07.09.12, 17:35
Prosze nich ktos mi pomoże mam mało czasu gosianowa36@wp.pl
Obserwuj wątek
    • bj32 Re: Pomocy 07.09.12, 17:45
      W czym? Pożar wybuchł?
      • gosia002 Re: Pomocy 07.09.12, 17:50
        Gorzej, chcą mi zlicytować dom ale mogę go uratować bo mam ziemie do sprzedania tylko tyle, że tam mam wpis w III dziale i musze szybko uregulować kwotę 2800zł i będę mogła wpłacić na dom, jestem sama z niepełnosprawnym synem
        • bj32 Re: Pomocy 07.09.12, 17:58
          Ale dalej nie rozumiem, jakiej pomocy oczekujesz. Ktoś ma Ci dać trzy klocki na uregulowanie? Ktoś stąd?
          • gosia002 Re: Pomocy 07.09.12, 18:02
            Ja bym chciała żeby ktoś i pomógł a może nawet kupił ta ziemie ode mnie,
            • bj32 Re: Pomocy 07.09.12, 18:19
              Słuchaj, to jakiś żart?
              muzyka.onet.pl/forum/wpadki-ze-zdjeciami-prywatnymi-gwiazd-sutki-sedesy,1,714972,90827488,czytaj.html
              Tu, 27.08, potrzebowałaś książek dla dziecka... 15 stron gógla jest zapchanych Twoimi ogłoszeniami, ze potrzebujesz pomocy, że jesteś sama, że potrzebujesz książek... Ktoś ma do Ciebie napisać na maila i kupić ziemię gdzieś, lecz nie wiadomo gdzie, w dodatku ziemię, którą będziesz mogła sprzedać dopiero po zapłaceniu trzech klocków?

Może napisz, o co Ci konkretnie chodzi, bo póki co, nie kupiłabym od Ciebie nawet rolki papieru toaletowego.
              • gosia002 Re: Pomocy 07.09.12, 19:42
                Tak bo potrzebuje pomocy, a szczegółowe infrmacje i dokumenty wysyłam dla osób zainteresowanych na maila. Co zdziwiona. Ciesz się, że masz dobrą sytuację, gdybym chciała oszukać to raz i jedną osobę, a nie wypisywałabym tutaj.
              • gosia002 Re: Pomocy 07.09.12, 19:44
                A co Ty taka chojraczka jesteś życie przed Toba i nie wiesz co Cię spotka, i nie zapycham googli tylko jak czytasz szukam pomocy, ale tak jak większość umiesz się mądrzyć i chyba pouczać innych.
                • bj32 Re: Pomocy 08.09.12, 12:03
                  Zdemaskowałaś mnie. Jestem bogata i umiem wyłącznie się mądrzyć.
                  • gosia002 Re: Pomocy 08.09.12, 13:06
                    Nie mam ochoty nikogo obrażać ale jak ktoś nie wie jak to jest to niech się nie zabiera głosu bo to bez sensu. Każdy ma coś.

• bj32 Re: Pomocy 08.09.12, 13:31
                      Jak ktoś nie wie o kimś i nie zapoznał się z zasadami forum, to niech się nie dziwi.
                      Ktoś zresztą dostał już poradę od prawnika, więc niech się zajmie naprawianiem tego, co mu nie wyszło, zamiast się rzucać do spokojnych ludzi.
    • rudamarta4 Re: Pomocy 07.09.12, 17:46
      A coś konkretniej??
      • gosia002 Re: Pomocy 07.09.12, 17:53
        Straciłam swoją firmę, ukradli mi samochód i stąd mam problem bo samochód był w kredycie i odszkodowanie wpłacono do banku ale zostało jeszcze i wpisali mi sie na dom w III dziale, nie mam pracy i jeszcze prawa do zasiłku. Nie mamy jedzenia, części książek dla syna i opału na zimę, a mogłabym mieć to gdybym uregulowała za tą ziemię i mogłabym ją sprzedać. Nie radzę sobie jest mi ciężko, wyję do księżyca. Stara jestem i głupia.
        • aurinko Re: Pomocy 07.09.12, 19:52
          Jeśli oczekujesz pomocy przeczytaj ten post forum.gazeta.pl/forum/w,615,127121701,127121701,jesli_oczekujesz_pomocy_przeczytaj.html
          i odpowiedzi wpisz tutaj
        • piotr_57 Re: Pomocy 07.09.12, 20:27
          gosia002 napisał(a):

> Straciłam swoją firmę, ukradli mi samochód i stąd mam problem bo samochód był w
          > kredycie i odszkodowanie wpłacono do banku ale zostało jeszcze i wpisali mi si
          > e na dom w III dziale, nie mam pracy i jeszcze prawa do zasiłku. Nie mamy jedze
          > nia, części książek dla syna i opału na zimę, a mogłabym mieć to gdybym uregulo
          > wała za tą ziemię i mogłabym ją sprzedać. Nie radzę sobie jest mi ciężko, wyję
          > do księżyca. Stara jestem i głupia.

Jeżeli jest jak mówisz, to idź do najbliższej agencji obrotu nie ruchomościami i przedstaw im sprawę. Gdybyś była na moim terenie (lub jeśli tej ziemi jest ponad 10h) to mógłbym to załatwić sam, ale z góry mówię, że ja jestem bardzo drogi!!
          To jest zadanie dla pośrednika w obrocie nieruchomościami.
          Zadanie proste jak konstrukcja cepa.
          Ciekaw jestem o jakim prawie rzeczowym, wpisanym w dziale IIIkw mówisz? Kto Ci wpisał i na podstawie czego??
          Niezmiernie intrygujące.
          • gosia002 Re: Pomocy 07.09.12, 20:33
            ziemi jest 1,5ha, jeżeli mogłabym to podałabym numer księgi wieczystej żeby Pan zobaczył nie chcę tu na forum dla wszystkich bo są różni ludzie. Miałam zadłużenie za niezapłacona fakturę na kwote 1600zł ale odsetki i koszty egzekucyjne, a nie mam pracy i dlatego nie mieli jak ściągnąć to wpisali się w III dział, jeżeli Pan chce to podam numer księgi ale nie na forum.
            • piotr_57 Re: Pomocy 07.09.12, 20:51
              gosia002 napisał(a):

> ziemi jest 1,5ha, jeżeli mogłabym to podałabym numer księgi wieczystej żeby Pan
              > zobaczył nie chcę tu na forum dla wszystkich bo są różni ludzie. Miałam zadłuż
              > enie za niezapłacona fakturę na kwote 1600zł ale odsetki i koszty egzekucyjne,
              > a nie mam pracy i dlatego nie mieli jak ściągnąć to wpisali się w III dział, je
              > żeli Pan chce to podam numer księgi ale nie na forum.

Nie jestem żaden pan, tylko piotr_57 lub jak wolisz Piotrek P.
              Nie, nie! nic mi nie podawaj, to nie moja sprawa.
              Rozumiem, że szukasz kogoś kto na podstawie zawartej umowy, spłaci zadłużenie (owe 3000pln), a następnie sprzedasz (jemu lub komuś innemu) te 1,5h a z uzyskanej sumy spłacisz pożyczkodawcę.
              To prosta sprawa (tak jak napisałem). 1.5 h nawet gó...anego gruntu to około 15000pln.
              Jest się czym podzielić i dać zarobić pośrednikowi.
              • gosia002 Re: Pomocy 07.09.12, 21:00
                u mnie hektar ziemi akurat mojej kosztuje 19000zł bo to dobra klasa w dobrym miejscu i na Mazurach.
                A zależy mi na czasie żeby to sprzedać bo mam prawie 30000zł zadłużenia na domie, za ten skradziony samochód i mam juz dom po operacie szacunkowym i do licytacji. A ja chciałabym sprzedać ziemię i wpłacić sporo aby uniknąć jej
                W listopadzie jadę do Niemiec to przez dwa miesiące trochę zarobię i znów wpłacę na dom aby został.
                • piotr_57 Re: Pomocy 07.09.12, 21:12
                  gosia002 napisał(a):

> u mnie hektar ziemi akurat mojej kosztuje 19000zł bo to dobra klasa w dobrym mi
                  > ejscu i na Mazurach.
                  > A zależy mi na czasie żeby to sprzedać bo mam prawie 30000zł zadłużenia na domi
                  > e, za ten skradziony samochód i mam juz dom po operacie szacunkowym i do licyta
                  > cji. A ja chciałabym sprzedać ziemię i wpłacić sporo aby uniknąć jej
                  > W listopadzie jadę do Niemiec to przez dwa miesiące trochę zarobię i znów wpłac
                  > ę na dom aby został.

A to już bardziej skomplikowana sprawa, ale też do załatwienia.
                  Czyli konieczne jest pożyczenie 30000pln, wtedy sprzedajesz ziemie, bierzesz za nią około 25000 (po odliczeniu kosztów) a resztę jako pożyczkę można zabezpieczyć na hipotece i wekslem własnym(dział IVkw.)
                  To już trochę bardziej skomplikowana procedura, ale tez do załatwienia dla średnio rozgarniętego pośrednika.
                  Ja bym na Twoim miejscu poszedł do agencji i pogadał.
                  • gosia002 Re: Pomocy 07.09.12, 21:17
                    Nie ja nie chcę pożyczyć 30 000zł tylko 2800zł na spłatę tej firmy, która wpisała mi się na ziemię do III działu, wtedy sprzedaję ziemie bez obciążenia i wpłacam na dom pieniądze do komornika. Dom tez mam zajęty w III dziale nie chcę mieć obciążeń w IV dziale.
                    Bo nikt nie chce i kupić ziemi z wpisem w III dziale
                    • piotr_57 Re: Pomocy 07.09.12, 21:33
                      gosia002 napisał(a):

> Nie ja nie chcę pożyczyć 30 000zł tylko 2800zł na spłatę tej firmy, która wpisa
                      > ła mi się na ziemię do III działu, wtedy sprzedaję ziemie bez obciążenia i wpła
                      > cam na dom pieniądze do komornika.

No to na początku dobrze zrozumiałem big_grin. Taka sprawa jest prosta jak drut.

Dom tez mam zajęty w III dziale nie chcę mie
                      > ć obciążeń w IV dziale.

No chyba lepiej mieć w IV niż w III!
                      Obciążenia w dziale IV są (z natury rzeczy) wolicjonalne, a więc dużo lepiej świadczące o dłużniku, niż obligatoryjne w dziale III.
                      Ale to nie jest miejsce na toczenie tego typu dyskusji.

> Bo nikt nie chce i kupić ziemi z wpisem w III dziale

??? Dlaczego? Nie bardzo rozumiem. Zresztą można to załatwić umowa wstępną i zadatkiem w wysokości 2800pln. Przecież do tego nawet notariusz nie jest potrzebny.

Rób jak uważasz. Jak powiedziałem, to nie moja sprawa.
                      Ale niemniej, życzę Ci powodzenia.
                      • asiek_00 Re: Pomocy 09.09.12, 21:01
                        Gosiu a ja potrzebuję 5000 zł.Pożyczysz mi??
                        Eh.........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka