Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc dla dwujki smykow

• ewa796 Najnowsze informacje 12.12.12, 07:53
      Drogie mamy otuz wczoraj dzwonilam odnosnie pomocy do Mopsu.Pracownik socjalny poinformowal mnie ze otrzymam do konca tygodnia decyzje w sprawie pomocy.Mysle ze zbiorka w sprawie piecyka nie bedzie potrzebna poniewaz zaraz jak tylko otrzymam decyzje to go zakupie.Jest to pomoc finansowa na zakup zywnosci gdyz tak jak muwilam narzekaja teraz na maly budrzet i rozdzielaja pule jaka maja posrod potrzebojacych.Dla mnie najwazniejszy bedzie ten piecyk.Wiec go zaraz zakupie .Niemam pojecia ile dostane bo oni nie informuja o takich rzeczach.Ale ciesze sie ze ruszylo.Wczoraj bylam w przedszkolu po liste wyprawki dla Malwinki.Stopniowo bede jej kupowac potrzebne rzeczy.Bo pujdzie po feriach zimowych bardzo mila bedzie miala pania ktora nawet wczoraj powiedziala mi ze nie mam martwic sie o ksiazeczki bo beda robic jej ksero.Takze bardzo sie ciesze..Pozdrawiam
      • ewa796 sprawa asystenta 12.12.12, 07:56
        Odnosnie asystenta poinformowal mnie ze bedzie zebranie ale dokladnie niewie kiedy .Jest to komisja w skladzie pani dyrektor oraz pracownikow socjalnych o przydzielenie takiego aststenta .I rozpatruja komu go przydzielic .Takze mam cierpliwie czekac .pozdrawiam
        • totorotot Re: sprawa asystenta 12.12.12, 08:41
          Spróbuj też rzutem na taśmę zapisać do przedszkola Czarka, u mojej córki dwulatki świetnie sobie radzą, ona też poszła w wieku 2,5 roku.

Zarejestruj się na www.pomocdomowa.pl tu na szybko możesz znaleźć oferty sprzątania itp. możesz napisać, że z dzieckiem i tyle. Posadzisz małego przed bajkami i będziesz zasuwać.

Super, że idziesz do przodu.
          • marlenka85_k Re: sprawa asystenta 12.12.12, 09:40
            przepraszam ze nie odpisywałam ale mam troszkę utrudniony dostęp do internetu ...
            Ewa fajnie, że dostaniesz jakieś pieniążki

jeśli jest ktoś jeszcze chętny to mogę zbierać pieniążki dla Ewy, można by dołożyć do piecyka jak będzie taka potrzeba i na żywność
            oczywiście ja też coś dołożę ... jeśli nic jeszcze nie zostało kupione to ja chętnie zrobię paczkę bo nie płacę za przesyłkę
      • karolina198001 Re: Najnowsze informacje 13.12.12, 08:01
        Ewa a kiedy będziesz miała decyzję ? dzisiaj u mnie jest tak bardzo zimno -11 sad mam nadzieję, że u Ciebie troszkę lepiej bo bardzo zmarzniecie przy takich temperaturach na dworze bez ogrzewania sad
    • ewa796 podziekowanie za paczuszke z zywnoscia 13.12.12, 22:07
      Kochani chciałabym bardzo podziękować wszystkim którzy przyczynili się do zakupu dla mnie żywności .Teraz to moje dzieci jak i ja przez dłuższy okres czasu nie będziemy chodzic głodni.Naprawdę z całego serca dziękuje wam w imieniu moim i dzieci.jesteście Kochaną .pozdrawiam.Paczka dziś przyszła
      • ewa-mamazosi Re: podziekowanie za paczuszke z zywnoscia 13.12.12, 22:11
        Ewa a co z książeczkami dla dzieci, jutro minie już tydzień jak wysłałam.
        • ewa796 paczuszka z ksiazeczkami 13.12.12, 22:44
          paczuszka z ksiazeczkami nie dotarla jeszczesadbyc moze to teraz przedswietami i ja to zawsze sir smieje ze listonosze to na kotach jezdza dlatego to wolno idzie .Takze pewnie jutro bedzie jak tylko ja otrzymam napewno napisze.pozdrawiam
      • karolina198001 Re: podziekowanie za paczuszke z zywnoscia 14.12.12, 07:56
        Super, że juz doszła smile tak jak powiedział kurier dzień po nadaniu będzie smile
    • ewa796 podziekowanie za prezenciik dla Czarka 14.12.12, 10:39
      Chcialam bardzo podziekowac za prezencik dla Czarusia juz zostal schowany bedzie mial co otwierac sama ho nie otworzylam bo jest tak ladnie zapakowany musialam tylko malwinke wygonic z kuchni bym mogla ukryc.Takze bardzo slicznie dziekuje osoba ktore sprawily ze Czarisiowi napewno pojawi sie usmiech na twarzy.pozdrawiam
      • hania3gwiazdki Wsparcie dla Ewy 27.01.14, 01:17
        Od razu na początku zaznaczam,ze to moja inicjatywa, więc jeśli ktoś coś ma przeciwko, to wszelkie zastrzeżenia ja na klatę przyjmę.. Myślę,ze Ewa nie będzie miała pretensji o to,że napisałam. Sama nie napisze , bo pomoc dostała ponad rok temu i pewnie obawia się czy może znów poprosić. A czemu nie? Przecież nikt Jej tu nie pogryzie. Najwyżej może nic nie dostać. I tyle. Z Ewą w zasadzie mam cały czas kontakt, liczę na to ,że w końcu wyjdzie dziewczyna na prostą i bardzo Jej w tym kibicuję . Zima jest dla Niej dość ciężka . Do jesieni dorabiała sobie sprzątaniem , więc biednie ,ale jakoś było , natomiast teraz rachunki i choroby trochę Ją przytłoczyły. Ewa znalazła sobie opiekunkę dla młodszego ( koleżankę , która i tak siedzi w domu z dziećmi, więc przypilnuje i Jej synka) , i intensywnie poszukuje pracy ( coś już nawet się zaczyna krystalizować) , ale na dzień dzisiejszy gdyby ktoś mógł troszkę Ją wspomóc , byłoby fajnie. Ja już zakupiłam Jej buty ,kurtkę , czapkę ,szalik i rękawiczki ( w takie mrozy w jesiennym ubraniu? ) , wysłałam trochę ubrań dla córci , i dałam kaske na antybiotyk dla małego . Chyba na chwilę obecną najbardziej żywność by się przydała , bo lwia część pieniędzy, które teraz dostanie (alimenty) pójdzie na rachunki . Może jakieś ciepłe ubrania dla Niej? To pchła jest , 36 rozmiar, więc ja takimi mikroskopijnymi ubraniami nie dysponuję . A zimy jeszcze kawałek.
        Myślę ,że jesli potrzebne jakieś aktualne dokumenty , to nie powinno być problemu. I tak zaraz napiszę do Ewy ,że się "poszarogęsiłam" w Jej wątku.
        • mawitka Re: Wsparcie dla Ewy 27.01.14, 17:20
          Haniu, może utwórz nowy wątek, bo ten jest strasznie długi.
          Podaj też aktualne wymiary dzieci.
          Mam zimowe skórzane kozaki nr 36 i trochę ciuchów dziecięcych. Tylko muszę znać wymiary.
          Jeżeli ktoś będzie organizował zakupy to chętnie się dorzucę.
          • atena12345 Re: Wsparcie dla Ewy 27.01.14, 17:39
            no i dobrze by było krótko streścić w nowym wątku historię ewy i stan aktualny, bo wątek starawy i nie każdemu sie chce grzebać w 400 postach
        • ewa796 Re: Wsparcie dla Ewy 27.01.14, 17:51
          Pani Haniu nic się nie stało że to Pani napisała ,ale miała pani rację bałam sie napisać cokolwiek ponieważ wiem jaka sytuacja była w zeszłym roku na dzień dzisiejszy to prawda nie mam lekko gdyby nie pomoc pani w zakupie kurtki i czapki oraz rękawiczek biegała bym w mrozach w jesiennej kurtce ktora zakupiłam z lumpeksu za 20 zl ,sytuacja na dzien dzisiejszy nie jest najlepsza ponieważ moje dochody to zasiłek alimentacyjny w kwocie 700 zl oraz zasiłek rodzinny dla dzieci .Do końca grudnia mialam zasiłek stały w kwocie 171.26 oraz zasilek pielegnacyjny w kwocie 153 zł .Najgorsze ze w mc grudniu musialam wplacic kwote 900zl na prad i pozostało mi sie 1100 zl a było to w tym okresie kiedy nie miałam dobrego ogrzewania ocieplałam caly dom farelką wiec jakie kolwiek pieniazki dostaje wpłacam na prad co skutkuje tym ze na życie nie pozostaje mi nic.Poprzez świeta opózniła mi sie też komisja lekarska w związku z moja chorobą jaką jest schzofrennia mam co miesiac kontakt z lekarzem ponieważ rokowania mojej choroby sa ciezki do wyleczenia .Teraz 23.01.2014 stawalam ponownie na komisje i pytajac czy otrzymam dalej orzeczenie pani oznajmiła ze pozytywnie ale na otrzymanie orzeczenia musze czekac 2 tygodnie co wszystko opoznia zanim udam sie do Mopsu o dalszą wypłate zasiłku stalego i pielegnacyjnego .Mam znajomą ktora załatwia mi prace w Spółdzielnii jako sprzatczka ale musze czekać ponieważ kadrowa tej firmy jest na chorobowym ,czasem coś dorobie w sprzataniu udałam sie także do naszej parafi i sprzatam od czasu do czasu kosciól dzeci w tym czasie sa pod opieka koleżanki ktora sama ma 3 dzieci małych ale pomaga mi w tej własnie formie ja za to cieszę sie bo niemartwie się o dzieci bo sa w dobrych rekach .Zdrowotnie u nas tez nie najlepiej ja ostatnio przeszlam zapalenie płuc a synek ciagle ma katar i ciagle mi choruje teraz ostatnio bylam z nim u lekarza Laryngologa co stwierdzono wysiekowe zapalenie ucha srodkowego prawego oraz skrzywienie naczyniowe po stronie prawej nosa .Na jednej wizycie zapłacilam za lek antybiotyk NASONEX 50 zł drugi natomiast antybiotyk na 38.90 co dala mi pieniazki panii Hania zakupilam ale nadal jest bez zmian teraz czeka go jednak szpital bo ma miec drenaż ucha ale dzwonie do ChORZOWA i Katowic i nikt nie odbiera jutro bede kolejny raz dzwonić aby umowic sie na zabieg ktory ma prawdopodobnie potrwać do 3 dni ,najogrsze ze nie mam dla niego piżamy a ni papci czy rajstopek .Jeśli chodzi o dokumenty by przeslać do Bj32 bede wstanie dopiero jak otrzymam pięniązki bo na dzień dzisiejszy nie posiadam nawet zlotówki na zrobie skan a telefonem choćbym chciala zrobić to bedzie to nie wyrazne .Teraz złozylam wniosek do Mopsu o pomoc ale jest procedura do miesiaca czasu by otrzymac decyzje wiem ze mam dostać opał ponieważ opalam w 2 piecykach . Jesli ktoś zechciał by mi pomóc była bym ogromnie wdzięczna .Panii Blanko prosze o informację jak mogla bym panii przedstawic te dokumentacje zarowno jak i lekarskich czy jak i zarowno dochodów naszej rodziny na dzien dzisiejszysmile.pozdrawiam
          • atena12345 Re: Wsparcie dla Ewy 27.01.14, 18:52
            ewo podaj rozmiary dzieci
            • ewa796 Re: Wsparcie dla Ewy 27.01.14, 19:44
              Malwinka ma wzrost 112 cm a rozmiar obuwia 28 natomiast Czarek ma 94 cm wzrostu a rozmiar 23 obuwia
              • atena12345 Re: Wsparcie dla Ewy 27.01.14, 21:34
                Czy syn nosi teraz 104 ? Ile ma lat? Mam trochę ubrań w tym piżamki i szlafrok. Do szpitala sie nadadzą myślę. Ale napisz rozmiar z metki albo zmierz długość jego spodni od kroku i rękawa od pachy. Na córkę nie będę nic miała.

• ewa796 odpowiedz 27.01.14, 22:07
                  Sprawdzając czarusia ubranka to większosci ma na 104 cm
                  • joann79a Re: odpowiedz 27.01.14, 23:04
                    jesli ktos oplaci koszt paczki to bede miala sporo ubran na 116-122 dla coreczki.niestety nie moge sobie pozwolic na oplate bo sama mam nie za wesolosmile ale co moge to sie podziele...
                    • hania3gwiazdki Re: odpowiedz 27.01.14, 23:15
                      Koszt przesyłki opłacę, poproszę na gazetowego nr konta i ile będzie za przesyłkę.

Ateno , Mawitko ..... Nowy wątek postaram się założyć dziś lub jutro . Musze to jakoś sensownie ogarnąć.
        • ewa796 Życzonka dla was kochane emamy 21.04.14, 15:55
          Zdrowych spokojnych świąt wielkanocnych bogatego zajaczka smileżycze wszystkim emamomkiss
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka