Dodaj do ulubionych

trudny okres w 7 miesiącu ciąży

22.03.17, 15:34
Witam, nie wiem czy dobrze trafiłam ale mam strasznie ważny problem i potrzebuję pomocy . Jestem w 7 miesiącu ciąży termin mam na 26 Maja . Jestem z Bielska-Białej. Wynajmowałam mieszkanie z narzeczonym, jednak od kilku dni przebywam u mamy ( jak na razie ) ponieważ narzeczonemu założyli niebieską kartę dlatego, że używał przemocy wobec mnie . Nie chcę się zbytnio rozpisywać ale Pani z MOPSU powiedziała, żebym zamieszkała jeśli jest taka możliwość u mamy jednak mama kiwie głową ledwo się zgodziła ale postawiła warunek, że mam znaleźć pomoc gdzieś indziej bo u niej nie ma warunków. Dlatego proszę o pomoc. Pytanie moje jest takie gdzie w takiej sytuacji jeśli prawie nie mam gdzie mieszkać i jestem w zaawansowanej ciąży gdzie mogą mi pomóc i dostać jakieś schronienie ? Mojej mamie sie to nie podoba, że u niej mieszkam dlatego muszę jak najszybiej opuścic to mieszkanie nie chce też się denerwować tyle w ostatnim czasie doświadczyłam złego. Dodam, że byłam już w POIK-u na ul.Pięknej 2 i niestety powiedzieli , że nie są mi w stanie pomóc, do domu zakonnic w lipniku też dzwoniłam i tam dyrekcja nie ma porozumienia z MOPSEM także nie pomogą też mi. Proszę o jakąkolwiek pomoc, poradę.
Obserwuj wątek
    • miedzymorze Re: trudny okres w 7 miesiącu ciąży 22.03.17, 23:12
      Podrzucam listę domów samotnej matki, może znajdziesz coś niekoniecznie w Bielsku:
      parenting.pl/domy-samotnej-matki#domy-samotnej-matki-wojewodztwo-dolnoslaskie

pozdr,
      mi
    • zona_mi wklejone przez moderatora 23.03.17, 21:38
      e_le_n_a 22.03.17, 19:25
      Dlaczego nie mogą Ci pomóc w Poiku? Uzasadnili to jakoś?
      Masz jakieś dochody? Możesz złożyć sprawę o alimenty.Na 3 mc przed porodem,z tego co pamiętam możesz się starać o pomoc finansową od ojca dziecka.
      • enselexionn Re: wklejone przez moderatora 24.03.17, 07:34
        zobaczymy co z tego wyniknie jestem umówiona z prawnikiem na Poniedziałek pomoże mi napisać taki pozew..ale boję się tego, że jak narzeczony tam się wyprowadzi do mamy to nie będzie pracował i też żadnych dochodów mieć nie będzie i wtedy to już nie wiem jak oni będą ściągać z niego te alimenty...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka