik z upchanymi ubraniami (trochę był mały ale udało mi się kolanem dopchnąć i zapakować...mam nadzieję, że będzie pasowało... z męskich rzeczy jest tylko T-shirt i koszula (taki dziwny wzór, ze może być i damską bluzką ....więc w razie czego zabierz dla siebie...) pozdrawiam serdecznie penelopa
              • gd_3334 Re: co u Asi? 31.10.11, 10:28
                ktoś wie co u Asi bo zamilkła?
                • myszwkropki Re: co u Asi? 31.10.11, 11:01
                  Napisała mi, że paczka ode mnie doszła - kurtka, spodnie, bluzki i polar dla synka, sweterek i polar dla niej. Wyglądało, że ma problem z dostępem do netu.
                  • andziaos Re: co u Asi? 31.10.11, 17:25
                    Dziś wysłałam ubrania dla Asi - 2 pary spodni, 3 swetry, 3 bluzki i trochę chemii (szampon, pasta do zębów). Niestety nie udało mi się załatwić kurtki dla Asi, szukam. Mamy skontaktować się w środę/czwartek - jak paczka dojdzie.
                    • blueagrafka Re: co u Asi? 31.10.11, 17:33
                      Kurtkę dla Asi mam ja, tylko jest sztruksowa, więc nie wiem czy jeszcze tej jesieni się przyda. I mam jeszcze płaszcz długi na zimę. Z powodu pewnych zawirowań rodzinnych wyślę w środę.
                      • renata.36 Re: co u Asi? 31.10.11, 18:37
                        A jaki Asia nosi rozmiar?Nie mam czasu "przekopywać" całego wątku a może bym znalazła kurtke na zimę dla niej.
                        • bellagnos Re: co u Asi? 31.10.11, 21:59
                          44
                          • blueagrafka Re: co u Asi? 02.11.11, 14:20
                            Wysłałm dziś kurtkę, płaszcz i dwie pary spodni dla Asi (oby dobre były)
                            • penelopa40 Re: co u Asi? 03.11.11, 08:30
                              no właśnie, ja też bym chciała wiedzieć czy paczka doszła i czy ubrania pasują... jeśli któraś z pań ma telefon do Asi to proszę na priva pozdrawiam penelopa
    • ciezarna1231 Re: Proszę 03.11.11, 10:23
      Kochane Dziewczyny,

Przepraszam Was bardzo , że się nie odzywam , ale mam ograniczony dostęp do internetu, do tego rozchorował mi się najmłodszy syn i nie odstępuje mnie na kroczek.
      Doszły do mnie paczki od dzewczyn z ubraniami dla nas i dla dzieci. Ubrania wszystkie pasują, wszystkie są naprawdę ciepłe i bardzo ale to bardzo nam się przydadzą.
      Dostałam bardzo dużo swetrów z czego bardzo się cieszę!
      Dzieci maja w czym chodzić, mają ciepłe buty.
      Dziękuję Wam z całego serca, ogromnie! Przepraszam, że tak krótko ale wieczorem postaram się napisać do każdej z mam maila, jeśli tylko mi się uda.
      Jeszcze raz dziękuję bardzo!
      • blueagrafka Co u Asi? 09.11.11, 18:05
        Dziewczyny, czy wiecie, co u Asi? Wysłałam jakiś czas temu paczkę i nie wiem czy już ścigać pocztę, bo żadnej informacji nie mam. Wiem, że Asia ma problemy z dostępem do internetu, więc może Wy coś wiecie?
        • xxxtabxxx Re: Co u Asi? 09.11.11, 22:42
          blueagrafka napisała:

> Dziewczyny, czy wiecie, co u Asi? Wysłałam jakiś czas temu paczkę i nie wiem cz
          > y już ścigać pocztę, bo żadnej informacji nie mam. Wiem, że Asia ma problemy z
          > dostępem do internetu, więc może Wy coś wiecie?

Jeśli wysyłałaś Pocztą Polską to tu po numerze możesz sprawdzić czy przesyłka dotarła:
          śledzenie przesyłek
          • xxxtabxxx przepraszam, zły link 09.11.11, 22:43
            ten jest poprawny:
            śledzenie przesyłek
    • k1k2 Re: Proszę 09.11.11, 23:01
      weszlam na ten link ktory autorka podaje w pierwszej wypowiedzi, a tam ta sama historia: prosi o pomoc (wtedy dostep do internetu ma czesto) a potem znika. I pojawia sie gdy potrzebuje wiecej.

poniewaz widze jak sie wszyscy zmobilizowali do pomocy to tylko prosze o ostroznosc, juz w necie bywaly takie historie (w tym jedna na forum on nowotworach na ktore mnie zycie rzucilo) ze ktos nawe miesiacami rozwija historie, dostaje pomoc, a potem te rzeczy sa sprzedawane na allergo uncertain *strasznie* to wszyscy przezyli jak sie wydalo, a i tak czesc nie mogla uwierzyc (udawac tragedie w rodzinie???)

ja nie twierdze ze "ciezarna1231" mowi nieprawde lub wykorzystuje kogokolwiek, prosze tylko o rozsadek i udzielanie pomocy w takiej formie aby chronic sie przed wyludzeniem. ba, nawet gdy naprawde potrzebujaca osoba taka pomoc dostanie, w koncu ktos inny wpadnie na tej podstawie na wredny pomysl...
      • k1k2 Re: Proszę 09.11.11, 23:08
        prosze zobaczyc tu:
        forum.gazeta.pl/forum/w,615,130534737,130534737,mam_mieszane_uczucia.html
        ten sam jezyk, ten sam styl, podobne argumenty
        obym sie mylila

BARDZO prosze admina o soprawdzenie po adresei IP czy to ta sama osoba pisala
        • missmiriam1 Re: Proszę 09.11.11, 23:18
          Przede wszystkim jeżeli masz tylko i wyłącznie własne podejrzenia, to pisz do adminki na priv. Jesteś pewna, że się nie mylisz? Bo dla mnie te posty podobne nie są. Zdajesz sobie sprawę z tego, że sporo osób ma adres dziewczyny, o której piszesz, że ma go również administracja forum i nikt tak znany na forum nie ryzykowałby zakładania nowego nicka gdy wie, że trzeba będzie adres do wysyłki podać i jakieś papiery do adminek wysłać?
          • ciezarna1231 do k1k2 10.11.11, 08:03
            Blueagrafka, napisałam do Ciebie w dniu dojścia paczki ale już nie pierwszy raz poczta gazetowa zawodzi. Zaraz napiszę szybciutko bo płaszcz, kurtka i ubrania doszły za co przeogromnie dziękuję.
            K1k2, wiem, że jako pomagające musicie być na baczności i nie pomagać na oślep. Rozumiem to jak najbardziej dlatego nie mam nic przeciwko sprawdzaniu IP.
            Jeśli chodzi o podejrzenie, że tworzę inne wątki , żeby wyłudzić pomoc to macie prawo podejrzewać każdego dlatego proszę sprawdzić IP itd.
            Zapytałam na forum o ubrania, pomoc do mnie przyszła w ilości ogromnej , mamy pomocne wiedzą same, że mailowo czasem odmawiałam np. kombinezonu dla malucha bo dla malucha ubrania mam od jednej z mam i nie chę "nadkorzystać " z pomocy.
            Ale mimo wszystko rozumiem "sprawdzające i ostrożne" mamy bo rzeczywiście to forum pamięta wiele.
            Prosiłabym po sprawdzeniu tego IP o umieszczenie w wątku rezultatu tego sprawdzenia.
            Missmiriam, to nawet nie chodzi, o ryzyko podawania danych do wysyłki. Znamy się tyle czasu wszystkie, tyle razy otrzymałam pomoc i nie wyobrażam sobie zrobić "świństwa" wyciągającym mnie nie raz z dużych kłopotów matek. Nie wiem czy dobrze ujęłam to o co mi chodzi ale mam do Was ogromny szacunek i zawsze tak będzie.
            Z drugiej strony nie można odrazu mieć za złe k1k2, że chciałaby mieć pewność, że ktoś Was nie oszukuje bo to chyba nie złośliwość tylko dbanie o uczciwość na forum.
            • k1k2 Re: do k1k2 14.11.11, 05:46
              Dziekuje ciezarna1231 za zrozumienie, na takiej ostroznosci naprawde potrzbujace osoby moga tylko zyskac. jedna 'afera' moze zniechecic do pomocy na dlugo, niestety bylam swiadkiem i przezylam ten szok na innym forum.
    • jakikato Re: Proszę 02.12.11, 18:24
      Wiecie może co u Asi??
      • penelopa40 Re: Asiu! 08.12.11, 08:55
        podaj proszę numery buta chłopców, nr i długość stopy w cm, dostałam do podania dalej różne buty dziewczęco-chłopięce...są też i ubrania wiec napisz też rozmiary...
        pozdrowienia serdeczne penelopa
        • penelopa40 Re: Asiu! 12.12.11, 09:24
          Asia się nie odzywa w internecie, może ma ktoś jej telefon ??? ewentualnie rozmiary chłopców mi napisze...
          • penelopa40 Re: Asiu! 16.01.12, 20:44
            w imieniu andziaos i swoim potwierdzam wysłanie wielkiej paki, prawie 11 kilo, coś mi tam zostało z ubrań damskich to ewentualnie w następnym transporcie... bo ledwo to spakowałam i ledwo doniosłam a , auto stało przed samą pocztą...
            zajrzyj też do banku...
            pozdrowienia serdeczne
            spacja od zwierzaka łażącego po klawiaturze, też pozdrawia...
            penelopa
            • bellagnos Re: Asiu! 17.01.12, 11:44
              Pewnie dużo zapłaciłaś przesyłając pocztą, tani kurier do 30 kg za 30 zł przesyła.
              • aurinko Re: Asiu! 17.01.12, 15:41
                bellagnos napisała:

> Pewnie dużo zapłaciłaś przesyłając pocztą, tani kurier do 30 kg za 30 zł przesy
                > ła.

Nawet taniej niż 30zł.
                • penelopa40 Re: Asiu! 30.01.12, 10:19
                  ktokolwiek wie co z Asią, bo cisza martwa.... ????
                  • jakikato Re: Asiu! 30.01.12, 11:51
                    no właśnie............. nic........... cisza .....
                    • penelopa40 Re: dodzwoniłam się! 01.02.12, 08:57
                      dodzwoniłam się do Asi,
                      nie ma dostępu do internetu, pracuje, mąż wyjechał do pracy więc jest sama z dziećmi, jakoś sobie radzi, choć nie jest na pewno łatwo z 3 chłopców samej,
                      paczka i finanse doszły, wszystko pasuje, wiele radości miał najstarszy syn bo było dużo rzeczy dla niego, na Asie też pasują przesłane ubrania...
                      przekazuję zatem podziękowania i pozdrowienia
                      penelopa
                      • penelopa40 Re: paczka 14.02.12, 09:26
                        wysłałam paczkę z kurtką i kilkoma ubraniami dla Asi, nie ma dostępu do netu, ale może przeczyta...
                        penelopa
                        • ciezarna1231 Re: paczka 11.04.12, 09:52
                          Kochane Dziewczyny,
                          Nie miałam dostępu do internetu. Jeszcze w lutym pisałam czasem od sąsiadów i czasami mi się udało w pracy. Przepraszam, że się tyle nie odzywałam, ale od marca już niestety nie pracujęsad I w ogóle nie miałam skąd napisać. Z ostatniej wypłaty zapłaciłam to co miałam najbardziej zaległe, bo bałam się komorników.
                          Chciałam Wam ogromnie podziękować za te paczki, które od Was dostałam. Mam nadzieję, że takie podziękowania po czasie też mają dla Was wartośćsmile
                          Nie jest nam lekko, syn ma Komunię w maju, ja na razie siedzę w domu bo pracy nie ma nigdziusieńko, ale co wtorek zabieram się z sąsiadką do miasta (ona jeździ sprzedawać jajka na rynek) a ja w tym czasie roznoszę CV gdzie się tylko da.
                          Na pewno przyjdę do Was z prośbą w sprawie ciuchów dla najstarszego syna, oczywiście jeśli któraś z mam będzie miała takie w rozmiarze 146-152, bo on rośnie jak na drożdżach a ja nie nadążam i po prostu nie stać mnie kompletniesad
                          Pozdrawiam Was wszystkie ciepło i proszę nie gniewajcie się, że znowu tu jestem
                          • nioma Re: paczka 11.04.12, 10:09
                            Przykro mi, ze macie znow pod gorke...
                            Ja w tym miesiacu jade na oparach w portfelu ale w przyszlym miesiacu chetnie sie doloze lub cos kupie dla twojego syna.
                            Pozdrawiam.
    • pati1133 Re: Proszę 11.04.12, 12:44
      podaj prosze adres na priv napewno cos znaje w tym rozmiarze dla syna pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka