Dodaj do ulubionych

meżatka z problemami prosi o wsparcie

19.01.13, 20:27
witam pomocne emamy zwracam sie do was o pomoc oraz wsparcie duchowe i porade .Jestem mężatką od 12 lat mam 4 dzieci jedno z poza związku .moja sytuacja życiowa uległa pogorszeniu 2 lata temu ,mąż stracił prace i wtej ssamej chwili chęc do pracy na dzień dzisiejszy nawet jej nieszuka utrzymujemy się z zasiłku rodzinnego alimentów oraz pomocy GOPS .jest tego 817zł rodinnego plus zasiłek pielęgnacyjny na syna 11 letniego i alimenty 450 zl pomoc gops w zalezności od możliwości ośrodka ok 200 zł .Staram się o mieszkanie w gminie poniewarz mąż nie stara się o jakąkolwiek prace i sama musze opłacać światło wode ścieki gaz .w tej chwili kończy mi się opał a dzieci się pochorowały mam do wyboru leki lub opał .niestety potżebne jedno lub drugie Musze stawić się z synem w szczecinie na ustalenie terminu operacji wydłużenia reki ,przekładam ją jusz kilka razy poniewarz niemam środków finansowych na przejazd ,Moje dzieci to Lucyna lat 15 Adam lat12,Marek lat11 niepełnosprawny,Pawełek lat 5 jeszcze niedawno podejmowałam prace społeczno urzyteczne z których otrzymywałam 300 zł ale z początkiem roku wygasła umowa i niestety trzeba czekać do wiosny na kolejną szanse zatrudnienia.Zwracam się do was pomocne emamy o wsparcie jeśli to możliwe w formie żyności typu mąka olej cukier,oraz gdyby ktoś miał na zbyciu odzież kurtki zimowe przedewszystkim .popsuła mi sie też kuchenka gazowa która miała jusz swoje lata narazie gotuje na kuchni kaflowej ,a to trwa wiek,i a staram sie żadko w niej palić ponieważ boję sie żeby wystarczyło węgla do pieca kalowego żeby dzieciom w pokoju było ciepło więc jeśli jest w stanie ktoś ofiarować mi choć drobną pomoć będe wdzięczna
Obserwuj wątek
    • bj32 Mam dokumenty: 19.01.13, 21:26
      Rodzinny z dodatkami, zaświadczenie dziewczyny z UP, orzeczenie.
      Nie ma nic o alimentach, o pracy czy rejestracji w UP męża, o zasiłku pielęgnacyjnym.
      • hugo43 Re: Mam dokumenty: 19.01.13, 21:50
        skoro maz niechetny do szukania pracy,to moze ty powinnas jej poszukac na pelen etat?
        • anna123824 Re: Mam dokumenty: 20.01.13, 11:43
          jestem na etapie poszukiwań złożyłam cv do tesco
      • anna123824 Re: Mam dokumenty: 20.01.13, 11:40
        postaram dzis lub jutro dosłać ponieważ niemam skanera
    • claudel6 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 19.01.13, 22:39
      Anno napisz jaki rozmiar butów mają starsze dzieci - mam trapery Ecco do oddania - są ciepłe, nadałyby się na teraz.
      • anna123824 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 20.01.13, 11:42
        Marek lat11 nr buta 35 Adaś lat 12 nr buta 37 dziekuje za odzew akurat chłopcom porozklejały się buty
        • claudel6 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 20.01.13, 19:21
          te buty, które mam są większe.. jaki rozmair nosi córka albo Ty?
          • anna123824 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 21.01.13, 13:41
            ja mam 38 rozmiar a córka 39 dziękuje
    • claudel6 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 19.01.13, 22:42
      mam tez płaszcz na watolinie - nie jest na duży mróz, ale na pewno sie przyda na cieplejsze zimowe dni.
      • anna123824 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 20.01.13, 11:45
        bardzo chetnie przyjmę a jaki rozmiar
        • claudel6 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 20.01.13, 19:22
          38 tak na oko, 165-175 cm wzrostu
    • dorotkak Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 19.01.13, 22:53
      napisz na jakies rozmiary potrzebujesz kurtki zimowe
      • isabelka20 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 20.01.13, 09:26
        Anno skąd jesteś?
        Skoro mąż ma w nosie pójście do pracy to niech zasuwa przy dzieciach w domu, a ty poszukaj normalnego zatrudnienia tak jak napisała wcześniej Hugo. Mąż powinien dostać porządnego kopa w tyłek, bo nie sztuka napłodzić dzieci, dla których następnie nie ma co dać jeść.
        Póki co oboje tkwicie w dziwnym układzie, na który ty się zgadzasz i zamiast zrobić porządek z własnym mężem szukasz pomocy wśród obcych ludzi.
        • nioma Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 20.01.13, 11:22
          czy wam sie wydaje, ze naprawde mozna kogos zmusic do pracy?
          bylyscie kiedys w chorym zwiazku? uzeralyscie sie z facetem, ktory mial wszystko gdzies?
          naprawde myslicie, ze wystarczy powiedziec a maz pobiegnie w te pedy do pracy?
          • isabelka20 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 20.01.13, 11:25
            nie nioma, nie wystarczy powiedzieć, ale nie uważasz, że nie jest rzeczą normalną trzymać nieroba w domu, a prosić obcych. Jak sama napisałaś jest to chore i jeżeli ktoś się na to godzi to niestety sam powinien zakasać rękawy.
          • anna123824 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 20.01.13, 11:54
            dzięki za wsparcie duchowe .U tak jest wszystko jest na mojej głowie a z dziećmi niełatwo zacząć od zaraz wszystko od nowa niewie ten kto tego nieprzeżył
          • justyna198515 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 20.01.13, 13:48
            Normalny pobiegnie, leń przewróci się na drugi bok i zwali wszystko na Państwo, kościół itp
        • anna123824 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 20.01.13, 11:52
          właśnie staram się wziąść życie w swoje rence szukam mieszkania i chcę złożyć pozew o alimenty .Czy ktoś sie oriętuje czy muszę wziąść rozwód aby je dostać bo niestety niestać mnie na niego.mieszkam w woj. zachodniopomorskim okolice koszalina
          • bj32 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 20.01.13, 13:06
            Nie wiem, czy możesz w normalnie trwającym związku złożyć o alimenty, czy trzeba aż składać o separację, ale chyba można złożyć i bez separacji, skoro pan mąż nie łozy na rodzinę i nawet nie raczył ruszyć zadka, żeby się zarejestrować w UP...
            • agpagp Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 20.01.13, 18:20
              Można.
              Wniosek składa się tak jak o alimenty czyli nie ma żadnych opłat sądowych. Żona nie składa w imieniu dzieci tylko jako cała rodzina.
              Moja kuzynka musiała w ten sposób sobie radzić, Nie pamiętam dokładnie czy nadal nazywało się to obowiązkiem alimentacyjnym czy raczej obowiązkiem o charakterze alimentacyjnym.
              • sabka22 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 20.01.13, 18:21
                O alimenty możesz złożyć bez pozwu o rozwód..we wniosku piszesz że pan mąż nie łoży i nie zamierza łożyć na rodzinę.
                • anna123824 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 21.01.13, 13:45
                  ja się dowiem jak mogę to zrobić
              • anna123824 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 21.01.13, 13:43
                dziękuje za poradę do wiem jak to mogę zrobić
      • anna123824 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 20.01.13, 11:49
        rozmiary moich dzieci to Pawełek lat 5 rozm 120 jest troszke przy kości .Marek 11 lat ma 140cm Adaś lat 12 152cm i Lucyna lat 15 165 cm jeśli ktoś miałby do oddania kurtkę na mnie rozmiar 168 xl to bardzo chetnie przyjmę
        • nioma Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 20.01.13, 17:01
          zawsze mozna do pozwu dolaczyc wniosek o zwolnienie z oplat sadowych wraz z uzasadnieniem.
          • anna123824 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 21.01.13, 13:47
            to ja wiem bo się do wiadywałam
    • agula30-2006 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 20.01.13, 18:06
      Napisz do mnie na agula30-2006@gazeta.pl gdzie dokładnie mieszkasz.
      • anna123824 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 21.01.13, 13:52
        a po co to komu wiedzieć prosze mi odpisać
        • agula30-2006 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 21.01.13, 19:22
          A gdybym napisała, że chce Ci wysłać paczkę, to już pewnie nie napisałabyś po co to komu wiedzieć i adres przysłałabyś...eh, życie.
          A tak naprawdę to prawdopodobnie mieszkasz nie aż tak daleko ode mnie, więc mogłabym podjechać, sprawdzić sytuację, zobaczyć czy wszystko się zgadza a nawet pogadać z leniwym mężem. Ale skoro to taka tajemnica...
          • anna123824 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 22.01.13, 08:32
            przepraszam że uraziłam panią że tak napisałam
            • anna123824 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 22.01.13, 08:37
              a mtśli pani że sobie kłamie jak bym nie potrzebowała pomocy to bym nie zakladała tego konta
              • atena12345 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 22.01.13, 08:58
                anna123824 napisała:

> a mtśli pani że sobie kłamie jak bym nie potrzebowała pomocy to bym nie zaklada
                > ła tego konta

argument od czapy.

• prochottka1 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 22.01.13, 09:04
                anna123824 napisała:
                a mtśli pani że sobie kłamie jak bym nie potrzebowała pomocy to bym nie zakladała tego konta

owszem mozna tak pomyslec, bo wielokrotnie byly juz takie sytuacje i tu panuje "zasada" ograniczonego zaufania i weryfikacji
                pomocne chetne odwiedzaja proszace o pomoc i jesli nikt nie ma nic do ukrycia to w czym problem?
              • agula30-2006 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 22.01.13, 14:32
                Jak napisała atena: argument od czapy a ponieważ nadal nie otrzymałam odp na swoje pytanie, dalszych dokumentów nie widać, sytuacja z mężem nie do końca jasna a bynajmniej nie ma nic na potwierdzenie Twoich słów, to ja grzecznie przechodzę do strefy obserwujących, bo już na jakąkolwiek pomoc nie mam ochoty. Podczas grypy poziom mojej tolerancji i empatii zdecydowanie spada...
                • brysia0 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 22.01.13, 20:25
                  Choruj sobie spokojnie Agula, bo coś mi mówi, że już Cię koleżanka na kawę nie zaprosi smile
                  • agula30-2006 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 22.01.13, 20:35
                    No raczej nie powinnam na to liczyćbig_grin
                    • anna123824 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 23.01.13, 17:54
                      ale o co pani tak naprawde chodzi swoje problemy najlepiej samemu rozwiązywać
                      • kannama Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 23.01.13, 18:17
                        to dlaczego nie rozwiązujesz sama tylko prosisz o pomoc?
                    • anna123824 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 23.01.13, 17:55
                      agula30-2006 napisała:

> No raczej nie powinnam na to liczyćbig_grin
                  • anna123824 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 23.01.13, 17:51
                    ale nikt nie musi zapraszać na kawe
                    • agula30-2006 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 23.01.13, 18:09
                      O nic mi nie chodzi, nikt nic nie musi a swoje problemy w takim razie proszę rozwiązywać samodzielnie, również te ubraniowo-żywieniowe, bo chyba faktycznie nic mi do tego. Powodzenia życzę.
                    • bj32 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 23.01.13, 18:15
                      Kurczą Ci się szanse na pomoc. Czytaj uważnie. Również między wierszami...
                    • kannama Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 23.01.13, 18:19
                      dziewczyna chce Ci pomóc, a Ty jej wody żałujesz?
    • anna123824 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 29.01.13, 16:54
      witam ponownie i przepraszamnza nieporozumienie , wcześniej na forum kilkakrotnie na nie które pytania odpisywała córka . między innymi chodzi mi o zapytanie aguli o mój adres , córka zna reakcje męża na nieznanych gości w naszym domu i chyba wystraszyła się chęci wizyty , bo wie że mąż za każdym razem po wizytach osób których nie zna urządza nam serie kazań na temat gości a badziej na temat tego że nie życzy sobie osób nieznajomych w jego domu . ja nie zwracam na to uwagi więc bardzo chętnie zaproszę każdą z was na kawę . mieszkam w grzybnicy , to jest 26 kilometrów od koszalina w stronę bobolic . mam nadzieję że nie skreśliłyście mnie , ponieważ ja naprawde potrzebuję pomocy aby wyrwać sie z tego błędnego koła .
      • atena12345 Re: meżatka z problemami prosi o wsparcie 30.01.13, 09:20
        taaak... a świstak siedzi...
        Pisz prawdę, albo nie pisz wcale.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka