Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc;(

13.01.16, 19:14
Witam. Zwracam sie do ludzi o pomoc poniewaz nie mam nikogo.. Wychowalam sie w domu dziecka. Teraz razem z roczna corka mieszkamy w wynajetym pokoju przy pewnej rodzinie. Moj chlopak mnie bil, wyzywal od najgorszych.. Nie wytzymalam i ucieklam z dzieckiem gdy on byl w pracy. Niestety nie jest nam lekko... Choc nie zaluje tego co zrobilam. Moja corka bedzie miala normalne dziecinstwo chociaz bez ojca. Prosze ludzi z dobrym sercem aby nam pomogli.. Moze ktos ma ochote pomoc nam i wyslac Mleko, pampersy... Ubranka po swoich dzieciach lub zabawki? Wszystkiego nam brak. Wszelkie artykuly gospodarstwa domowego i spozywcze... Jesli ktos chce pomoc bardzo prosze o kontakt na meila. wiikii15@wp.pl bardzo dziekuje.
Obserwuj wątek
    • asiek_k Re: prosze o pomoc;( 13.01.16, 21:07
      Na gorze jest wątek o zasadach, przeczytaj , twoja sytuacja musi zostać potwierdzona.

Jaki rozmiar nosi mała? Ile waży? Mam ubranka do rozmiaru 80, obawiam się, że mogą być już za małe.
      Skąd jesteś?
    • ola1996777 Re: prosze o pomoc;( 13.01.16, 21:15
      Jestem z Czluchowa. Moja Corcia wlasnie juz nosi ubranka na 86 cm..uncertain
    • promyk1991 Re: prosze o pomoc;( 14.01.16, 11:59
      Ja z Chojnic jestem to blisko. Chętnie bym Ci pomogła, ale chwilowo narzeczony ma przestuj w pracy. Rzeczami dla córki nie po mogę bo dzieci nie mamy. Ale mogę w jakis dzień dowieżć talerzyki szklanki mam tego kilka do wydania jeśli potrzebujesz. Jedzeniem nie po mogę chwilowo, ale mogę Ci przelać 40zl na konto na jedzenie. Ciuchy potrzebujesz dla siebie?Jaki rozmiar nosisz? Jakie rzeczy jeszcze potrzebujesz?
    • ola1996777 Re: prosze o pomoc;( 14.01.16, 12:04
      Witaj! Bardzo uciesze sie z kazdej pomocy. Nie chce pieniędzy.. Poza tym nie mam konta w banku bo i tak bym nie miala co na nie wlozyc.. Ja nosze rozmiar M L ale najbardziej o Malutka mi chodzi.
    • renata.36 Re: prosze o pomoc;( 14.01.16, 12:04
      Zeby otrzymac pomoc na tym forum, musisz sie dostosować do panujacych tu zasad.Odpowiedziec na pytania i potwierdzic swoja sutyację.forum.gazeta.pl/forum/w,615,155056510,155056510,Zasady_korzystania_z_pomocy_.html
    • helenaizuza Re: prosze o pomoc;( 14.01.16, 14:09
      Napisz coś więcej, proszę. Mam trochę ubrań po córce. Czego potrzebujesz konkretnie (kurtki, spodnie bluzki?) i w jakim rozmiarze. Jakiej długości ma stopę. Jaki rozmiar pieluch. I jeśli mogłabyś jakoś potwierdzić swoja sytuację, byłoby miło.
      • helenaizuza Re: prosze o pomoc;( 15.01.16, 09:32
        Olu, chętnie cos wyśle, ale nie piszesz nic o tym jak sobie radzisz, jakie masz dochody, co robisz, co planujesz. Czy masz skończona jakąś szkołę? Czy jesteś zarejestrowana w UP, czy masz jakąś pomoc z MOPSU. Co planujesz, jak chcesz dalej funkcjonować, bo taka pomoc doraźna nie rozwiąże problemu.
        No i proszę o podanie długości stopy, bo rozmiar rozmiarowi nierówny.
    • ola1996777 Re: prosze o pomoc;( 14.01.16, 14:37
      Witaj. Malutka nosi rozmiar 86 juzsmile wiec i wieksze by sie przydaly.. Buciki rozmiar 23. Pampersy powyzej 15kg. Wiesz nie mam jak potwierdzić swojej sytuacji.. Byly placi mi alimenty listownie ktore nie sa zasadzone. A ja dorabiam sobie opiekujac sie innym dzieckiem
      • renata.36 Re: prosze o pomoc;( 14.01.16, 16:08
        A pomoc z MOPS?
    • ola1996777 Re: prosze o pomoc;( 14.01.16, 16:18
      Dopiero wprowadzilam sie do tej miejscowosci z Mala. Wczesniej nie przyslugiwalo mi rodzinne. Taraz zlozylam papiery
      • renata.36 Re: prosze o pomoc;( 14.01.16, 17:58
        Mam na mysli rodzinne, zasiłek, dodatek mieszkaniowy, zywność. Jak mozez uwiarygosnic swoja sytuację?
        Skany dokumentów potwierdzajacych,że złozyłas odpowiednie dokumenty do MOPS.Jak to listownie masz alimenty? że niby do koperty wkłada i bez potwierdzenia wysyła? jesli przekazem, skan przekazu.Nie piszesz ile masz.Jesli swoja prosbe poprzesz konkretami to masz szanse na pomoc,Jesli nie to idz na Oddam/Przyjme i tam poproś o rzeczy dla dziecka.
    • prochottka1 Re: prosze o pomoc;( 14.01.16, 18:53
      Były płaci mi alimenty listownie które nie sa zasadzone.

to czas najwyższy żeby je zasądzić, dlaczego nie wystapisz do sadu?
    • ola1996777 Re: prosze o pomoc;( 14.01.16, 19:25
      Skoro sie dogadalismy to nie widze sensu.. Dostaje 200 zl. Sad wiecej by nie zasadzil
      • tosiaczek06 Re: prosze o pomoc;( 14.01.16, 19:52
        200 zł wystarcza Ci na min połowę potrzeb dziecka? To ja się nie dziwię, ze są takie niskie zasiłki.
        Dziewczyno, na potrzeby dziecka składają się nie tylko koszty pieluch, ubrań i jedzenia, ale też koszty wynajmu, wody, prądu itp. Policz jakie są koszty utrzymania dziecka i wystąp o wyższe alimenty 200 zł to grosze.
        • renata.36 Re: prosze o pomoc;( 14.01.16, 20:12
          Od nowego roku, w każdej gminie uruchomiono bezpłatne porady prawne.Skorzystaj.Popros prawnika o napisanie pozwu. 200 złotych to jest kpina .
    • ola1996777 Re: prosze o pomoc;( 14.01.16, 20:20
      Powaznie bym mogła dostac wiecej? On mowil że żaden sad wiecej by nie dal..
      • bergamotka77 Re: prosze o pomoc;( 15.01.16, 01:07
        dziewczyno nie badz naiwana - niech wezmie dziecko na miesiac i utrzyma za 200 zl. Chyba zartujesz - same pieluchy chyba tyle wyniosa a inne rzeczy? Jezdenie, ubrania, buty, lekarza, leki, zlobek jesli chcesz pracowac itd. Jesli utrzymanie malucha kosztowaloby 400 pln to ja moge miec dziesiecioro wink Nie no kpina jakas...Wystap o alimenty, dzis sa a jutro moze pan sie rozmysli. A co w sadzie ustalone to podlega egzekucji komorniczej gdyby panu odechcialoby sie placic. Poza tym ta kwota jest naprawde symboliczna...Za tyle kupisz starszemu dziecku wylacznie buty zimowe a inne potrzeby?
        • tosiaczek06 Re: prosze o pomoc;( 15.01.16, 10:23
          Zgadzam się z tym co napisała bergamotka. 200 zł to są śmieszne pieniądze.
          Rozumiem, ze nie miałaś łatwego zycia, ale dziewczyno otrząśnij się i przestań wierzyć w to co mówi Ci ktoś kto Ci robił krzywdę. Przecież on tak mówi, bo nie chce płacić więcej. To jasne.

Policz ile co kosztuje, koszty mieszkania (wynajem, prąd, gaz, woda) podziel przez dwa. Niektóre rzeczy ciężko ustalić, więc wpisz orientacyjnie. Zsmuj i jeśli ojciec nie widuje dziecka to wystąp o min 70% tej kwoty, która Ci wyjdzie. Jak zajmuje się to koszty pół na pół. Sądy zwykle zasądzają mniej, więc lepiej wystąpić o te 100 zł lub 200 zł więcej.
          Jak chcesz to Ci pomogę napisac pozew.
      • prochottka1 Re: prosze o pomoc;( 15.01.16, 14:41
        Powaznie bym mogła dostac wiecej? On mowil że żaden sad wiecej by nie dal..

od tego jest sad, a nie ex
        wystap o wieksze alimenty jesli sad ci zasadzi np 500 pln
        a ex nie bedzie płacicł to dostaniesz pieniadze z funduszu alimentacyjnego
        trzeba wniosek złozyc
        a ex bedzie miał tam dług.
    • ola1996777 Re: prosze o pomoc;( 15.01.16, 08:47
      Dziekuje Wam za rade. Teraz na pewno cos z tym zrobię. Czasem taki pozytywny kopniak jest bardzo potrzebny zeby sie obudzic.smile Dzieki!
    • ola1996777 Re: prosze o pomoc;( 15.01.16, 10:33
      Bardzo by sie przydala mi pomoc w napisaniu pozwu.
      Mam skończona szkole zawodowa jako sprzedawca. W domu opiekuje sie jeszcze innym trzyletnim malenstwem i z tego sie utrzymuje. Planuje wynajecie innego mieszkania z inna samotna mama aby wszystkie koszty dzielic z nia po polowie. Jest wiele chetnych na to mateksmile zawsze lepiej we dwojke sobie poradzic. Chce ulozyc to tak abym mogla pojsc do lepiej platnej pracy gdy ta inna mama w tym czasie bedzie w domku. I gdy ona w pracy to ja w domu. Czy to dobry pomysl?
      • palacz67 Re: prosze o pomoc;( 15.01.16, 14:42
        Witaj, Ola, to bardzo dobry pomysł. Pozdrawiam.
    • ola1996777 Re: prosze o pomoc;( 15.01.16, 15:20
      Dzięki za opiniesmile
    • helenaizuza Re: prosze o pomoc;( 18.01.16, 10:39
      Podaj długość stopy córeczki. Nie rozmiar buta, tylko właśnie długość stopy. Wyśle paczkę z ubraniami po córce, ale po wypłacie, tj. w przyszłym tygodniu. Mam ubrania 86-92. Bluzki, rajstopy, spodnie spódnice, kurtki i bielizna i może jakieś buty. Przed wysyłka napiszę na maila, żeby dostać Twój adres.
    • ola1996777 Re: prosze o pomoc;( 18.01.16, 10:45
      Witaj! Dlugosc stopki mojej Corci to 11cm. Serdecznie dziekuje za chęć pomocy!wink
    • tosiaczek06 Re: prosze o pomoc;( 18.01.16, 11:09
      Olu, nadal nie przesłałaś dokumentów ani nie odpowiedziałaś na pytania ze szpilki
      forum.gazeta.pl/forum/w,615,155056510,155056510,Zasady_korzystania_z_pomocy_.html
      na forum panują pewne zasady, których wszyscy powinniśmy się trzymać.
    • misia910 Re: prosze o pomoc;( 18.01.16, 12:47
      Przecież jasne że nie zrobi tego i nie wyśle dokumentów. Dawać paczki i tyle.
    • ola1996777 Re: prosze o pomoc;( 18.01.16, 17:59
      Kto nie chce przecież nie wysle. Nikogo nie zmuszam.
      • renata.36 Re: prosze o pomoc;( 18.01.16, 18:15
        Oczywiście ale na tym forum panuja zasady pewne.Obowiązują absolutnie wszystkich.Jeśli się do nich nie chcesz zastosowac, to sie tu nie udzielaj tylko, tak jak wczesniej pisałam, na oddam/przyjmę.
      • tosiaczek06 Re: prosze o pomoc;( 18.01.16, 18:45
        Rozumiem, że już podjęłaś decyzję.
      • palacz67 Re: prosze o pomoc;( 18.01.16, 19:09
        Olu, poza Misią, ludzie życzliwie Ci radzą, byś dostosowala się do regulaminu. Nie możesz ignorować próśb osób, które tu starają się pomóc. Na pewno jest Ci ciężko, skoro wychowałaś się w Domu Dziecka ale jeśli dostosujesz się do regulaminu, to prędzej otrzymasz pomoc. Pozdrawiam i życzę Wam dużo zdrowia.
    • ola1996777 Re: prosze o pomoc;( 19.01.16, 08:28
      Pisalam ze dopiero składam papiery. Alimenty tez dostaje od ojca. Prosiłam o pomoc w napisaniu pozwu. Ale juz znalazlam przykladowy w internecie. Nie jest mi latwo. Nie orientuje sie nawet o co moge sie starac. Jestem mloda i nigdy nie musiałam o takich rzeczach myslec. Dzieki za pomoc. Ok. Nie bede sie juz "udzielac". Pozdrawiam
      • marla87 Re: prosze o pomoc;( 19.01.16, 08:42
        Ja Ci mogę napisać pozew i wysłać mailem. Teraz wychodzę ale około 14 napiszę do Ciebie.
    • ola1996777 Re: prosze o pomoc;( 19.01.16, 09:01
      Mam taki z intetnetu przykladowy. Ale jeśli chcesz pomóc to oczywiście czekam. Pewnie lepiej na tym sie znasz niz ja. Dziekuje i czekam. Podaje maila jeszcze raz wiikii15@wp.pl
      • stasiu0246 Re: prosze o pomoc;( 19.01.16, 19:20
        Olu ale chtba nie do końca jesteś z dziewczynami szczera.Hm.? www.lodzkatablica.pl/kategoria-43-0/spolecznosc.html
    • ola1996777 Re: prosze o pomoc;( 19.01.16, 19:41
      To juz kazdy moze myslec co chce. Ja niczego nie ukrywam.
      • stasiu0246 Re: prosze o pomoc;( 19.01.16, 19:51
        Ile osób już odpowiedziało na Twój apel? ile pomocy juz od nich otrzymałaś?
        • prochottka1 Re: prosze o pomoc;( 19.01.16, 20:02
          stasiu0246

zawsze pada odpowiedz " no tak ogłoszenia dałam, ale nikt nie odpowiedział"
          smutne to , bo przez takie osoby traci się zaufanie do potrzebujących
          i się nie chce pomagać.
    • misia910 Re: prosze o pomoc;( 19.01.16, 19:45
      ogloszenia.plock.pl/ogloszenie,prosze_o_pomoc,5126244.html i wiele wiecej ogłoszeń.
    • ola1996777 Re: prosze o pomoc;( 19.01.16, 20:00
      Co w tym dziwnego ze szukam pomocy na wszystkich stronach? Wszystkie sa z tego miesiaca wiec nie wiem jaki to problem
      • stasiu0246 Re: prosze o pomoc;( 19.01.16, 20:02
        ola1996777 napisał(a):

> Co w tym dziwnego ze szukam pomocy na wszystkich stronach? Wszystkie sa z tego
        > miesiaca wiec nie wiem jaki to problem

Ilu ludzi już Ci pomogło?
      • prochottka1 Re: prosze o pomoc;( 19.01.16, 20:19
        Co w tym dziwnego ze szukam pomocy na wszystkich stronach? Wszystkie sa z tego miesiaca wiec nie wiem jaki to problem

ola1996777,

nic złego, ale zataiłaś to
        i jest to niezgodne z regulaminem forum, trzeba o tym poinformować
        a tak zrobił się kwas i nie jesteś osoba wiarygodna
        niestety
        • tosiaczek06 Re: prosze o pomoc;( 19.01.16, 21:31
          Ta kobieta (Ola/Wiktoria), nigdy się nie uwiarygodniła, więc trudno tu mówić o wiarygodności.
          Dziwi mnie, że ogłoszenia potrafi pozamieszczać, ale już udac się do MOPS i poprosić o rade to nie.
          • prochottka1 Re: prosze o pomoc;( 19.01.16, 22:08
            tosiaczek,
            bo do mops trzeba pöjsc, wyjaśnić co i jak, poczekać na decyzje
            a tu na forum jest się anonimowym, wystarczy napisać historyjkę
            jak to trudno, ex zły itd
            i paczuszki pod nos kurier przyniesie

dziewczyna była milutka , jak były pytania co wysłać, co potrzeba
            ślicznie dziękowała za pomoc

a jak ktoś zaczął dopytywać o potwierdzenie sytuacji i
            się okazało ze w necie pełno ogłoszeń to już
            pyskówki uskutecznia typu "nikogo nie zmuszam do wysyłania paczek"
            i "to nie problem jak ktoś ma duzo, to wyśle"

i jeszcze z pisze ze innym brak kultury
            szkoda gadać ehhhh
            • tosiaczek06 Re: prosze o pomoc;( 19.01.16, 22:18
              Prochattka, dokładnie jest tak jak piszesz. Znamy te historie, i dlaczego zawsze ten ex jest zły?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka