Dodaj do ulubionych

samotna mama prosi o pomoc

13.09.12, 12:41
Witam serdecznie,sama wychowuję dwóch wspaniałych synów,niestety chorych (Paweł-11 lat,od 8 lat chory na cukrzycę typu 1,Rafał-5 lat-od urodzenia chory na astmę oskrzelową,wadę serca,sprawy neurologiczne,po rehabilitacji.)Utrzymujemy się z alimentów (400 zł na obydwóch synów)i z zasiłków z MOPS-u.Wszystko idzie na utrzymanie,żywność,szkoła,przedszkole,ale niestety synom brakuje ubrań,butów(spodnie,kurtki,bluzki,koszulki,piżamki,bielizna,buty-domowe,dworne).Może jest komuś już to nie potrzebne a chce nam pomóc to bardzo byśmy byli z tego powodu naprawdę szczęśliwi.Prosimy was naprawdę o pomoc.Synowie mają rozm:146 i 116,butów-28,37-38.Prosimy was o pomoc.
Obserwuj wątek
    • justyna198515 Re: samotna mama prosi o pomoc 13.09.12, 12:45
      Odpowiedz w tym temacie na pytania z tego wątku: forum.gazeta.pl/forum/w,615,127121701,127121701,jesli_oczekujesz_pomocy_przeczytaj.html a dokumenty potwierdzające sytuację wyślij do moderatorki: bj32@gazeta.pl
      • miedzymorze Re: samotna mama prosi o pomoc 13.09.12, 13:28
        Mam adidasy, kapcie i zimówki nr 28 (te ostatnie musze sprawdzić) jak sytuacja się potwierdzi mogę wysłać.
        pozdr,
        mi
        • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 14.09.12, 12:35
          Bardzo bym była wdzięczna za pomoc
          • miedzymorze Re: samotna mama prosi o pomoc 16.09.12, 00:22
            Przyślij mi swój adres na pocztę gazetową,
            W przyszłym tygodniu jestem w rozjazdach, także pewnie nie dam rady, jak wrócę to wyślę.

pozdr,
            mi
          • maniu_111 Re: samotna mama prosi o pomoc 21.07.13, 17:59
            witaj jeśli nadal potrzebujesz pomocy napisz na adres maniu_111@interia.pl pozdrawiam
    • alba27 Re: samotna mama prosi o pomoc 13.09.12, 14:28
      Jeżeli dokumenty zostaną potwierdzone napewno znajdę na strychu trochę ubrań po moim synkusmile Skąd jesteś?
      • penelopa40 Re: samotna mama prosi o pomoc 13.09.12, 14:43
        po potwierdzeniu sytuacji mogłabym wysłać coś z zabawek...
        ale nasuwają się pytania: czy dzieci mają orzeczenia o niepełnosprawności, a zasiłek pielęgnacyjny? ewentualnie świadczenie pielęgnacyjne na dziecko zamiast pracy, te 520zł czy 620zł obecnie które matka niepracująca otrzymuje zajmując się niepełnosprawnym dzieckiem ...
        jeśli nie ma orzeczeń jakie są szanse na pracę dla tej mamy? jaki ma zawód?
        i należałoby złożyć wniosek o podniesienie alimentów bo są bardzo niskie...
        dopłaty do podręczników, do obiadów w szkole???
        • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 14.09.12, 12:33
          jeśli chodzi o zabawki to też mogą być,dzieci będą zadowolone
      • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 14.09.12, 12:34
        Bardzo bym była wdzięczna za każdą pomoc,jesteśmy z Wielkopolski,50 km od Poznania
    • bj32 Mam dokumenty. 14.09.12, 12:15
      O świadczeniach rodzinnych i pielęgnacyjnych.
    • alba27 Re: samotna mama prosi o pomoc 14.09.12, 14:14
      Znalazłam dla młodszego kurtkę na jesień, jakiś polarek, rajstopki i bluzki, jak jesteś zainteesowana to podaj na priva adres to jutro pójdę na pocztę.
      • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 14.09.12, 22:02
        tak,jestem bardzo zainteresowana alba27 ,tylko nie wiem jak wysłać ci tego priva z adresem moim
        • dorotkak A dla siebie czegos do ubrania potrzebujesz? 14.09.12, 22:10
          jesli tak, to napisz tu lub do mnie na mail dorotkak@gazeta.pl co i w jakim rozmiarze
          buty? jesli w podobnym do mojego - moze bede mogla pomocsmile
    • alba27 Re: samotna mama prosi o pomoc 17.09.12, 08:21
      Paczkę wyślę napewno, mam już przygotowaną ale w sb zepsuł mi się samochód i nie miałam jak na pocztę podjechać, jeżeli okaże się że to tylko akmulator to jutro paczka zostanie wysłana, jeżeli samochód będzie musiał wylądować u mechanika to paczkę będę mogła wysłać dopiero w środę. Przepraszam za zwłokę ale nastoletnie samochody czasmi odmawiają posłuszeństwa.
      • penelopa40 Re: samotna mama prosi o pomoc 17.09.12, 12:26
        poproszę o adres do lizkacz, wyślę kilka zabawek...
    • bj32 Po adres do mnie piszcie, 17.09.12, 16:09
      bo Dorota jest z synem w szpitalu.

Penelopa - wysyłam.
      • dot22 Re: Po adres do mnie piszcie, 17.09.12, 19:09
        Poproszę o adres lizkacz.
        • penelopa40 Re: wysłałam 21.09.12, 09:11
          witam,
          wysłałam w bąbelkowej dużej kopercie grę planszową, puzzle-mini, labirynty i autka do zabawy - w pudełku lego są dwa samochody, ten z pudełka i drugi, można je złożyć w jeden duży,
          pozdrawiam serdecznie penelopa
          • lizkacz Re: wysłałam 25.09.12, 12:42
            penelopa-dziś właśnie otrzymaliśmy paczuszkę z zabawkami dla synka,ślicznie dziękujemy
            • bj32 Przepraszam. 26.09.12, 00:26
              Przeoczyłam post Dot i nie wysłałam adresuuncertain
    • alba27 Re: samotna mama prosi o pomoc 25.09.12, 12:18
      Dzisiaj miałam telefon, ze moja paczka dotarła. BYł to miły telefon ponieważ osobistych podziękowań się nie spodziewałamsmile
      • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 25.09.12, 12:41
        Mnie też było miło porozmawiać,pozdrawiam bardzo i jeszcze raz dziękuję za pomoc
    • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 25.09.12, 12:46
      Wróciliśmy już z synkiem ze szpitala wczoraj wieczorem ,synek jeszcze będzie w domu do końca tygodnia bo po szpitalu musi dojść do siebie,jest jeszcze kiepski,nie ma apetytu,dziękuję bj32 za pomoc,dziękuję jeszcze raz za dwie paczuszki od alby i penelopy
      • ona_nie_zona Re: samotna mama prosi o pomoc 25.09.12, 21:25
        mam buty chlopiece, za kostke, bezowe skorzane , ocieplane , wkladka 17,5 cm, tyle ze uzywane, jesli bylabys chetna to daj znac
        • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 25.09.12, 21:29
          wysłałam e mail do ciebie
    • b.bujak Re: samotna mama prosi o pomoc 25.09.12, 19:08
      napisz, co jeszcze potrzebujesz, przejrzę rzeczy po synu - to będą raczej rozm. ok. 116
      • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 25.09.12, 21:24
        b.bujak wysłałam ci e mail
    • claudel6 Re: samotna mama prosi o pomoc 27.09.12, 22:43
      lizkacz, nie wiem czy doczytasz się w tamtym watku - podaj mi adres na priv prosze.
      • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 28.09.12, 10:57
        podałam
        • penelopa40 Re: samotna mama prosi o pomoc 01.10.12, 09:34
          mam jeszcze mini-puzzle i karty scooby doo, wyślę w najbliższym czasie...
          • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 01.10.12, 12:55
            super,ale chłopaki się ucieszą
    • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 04.10.12, 11:15
      Moje kochane,może któraś ma jakieś ubrania na mojego starszego syna 146 rozm,lub obuwie różnego rodzaju 38 rozm,prosimy o pomoc
      • tarja35 lizkacz 05.10.12, 21:43
        Mam buty ale rozm.39 - syn nosił w zeszłą zimę max 2 m-ce
        podaj długość wkładki może akurat będą ok
        • penelopa40 Re: lizkacz 10.10.12, 08:58
          doszła przesyłka??? penelopa
          • lizkacz Re: lizkacz 11.10.12, 08:41
            zobacz e mail
    • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 11.10.12, 12:18
      Dziękuję wszystkim za pomoc ,przyszły rzeczy dla młodszego synka,dla starszego jedna paczka,dziękujemy
    • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 11.10.12, 12:21
      Kochani ponawiam prośbę o pomoc:czy jest ktoś kto pomoże nam w ubraniach dla starszego syna (spodnie,bluzki,kalesony,koszulki)i buty zimowe,kapcie domowe,rozm:146 i butów 38,prosimy
    • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 15.10.12, 23:04
      Ponawiam prośbę,może jest w stanie nam ktoś pomóc,chodzi o ubrania dla mojego starszego syna(146 rozm)i buty(39 rozm),prosimy o pomoc
      • hanusina_mama lizkacz 18.10.12, 13:49
        Proszę sprawdzić pocztę gazetową.
      • malgorzatazak Re: samotna mama prosi o pomoc 18.10.12, 23:50

Witaj,
        ja mam kilka fajnych rzeczy dla starszego,
        mój pierworodny
        164 CM, LAT 12,5 wyskoczył przez rok o kilkanascie cm,
        mam praktycznie nowa kurtkę na zimę,
        bluzy,spodnie,
        dla młodszego nowe buty,
        ale niestety kiepsko u mnie kasą,
        jak pokryjesz koszty wysyłki,
        to wyśle....
        Chyba,że znajdzie się jakas fajna emama co pokryje koszty wysyłki,
        jak już to kilkakrotnie załatwiałyśmy,
        pozdrawiam,
        Gośka.

Na zesłaniu w Zakopanem,
        a sercem w ukochanym Wrocławiu sad
        • easyblue Re: samotna mama prosi o pomoc 19.10.12, 08:20
          Mogę zapłacić za wysyłkę. Jakby co - pisz na priv.
          • malgorzatazak Re: samotna mama prosi o pomoc 23.10.12, 10:06
            Witaj, dopiero dzisiaj moglam sie odezwac,
            napisalam do lizkacz ,
            jutro mam wolne, wiec moge spakowac i wyslac paczke.
            Pozdrawiam,
            Goska.
      • hanusina_mama Re: samotna mama prosi o pomoc 20.10.12, 19:09
        Buty powinny dotrzeć środa-czwartek.
        • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 20.10.12, 23:58
          dziękujemy ślicznie
        • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 25.10.12, 21:57
          dziękujemy,dotarły
    • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 25.10.12, 22:15
      Kochani nadal bardzo prosimy o pomoc dla mojego starszego syna,chodzi o ubrania w rozm 146
    • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 26.10.12, 13:35
      Kochane pomocne e mamy mam dla was ogromną prośbę,głupio mi jest ,ale po prostu nie stać mnie na to,mam straszny dylemat ,chodzi o to,że syn mój starszy Paweł potrzebuje do szkoły taki flażolet na muzykę
      allegro.pl/oryginalny-irlandzki-flazolet-feadog-flet-mosiezny-i2738116875.html
      i musi być tylko to taki flażolet(tak wymaga to pani od muzyki),niestety wszystkie dzieci z klasy mojego syna już mają a syn nadal nie ma ,dostał już 3 kropki za to,że nie miał go a we wtorek dostanie ocenę niedostateczną już,czy byłby ktoś w stanie nam pomóc?proszę was bardzo o to
      • cedeska Re: samotna mama prosi o pomoc 28.10.12, 22:12
        A pytałam radę rodziców o wsparcie? Ja jestem w radzie swojej starszej córki i zawsze wspieramy rodziców w takich potrzebach, dofinansowujemy podręczniki itp.
        • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 28.10.12, 22:54
          to u nas tego nie robią
      • easyblue Re: samotna mama prosi o pomoc 28.10.12, 22:20
        Mogę pomóc. Aktualne?
        • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 28.10.12, 22:53
          tak ,aktualne to jest kochana
        • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 09.11.12, 11:40
          ślicznie dziękujemy za pomoc easyblue
    • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 30.10.12, 13:49
      dot22 dziękujemy za bieliznę dla mojego młodszego synka i za spodnie dla starszego syna i za swetry dla mnie.
      • dot22 Re: samotna mama prosi o pomoc 31.10.12, 08:30
        Nie ma za co cieszę się, że się przydadzą.
    • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 07.11.12, 10:10
      Jestem zrozpaczona,syn nadal nie ma flażoletu na muzykę ,czy jest ktoś w stanie nam pomóc?????chodzi o srebrny flażolet,błagam was,gdybym miała pieniądze na niego to już bym dawno kupiła i syn by miał,,,,,a tak,płakać mi się chce,prosimy o pomoc
      • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 07.11.12, 10:19
        Kochani chodzi o taki flazolet
        www.musiccenter.com.pl/product/8012/meg-by-clarke-flazolet-c.html
        • szary_ludz Re: samotna mama prosi o pomoc 07.11.12, 18:34
          Proszę przysłać mi swoje dane adresowe. Zakupię dla Pani ten instrument.
          • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 07.11.12, 20:48
            szary_ludz,proszę zajrzył na pocztę e mail
    • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 09.11.12, 11:42
      Bardzo was proszę o pomoc dla mnie i mojego syna starszego,dla starszego syna o ubrania w rozm 146,a dla mnie o kozaki na zimę w rozm 41,nie chodzi o nowe,ale używane,które już nie są potrzebne ,prosimy o pomoc was
      • claudel6 Re: samotna mama prosi o pomoc 09.11.12, 16:05
        podaj mi swój adres, pomogę z używanymi kozakami
        • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 09.11.12, 22:38
          zajrzyj proszę claudel6 na pocztę
          • claudel6 Re: samotna mama prosi o pomoc 10.11.12, 02:43
            będą nowe. daj znac jak dojdą.
      • agula30-2006 Re: samotna mama prosi o pomoc 09.11.12, 23:24
        Dorota przejrzałam rzeczy i mogę Ci wysłać dla starszego syna: 3 pary spodni, 4 koszulki, 2 bluzki, sweter, ciepłą piżamę, kalesony i może coś jeszcze znajdę. Podaj na pocztę adres do wysyłki.
        • agula30-2006 Re: samotna mama prosi o pomoc 10.11.12, 21:05
          Znalazłam jeszcze jakieś podkoszulki, bluzy, ale nie mam adresu do wysyłkisad Lizkacz odezwij się...
          • agula30-2006 Re: samotna mama prosi o pomoc 13.11.12, 12:17
            Dorota paczka z ubraniami wczoraj poszła, daj znac proszę, jak dotrze do Ciebie.
            • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 13.11.12, 12:18
              kochana Agnieszko,właśnie napisałam ci na pocztę,dziękujemy bardzo
    • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 10.12.12, 22:49
      Powiem tak,mam problem do podjęcia ,chodzi o mojego młodszego synka Rafałka(5 lat),ma opinię wystawioną z naszej Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej o wczesnym wspomaganiu ,chodzi o jego rozwój,ma 5 lat a w testach wyszło mu(psychologicznych),że ma rozwój dziecka 3 letniego i 8 miesięcy i teraz dostałam taką propozycję by synek poszedł do przedszkola integracyjnego (18 km od nas)na pół roku a potem znowu zmiana bo poszedł by do zerówki (nowe miejsce)od nas od domu 3 km,teraz chodzi synuś u nas w miejscowości gdzie mieszkamy do przedszkola .Synek okropnie się stresuje,wogóle jest strasznie emocjonalnym ,nerwowym chłopcem(sama pani pedagog to zauważyła),często choruje (ma astmę).Z nerwów czasami zdarzy mu się i w przedszkolu po prostu zsika się.Czy takie zmiany to coś dobrego dla niego?Tu zna już dzieci,tam pójdzie ,nowe dzieci,do kogo się odedzwie ,tam są poważnie chore dzieci ,wiem bo już kiedyś jak Rafałek miał 7 miesięcy to jeżdziliśmy tam na rehabilitację,z takimi dziećmi nie idzie nawet porozmawiać,a mój synek potrzebuje tego .Pomóżcie mi,nie wiem co mam zdecydować,jak myślicie?
      • miedzymorze Re: samotna mama prosi o pomoc 11.12.12, 12:42
        A jak wygląda kwestia nieobecności z powodu chorób?
        Bo jak ma zmieniać na pół roku, z czego połowę jak nie lepiej opuści, to nie wiem czy jest sens.
        Na miejscu jakichs zajęć dodatkowych które by mu mogły pomóc nie ma ?
        Poradnia nic poza p-kolem integracyjnym nie sugeruje ?

pozdr,
        mi
        • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 11.12.12, 22:11
          synek bardzo często choruje ,a jak choruje to 3-4 tygodnie.Poradnia psychologiczna-pedagogiczna oferuje nam zajęcia korekcyjno-kompensacyjne,co tydzień jeżdżę z synkiem na nie,w przedszkolu synek co czwartek ma logopedię
          • miedzymorze Re: samotna mama prosi o pomoc 18.12.12, 22:00
            No to nie wiem ile to jest bardzo często, ale policz sobie sama ile faktycznie z tego pół roku ma szansę spędzić w przedszkolu.
            ćwiczenia logopedyczne można robić w domu codziennie, my mamy cały kajet i zasuwamy zespołowo wink

pozdr,
            mi
            • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 18.12.12, 23:24
              Moim zdaniem to nie warto żeby synek tam poszedł na te pół roku,my też w domu ćwiczymy logopedię,dużo się uczymy itd
              • zabka11 Re: Proszę o dokładne wymiary młodszego synka 19.12.12, 22:36
                Witaj
                mam 5 latka w domu, ale dość dobrze zbudowanego. Mam kilka rzeczy wąskich na niego, choć na długośc ok. Napisz mi proszę dokładniejsze wymiary synka..waga, wzrost, dlugość stopy lub wkładki, jest szczupły w pasie, bioderkach? Być może będę mogła pomóc.
                Pozdrawiam serdeczniesmile
    • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 18.12.12, 09:09
      Kochane mamy,mam znowu prośbę(niestety),te spodnie,które nam przysłałyście niestety się podarły,a to w kolanach a to nogawki i byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś nam pomógł bo synuś już nie ma praktycznie w czym chodzić do przedszkola,chodzi o rozm 110-116,prosimy was o pomoc
      • malinowe_lody Re: samotna mama prosi o pomoc 18.12.12, 21:32
        Mogę wysłać 2 pary spodni w bardzo dobrym stanie, swetr, golf, koszulę w kratę i chyba 2 bluzki na ok.116. Jeśli jesteś zainteresowana - napisz na gazetowy
    • malinowe_lody Re: samotna mama prosi o pomoc 19.12.12, 22:07
      poszło dzisiaj. Dołożyłam jeszcze spodnie - w sumie 5 par plus reszta jak pisałam wyżej
    • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 07.01.13, 21:41
      czy pomoże jeszcze ktoś nam ?chodzi o spodnie dla synka 116 rozm takie na teraz grubsze,prosimy
    • lizkacz Re: samotna mama prosi o pomoc 02.03.13, 12:15
      Kochane e mamy znowu bardzo was proszę o pomoc:chodzi o moich synów-potrzebujemy spodni w rozm 116 i 152 oraz buty na wiosnę rozm 29 i 36.Przyjmiemy każdą pomoc,prosimy bardzo was o pomoc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka