blue_adusia84
25.03.13, 21:51
W porozumieniu z bj23 zakładam ten wątek- dokumenty przesłane.
Proszę o pomoc dla pewnej rodziny , która mieszka niedaleko mnie .
Ta rodzina ma bardzo trudna sytuację finansową, mama jest na wychowawczym , tata pracuje ale zarabia niewiele do tego trójka dzieci , syn najstarszy chodzi z moją córką do szkoły , sa jeszcze dwie córeczki. Rodzice bez nałogów .Mieszkają w małym dwu pokojowym domku, przerobionym z budynku gospodarczego,ogrzewanie węglowe (dostali w grudniu pół tony węgla z mopsu i to tyle do tej pory). Rodzina nie jest im w stanie pomóc bo tez mają trudna sytuację. Korzystają z pomocy MOPS-u , maja zasiłki, w tym okresowy od stycznia do kwietnia na leki, chłopiec korzysta z dożywiania w szkole, żywności w tutejszym mopsie ani caritasie nie ma , ostatnio była w grudniu w tym roku nie będzie wogóle " bo mops nie ma gdzie składować- tak mnie poinformowała pani w mopsie. Pomagam im jak mogę , ale też mam trójkę dzieci, oddałam im bluzeczki, spodnie, dresy, rajstopy z mojej córki ale większość z nich jest za duża, w zeszłym roku i na początku stycznia tego roku, przekazałam im żywność (cukier, mąka, wędlina, konserwy, mleko, makaron , środki czystości) ale teraz po prostu mnie nie stać . Dziewczynki mają alergię, młodsza ma atopowe zapalenie skóry wymaga szczególnej pielęgnacji skóry odpowiednimi środkami.
Generalnie potrzebują ubrań najbardziej chłopiec lat 7 prawie 8 rozm. 134 ( spodnie, bluzy, koszulki) , buty mają bo im kupiłam w zeszłym roku na zimę, starsza dziewczynka lat 3,5 rozm. 104 , najmłodsza 17 miesięcy to tak na 80-86, na pewno też bardzo by im pomogło gdyby ktoś wspomógł ich żywnością, bo po opłaceniu rachunków naprawdę zostają im grosze.