Dodaj do ulubionych

Jest mi PRZYKRO

26.07.05, 17:10
Swego czasu,jeszcze w maju poslalam paczke pewnej osobie z tego
forum,ktorej kilka osob juz pomaga ale poniewaz osoba ta ma gromadke
dzieci i kolejne w drodze to i ja postanowilam sie wlaczyc do pomocy.Tego
samego dnia wyslalam paczki moim klientom z Allegro za ktore juz od 2
tygodni mam komentarze(czyli dawno juz towar jest u nich) Niestety nie
dostalam potwierdzenia dostawy paczki od wyzej wymienionej osoby.Tym
bardziej jest mi przykro ze mieszkam poza granicami kraju i sama wysylka
byla dosc kosztowna.Za wartosc paczki i kosztow wysylki moglabym kupic lalke
Baby born i sprezentowac ja umierajacemu dziecku w hospicjum w Polsce.Mialabym
przynajmniej satysfakcje ze komus naprawde sprawilam radoc w ostatnich
tygodniach zycia.A tak,to nawet slowa "dziekuje" nie bylo.Sirry ze tu o tym
pisze ale jest mi naprawde przykro.
Obserwuj wątek
    • renata28 Re: Jest mi PRZYKRO 26.07.05, 17:31
      To smutne, ale niestety zdarza się. Wtedy wydaje mi się, że ten ktoś tak
      naprawdę tego nie potrzebował.
      Nie martw się, nie zawsze nasza pomoc trafia tam gdzie powinna, ale jeśli choć
      czasami dotrze we właściwe miejsce to już na sercu lżej.
      Pozdrawiam
      • krol-bush :) 26.07.05, 17:51
        smile Nikogo nie zdenerwuję komentarzem, choć mam wielką ochotę....
        • azjawusa Re: :) 26.07.05, 20:17
          Nie chodzi mi o publiczne podziekowania ale choc na priv mozna bylo napisac ze
          paczka jest.Mam kopie listu przewozowego i wrazie czego moglabym wystapic o
          odszkodowanie z tytulu zaginiecia paczki.Poza tym uwazam ze slowo dziekuje nie
          boli.Tylko tyle a moze az tyle?
          • dianitra Re: :) 26.07.05, 22:11
            Mi osobiscie nie zależy na podziękowaniach, ale człowieka nachodzi przykra
            refleksja gdy jakaś osoba pisze do ciebie 3 razy dziennie a po dostaniu paczki
            ani słowa. Nie chodzi o dziękuję, ale o informacje że paczka dotarła, że rzeczy
            rzeczywiście się przydadzą. Więc doskonale cie rozumiem
    • jolantapiwo1 Re: Jest mi PRZYKRO 26.07.05, 17:50
      Witam ..ja potrzebuje ubranek dla mojego synka ma 3.5 roczku mąż stracił
      prace..jakbys "azjawusa" miała takie zbedne ubrnka prosze o pomoc..bede
      wdzieczna!!!!!!!
      • krol-bush a jednak - pokusa zbyt duża 26.07.05, 17:52
        o właśnie. Jola Cię tak nie zawiedzie, będzie baaaaaaaardzo wdzięczna.
        • jolantapiwo1 Re: a jednak - pokusa zbyt duża 26.07.05, 17:54
          nie rozumiem jak mozna mówic w cudzym imieniu..ale nie zna mnie krol-bush wiec
          chyba nie powinna kogos osadzac.....chyba tak nie mozna
          • l.e.a do azjawusa 26.07.05, 18:06
            azjawusa - nie mam pojecia czy nie chodzi np. o Pania Ewe, o ktorej tu czesto
            pisze i pomaga jej sporo osob, jezeli chodzi o Pania Ewe, to pisalam , ze
            wyjechalam i nie ma mnie na miejscu, choruje i lecze sie daleko od domu, z
            Pania Ewa tak wiec mam sporadyczny telefoniczny kontakt, i w jej watku pisalam,
            ze otrzymala ostatnio 2 paczki ale ja osobiscie nie wiem od kogo, napisalam
            tez, ze jak wroce do domu to napewno napisze wiecej.
            Nie wiem jednak czy rzeczywiscie chodzi tu o Pania Ewe.

Pozdrawiam serdecznie
            lea
          • krol-bush Re: a jednak - pokusa zbyt duża 26.07.05, 19:40
            ale ja nikogo nie osądzam tylko złośliwie komentuję wypowiedź osoby, która
            zaczęła wątek. Jeżeli zamieszałam i poczułaś się zaatakowana - chodziło mi
            tylko o przekazanie myśli pt. czego należy oczekiwać za
            wspaniałomyślną, "bezinteresowną" pomoc, z potrzeby serca. Wspomniałam o tobie,
            bo napisałaś, że będziesz wdzięczna, jeżeli ktoś Ci pomoże i dlatego warto Ci
            pomóc. Nie widzę bynajmniej w tym nic złego. Ale miał być to przytyk w kierunku
            ludzi, dla których podziękowania itp. są wyznacznikami "dobrej pomocy", a nie
            są nimi zaspokojone potrzeby biednych dzieci. Chociaż.... Nie potępiam takiego
            myślenia czy oczekiwań, bo to takie zwykłe ludzkie, nieciekawe myśli i emocje,
            każdy ma ich pełno... Ale ja bym się jednak nie przyznała do nich publicznie.
            to obnażanie swojej małostkowości. Ludziom może być przykro.
            • gabi67 Re: a jednak - pokusa zbyt duża 26.07.05, 20:20
              Juz nie pierwszy raz mieszasz daj dziewczyno na luz i nie czepiaj sie ludzi!Bo
              cwaniakujesz i po co masz z tego satyswakcje ze kogos wysmiejesz lub
              skrytykujesz !
            • azjawusa do krol bush 27.07.05, 01:16
              Wiesz zycze ci zebys tak jak ja,ciezko harowala ,miala chore dziecko i jeszcze
              byla pelna ochoty do pomagania innym a nie do krytykowania.Ja nikomu nie
              wchodze w droge jak sie chce wyzalic na forum bo kazdy ma do tego prawo.A chyba
              to normalne ze jak wywali sie kope kasy na kogos kogo nigdy sie nawet nie
              widzialo na oczy to mozna oczekiwac chociaz zawiadomienia na priv ze paczka
              dotarla a rzeczy sie przydadza.
              • aqua696 Re: do krol bush 27.07.05, 02:09
                asiu niewarto szargan nerwy niektorzy sa niereformowalni
                prosze wez malutka i po prostu idzicie na spacerek bo tylko nerwy
                straszisz a ostatecznie poczujesz sie ze to twoja wina ze prosisz o slowo
                dziekuje jest-niezaginela.
                pozdrawiam
    • agnieszka71 Re: Jest mi PRZYKRO 27.07.05, 08:30
      Droga Azjawuso - cieszy mnie że mimo wszystko nie zaniechałaś pomocy, wiem że
      przykro Ci jest ale tu nie wszyscy mają dostęp do neta w dogodnych porach a
      czasem ktoś pisze w czyimś imieniu, ja sama wysłałam paczkę Mamie z innego
      miasta poprosiłam ją aby dał mi znać czy paczka doszła i czy rzeczywiście
      ubranka będą pasować.Odpowiedziała, chociaż tyle wiem że paczka dotarła i
      Rodzinka jest zadowolona. Wiem że niektórym trudno powiedzieć dziękuję - ale
      wierzcie mi - temu kto pomógł uśmiech sam gości na twarzy i pomoże następnemu,
      nie koniecznie tym którzy uważają że im się pomoc należy i basta i bez kija nie
      podchodz. Pozdrwaiam serdecznie, życzę zdrówka i uśmiechu smile) Aga
      • krol-bush wyjaśnienie 27.07.05, 16:28
        Skoro każdy może się wyżalić to i każdy może to skomentować - dlatego to jest
        forum w pełnym tego słowa znaczeniu. Bardzo was oburza, że ja krytykuję, ale
        przecież nie strzelam ślepo - coś musi wymusić tę moją krytykę. Nie będę
        przepraszać za to, że coś co tu przeczytałam wydało mi się godne skomentowania.
        To, że ktoś odda kilka rzeczy po dziecku, albo ma maleństwo i wolałby być
        spokojny, a nie podminowany itp., to jeszcze nie są powody ku temu, żeby
        wszyscy wokół byli konformistami i .... Dajcie spokój. Nikomu nie zarzucam
        rzeczy typu: głupi nick, oddawanie rzeczy nieciekawych czy coś takiego. Nie mam
        także osób, na które piszę jakieś oszczerstwa dla zasady itd. Jak coś wydaje mi
        się jednak śmieszne albo niesprawiedliwe albo albo... to reaguję, a to że to
        wzbudza emocje świadczy tylko o tym, że potrafię dotykać czułych punktów.
        Jeżeli nie zgadzacie się z tym co piszę, to są bzdury, to co to dla was znaczy?
        Powinnam dostarczać wam w takim wypadku rozrywki - nie stresu. Uważam, że pomoc
        okazana drugiemu człowiekowi nie powinna służyć zdobyciu jego wdzięczności,
        podziękowań, pisania o tym na forum... tylko wtedy jest zdrowa. Jeżeli ktoś
        pomaga, ale potem jest tym rozdarty wewnętrznie, myśli o tym jako " wydał tyle
        kasy", to może nie powinien pomagać? Przez wzgląd na siebie. I być może jestem
        jakąś straszną jędzą, ale doprawdy, otwórzcie słowniki - pojęcia pomocy
        interesownej po prostu nie ma. To i może nie powinno jej też być w życiu?
    • ania198 Re: Jest mi PRZYKRO 27.07.05, 17:33
      A ja to rozumiem. Wydaje mi się, że każda osoba, która otrzymała coś od kogoś - powinna PODZIĘKOWAĆ.To normalne!!!. Normalne, ale niestety nie dla każdego. I wiele osób już się o tym przekonało wysyłając komuś paczkę i nie otrzymując żadnego emaila z podziękowaniem i z wiadomością czy paczka dotarła, czy rzeczy, które osoba ta otrzymała - przydały się.
      Niestety niektórzy nie potrafią być wdzięczni - osobiście nie oceniam osoby, o której mowa w tym wątku, bo nie mam zielonego pojęcia jaka jest prawda, jak było i w ogóle.
      Ja gdy dostanę coś od innej osoby jestem naprawdę bardzo wdzięczna i dziękuję, nawet nie raz, ale parę razy - tak wielka jest moja wdzięczność za rzeczy, które osoba ta mi podarowała.
      I bzdurą dla mnie jest pisanie do osób, które pomagają czegoś takiego jak pisze osoba o nicku KROL-BUSH - że One czekają tylko na słowo Dziękuję, a jak Go nie otrzymają, to piszą o tym na forum. Dziwisz się?. Przecież to takie proste, krótkie słowo składające się z paru literek, tak trudno napisać emaila z podziękowaniem, z kilkoma zdaniami?. Wiele osób robi tak, że do czasu gdy paczki nie dostało, to jest miła i kochana, pisze maile, słodkie słowa, a gdy paczka dotrze, to odwraca się tyłkiem i idzie dalej!!. I to jest w porządku?. Dajcie spokój.
      • krol-bush nie,nie 27.07.05, 22:10
        Ja też uważam, że grzecznie jest podziękować. Wiem też, że największą
        przyjemnością płynącą z pomocy komuś jest jego radość i odczucie, że się
        zrobiło coś dobrego. Napisałam przecież, że to ludzkie i takie rzeczy w nas
        siedzą. Ale naprawdę powinniśmy się wznosić ponad to. Tylko wtedy ta pomoc
        przyniesie nam coś b. cennego, o wiele cenniejszego niż to: dziękuję. Coś
        niefajnego pojawia się dopiero wówczas, gdy sami domagamy się tych odruchów
        wdzięczności, gdy mówimy o tym tak otwarcie... To nie są myśli do
        upubliczniania, albo inaczej - nie piszmy, nie myślmy o tym tak. Dlaczego
        zamiast szlachetności pojawia się to? ta potrzeba dowartościowania,
        podniesienia się........ Wtedy chyba nie warto pomagać. To musi cieszyć, być
        potrzebą wewnętrzną.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka