Dodaj do ulubionych

Proszę o Pomoc

09.07.15, 13:10
Jestem w 5 miesiącu ciąży. Mieszkam ze swoimi rodzicami jednak moje kontakty z tatą są różne raz jest dobrze raz źle jednak obawiam się że nie dam rady z nim mieszkać. Dziś usłyszałam od niego że mam się wyprowadzić z domu i go to nie obchodzi gdzie będę mieszkać żeby mój chłopaczek się o to martwił ( nie możliwe jest moje zamieszkanie u chłopaka ponieważ jego mama jest chora na schizofrenię paranoidalną po za tym nie do końca wie jak wyglądają moje relacje z tata i sam uważa że zaszłam w ciąże specjalnie i na siłę chciałam w ten sposób zmienić jego życie jak to powiedział uszczęśliwiam go na siłę). W domu od paru lat mamy remont dziś mój tata powiedział mi też że specjalnie nie skończy remontu żeby zabrali mi dziecko. Nie chce z nim mieszkać i nie chce żeby groził mi takimi rzeczami. Czy możecie mi powiedzieć gdzie mogła bym się udać o pomoc ? Mieszkam w Warszawie.
Obserwuj wątek
    • sabina211 Re: Proszę o Pomoc 09.07.15, 14:48
      Dom samotnej matki? Ośrodek adopcyjny? (nie, by dziecko oddać, ale żeby przegadać sytuację), ew MOPS, ale to (moim zdaniem) w ostateczności. Pozew o alimenty od ojca dziecka?
    • 7kangoor7 Re: Proszę o Pomoc 10.07.15, 16:44
      Na wstępie to bardzo Ci współczuję... Musi być Ci ciężko, ale jednocześnie trzymam mocno kciuki, żeby wszystko się jakoś ułożyło. Jeśli chodzi o to gdzie możesz się zgłosić to ja bym poszła do parafii, w której znajduje się oddział caritasu lub innego stowarzyszenia, które pomaga potrzebującym w potrzebie. Nie trzeba być wierzącym - Ci ludzie pomagają tam wszystkim. Powodzenia!
      • merryerry Re: Proszę o Pomoc 10.07.15, 17:26
        Dzięki bardzo za podpowiedz. wink
        • anka7961 Re: Proszę o Pomoc 20.07.15, 18:37
          Merry a ile masz lat? Ile lat ma Twój chłopak? pracuje? Czy on wogle chce Ci pomagać, czy kolokwialnie mówiąc "wypiął" się? Dom samotnej matki jest chyba najlepszym rozwiązaniem. Tam pomogą Ci stanąć na nogi, jednak samej będzie Ci ciężko.
          Trzymam kciuki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka