Dodaj do ulubionych

Firma windykacyjna

16.07.14, 10:06
Mam nietypowe zapytanie, firma windykacyjna Intrum Justitia skierowała sprawę do komornika, ten zablokował nam konto bankowe zostawiając bez środków do życia. Dzwoniliśmy do komornika, komornik kazał dzwonić do firmy. Po zadzwonieniu dowiedzieliśmy się że mamy wpłacić 400 zł wysłać im potwierdzenie, ale konto i tak nie zostanie odblokowane. Wiem powiedzie zapewne, jakbyś długów nie miała to nie miałabym problemów, ale zdarzyło się. Strata pracy, więc i dług się porobiły.
Na konto wpływają alimenty, i one również zostały zablokowane, poinformowałam komornika i firmę windykacyją ale oni nie chcą nawet odblokować tej kwoty. Co w takim wypadku mogę zrobić? sad a dług również jest mniejszy niż zablokowana kwota.
Zostaliśmy bez pieniędzy, bez środków do życia. MOPS też nie pomoże, bo ich to nie interesuję, od piątku się próbuje czego kolwiek dowiedzieć i nic
Obserwuj wątek
    • ewencja Re: Firma windykacyjna 16.07.14, 10:08
      obszerny watek:
      forum.gazeta.pl/forum/w,615,151036098,151036098,Zablokowanie_konto_przez_komornika_co_teraz_.html
      • lubinianka24 Re: Firma windykacyjna 16.07.14, 12:00
        Dziękuje ale dalej nie wiem co robić, komornik nie chce odblokować konta, bo to musi zlecić firma windykacyjna, a firma windykacyjna nie odblokuję, twierdząc że musimy wpłącić 400 zł, po czy twierdzi ze i tak nic nie odblokują sad
        • ewencja Re: Firma windykacyjna 16.07.14, 12:11
          bylas w banku?
          Jesu nie wiem czemu macie takich dziwnych komorników, a może ja miałam takie wielkie szczęście, ze mi odblokowali w 2 dni, i sobie splacalam co miesiąc (a czasem i co 3 tongue_out ).
          Ja tez musiałam cos tam wplacic,i wtedy mi ODBLOKOWALI konto.
          I też ta sama firma windykacyjna, ale oni maja bałagan, bo ja splacalam komornikowi na konto, a po tygodniu dostawałam smsa, ze nie wplynela żadna kwota big_grin
          A na jakiej podstawie nie odblokują Ci konta? i skoro to nie jest dlug kilku tysięcy złotych,to o co w ogole chodzi?
          • lubinianka24 Re: Firma windykacyjna 16.07.14, 12:18
            Komornik twierdzi ze tylko firma windykacyjna może wystosunkować takie pismo, dług razem z odsetkami to jest 1200 zł a zablokowane jest 1700 zł w tym alimenty. My również mamy ugodę z innym komornikiem, ale ten to jest jakaś katasrtofa, i ta firma windykacyjna, ich testy przez telefon , że możemy nawet sobie do premiera zadzwonić, oni i tak nas nie odblokują. Też się zatanawiam o co chodzi, oni nie odblokują, my pieniędzy nie mamy, oni tych pieniędzy też nie dostaną, bo jest zbieg komorników, i tamten będzie wysyłała dokumenty do tego z mojego miasta. I z każdej strony jest źle sad
            • ewencja Re: Firma windykacyjna 16.07.14, 12:40
              jak masz ugode z innym komornikiem, to super. Teraz zadzwon do swojego ugodowego komornika, i niech on tez przejmie te sprawę, jest takie prawo, w postepowaniu więcej niż jednego komornika, mój bardzo ugodowy komornik mnie oswiecil.Trzymam kciukismile
              • lubinianka24 Re: Firma windykacyjna 16.07.14, 12:42
                Pismo już jest w trakcie przesyłania, ale to potrwa. crying
                • ewencja Re: Firma windykacyjna 16.07.14, 12:49
                  no i jak je polaczysz to ugodowy komornik wystawi dokument dla banku, ze bank ma odblokować Ci srodki, i dobra rada, jak ugodowy komornik jest z miasta w którym mieszkasz, pojedz, weź pismo i sama zawieź do banku, idzie po prostu szybciej, niż poczta.
                  • ewencja Re: Firma windykacyjna 16.07.14, 14:00
                    a poza tym, idź do banku, i w okienku wypłać kasę, to było pisane w wątku, który Ci poleciłam do poczytania.
                    • lubinianka24 Re: Firma windykacyjna 16.07.14, 14:06
                      Pójdę jutro, gdyż ja siedzę ze skręconym kolanem sama z synem w domu. Nie za bardzo mam jak wyjść.
                      Dziękuje za każdą pomoc, może uda mi się wypłącić w okienku.
                      Dobrze by było.
                      • ewencja Re: Firma windykacyjna 16.07.14, 14:08
                        jeżeli masz normalne konto (w sensie nie kredyt) to powinnas moc wyplacic spokojnie, ale tylko w okienku. Ogolnie dobrze by było i najszybciej zaplacic to 1200zl. i niech się cham komornik buja big_grin
                        Moja sprawę przejal jakiś ktoś z Katowic, na meile nie odpowiadal, dodzwonić się tam ni dalo za nic w swiecie, a ja sobie siedze w Niemczech jakies 1000km. od Katowic.
                        Komornicy bywaja rozni.
                        • lubinianka24 Re: Firma windykacyjna 16.07.14, 14:14
                          Tak wiem chcemy spłacić, i spłacimy. Jak nam konto odblokują smile
                          Pozdrawiam
    • pitahaya1 Re: Firma windykacyjna 16.07.14, 13:26
      lubinianka24 napisała:

> Zostaliśmy bez pieniędzy, bez środków do życia. MOPS też nie pomoże, bo ich to
      > nie interesuję, od piątku się próbuje czego kolwiek dowiedzieć i nic

Ale jakiej pomocy oczekujesz? Pomoc w zakresie "co dalej z komornikiem" dała Ci Ewencja.
      Znasz zasady tego forum, bo jesteś na nim nie od dziś.
      • lubinianka24 Re: Firma windykacyjna 16.07.14, 14:07
        Tak znam, chciałam się zapytać co w takiej sytuacji, dostała odpowiedz dziękuje!
      • mawitka Re: Firma windykacyjna 16.07.14, 14:07
        Lubinianka jesteś niereformowalna.
        Mieszkasz chyba w najbogatszej gminie w PL i ciągle masz problemy finansowe.
        Do pracy trzeba wam iść.
        • lubinianka24 Re: Firma windykacyjna 16.07.14, 14:13
          No widzisz tak bywa, może i mieszkam w najbogatszym mieście, ale weż pod uwagę, że to miasto jest bogate a nie ludzie w nim mieszkający. Po prosiłam o pomoc, co mogę w takiej sytuacji zrobić.
          Praca u nas w mieście, dobre sobie, wszędzie umowa zlecenie, gdzie nie ma się ubezpieczenia. Ja mam dwoje dzieci, więc raczej muszę mieć dostęp do ubezpieczenia. Teraz pracowałam, ale bez umowy uległam wypadkowi, i co i siedzę bo lekarz zabronił mi iść do pracy, mam nawet zaświadczenie!!
          Proplemy finansowych nie mam, po prostu komornik mi utrudnił dostęp do konta, i to są dwie inne rzeczy!
          • ewencja Re: Firma windykacyjna 16.07.14, 14:22
            każdy, kto "ma komornika" ma problemy finansowe, no logicznie rzecz ujmując.
            Przy umowie zleceniu masz ubezpieczenie. Jest w każdym razie opcja z ubezpieczeniem, ja w Polsce pracowałam 7 lat na zleceniu i miałam normalnie podbijana ksiazeczke ubezpieczeniowa.
    • zwycz.ajna Re: Firma windykacyjna 16.07.14, 17:41
      Ta firma znana jest z tego, że skupuje za grosze stare przedawnione długi.
      Musiała być sprawa sądowa na którą nie zareagowałaś, być może była możliwość złożenia sprzeciwu i nie spłacać tego.
      A tak, pozostaje Ci dogadać się co do rat i spłacić, żeby mieć święty spokój.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka