Dodaj do ulubionych

Bardzo prosze o pomoc.

29.01.13, 10:08
Bardzo prosze o pomoc dla mnie i moich małych dzieci. Jestem mloda mama 3 malych dzieci, znalazlam sie wraz z nimi w bardzo trudnej sytuacji zyciowej i finansowej. Czym dzieci są starsze tym jest trudniej. Mieszkam z nimi od niedawna w hostelu readaptacyjnym w Koninie poniewaz nie bylabym w stanie z moimi dochodami wynajac czegokolwiek. Jednak w hostelu odziez, jedzenie oraz wszystkie nne rzeczy musze zapewnic sobie sama. Niestety nie starcza mi na wszystko choc bardzo sie staram aby dzieciom niczego nie brakowalo. Jesli ktos z osob ktore przeczytaja te ogloszenie jest w stanie pomoc, posiada ubranka po swoich dzieciach, po sobie damskie, lub jakies inne rzeczy przydatne w domu, bardzo prosze o kontakt. W tej chwilii nawet meble w pokoju mam pozyczone od Pani kierownik poki sobie czegos nie zorganizuje. Przydalo by sie rowniez lozeczko poniewaz to ktore mam dla najmlodszego synka juz jest w rozsypce. moje dzieci sa w wieku : dziewczynka 5 lat, dziewczynka 20 miesiecy, oraz chlopiec 8 miesiecy ja nosze rozmiar ok 36-38. ja po swoich dzieciach rowniez ubranka chetnie oddam innej potrzebujacej mamie. z gory dziekuje!
Obserwuj wątek
    • malinowe_lody Re: Bardzo prosze o pomoc. 29.01.13, 11:07
      jeśli chcesz uzyskac pomoc na tym forum musisz dostosować się do panujących zasad. Wysłać dokumenty potwierdzające Twoją sytuację do Moderatorki tj. bj32 i odpowiedzieć na pytania znajdujące się w szpilce
    • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 29.01.13, 11:52
      Czy maja dodatek mieszkaniowy, jakas pomoc MOPS, lub kiedy zlozyly, zloza??
      - Mam zasiłek rodzinny na dzieci ok 340zł plus pieniadze z funduszu alimentacyjnego 500zł. odatku mieszkaniowego nie mam bo mieszkam w hostelu, place za niego 250 zl, posiadam jeszcze pomoc mopsu w dofinansowaniu zywienia nastarszej corki w przedszkolu.

Jak wyglada sprawa innych zasilkow dla bezrobotnych, jakis innych szkoleniowych?
      -nie mam rzadnych innych zasilkow.

Czy matka ma np. zasilek wychowawczy?-czy moglabys wrocic do pracy??
      nie mam,

Czy macie dozywianie??
      nie dokonca wiem co to jest?

Czy korzystasz z pomocy caritas??
      tak, od wrzesnia 2012 raz w miesiacu odbieram zywnosc.

asz dodatkowa pomoc np z jakiegos forum??
      nie. tzn dalam kilka ogloszen o ubranka dla dzieci na portalach typu gumtree i na jednym forum, lecz nie ma odzewu. odezwala sie jedna Pani ktora ma troche ubranek po synku.

Skad jestes??

z torunia, lecz przebywam w hostelu w Koninie

Czego oczekujesz??
      tak jak napisalam w poprzednim poscie, moze ktos ma ubranka po dzieciach, po sobie lub inne rzeczy ktorymi moze i chce sie podzielic.

Co robicie aby wyjsc z dolka??
      wlasciwie nie dokonca wiem co jeszcze moglabym zrobic. probowalam szukac pracy i nawet zapisalam dzieci do zlobka, zalatwilam dofinansowanie do niego z mopsu, lecz dzieci po kilku dniach sie rozchorowaly i ostatnie 2 miesiace chorowaly.. wiec w rezultacie placilam za zlobek do ktorego nie chodzily i za leki. wlasciwie czego nie sprobuje to konczy sie klapa...

W jakim wieku sa dzieci i jaki nosza rozmiar?

dziewczynka 5 lat 110+
      dziewczynka 20 miesiecy 86+
      chlopczyk 8 miesiecy, 74 ale lepiej 80 bo jest bardzo pulchny.

Jakiej pracy szukacie dla siebie??
      w tej chwili rzadnej bo kilka dni temu dopiero dzieci wyszly z choroby..

Czy udaje wam sie dorobic??
      nie, poniewaz nawet nie mam nikogo kto z dziecmi moglby zostac.. jestem sama

Czy szukacie pracy w jakim regionie?

Czy tkorej z was wyjechaloby gdzie do pracy, np do innego miasta, zagranice??

Czy szkolne dzieci maja stypendium?

Czy oczekujecie-jestescie w kolejce po mieszkanie socjalne, komunalne?- i ile lat czekacie??

jakie to maja byc dokumenty dokladnie ktore mam wyslac moderatorce?
      • missmiriam1 Re: Bardzo prosze o pomoc. 29.01.13, 12:19
        Tutaj masz link forum.gazeta.pl/forum/w,615,127121701,131712213,Niezbedne_dokumenty_.html?wv.x=2
        • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 29.01.13, 12:48
          dziekuje
    • bj32 Re: Bardzo prosze o pomoc. 29.01.13, 12:47
      "lub jakies inne rzeczy przydatne w domu"
      Jakie na przykład?
      • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 29.01.13, 12:58
        np. posciel, jakies naczynia, moze ktos ma jakies srodki czystosci czy higieny ktorych wieze napewno nie uzyje bo np ma alergie, chetnie jakas szafe oraz rozkladane lozko bo tak jak pisalam nie mam tu nic swojego.
        • bj32 Re: Bardzo prosze o pomoc. 29.01.13, 13:30
          Rozumiem, że mieszkanie, w którym żyłaś z ojcem dzieci - opuściłaś nagle i bez niczego.
          Wiem, ze trudno o tym mówi, ale czy mieliście ślub? Jeśli tak, to zapewne część rzeczy mogłabyś odzyskać. Bo mam wrażenie, ze nie masz zupełnie nic.
          W dodatku całość mi się dziwnie rozkłada w czasie... Rodzinny masz na troje dzieci, ale alimenty na jedno? Ale żeby dostać pieniądze z FA to jest sprawa w sądzie - minimum miesiąc, żeby złożyć sprawę do komornika - dwa, żeby komornik wystawił o niemożności ściągnięcia - dwa.
          A co z alimentami na pozostałą dwójkę?
          A rodzinny 340,- Jak...?

Dożywianie to świadczenie z MOPS specjalnie na żywność. Rozumiem, ze o celówki też nie składałaś...?
          Nie czepiam się, po prostu jakoś mi to dziwnie wychodzi.
          • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 29.01.13, 15:21
            tak masz racje dziwnie to wyglada ale juz wyjasniam. smile
            najstarsza corke mam z poprzedniego zwiazku, jej ojciec nie placi alimantow wiec otrzymuje swiadczenia z funduszu alimentacyjnego.
            jesli chodzi o zwiazek z ojcem 2 maluchow to bylo tak ze jak jeszcze bylam w ciazy z najmlodszym po polrocznym piciu (po ok 8 latach wrocil do uzaleznienia) przepadl i odezwal sie po jakims czasie ze jest w osrodku leczenia uzaleznien na teapii i deklaruje sie ze bedzie dokladal sie do dzieci. ma on rente 550 z czego miesiecznie daje 350-400zl. kiedy nas zostawil jeszcze kilka miesiecy walczylam zeby sie nie wyprowadzac ale nie dawalam sobie rady i przenioslam sie do hostelu. nie mialam jak przewiezc wszystkich rzeczy wiec wiekszosc zostala.

a co do rodzinnego to dokladnie mam 77+77+104+ 80zarodzine wielodzietna.

lacznie moje dochody to: rodzinne, fundusz alimentacyjny, i te 350-400zl od ojca maluchow.

mam nadzieje ze jeszcze bardziej nie zamieszalam..
            • sabka22 Re: Bardzo prosze o pomoc. 29.01.13, 17:31
              Napisz do mnie na sabka22@gazeta.pl będę miała jakieś ciuszki dla dzieciaków.
              Pozdrawiam.
            • bj32 Re: Bardzo prosze o pomoc. 29.01.13, 17:54
              A tak. Będąc posiadaczką jednego dziecka zapominam o dodatku za wielodzietność.
              Tak czy owak o alimenty powinnaś złożyć. W gruncie rzeczy średnio Cie interesuje, czy pan ma co jeść, ale dzieci są ważne.
              Tak samo, jak wniosek na mieszkanie socjalne chyba, bo nie zostaniesz, mniemam, w tym hostelu do końca świata?
              Wnoszę też, że nie dysponujesz żadną mamą, ciocią ani siostrą dostatecznie życzliwą, żeby chciała Ci pomóc...?
              • mawitka Re: Bardzo prosze o pomoc. 29.01.13, 18:02
                Napisz mi swój adres na prv. Jak tylko Blanka potwierdzi sytuację wyślę ciuszki dla synka.
                pozdrawiam.
                • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 29.01.13, 18:19
                  dziekuje, juz napisalam maila

tak w zasadzie to nie wiem dlaczego takiego wniosku o mieszkanie jeszcze nie zlorzylam. ale napisze i zlorze bo tak pobyt w hostelu jest max na rok lub dwa. ale nie chce przeciez z dziecmi sie po takich placowkach teraz caly czas blakac. to dla nich to za duzo stresu. wiecie moze czy o takie mieszkanie mozna sie starac tylko w miescie w ktorym sie urodzilam?

dziekuje smile

apropo tych dokumentow to moga byc zeskanowane dokumenty i wyslane emailem czy ksero poczta? nigdzie nie zauwazylam szczegolow?
                  • justyna198515 Re: Bardzo prosze o pomoc. 29.01.13, 18:33
                    Zeskanuj te dokumenty i wyślij na adres: bj32@gazeta.pl.

O mieszkaniu socjalnym masz tu wszystko wyjaśnione:www.emito.net/poradniki/zakwaterowanie/mieszkanie_socjalne/jak_sie_ubiegac_o_mieszkanie_socjalne#kryteria_przydzialu_mieszkan_socjalnych
              • patunki Re: Bardzo prosze o pomoc. 20.02.13, 16:05
                Posiadaczką???? Dziecka???? O ludzie...
                • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 20.02.13, 17:11
                  nierozumiem, mozesz jasniej o co Ci chodzi?
    • claudel6 Re: Bardzo prosze o pomoc. 29.01.13, 20:50
      będę miała jakieś ubranka dla Twojej młodszej córki, napisz do mnie na priv claudel6@gazeta.pl
    • claudel6 Re: Bardzo prosze o pomoc. 29.01.13, 20:52
      napisz jeszcze rozmiar butów dzieci
      • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 29.01.13, 21:20
        dzieki za link o tych mieszkaniach socjalnych, przyda sie napewno.

dzieki wszystkim za zainteresowanie, jutro o ile bede miala mozliwosc skorzystania ze skanera w biurze hostelu wysle skany moderatorce.

rozmiar butow dzieci: corka 5 lat- 27,, corka 20 miesiecy 22, synek roz 20 ale on dopiero chodzi przy mebelkach wiec narazie mu nie trzeba a na dwor butki ma, chyba ze jakies wieksze na pozniej.
        • brysia0 Re: Bardzo prosze o pomoc. 30.01.13, 12:36
          Paulo, mam kołderkę dziecięcą oraz troszkę ubran w rozmiarze chyba 38 ( nie są moje, więc tak na oko). Jeżeli coś chcesz, to daj swoj adres na priv. moge wysłac do piatku.
          • peggy1 Re: Bardzo prosze o pomoc. 30.01.13, 14:17
            Interesowałyby Panią kapcie 20-22 ?
    • bj32 Mam dokumenty: 30.01.13, 20:17
      Rodzinny z przyległościami, dożywianie, celówka. Wszystko gra.
      • bj32 Re: Mam dokumenty: 30.01.13, 20:18
        FA też jest.
        • paulaaat Re: Mam dokumenty: 30.01.13, 20:39
          tak bardyo chetnie pryjme smile

mam pytanie czy jesli mam troche ubranek po dzieciach glownie po najmniejszym (najszybciej rosnie) to powinnam dac ogloszenie w tym dziale czy w oddam za darmo?
    • chynia Re: Bardzo prosze o pomoc. 30.01.13, 21:40

Ubrań wprawdzie nie mam, bo moje dzieci już większe, ale znalazłabym jakąś pościel tzn.poszwa normalna 140x200, ale wzór dziecinny, jakiś koc czy kołdra też by się znalazła, ręcznik, może jakaś maszynka do mięsa.Jaki proszek używasz przy dzieciach?(bo już nie jestem w temacie) .Jeżeli interesują cię ww rzeczy napisz mi adres do wysyłki na maila.

• brysia0 Re: Bardzo prosze o pomoc. 30.01.13, 21:44
        Paula, jutro wysyłam Ci kołderkę dziecinną i trochę ubrań dla Ciebie. Powinny dojśc w piatek, kurier DHL.
        • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 31.01.13, 11:05
          BARDZO DZIEKUJE WSZYSTKIM!!

• tara13 Re: Bardzo prosze o pomoc. 31.01.13, 13:46
      paulaaat napisz mi adres na ktory moge przeslac paczke

moj e-mail: tara13@gazeta.pl
      • mawitka Re: Bardzo prosze o pomoc. 31.01.13, 20:01
        Paula, tak jak obiecałam paczkę z ciuchami głównie dla syna wyślę w przyszłym tygodniu. Mam 2 pary sandałów rozm. 22. Myślisz, ze przydadzą się latem. Chodzi mi o to czy to dobry pomysl teraz wysylac. Trafię z rozmiarem?
        • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 31.01.13, 20:16
          mawitka napisała:

> Paula, tak jak obiecałam paczkę z ciuchami głównie dla syna wyślę w przyszłym t
          > ygodniu. Mam 2 pary sandałów rozm. 22. Myślisz, ze przydadzą się latem. Chodzi
          > mi o to czy to dobry pomysl teraz wysylac. Trafię z rozmiarem?

raczej nie, maly ma juz teraz rozmiar ok 20-21 i bardzo pulchna stopke, wiec do lata beda za male. mysle ze komus innemu moga sie przydac smile i dziekuje smile)
          • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 01.02.13, 13:20
            dostalam paczke dzis od Pani Joanny z Gdyni . bardzo dziekuje!

dostalam:
            ubrania damskie: rekawiczki skorzane, 3 pary spodni, koszula
            z dlugim rekawem, 8 bluzek z krotkim rekawkiem lub na ramiaczka,
            sukienka 2 sweterki z krotkim rekawkiem, 2 sliniaki, oraz taka jakby
            marynarka.

jeszcze raz bardzo dziekuje!

• brysia0 Re: Bardzo prosze o pomoc. 01.02.13, 15:16
              O, to ja smile. A nie włożyłam tam jeszcze tej kołderki dla dziecka? Bo robiłam na raz 3 paczki i może coś pomieszałam? Daj znac, bo nie zasnę dzisiaj. Ubrania dobre, czy za duże trochę?
    • claudel6 Re: Bardzo prosze o pomoc. 01.02.13, 13:53
      Paula, dziś pojdzie paczka z ubrankami dla córci i z kurtką dla Ciebie. butki mam nr 22 ale takie na wiosnę/lato. moge je dosłac później, jeśli Twoja córka nie wyrośnie z tego rozmiaru.
      • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 01.02.13, 13:58
        dziekuje! jesli chodzi o butki to szczerze mowiac watpie ze nie wyrosnie, teraz 22 sa w sam raz do wiosny raczej jej stopa urosnie. ale dziekuje smile
        • meliba Re: Bardzo prosze o pomoc. 01.02.13, 22:11
          Paula, napisz do mnie. Będę mieć coś dla Twojego synka.
          pozdrawiam
          • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 02.02.13, 10:13
            napisalam i jeszcze raz DZIĘKUJĘ!

myśle że już chyba starczy dla Synka jeśli dostane paczki od osob ktore pisaly ze maja dla chlopczyka to pewnie bedzie tego sporo.

ale moze dla dziewczynek ktos by cos znalazl? smile

• agula30-2006 Re: Bardzo prosze o pomoc. 02.02.13, 15:12
              Przyślij adres na agula30-2006@gazeta.pl, będę szukać coś dla dziewczynek, ale wysyłka najwcześniej w środę.
            • agula30-2006 Re: Bardzo prosze o pomoc. 02.02.13, 20:23
              Dla dziewczynek znalazłam:
              - na 86/92: 4 koszulki krótki rękaw, 4 bluzki z dł rękawem, 3 pary spodni, spódniczka, sukienka ogrodniczka jeansowa
              - na 110/116: 5 koszulek krótki rękaw, top, 5 bluzek dł rękaw, sukienka, bluzka koszulowa biała, piżama, 2 bluzy z kapturem, spodnie (nie wiem dokładnie jaki to rozmiar, więc mogą być za duże)
              Jeśli coś jeszcze dołożę to dopiszę, bo wysyłka najwcześniej w środęsmile
    • 77kunda Re: Bardzo prosze o pomoc. 02.02.13, 10:53
      Jakby Pani chciała to mam komplet pościeli rozmiar standartowy ale wzor dzieciecy, ubranka na rozmiar 110-116 mam po moim synku ale kilka unikas by sie znalazlo ...prosze o odpowiedz
      • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 02.02.13, 11:37
        77kunda napisał(a):

> Jakby Pani chciała to mam komplet pościeli rozmiar standartowy ale wzor dziecie
        > cy, ubranka na rozmiar 110-116 mam po moim synku ale kilka unikas by sie znalaz
        > lo ...prosze o odpowiedz

witam, dziekuje serdecznie za zainteresowanie smile bardzo chetnie przyjme te rzeczy, tylko nie wiem jak sie z Pania skontaktowac maila na gazeta.pl nie ma?
        • 77kunda Re: Bardzo prosze o pomoc. 03.02.13, 17:26
          paulaaat napisała:

> 77kunda napisał(a):
          >
          > > Jakby Pani chciała to mam komplet pościeli rozmiar standartowy ale wzor d
          > ziecie
          > > cy, ubranka na rozmiar 110-116 mam po moim synku ale kilka unikas by sie
          > znalaz
          > > lo ...prosze o odpowiedz
          >
          >
          > witam, dziekuje serdecznie za zainteresowanie smile bardzo chetnie przyjme te rzec
          > zy, tylko nie wiem jak sie z Pania skontaktowac maila na gazeta.pl nie ma?

prosze na meila kasia_bery@vp.pl

tylko ze wysylko moze byc po 10tym bo teraz nie mam kasy
    • malinowe_lody Re: Bardzo prosze o pomoc. 02.02.13, 22:11
      z szybkiego przeglądu ubranek - znajdę coś dla kazdego dziecka, mogę przesłać też jakieś talerzyki, kubki, trochę żywności, kaszki mleczno- ryżowe. Jeśli potrzebujesz pieluchy - mogę kupić paczkę - podaj tylko wagę i adres na priv- jesli oczywiście jesteś zainteresowana tymi rzeczami smile a i mam baleriny rozm. 28 - na wiosnę
      • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 03.02.13, 07:58
        odp na maile, Dziękuję wszystkim Paniom które chcą nam pomoc. Jestem bardzo wdzięczna.

brysia0
    • aga1309 Re: Bardzo prosze o pomoc. 03.02.13, 16:19
      Mogę podzielić się z Tobą zabawkami dla maluchów, znajdę też kilka ubranek. Jeśli Ci się to przyda podaj mi adres na maila gazetowego
      • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 03.02.13, 17:05
        dziękuję, dzieci napewno się ucieszą smile odpisałam na maila

aha zapomniałam wcześniej o tym napisać, ale w piątek dzwoniłam do Torunia (z tamtad pochodze) do ZGM i powiedziano mi jakie dokumenty oprocz wniosku musze wyslac aby starac sie o mieszkanie socjalne. wiec jak tylko dostane pieniadze to wysle te dokumenty.
    • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 04.02.13, 11:53
      dzis otrzymalam Paczke od Pani Marty z Warszawy.

byly tam, kurtaka damska, dla coreczki roz86/92 ubranka: 6 bluzek z dlugim rekawkiem , 2 spodnie dresowe, 2 getry, bluza, sukienka, spodniczka, 7 rajstop,para skarpet.

Paula

Bardzo dziękuje !! ubranka są śliczne!
      • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 04.02.13, 11:56
        aha i jeszcze 1 body.
        • pysia_35 Re: Bardzo prosze o pomoc. 04.02.13, 13:57
          prosze o informację co jeszcze- po paczkach otrzymanych do tej pory i deklarowanych z ubrań/butów jest potrzebne dla Pani i dzieci i w jakim rozmiarze.
          • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 04.02.13, 15:30
            Witam smile

przydal by sie kojec lub lozeczko, ubranka dla starszej corki rozmiar 110-116, rajstopki, oraz buty nosi teraz nosi rozmiar 27, dla mlodszej corki roz 86-92 bluzy, spodnie oraz buty roz. 22-23, chetnie jesli ktos z okolic mialby lozko lub szafe do oddania ( poniewaz to na ktorym spimy i komode mamy pozyczone od Pani kierownik poki nie zorganizujemy.), chetnie srodki czystosci i higieny.

dziekuje wszystkim za zainteresowanie i pomoc!
    • chynia Paula 04.02.13, 15:45
      Spakowałam dzisiaj paczkę wyszło mi 15 kg, nie będę tego taszczyć na pocztę , bo mam w sąsiedniej miejscowości- mogłabyś mi podać nr tel dla kuriera?
    • monikap76 Re: Bardzo prosze o pomoc. 04.02.13, 18:44
      Posiadam rzeczy dla dziewczynki w rozmiarze 92 cm , czy beda pasowac na twoja mala ?
      • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 04.02.13, 18:54
        witam. tak beda pasowaly takie ubranka na mala.
      • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 04.02.13, 19:04
        witam, tak ubranka w tym rozmiarze beda pasowaly na mala.
        • monikap76 Re: Bardzo prosze o pomoc. 04.02.13, 19:21
          Podaj mi swoj adres to ci je wysle Jutro ,
          • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 04.02.13, 19:29
            Prosze o maila, bo na gazeta.pl Pani nie ma. Dziekuje za ubranka smile
            • monikap76 Re: Bardzo prosze o pomoc. 04.02.13, 20:14
              Muj adres to osa2@wp.pl
    • malinowe_lody Re: Bardzo prosze o pomoc. 04.02.13, 22:58
      spakowałam. Ze względu na ciężar - wyślę kurierem, dam znać kiedy. Kupiłam pieluchy 9-20 kg, kaszki mleczno-ryżowe, zupy, sosy, przyprawy, czekoladę na chleb, płatki, olej, konserwy, marg. do chleba, biszkopty, ketchup i itp, szczoteczki do zebów, krem, mydło dla dzieci, proszek do prania, śliniak, smoczek. Miały być ubranka-ale zmieściło się tylko kilka sztuk
      • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 05.02.13, 07:05
        BARDZO DZIEKUJE!
        nie spodziewalam sie ze az tyle osob bedzie chcialo pomoc. Jestem bardzo wdzieczna.
        • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 05.02.13, 13:32
          dostalam wlasnie paczke od: Pracownia projektów budowlanych z miejscoosci Międzychód.
          było tam: ubranka 110 dla corki- 2xlegginsy, 2x bluzka z dl rekawkiem, dresy.; 2xbuty roz 26- papcie i adidaski; ubranka w roz 86-98 dla corki- 5x cienkie rajstopki, 8x majteczki( w tym kilka na starsza corke), skarpetki,2x pizamka, 7x podkoszulek, 4x t-shirt z krotkim rekawkiem, 5x bluzka z dlugim rekawkiem, kurteczka, czapezka taka welniana, sweterek, kamizelka, oprocz tego buty- roz 25, roz24, balerinki 25, trampki 24, sandalki 24, 2x przescieradlo z gumka do lozeczka, ubrania damskie- 2xspodnie, 4x bluzka/sweterek na dlugi rekaw, 4x bluzka/t-shirt z krotkim rekawkiem, koszulka bez rekakow.

Serdecznie dziekuje!! Bardzo ladne rzeczy jestem wdzieczna!

• paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 05.02.13, 13:42
            byly jeszcze 4 pluszaki. smile nie zauwazylam bo dzieci od razu sie do nich dorwaly ;p
            • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 06.02.13, 15:40
              Witam, dostałam dziś paczke od Pani Chyni, zawierala:2x serwetka, proszek do prania bialego, opakowanie makaronu, opakowanie cukru, opakowanie maki, butelka soku do rozcienczania z woda, mikser, kaszka mleczno-ryzowa, koc, 3x maly recznik, czekolada, ciastka, 2x maskotka, 3x przescieralo, 2x poszewka na poduszke, 2x koplet poscieli dzieciecej rozmiar duzy, poszwa na koldre, ramka na zdjecie, herbata.

Bardzo dziękuje Pani za wsparcie!
              • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 07.02.13, 14:11
                Witam, dostałam dziś paczkę od malinowe_lody, zawierała

paczka pampersow, 1,6kg proszku do prania kolorowego, rumianek, biszkopty, 3x soczek w kartoniku maly, kasza gryczana, chuseczki nawilzone, ryz bialy, konserwa szynka x2, herbatniki, platki do mleka, paprykarz, lampka do kontaktu, 2x kaszka mleczno ryzowa, przyprawy, sosy i zupy w proszku, cappucino, 2x zupy w plynie, herbata owocowa, herbata zwykla, kasza manna blyskawiczna, couscous, 2xpasztet, makaron, krem czekoladowy, koncentrat pomidorowy,smoczek, fasola biala, szcoteczki do zebow dla dzieci, ketchup,ser zolty, pyn do kapeli dla dzieci, sok malinowy do rozcienczania, oliwa, 4x soczek dla dzieci, worek na kapcie dla dzieci, deseczka do krojenia, 2x ksiazeczka, kolorowanka, sliniak, krem bambino, kilka mini kosmetykow, rajstopki ok 116, 3xczapeczka, spodnie getry 116, 2x majtki dzieciece, spodnie sztruks 86, koszulka pizamowa 86, spodnie 80, pajacyk, spioszki, bluzka z krotkim rekawkiem 86, sukienka 104, spudniczka 122.

Bardzo dziekujemy Pani za pomoc i slowa otuchy! Jestem zobowiazana.

Moze ktoras z Pan mialaby moze jakies ubranka na moja najstarsza corke?
                • wolnaola26 Re: Bardzo prosze o pomoc. 07.02.13, 16:14
                  Pani Paullaaat!
                  Jeśli żadna z pomocnych mam nie prześle pani ubrań, mogę ja zakupić używane ubranka w dobrym ciucholandzie. Oprócz bielizny- postaram się kupić nową. Jeśli byłaby pani zainteresowana, to zakupię i wyślę, ale najszybciej po 15 lutym.
                  Poproszę jeszcze o rozmiar, jaki pani córka nosi.
                  • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 07.02.13, 17:32
                    Odpowiedziałam Pani na maila wolnaola26@gazeta.pl .

Wszystkim Paniom serdecznie dziękuję za okazana pomoc!
                    • karola2224 Re: Bardzo prosze o pomoc. 08.02.13, 11:41
                      Witam, bardzo proszę o kontakt na maila gazetowego karola2224@gazeta.pl, napisz czego jeszcze potrzebujesz i adres do wysyłki. Pozdrawiam trzymajcie sięsmile
                      • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 08.02.13, 12:29
                        Bardzo dziękuję już wysyłam maila. smile

Dostałam dziś przesyłkę od Pani z Krakowa. Zawierała, 4 pieluchy, 3x body chlopience, bluzka dla chlopienca roz.98., zabezpieczenie na szafke przed dziecmi. papcie chlopience takie skarpetowe.

Bardzo Pani dziękuję!
                        • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 09.02.13, 21:44
                          Witam smile
                          W piątek popołudniu dostałam paczkę od pani z Piaseczna. Bardzo dziękuje za ubranka!

były tak ubranka dla synka w rozm. ok 86-92. Bluzki z długim rękawem, spodnie, t-shirty z krótkim rękawkiem, pajace, body, buty zimowe roz. 21 (pasuja na srednia córke jakimś cudem wiec dla niej butów na zime nie potrzebuje już smile ) , kamiezelka, ogrodniczki, ręczniki z kapturkiem, pieluchy bawełniane, czapeczki letnie, oraz na dziewczynkę sweterek na wiek 11/12 oraz sukienka na wiek 8/9.

Czyli dla synka ubranka już mam, serdecznie dziękuję za nie wszystkim Paniom, oraz za inne rzeczy i ubranka, jestem bardzo wdzięczna!

• pysia_35 Re: Bardzo prosze o pomoc. 10.02.13, 12:17
      pytałam kilka dni temu co potrzebne i mimo, ze pani odpisała to nie miałm możliwości zająć sie przygotowaniem paczki. Proszę o informacje co jeszcze aktualnie potrzeba: mam buty zimowe i wionsenne 23-24, kapcie ciepłe 24, kapcie zwykłe 23, kurtkę wiosenną - wiatrówkę roz. ok. 86-92 oraz kurtke/bluzę ciepłą na wczesną wiosnę rozm ok.86-92. Poza tym znalazłabym pewnie inne ubranka w roz. 80-86. Czy coś jeszcze jest potrzebne ? Oddam też chętnie jakieś obrusiki/bieżniki, prześcieradło do łóżeczka na gumkę, mogę dołożyć coś z żywności, książeczki dla dzieci. W razie zainteresowania proszę o maila na gazetowego. pozdrawiam,
      • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 10.02.13, 20:36
        napisałam do Pani smile

chce poinformowac ze na innym forum o ktorym wczesniej pisalam ze zalorzylam temat rowniez odezwaly sie dwie Pane jedna w sprawie ubranek 86-92, napisala ze da znac co ewentualnie moglaby oddac ale jesli na chlopca to juz mi wystarczy teraz glownie dla dziewczynek potrzeba, a druga zaoferowala butelki, mleko itp.

• pysia_35 Re: Bardzo prosze o pomoc. 11.02.13, 09:52
          prosze na gazerowego o adres do wysyłki. Jutro postaram sie wysąłc paczkę i napisze co zapakuję.
        • pysia_35 Re: Bardzo prosze o pomoc. 11.02.13, 18:23
          udalo mi się wlaśnie wyslać paczkę: 9 książeczek cienkich dla dzieci, kalosze roz. 23, trzewiki wiosenne rozm.23, kapcie cieple rozm. 24, spodnie dresowe cienkie rozm. ok. 86, spodnie dresowe cieple rozm 104 ( ale male), 2 letnie czapeczki rozm ok. 46-48, rękawiczki i szalik, sweter rozpinany rozm 86-92, polarek ok. 86, polarek rozpinany 80-86, kurtka/bluza gruba na wiosnę 80-86, prześcieradlo frotte do lóżeczka na gumkę, kakao puchatek, żurawina, slodycze dla dzieci, 2 obiadki w sloiczku, sos do makaronu x 2, żurek x 2, makaron, kasza jęczmienna, pasztet x 3. pozdrawiam
          • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 12.02.13, 09:44
            pysia_35 bardzo dziękuje smile)
            • vendea0 Re: Bardzo prosze o pomoc. 12.02.13, 11:29
              witam, wyslij mi proszę swój adres na maila, to postaram się jeszcze jutro przygotować paczkę
              • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 12.02.13, 12:38
                Napisałam dziekuje smile)

dostałam dzis przesyłkę od Pani Agnieszki z Olsztyna:
                -kilka zabawek, ubranka dla dziewczynki- sweterek 116, t-shirt krotki 116, pizama 116, spodniczka 122, kamizelka 86, komplet taki okolicznosciowy na 6 lat, spodnie ok 92, bluzka dlugi rekaw 122, spodenki letnie; ubranka chlopience- bluzka 92, czapeczka taka wiosenna sztruksowa wiazana,t-shirt 92, 2x spodenki letnie, spodnie dresowe 86-92, spodenki letnie, podkoszulek, t shirt 92-98, bluza na 2 lata. mam nadzieje ze nic nie pominelam. Dziękuję serdecznie!!
    • dorotkak ubrania dla mamy 12.02.13, 23:03
      nie dam rady przeczytac wszystkich postow
      jesli potrzebujesz cos dla siebie to napisz mi konkretnie co a poszukam w moich szafachsmile
    • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 13.02.13, 10:48
      Napisałam.

Wczoraj otrzymałam jeszcze 2 paczki. Jedna od Pani Andzieli a druga od Pani Sylwi. Jestem bardzo wdzieczna.
      w pierwszej byly- buciki 25, maskotki, buty 21, dezodorant, 2x mydlo, kisiel i budyn, czekolady, herbata owocowa, dziem, plaszcz czarny, torebka, bluza 116 dla dziewcznki, spodniczka 128 (ok 8lat), jeansy 110, 2xsztruksy 104 ale pasuja na nastarsza corke, bolerko 104, bluzka damska satynowa, 3x sukienka letnia, zabawki dla dziewczynek.
      w drugiej- kilka kosmetykow dla mnie i dzieci, czekolady, maskotki, notatniki, sztucce dzieciece, kubeczki i miseczki plastikowe, szklanki dzieciece, rekawiczki damskie, 2xszalik, czapka, swetry 38 i bluzki, spodnica i jeansy, dzem, soczki, poduszka srednia, kredki, platki, kisiel i budyn, kakao, kuferek, portfel, atyczki dzieciece.

Jeśli coś pomieszłam lub pominęłam przepraszam.

Chcę powiedzieć, że jestem ogromnie wdzięczna, aż takiej pomocy się nie spodziewałam. Naprawde dla nas to bardzo duzo! Nie myslalam ze az tyle osob zechce nam pomoc. Bardzo dziekuje!!
      • tara13 Re: Bardzo prosze o pomoc. 13.02.13, 11:21
        Mam nadzieje ze lala sie podoba wink
        • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 13.02.13, 13:06
          Tak i to bardzo! dziewczynki ze wszystkiego się tak cieszą!
      • dorotkak pisalas do mnie na priv? nic nie mam 13.02.13, 18:21

• termin131 Re: Bardzo prosze o pomoc. 13.02.13, 17:00
      witam, mam sporo rzeczy domowych jak pościel, ręczniki, serwetki, koce itp w bardzo dobrym stanie. to są rzeczy po zlikwidowanym hostelu w Krakowie . moge coś wysłać jeżeli to jeszcze jest aktualne.
      niestety nie mam małych dzieci ale jak będzie potrzeba to sie zorganizuje.
      pozdrawiam
      Asia
    • 77kunda Re: Bardzo prosze o pomoc. 13.02.13, 18:33
      Paula jutro wysylam paczke poczta polska a w niej komplat poscieli ubranka dla starszej corki i troszke zabawek...prosze o inf jak paczka dotrze
      • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 13.02.13, 19:54
        Pani Doroto wysłałam ale pomyłkę w nazwie zrobilam. Zaraz wysle maila ponownie smile

Pani Asiu jak można się skontaktowac z Pania? Mail gazetowy nie dziala.

Pani kuna77 Oczywiscie ze napisze, zreszta o kazdej przesylce pisze w watku, ale oczywiscie napisze rowniez maila. Dziekuje smile)
        • paulaaat Pani Doroto 13.02.13, 20:00
          Pani Doroto Pani gazetowy mail nie dziala. Na jakiego mam pisac?
          • dorotkak dziala:) pisz na 13.02.13, 21:05
            dorotkak@gazeta.pl
        • vendea0 Re: Bardzo prosze o pomoc. 14.02.13, 17:38
          Paczka dzisiaj wysłana pocztą. Powinna dotrzeć w ciągu kilku dni. Mam jeszcze na pewno butki na wiosnę i lato dla Twojej młodszej córeczki, ale pochowane gdzieś na strychu. Powinny sie również znaleść ubranka dla niej (po mojej młodszej córce). Postaram się w przyszłym tygodniu poszukać i wysłać.
        • termin131 Re: Bardzo prosze o pomoc. 14.02.13, 20:00
          można pisać na meila janina@norys.pl smile
          o wszystkim najlepiej prosto z mostu,
          takie czasy
          Asia
          • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 16.02.13, 08:31
            napisalam smile

w czwartek dostalam ubranka od Pani Olgi. Glownie dla synka lub uniseks. 86-92. bluzki body, spodnie, bluzy, maskotki.

jeszcze jedna paczka doszla ale awizo tylko zostalo wiec jak potem odbiore to napisze smile

jeszcze raz dziekuje!
            • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 17.02.13, 13:30
              Paczka o której pisałm byla od Pani Elizy zawierala ubranka i produkty spozywcze. Bardzo dziekuje!!

Chce sie podzielic z Wami info ze udalo mi sie zorganizowac kojec dla malucha tu od Pani z mojego miasta. w pn powinnam juz go miec. Oraz tym ze poza zdeklarowanymi ubrankami juz poki co inne nie sa nam potrzebne. Tata dzieci sie postaral i od rodziny kolegi z osrodka zdobyl brakujace ubranka. Tzn jeszcze ich nie mamy ale jest obietnica z ich strony. Jedyne co to musze wozek podwojny lub jakies inne rozwiazanie znalezc bo moje plecy wolaja o pomoc smile no i szafe oraz sofe rozkladana , chetnie jesli ktos zechce podzielic sie srodkami chemicznymi i zywnoscia od czasu do czasu.. dzieki Waszemu wsparciu zaczynam wychodzic na prosta, wiem ze to nie zalatwi wszystkiego musze zaczac zmieniac swoje zycie ale na ten moment bardzo wiele to dla mnie znaczy. troche to nie zwiazane jest ale zapisalam sie na terapie u terapeutki u nas w hostelu dla osob z depresja, z rodzin dysfunkcyjnych i wspoluzaleznionych i bede pracowala nie tylko nad techniczna strona mojego zycia. Moze nie powinnam tak na forum o tym pisac. Mam nadzieje ze dzieki temu zyskam sile i wiare ze moze byc lepiej. Jeszcze raz serdecznie Wam dziekuje!
              • vendea0 Re: Bardzo prosze o pomoc. 20.02.13, 12:58
                Paula daj proszę znać czy doszła paczka bo zaczynam się niepokoić. Wysłana w czwartek 14.02 pocztą. Były w niej ubranka dla dziewczynki rozm.92 i troszkę słodyczy, a takze jakieś sweterki rozm.38
                • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 20.02.13, 13:41
                  Wydawalo mi sie ze pisalam ale pewnie cos pomieszalam, czesto mi sie to ostatnio zdarza. Paczka doszla bardzo dziękuję i przepraszam. smile

• 77kunda Re: Bardzo prosze o pomoc. 22.02.13, 07:27
                    czy paczka już do pani dotarła, była wysłana tydzień temu
                    • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 24.02.13, 13:44
                      tak paczka doszla, wszystkie paczki doszly. Bardzo wszystkim dziekuje za pomoc!
    • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 25.03.13, 11:33
      Witam. Chciaabym zapytać czy może któraś z forumowych Mam chciałaby i moglaby nas troszke wesprzec pod kątem żywności i chemii? za kilka dni święta a ja już na ostatkach pieniędzy, świąteczne zakupy zrobione ale do 15 kwietnia jeszcze daleko wiec bedzie bardzo trudno dotrwac. z góry bardzo dziękuję.
    • tara13 Re: Bardzo prosze o pomoc. 25.03.13, 11:44
      Moge zrobic paczke w "Piotrze i Pawle".
      Napisz mi na maila, co najbardziej potrzebujesz.
      Jesli jest jaka chetna forumka by sie dolozyc, to prosze info na maila.

smile
      ---

www.EMILand.pl
      • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 25.03.13, 12:05
        Bardzo dziękuję! zaraz napiszę maila. Tutaj też napiszę. Najbardziej oprcz jedzenia to chemia typu proszek, plyny do sprzątania itp, przydadzą sie srodki higieny typu szampon, plyn dla dzieci. a jedzenie to chetnie takie ktore przechowywac mozna w lodowce i zamrazalniku, oraz taka zywnosc dlugoterminowa. nie jestesmy wybredni, bede wdzieczna za kazda pomoc.
        • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 25.03.13, 13:16
          bardzo chetnie przyjme rowniez buty dla mnie w roz. 39. bardzo dziekuje
      • tara13 Re: Bardzo prosze o pomoc. 26.03.13, 10:22
        Żadna forumka sie nie zglosila. Podbijam watek.
        ---

www.EMILand.pl
      • tara13 Re: Bardzo prosze o pomoc. 26.03.13, 12:55
        Hejka, jedna forumka sie dolozyla.
        Moze znajdzie sie jeszcze jakas chetna? wink
        • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 27.03.13, 13:39
          Chciałam bardzo podziękować Pani Sylwii, oraz Pani która dołorzyła sie do zakupów dla nas. Jestem niezmiernie wdzięczna za pomoc!
          • tara13 Re: Bardzo prosze o pomoc. 27.03.13, 13:44
            Chemia doszła? Dołożyły się: ewagm1 i blue_adusia

---
            www.EMILand.pl
            • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 27.03.13, 13:51
              nie nic nie doszło jeszcze. a czy to poczta polska czy kurier? może jutro będzie.

w takim razie bardzo dziękuję również Paniom ewagm1 i blue_adusia smile
              • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 27.03.13, 16:29
                Otrzymałam przesyłkę z chemia, zawierała
                PŁYN DO MYCIA NACZYŃ 1L ,PROSZEK DO PRANIA 10kg
                MLECZKO DO CZYSZCZENIA 750ml PASTA DO ZĘBÓW
                PŁYN DO CZYSZCZENIA PODŁÓG ŻEL DO KĄPIELI 2xSZAMPON DO WLOSOW
                DEZODORANT W KULCE MYDŁO W PŁYNIE DLA DZIECI 500ML x2

DZIĘKUJĘ!!
                • air2004 Re: Bardzo prosze o pomoc. 29.03.13, 12:21
                  jeżeli któraś z Pań będzie przygotowywała paczkę bardzo chętnie dorzucę się do zakupów. proszę przesłać nr konta na adres gazetowy
                  pozdrawiam
                  • tara13 Re: Bardzo prosze o pomoc. 29.03.13, 12:36
                    Ja zrobliam dwie paczki na swieta: spozywcze i chemie.
                    Niestety, tylko dwie forumki sie dolozyly wiec w duzej czesci ja pokrylam koszty.
                    Niestety, nie kupilam nabialu, wedlin czy mrozonek (nie bylo w sklepie online).
                    Napilsalam do paulaaat, ze jak wiecej dziewczyn sie zlozy to jej przeleje i kupi sobie jaja, sery i mrozonki, ale tak sie nie stalo, wiec jak masz ochote , to do niej napisz.

• air2004 Re: Bardzo prosze o pomoc. 29.03.13, 13:14
                      mail z prośbą o nr konta wysłany smile
                      • tara13 Re: Bardzo prosze o pomoc. 29.03.13, 13:18
                        Fajowo, ciesze sie wink
                        ---

www.EMILand.pl
              • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 30.09.13, 18:41
                Witam, dawno mnie tutaj nie było. Chciałabym zapytać czy ktoras z Pan miałaby ubranka jesienno zimowe dla moich dzieci i dla mnie. Może ktoś ma po swoich dzieciach?
                najstarsza córka nosi roz. 116, buty 27/28
                Mlodsza córka roz. 98 i buty 23/24
                Najmłodszy synek 86/92 buty 21/22
                Damskie roz. Ok 36/ 38 /40 buty 39.
                Bardzo dziękuję osoba które zechcą pomoc.
                • bj32 Re: Bardzo prosze o pomoc. 30.09.13, 18:49
                  Od kwietnia. Pół roku. Poprawia się coś?
                  • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 30.09.13, 19:03
                    Tak, obecna sytuacja moja wyglada tak ze dziewczynki od września chodzą do przedszkola, tata dzieci ukończył terapie i wprowadził się do nas 2tyg temu mieszkamy razem w hostelu. W tej chwili robi remont mieszkania u pewnych ludzi, dostal się na szkolenie po którym bedzie miał półroczny płatny staż. Chce oprócz stażu robić właśnie remonty a po skończeniu stażu znaleźć stała prace. Jest juz nieźle choć wrzesień okazał się trudny bo oplata za hostel jest 500zl za nas dwoje no i przedszkole i wyprawki kosztowały sporo. Dodatkowo musiał kupić sprzęt żeby moc te remonty robić. A ja szukam również pracy bo teraz jesteśmy w dwójkę wiec nie jestem aż tak ograniczona co do godzin pracy. Dodatkowo sama zapisałam się do szkoły zaocznej i chodzę tam od początku września.
                    • bj32 Re: Bardzo prosze o pomoc. 30.09.13, 19:10
                      No to super, gratuluję i trzymam kciuki smile
                      • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 30.09.13, 19:16
                        Dziękuję smile
                  • paulaaat . 30.09.13, 19:04
                    Tak, obecna sytuacja moja wyglada tak ze dziewczynki od września chodzą do przedszkola, tata dzieci ukończył terapie i wprowadził się do nas 2tyg temu mieszkamy razem w hostelu. W tej chwili robi remont mieszkania u pewnych ludzi, dostal się na szkolenie po którym bedzie miał półroczny płatny staż. Chce oprócz stażu robić właśnie remonty a po skończeniu stażu znaleźć stała prace. Jest juz nieźle choć wrzesień okazał się trudny bo oplata za hostel jest 500zl za nas dwoje no i przedszkole i wyprawki kosztowały sporo. Dodatkowo musiał kupić sprzęt żeby moc te remonty robić. A ja szukam również pracy bo teraz jesteśmy w dwójkę wiec nie jestem aż tak ograniczona co do godzin pracy. Dodatkowo sama zapisałam się do szkoły zaocznej i chodzę tam od początku września.
                • malinowe_lody Re: Bardzo prosze o pomoc. 01.10.13, 09:01
                  sprawdzę co mam i dam znać. Raczej dla synka, ale dla dziewczynek i dla Ciebie też poszukam.Te buty to już na zimę, czy adidasy?
                  • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 01.10.13, 21:19
                    Dziękuję serdecznie Paniom za odp.
                    malinowe_lody raczej buciki jesienno-zimowe lub zimowe, takie na zimne dni.

Aurinko napisałam maila do Pani na adres maila gazetowego.

• myfmyf Re: Bardzo prosze o pomoc. 02.10.13, 14:53
                      czesc Paula ! Znajde cos dla Twoich maluchow . Napisz do mnie na priv. Milego dnia
                      • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 02.10.13, 16:26
                        Dziękuję bardzo, juz pisze maila smile
                        • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 02.10.13, 16:40
                          Pomyślałam ze dobrze będzie jeśli podam dl. Stopek również tutaj. Najstarsza córka 17cm, mlodsza 14cm synek13cm.
                          • ewencja Re: Bardzo prosze o pomoc. 02.10.13, 19:08
                            wysłałam @ na gazetowy priv !
                          • aurinko Re: Bardzo prosze o pomoc. 02.10.13, 19:47
                            Jutro wysyłam kurierem paczkę, tylko doślij mi nr telefonu bo jest niezbędny dla kuriera.
                            • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 03.10.13, 10:01
                              Wyslalam dziekuje smile
                              • paulaaat Re: Bardzo prosze o pomoc. 07.10.13, 11:48
                                Witam chciałabym podziękować Pani aurinko, w piątek dostałam paczkę z ubrankami dla dzieci.
                                • aurinko Re: Bardzo prosze o pomoc. 07.10.13, 23:20
                                  Cieszę się, że doszło, wysyłałam innym niż zazwyczaj kurierem i nie byłam pewna czy wszystko ok.
                • aurinko Re: Bardzo prosze o pomoc. 01.10.13, 09:54
                  paulaaat napisała:

> Witam, dawno mnie tutaj nie było. Chciałabym zapytać czy ktoras z Pan miałaby
                  > ubranka jesienno zimowe dla moich dzieci i dla mnie. Może ktoś ma po swoich dzi
                  > eciach?
                  > najstarsza córka nosi roz. 116, buty 27/28
                  > Mlodsza córka roz. 98 i buty 23/24
                  > Najmłodszy synek 86/92 buty 21/22
                  > Damskie roz. Ok 36/ 38 /40 buty 39.
                  > Bardzo dziękuję osoba które zechcą pomoc.

Poszukam rzeczy po moich dzieciach, wyślij mi adres na gazetowego maila i podaj długość stópek dzieci, bo rozmiary butów są różne w zależności od producenta.
    • tylkocafe Wózek bliźniaczy.czy jest Ci potrzebny? 29.03.13, 21:58

Mam do oddania wózek bliźniaczy jeden za drugim firmy Go baby go,kupiłam go około 3 lata temu na Allegro.Leży gdzieś w piwnicy(mam nadzieję,ze jeszcze jest bo dawno tam nie byłam) i się kurzy,wiec gdybys potrzebowała to daj znać.Wozek nie ma kosza na zakupy,niestety uległ zniszczeniu.Wózek jest jasny i to jest jego jedyna wada.Bardzo wygodnie prowadzi się go jedną ręką,łatwo się składa,w Warszawie miescilam się do każdej windy.Paula,mogę wysłać wózek gdybyś chciała dopiero pod koniec kwietnia.Mam tylko nadzieje,ze jest jeszcze w piwnicy.Odezwij się czy jest potrzebny.Pozdrowienia
      • paulaaat Re: Wózek bliźniaczy.czy jest Ci potrzebny? 02.04.13, 19:37
        Witam smile Nie mialam kilka dni dostepu do internetu. Dostałam w czwartek zaukupy spozywcze. Chcialam serdecznie podziekowac wszystkim Paniom za pomoc. Bardzo to doceniam!

wyslalam do Pań maile.

• paulaaat Czy maile do Pan doszly ? 04.04.13, 15:06
          Witam napisałam maile do Pani air2000 oraz do Pani tylkocafe na maile gazetowe czy doszly?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka