07.04.15, 18:59
Pomozcie mi dziewczyny, bardzo Was prosze . W koncu dowiedzialam sie ze moja dzidzia to dziewczynka ale niestety dowiedzialam sie tez ze ma rozczep kregoslupa w ok. krzyzowej i wodoglowie sad naszczescie w nieszczesciu w najnizszym stopniu, Majeczka przejdzie operacje po urodzeniu . polecono mi dr Zamlynskiego w Bytomiu, niestety to jest 100 km ode mnie i nie wiem co mam robic, jezeli ktoras z Was jest lub byla w podobnej sytuacji bardzo prosze o kontakt. Bardzo Was prosze o pomoc w zgromadzeniu wyprawki dla dziecka, mam tylko pare ubranek na ok 3mce a na zaraz po urodzeniu nie mam nic ani ubranek ani wozka, kocyka, zupelnie nic a zeby kupic naprawde mnie nie stac a teraz jeszcze wiem ze bede prawdopodobnie musiala chodzic prywatnie do tego doktora i musze miec pieniadze na rehabilitacje po operacji .. Kompletnie nie wiem co mam robic, prosze was o pomoc .
Obserwuj wątek
    • sylwia8999 Re: pomocy ! 07.04.15, 19:24
      Witaj.
      Jestem tu od niedawna, wiec nie wiem czy jestes "znana" forumka, czy Twoja sytuacja jest potwierdzona itd. Jezeli tak, to moge wyslac ręcznik kąpielowy, dwa kocyki i ciuszki dla noworodka. Mam chłopca, ale niektóre ciuszki i dla dziewczynki sie nadadza.
      • moriona94 Re: pomocy ! 08.04.15, 18:48
        Tak, potwierdzałam .
        • sylwia8999 Re: pomocy ! 08.04.15, 19:31
          To podeslij mi adres na sylwia-b4@wp.pl smile
          • moriona94 Re: pomocy ! 08.04.15, 19:38
            Wysłany .
    • patrycjaz84 Re: pomocy ! 07.04.15, 21:03
      Ja zgłaszałam chęć pomocy i dalej deklaruje jednak do tej pory nie dostałam na priva adresu do wysyłki, nie umiem uruchomić poczty gazetowej , aktywuje swój profil i wyślij adres mam cały karton ciuszków właśnie po córce
      • moriona94 Re: pomocy ! 08.04.15, 09:45
        Bardzo sie ciesze .Juz pare razy wysylalam Ci adres, mam nadzieje ze tym razem dojdzie .
    • penelopa40 Re: pomocy ! 09.04.15, 17:35
      Moriono,
      w sprawie tego lekarza, kto ci polecił i z jakiego powodu?
      ten dr Zamłyński jest ginekologiem-położnikiem, ma sieć prywatnych przychodni Sigma-bi czy jakoś tak nazwa, został ci polecony jako specjalista od... ? podaj mi na priva gdzie mieszkasz to może pomogę ci poszukać dobrych lekarzy w twojej okolicy, poza tym szukałabym dobrego ośrodka diagnostycznego z usg doppler-kolor czy 3D i lekarza na miejscu do prowadzenia ciąży i porodu oraz kliniki na operację dla dziecka ... w każdym razie czekam na maila na penelopa40@gazeta.pl i deklaruję chęć pomocy , w innej formie jak ubrania i rzeczy dla noworodka nie pomogę bo mam 15latkę na stanie...
      pozdrowienia penelopa
    • pitahaya1 Prośba taka. 11.04.15, 15:59
      Prośba o trzymanie się jednego wątku. Dzięki temu wszystko mamy w jednym miejscu (potwierdzenie sytuacji, potrzeby, paczki...).

smile
    • sylwia8999 Re: pomocy ! 13.04.15, 10:58
      Przepraszam za zwłokę, dopadła mnie angina ropna. Jak tylko stanę na nogi, pojde na poczte.
      • moriona94 Re: pomocy ! 13.04.15, 13:33
        Rozumiem, życzę szybkiego powrotu do zdrowia .
    • moriona94 Re: pomocy ! 23.05.15, 23:12
      Proszę pomóżcie mi w zgromadzeniu wyprawki .
      • miedzymorze Re: pomocy ! 24.05.15, 21:55
        Co masz a czego nie masz ?
        pozdr,
        mi
        • kochmama Re: pomocy ! 26.05.15, 19:13
          Napisz co masz a czego jeszcze potrzebujesz zeby sie nie dublowalo ,daj znac czekamy .
          • moriona94 Re: pomocy ! 28.05.15, 15:17
            Mam łóżeczko, wózek, kilka ubranek na ok 3 mce, skarpeteczki, fotelik samochodowy no i to raczej na tyle . Potrzebuje pieluch tetrowych, ubranek, akcesoriów dla dzidziusia, pościeli i ochraniacza do łóżeczka, różka, kocyka, recznika itd . Jeżeli któraś Was miałaby może baldachim do łóżeczka i chciałby go oddać to z wielką chęcią bym przyjęła .
          • moriona94 Re: pomocy ! 28.05.15, 16:46
            Mam łóżeczko, wózek, kilka ubranek , skarpeteczki, fotelik samochodowy no i to raczej na tyle . Potrzebuje pieluch tetrowych, ubranek, akcesoriów dla dzidziusia, pościeli i ochraniacza do łóżeczka, różka, kocyka, recznika itd . Jeżeli któraś Was miałaby może baldachim do łóżeczka i chciałby go oddać to z wielką chęcią bym przyjęła .
            • miedzymorze Re: pomocy ! 28.05.15, 19:07
              Znalazłam:
              - pojedyncze tetrówki i flanelki
              - podgumowany podkład pod prześcieradło
              - miękki rożek (bez usztywnien)
              - kocyk
              mam jeszcze nówka sztuka materacyk 40x90, przyplątał się do jakiegoś zamówienia.
              Jeśli chcesz te rzeczy to poproszę adres na prv, postaram się przez weekend przeprać i wyślę, jak nie ma pośpiechu to po długim weekendzie będzie mi wygodniej

pozdr,
              mi
              • kochmama Re: pomocy ! 29.05.15, 11:58
                Postaram sie cos ogarnac dla Ciebie ale od razu pisze ze troche to potrwa do trzech tygodni ,jak juz wszytko uskladam to napisze co wyslalam tutaj ,pozdrawiam
            • marla87 Re: pomocy ! 30.05.15, 08:07
              ja mam pościel po mojej córce (poduszka, kołderka), do tego pościel- poszewki (brązowa w kotki)plus pojedyncze sztuki( w sensie, że inna poduszka i inna poszwa na kołderkę) i kocyk mały też mam- dzisiaj przepiorę to po weekendzie mogłabym wysłać. Poproszę o adres.
              • kochmama Re: pomocy ! 30.05.15, 11:33
                Ja już zakupiłam 28 szt ciuszków tzn całe śpiochy tzw pajacyki,body z krótkim i długim rękawkiem,śpioszki spodenki,i jest też chyba dwa kaftaniki, postaram się jeszcze o butelki i jeśli jest jeszcze coś bardzo ważnego a potrzebnego napisz, dziewczyny tu już zaproponowały inne rzeczy to myślę że jakoś to wszystko ogarniemy dla Ciebie smile
    • moriona94 Re: pomocy ! 02.06.15, 07:05
      Bardzo Wam dziękuję .
      • kochmama adres poprosze na priv :) 02.06.15, 10:14

• marla87 Re: pomocy ! 04.06.15, 22:33
        Już spakowałam- będzie to nie duża paczka, kołderka + poduszka, jeden komplet pościel do łóżeczka, jedne śpiochy, bluzeczka na 3-6 m-cy z długim rękawem, czapka na 0-3 m-ce i kocyk taki dla niemowlaków. Tylko tyle mi zostało po mojej córce. Jutro wyślę pocztą.
        • moriona94 Re: pomocy ! 09.06.15, 11:44
          Bardzo dziekuje .
          • payuta Re: pomocy ! 09.06.15, 11:53
            Dziewczyny,czy sytuacja moriona94 jest jakos potwierdzona,czy pomagacie na wyczucie?
            • miedzymorze Re: pomocy ! 30.06.15, 12:45
              Nie wiem i tak mi te rzeczy nie sa potrzebne wink
              Wysłałam dzisiaj paczkę tylko zapomniałam tego materacyka dołożyć ;/

pozdr,
              mi
            • prochottka1 Re: pomocy ! 30.06.15, 21:09
              nie sytuacja nie jest potwierdzona
              przynajmniej nie ma takiego wpisu
              ja nie znalazłam
              • miedzymorze Re: pomocy ! 03.07.15, 09:06
                Z informacji w serwisie poczty wynika, że przesyłka dotarła,
                pozdr,
                mi
                • miedzymorze Re: pomocy ! 22.07.15, 10:28
                  Moriona, daj znac co u Ciebie ?
                  jak maluszek ?

pozdr,
                  mi
    • moriona94 Re: pomocy ! 30.06.15, 22:13
      W tym watku potwierdzilam sytuacje :
      forum.gazeta.pl/forum/w,615,156400248,157222197,Re_Potrzebuje_pomocy_dla_rodziny_wielodzietnej_.html?v=2#p157222197
    • moriona94 Re: pomocy ! 09.09.15, 23:53
      Witajcie . 10 lipca urodziłam moją kochaną córeczkę smile urodziła się z przepuklina oponowo rdzeniowa z zakotwiczonym rdzeniem i plokada . 20 lipca przeszła ciężką operacje zamknięcia przepukliny . Po operacji pojawił się pecherz neurogenny, wymaga cewnikowania co 3 godziny . Jest bardzo wielka szansa na to ze będzie normalnie chodzić ale wymaga już teraz rehabilitacji niestety na nfz są strasznie odległe terminy przez co jesteśmy zmuszeni iść prywatnie a to dla nas nie łatwe. 5 sierpnia malutka poraz pierwszy przyjechała do domu co było wielką radością ale niestety we wtorek spowrotem wyladowalysmy w szpitalu z powodu infekcji pęcherza.
      Teraz przed nami wiele konsultacji lekarskich na które niestety będziemy musieli jeździć do Katowic ponieważ u nas nie ma takich specjalistów .
      Obecnie szukamy fundacji która będzie nam mogła pomóc w sfinansowaniu rehabilitacji i opieki lekarskiej .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka