Dodaj do ulubionych

Bardzo prosimy o Pomoc

IP: *.ip.jarsat.pl 28.07.12, 08:23
Witamy państwa serdecznie chcielibyśmy przedstawić wam nasza sytuacje.
Mam na imie Marcin a moja żona Wioletta, jesteśmy z Gdańska, mamy dwoje dzieci 15 letniego syna i 3 letnia córeczkę. 21 kwietnia 2012 r. doszło do nie szczęścia w domu, wybuchł nam rozcieńczalnik żona została przetransportowana do szpitala w Gryficach helikopterem a ja trafiłem trochę później karetką. Stan żony był tak ciężki ze lekarze nie dawali jej szansy na przeżycie, ponieważ miała poparzone drogi oddechowe oraz płuca, przez 10 dni żona przebywała w śpiączce farmakologicznej teraz czeka ja ciężka rehabilitacja i długotrwale leczenie, na które niestety nas nie stać, Iz żona nie pracuje a ja jestem teraz na zwolnieniu lekarskim, ponieważ mam rany oparzeniowe na nogach i rękach, które sie nie gaja. Obecny stan zdrowia nie pozwala mi na to by wrócić do pracy, ponieważ pracuje w stolarni. Ja wyszłem ze szpitala 9 maja i od tamtej pory sami zmieniamy sobie opatrunki Iz niema u nas specjalistów od oparzeń. Z żona wydaliśmy wszystkie zaoszczędzone pieniądze na rękawiczki uciskowe, które były mierzone oraz zamawiane w warszawie, lecz pani przyjmująca zamówienie ostrzegła nas ze to nie koniec, ponieważ trzeba je zmieniać, co 3 miesiące przez okres około 2 lat, co wiąże sie z wysokimi kosztami, na które nas nie stać.

Koszt następnych rękawic uciskowych to 2000zł+ dojazd i powód + dodatkowych mnóstwo kosztów kremy na blizny leki przeciwbólowe,antybiotyki, bandaże, gazy maśćcie do zmiany opatrunków. Musimy też jechać do Centrum Leczenia Oparzeń i Chirurgii Rekonstrukcyjnej w Łęcznej ale nie ma na paliwo 600km z gdańska

Bardzo prosimy o jakąkolwiek Pomoc

Zapraszamy na nasz blog

marcin-wioletta.blog.pl/home/

Z Poważaniem Marcin i Wioletta
Obserwuj wątek
    • justyna198515 Re: Bardzo prosimy o Pomoc 28.07.12, 14:52
      Marcin poczytaj tutaj forum.gazeta.pl/forum/w,615,127121701,127121701,jesli_oczekujesz_pomocy_przeczytaj.html i wyslij dokumnety na adres: bj32@gazeta.pl
      • bj32 Re: Bardzo prosimy o Pomoc 29.07.12, 13:34
        Jeśli się Marcin pojawi, bo wątek przeniesiony z innego forum.
    • paciaty Re: Bardzo prosimy o Pomoc 28.07.12, 21:00
      Finansowo nie pomogę bo nie mam możliwości ale jakby trzeba było w czymś pomóc w Łęcznej proszę pisać, tu mieszkam.
      • gd_3334 Re: Bardzo prosimy o Pomoc 28.07.12, 21:34
        a co z kliniką Chirurgii Plastycznej i Leczenia Oparzeń w akademii? nie moga Wam udzielić pomocy? w jakiej dzielnicy mieszkacie?
        • wiolamarcin Re: Bardzo prosimy o Pomoc 29.07.12, 20:08
          gd_3334 napisała:

> a co z kliniką Chirurgii Plastycznej i Leczenia Oparzeń w akademii? nie moga Wa
          > m udzielić pomocy? w jakiej dzielnicy mieszkacie?

Witam serdecznie , chodzimy co dwa tygodnie a akademii medycznej w Gdańsku, ale tam nie ma pomocy tylko kontrola lekarska, rozmawialiśmy z Pani zajmująca się fundacją Jagoda żeby jechać do Łęcznej tam są najlepsi specjaliści u nas w Gdańsku nie wiedzą, co mają z tym zrobić żona ma grube naroście skóry, które chyba trzeba usunąć.
          • wiolamarcin Re: Bardzo prosimy o Pomoc 30.07.12, 21:46
            Witam wszystkich serdecznie, dokumenty wysłane na bj32@gazeta.pl

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru
            • wiolamarcin Re: Bardzo prosimy o Pomoc 01.08.12, 23:27
              Witam Państwa Serdecznie, razem z żoną i dwójką dzieci mieszkamy z teściową i jej synem który jest nie pełnosprawny umysłowo. Żona przed wypadkiem pracowała jako opiekunka do dzieci, lecz obecny stan zdrowia nie pozwala jej wrócić do pracy i jest zarejestrowana w urzędzie pracy, jako bez robotna bez prawa do zasiłku. Ja obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim z którego otrzymuje 900zł netto i też nie mogę wrócić ponieważ mam otwarte rany które nie chcą się goić. Otrzymujemy na dwójkę dzieci rodzinne w wysokości 153zł. Raz w miesiącu mamy pomoc żywnościową z Caritasu. Z MOPS otrzymaliśmy jednorazową pomoc w wysokości 250zł. Teściowa nie pracuje i jest zarejestrowana w urzędzie pracy jako bez robotna, z racji swojego wieku jest jej trudno znaleźć prace a do emerytury brakuje jej 5 lat . Jej syn uczęszcza do szkoły specjalnej.

Wcześniej było inaczej przed wypadkiem pracowałem a moja pensja wynosiła 1,800zł netto. Teraz wydaje na leki 50-75zł dziennie (antybiotyki, opatrunki, kremy na blizny itp.) Na to wszystko wziąłem 3 kredyty a pieniądze zostały wydane na paliwo do szpitala do Gryfic ponieważ jeździliśmy tam z żona na częste kontrole a to jest 300km w jedną stronę później wyjazd do warszawy po rękawiczki uciskowe które kosztowały 1,400 zł plus koszt dojazdu. Potem syn miał wypadek na zawodach rugby i musieliśmy jechać do szpitala w Siedlcach bo miał wstrząs mózgu. Pieniądze zostały wydane, na nowe rękawiczki i kremy na blizny, opatrunki i oczywiście koszty wyjazdu do warszawy, nie mogę już wziąć kredytu bo nie mam zdolności kredytowej.
              Byliśmy z Żoną załatwiać o wydanie orzeczenia o nie pełnosprawności i dostała że jest całkowicie nie zdolna do pracy przez okres 2 lat.

Dzieci są w wieku 15 i 3 lat.
              Żona przez 2 lata może zapomnieć o pracy ze względu na mocno poparzone ręce.
              Dzieci nie mają stypendium.
              Za miesiąc zbliża się rok szkolny a my dla dziecka nie mamy na podręczniki.
              Nie jesteśmy zapisani na mieszkanie socjalne.
              Obecnie zbieramy środki na wyjazd do Łęcznej gdzie znajduje się Wschodnie Centrum Leczenia Oparzeń i Chirurgii Rekonstrukcyjnej oraz nowe rękawiczki uciskowe i na maśćcie, leki, opatrunki.

Potrzebujemy jakiej kol wiek pomocy z Państwa strony, Za okazaną pomoc będziemy bardzo wdzięczni .

Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
              • melancho_lia Re: Bardzo prosimy o Pomoc 02.08.12, 07:07
                Czy potrzeba czegoś dla córeczki? Ubranka (jakie rozmiary?)? Zabawki?
                • wiolamarcin Re: Bardzo prosimy o Pomoc 02.08.12, 22:31
                  Witam serdecznie, z ubranek byśmy potrzebowali kurtkę na 100cm i buty rozmiar 26/27 obojętnie, jakie getry, spodnie skarpetki, resztę ciuszków i zabawek mamy od znajomych nasza córka ma 3 latka i 4 miesiące jest drobna szczupła. Bardzo dziękuje za pomoc

Pozdrawiamy i życzymy miłego wieczoru
                  • melancho_lia Re: Bardzo prosimy o Pomoc 03.08.12, 07:21
                    Oj to niestety nie mam takich rozmiarów, moja córka ma 4 lata ale drobniutka jest.
                  • malgoska182 Re: Bardzo prosimy o Pomoc 03.08.12, 12:15
                    Marcinie prosze o adres do wysylki na malgoska182@gazeta.pl.Moja corka ma 4 lata i mam kurtke,buty (pantofelki jesienne),skarpetki ,napewno jakies legginsy beda.Pozdrawiam i zycze wytrwalosci w tym trudnym powrocie do zdrowia.
                    • mojerobaczki Może ktoś z Krakowa??? 03.08.12, 15:00
                      W wekend bede miala bandarze i gaziki itp dla Pana Marcina.
                      Czy będzie ktoś z Krakowa wysyłał paczkę żeby to dorzucic?Lub może jest ktoś kto by pokrył koszty wysyłki? ja w tej chwili nie mam takiej mozliwosciuncertain Gdyby ktoś mógł pomóc w dostarczeniu tego Panu Marcinowi bede wdziecznasmile
                  • mawitka Re: Bardzo prosimy o Pomoc 07.08.12, 07:21
                    Marcin, daj proszę znać czy już dostałeś kurtkę i buty dla córki.
                    Jeżeli nie to podaj adres na priv, a ja wyślę w tym tygodniu.
              • eriem Re: Bardzo prosimy o Pomoc 02.08.12, 08:32
                Marcinie czy posiadasz listę podręczników, które należy zakupić? Może mogłabym pomóc.
                • wiolamarcin Re: Bardzo prosimy o Pomoc 02.08.12, 22:36
                  SPIS PODRĘCZNIKÓW NA ROK SZKOLNY 2012/2013
                  Klasa III
                  przedmiot tytuł wydawnictwo
                  religia Jezus prowadzi i zbawia WAM
                  Język polski Słowa na czasie kształcenie językowe 3
                  Słowa na czasie kształcenie literackie 3 Nowa Era
                  Język angielski Kontynuacja – zgodnie z ustaleniami
                  Język niemiecki Aha Neu - kontynuacja WSiP
                  Matematyka Nie tylko wynik 3
                  Zbiór zadań 3 MAC Edukacja
                  Historia Śladami przeszłości 3 Nowa Era
                  Biologia Puls życia 3 + ćwiczenia Nowa Era
                  Chemia Chemia Nowej Ery 3 Nowa Era
                  Geografia Planeta Nowa 3+ ćwiczenia Nowa Era
                  Fizyka Spotkania z Fizyką 3, 4 + ćwiczenia Nowa Era
                  Edukacja dla bezpieczeństwa Edukacja dla bezpieczeństwa
                  Linia druga Operon
                  Informatyka Informatyka, podstawowe tematy
                  / podręcznik z poprzedniego roku / PWN

Witam serdecznie, Jeśli dałoby rade coś załatwić z podręczników bardzo będziemy wdzięczni

Pozdrawiamy i bzyczymy miłego wieczoru
                  • eriem Re: Bardzo prosimy o Pomoc 03.08.12, 08:04
                    Marcinie prześlij mi swój adres do wysyłki na mejla eriem@gazeta.pl
                • wiolamarcin Re: Bardzo prosimy o Pomoc 12.08.12, 16:10
                  Witam serdecznie chcieliśmy bardzo bardzo podziękować eriem za komplet książek dla syna, paczka przyszła błyskawicznie syn jest bardzo szczęśliwy nigdy nie miał nowych książek.

Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia
              • penelopa40 Re: Bardzo prosimy o Pomoc 02.08.12, 08:38
                akurat nie mam niczego ani na 3latkę ani na 15latka ale może podpowiem jeśli nie macie:

"Byliśmy z Żoną załatwiać o wydanie orzeczenia o niepełnosprawności i dostała że jest całkowicie nie zdolna do pracy przez okres 2 lat."

- zatem powinno jej się należeć świadczenie o nazwie zasiłek pielęgnacyjny w wysokości 153zł, załatwia się w gminie, w wydziale ds pomocy społecznej czy świadczeń społecznych (nazwy pewnie różne są):

Uprawnieni do zasiłku pielęgnacyjnego
                Zasiłek pielęgnacyjny przysługuje:
                niepełnosprawnemu dziecku;
                osobie niepełnosprawnej w wieku powyżej 16 roku życia, jeżeli legitymuje się orzeczeniem o znacznym stopniu niepełnosprawności;
                osobie, która ukończyła 75 lat.
                Czytaj więcej na Wieszjak.pl: zasilki.wieszjak.pl/zasilek-pielegnacyjny
                • wiolamarcin Re: Bardzo prosimy o Pomoc 02.08.12, 22:39
                  Witam serdecznie, jak tylko dostaniemy decyzje na pewno będziemy się starać o pielęgnacyjne.
                  Bardzo dziękuje za pomoc.

Pozdrawiamy i bzyczymy miłego wieczoru
                • wiolamarcin Re: Bardzo prosimy o Pomoc 24.08.12, 22:26
                  Witam Państwa serdecznie, mamy zasiłek pielęgnacyjny w wysokości 153zł na okres 2 lat
                  Czy możemy się starać o jakąś rentę? .Żona pracowała ale nie były odprowadzane składki do ZUS bo cały czas zajmowała się opieką nad dziećmi. Opiekunka

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru.
                  • marychna31 dziwne 25.08.12, 22:34
                    Zasiłek pielęgnacyjny moga otrzymać osoby niepełnosprawnej powyżej 16 roku życia posiadające orzeczenie o umiarkowanym stopniu niepełnosprawności (jeśli ta niepełnosprawność powstała przed ukończeniem 21 lat). Twoja żona w trakcie wypadku miała mniej niż 21 lat?

• marychna31 już doczytałam o znacznym stopniu niepełnosprawnoś 25.08.12, 22:39

• bj32 Mam część dokumentów. 31.07.12, 00:35
      Rodziny, dożywianie i dofinansowanie czynszu.
      Poprosiła Marcina o uzupełnienie dokumentów i opisanie na forum bardziej szczegółowo sytuacji domowej.
      • bj32 Re: Mam część dokumentów. 31.07.12, 23:04
        Jest wypis ze szpitala - dość przerażający jak na moją wiedzę - i zaświadczenie z UP.

Marcin, opisz na forum jakoś bliżej sytuację: ilość osób w gospodarstwie, ogólnie z czego się utrzymujecie, czego Wam trzeba i czy robicie coś w kierunku otrzymania przez żonę orzeczenie, dzięki czemu część wydatków przynajmniej musiałby pokryć budżet... A to z pewnością potrwa.
        Będzie łatwiej, jeśli opiszesz to tutaj, niż żeby wszyscy szukali bloga.
    • atom211 [...] 01.08.12, 11:23
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • bj32 atom211 01.08.12, 15:49
        Ale nie wklejaj tego linka masowo, dobra?
        • atom211 Re: atom211 01.08.12, 21:08
          Dwa posty to raczej nie masówka.

Tutaj też są potrzebne środki finansowe i to jest uzasadnione, ale skoro uważasz że coś jest nie tak, to nie ma sprawy.

Pozdrawiam.
    • mojerobaczki prosze o adres 05.08.12, 21:23
      po prosze o adres na priv
      • bj32 Re: prosze o adres 05.08.12, 21:31
        A nie doszedł, jak podałam?
        • mojerobaczki nie 05.08.12, 21:41
      • wiolamarcin Re: prosze o adres 05.08.12, 21:32
        Witam serdecznie proszę o maila.

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru
        • mojerobaczki Re: prosze o adres 06.08.12, 17:40
          mojerobaczki@gazeta.pl
          • mawitka Re: prosze o adres 12.08.12, 13:17
            Marcin, ponawiam pytanie: czy dostałeś już kurtkę i buty dla córki? Jeżeli nie wyślij proszę adres na priv.
            Mam kurtkę jesienno-zimową w rozmiarze na 104 cm, a buty też na pewno znajdę.
            • wiolamarcin Re: prosze o adres 12.08.12, 15:49
              Witam,proszę o adres adres maila .

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia
              • wiolamarcin Re: prosze o adres 12.08.12, 16:11
                Witam serdecznie chcieliśmy bardzo bardzo podziękować eriem za komplet książek dla syna, paczka przyszła błyskawicznie syn jest bardzo szczęśliwy nigdy nie miał nowych książek.

Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia
              • mawitka Re: prosze o adres 12.08.12, 16:29
                mawitka@gazeta.pl
                • mojerobaczki w czwartek wysle 14.08.12, 12:48
                  w czwartek wysyłam paczuszke a w niej:
                  20x gaza -10x20 cm
                  35xgaza - 10x10 cm (2szt w op czyli 70 szt bedzie)
                  7 bandaży bawełnianych.
                  • sylka22 Re: w czwartek wysle 16.08.12, 23:15
                    witam
                    ja bym chciała się dowiedzieć jakoch gaz/bandazy/środków do bandazowania potrzebujecie - może uda mi się załatwic.
                    mam tez dojscie do octeniseptu ale nie wiem czy takie srodki odkażające mozecie używac
                    jakich maści na blizny uzywacie?
                    czy uzywacie tez innych maści np. alantanu?
                    • wiolamarcin Re: w czwartek wysle 18.08.12, 11:23
                      Witam serdecznie gazy nie mniejsze niż 10cm na 10cm bandaże 10cm kremy to
                      1.cepan
                      2.contratubex
                      3.medaacassol
                      4.tointex
                      5.dermatix gel
                      6.evolet
                      7.no-scar
                      8.veraderm gel
                      9.kolo-cote
                      10.alhydran

Alantan też jest potrzebny jeśli ktoś ma coś z tej listy i chciałby się pozbyć proszę o kontakt

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

• ale_to_ja Re: w czwartek wysle 18.08.12, 14:11
                        wiolamarcin napisał(a):

> Witam serdecznie gazy nie mniejsze niż 10cm na 10cm bandaże 10cm kremy to
                        > 7.no-scar

Proszę o adres na mejla: ale_to_ja
                        Kupię na allegro krem no-scar.
                        Pozdrawiam
                        • wiolamarcin Re: w czwartek wysle 19.08.12, 11:29
                          Witam serdecznie proszę o maila.

• kkrk1 Re: w czwartek wysle 07.12.12, 12:51
                        mam alhydran 250 ml, moge wyslac zdjecie kremu jesli jest taka potrzeba, data waznosci do 2014
                        • wiolamarcin Re: w czwartek wysle 16.12.12, 06:52
                          Witam serdecznie tego kremu jeszcze nie mieliśmy, jeśli jest taka możliwość bardzo byśmy prosili o ten krem. Dziękujemy

• wiolamarcin Re: w czwartek wysle 16.12.12, 06:57
                            wygląda na to ze krem jest super, trochę poczytałem o tym kremie

Krem bardzo drogi dlatego go nie mieliśmy

• felerka-88 Re: Bardzo prosimy o Pomoc 17.08.12, 11:27
      witam
      a czy dla żony jakieś ubrania buty?? Jeśli potrzebujecie napisz rozmiary i adres
      felerka-88@gazeta.pl
      • wiolamarcin Re: Bardzo prosimy o Pomoc 18.08.12, 11:27
        Witam wszystkich, sporo osób pisało ze coś na wyśle, ubrania opatrunki itp do tej pory nic do nas nie doszło.

• malgoska182 Re: Bardzo prosimy o Pomoc 18.08.12, 12:59
          Pod koniec nastepnego tygodnia powinno dojc(terminowo przewidziana dostawa do 10 dni roboczych).Pozdrawiam.
        • bj32 Re: Bardzo prosimy o Pomoc 18.08.12, 21:53
          Marcin, może raczej pisz, jak coś dojdzie, zamiast pisać, ze nie doszło. OK?
        • mawitka Re: Bardzo prosimy o Pomoc 19.08.12, 19:44
          Marcin, przecież pisałam w mailu, ze paczkę wyślę w poniedziałek czyli jutro. I wyślę! Mam już spakowane całe pudło ubrań dla córki (dla 15nastolatka niestety nic nie udało mi się znależć.)
          Rozumiem, że możesz czuć się rozczarowany, bo minął miesiąc od Waszego postu, były różne obietnice, a ciągle nic nie dostaliście. Ale zrozum też pomocne mamy: trzeba najpierw wygodpodarować trochę czasu, żeby przygotować ubrania, przejrzeć je, uprać, a potem nierzadko trzeba poczekać na wypłatę, żeby móc wysłać paczkę.
          Także trochę cierpliwości. Ja jak obiecałam wysyłam jutro więc do końca tygodnia pudło powinno dojść.
          • wiolamarcin Re: Bardzo prosimy o Pomoc 23.08.12, 20:04
            Witam wszystkich serdecznie, chcielibyśmy serdecznie podziękować Pani „Mawitka” za wspaniałe ubranka dla naszej córki.
            Bardzo dziękujemy Pani „ale_ to_ ja” za kremy na blizny, które idą nam na potęgę

Dzięki wam i waszym dobrym serduszkom życie staje się prostsze

Jeszcze raz serdecznie dziękujemy

Pozdrawiamy i życzymy miłego wieczoru.
            • mawitka Re: Bardzo prosimy o Pomoc 24.08.12, 17:40
              Cieszę się, że ubranka podobały się córce smile
              Popytam znajomych o ubrania dla nastolatka, ale na razie nic nie obiecuję.
              Może któraś z pomocnych mam miałaby coś dla syna Wioli i Marcina?
    • chomiczkami Re: Bardzo prosimy o Pomoc 31.08.12, 23:37
      Dziesięć dni temu wysłałam paczkę z Poznania. Czy doszła? Była w niej wyprawka, więc jeśli nie dojdzie w poniedziałek, to chyba jest problem.
      • wiolamarcin Re: Bardzo prosimy o Pomoc 05.11.12, 23:29
        Witam serdecznie, jeśli ktoś jest chętny do kupienia specjalnego żelu na blizny i w taki sposób chce nam pomóc byśmy byli bardzo wdzięczni.Żel 50g Contractubex , cena to coś ok 60zł.o adres proszę pisać na priv albo na mail mkwg@wp.pl. Wioletta i Marcin. Dziękujemy.
        • atena12345 Re: Bardzo prosimy o Pomoc 06.11.12, 08:16
          odpowiedziałeś chomiczkami na pytanie?
          • wiolamarcin Re: Bardzo prosimy o Pomoc 06.11.12, 16:29
            Witam, oczywiście na enaila
            • chomiczkami Re: Bardzo prosimy o Pomoc 22.11.12, 00:02
              Serio? Mnie o tym, że wyprawka dotarła, poinformowała pitahaya. 4 września. Bo do niej napisałam, bardzo już zaniepokojona brakiem wiadomości o wyprawce i chciałam interweniować na poczcie.

Nie to, żebym się czepiała, nie jestem z czepliwych, raczej z cierpliwych. Ale mogliście cokolwiek odpisać na moje pytanie w tym wątku.
              • wiolamarcin Re: Bardzo prosimy o Pomoc 10.12.12, 18:03
                Witam serdecznie nie wiedziałem ze ktoś pisał na forum zawsze przychodziła mi wiadomości ze jest nowa wiadomość teraz i kolejne wpisy nie wiedziałem o wpisach na forum
                Bardzo przepraszam
                Mam nadzieje ze ten email to do Pani chomiczkami noreply-forum@gazeta.pl
                Pod ten email wysłałem podziękowania
                Jeśli się pomyliłem bardzo przepraszam

• wiolamarcin Re: Bardzo prosimy o Pomoc 06.11.12, 16:31
            Wszystkim Podziękowaliśmy co nam pomogli
            • wiolamarcin Re: Bardzo prosimy o Pomoc 17.11.12, 19:30
              Witam Państwa serdecznie.
              Zapraszamy do Aukcji
              allegro.pl/aukcja-charytatywna-pomoc-dla-rodziny-poparzonej-i2801196860.html
              Pozdrawiam i życzę miłego Wieczoru.
              • claudel6 Re: Bardzo prosimy o Pomoc 17.11.12, 23:41
                kupiłam pierwsze 50 smile
                • wiolamarcin Re: Bardzo prosimy o Pomoc 18.11.12, 20:10
                  Witam Serdecznie, Bardzo dziękujemy

• mamatin Re: Bardzo prosimy o Pomoc 21.11.12, 21:28
                też kupilam pare sztuk, pozdrawiam serdecznie
                • wiolamarcin Re: Bardzo prosimy o Pomoc 21.11.12, 21:37
                  Bardzo Pani dziękujemy

• esr-esr Re: Bardzo prosimy o Pomoc 26.11.12, 22:30
      witam
      mam w domu coś takiego sklep.kosmetykiaa.pl/product/3588-AA-Therapy-Specjalistyczna-Pielegnacja-Specjalistyczna-Pielegnacja.-Emulsja-do-mycia-twarzy-i-ciala.html i takiego sklep.kosmetykiaa.pl/product/3590-AA-Therapy-Specjalistyczna-Pielegnacja-Specjalistyczna-Pielegnacja.-Balsam-do-ciala.html
      czy tego rodzaju kosmetyki są potrzebne? mogę wysłać zestaw. obiecałam, że tu zapytam ale gdyby Państwu nie były potrzebne to mam już innego chętnego.
      pozdrawiam
      • wiolamarcin Re: Bardzo prosimy o Pomoc 10.12.12, 18:05
        Witam serdecznie, za późno przeczytałem wiadomość

Przepraszam

• wiolamarcin Re: Bardzo prosimy o Pomoc 10.12.12, 21:03
          Bardzo dziękuje Pani malgoska182

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka