Dodaj do ulubionych

proszę o pomoc

06.11.05, 11:44
Chciałabym ponownie prosić was o pomoc. Wielu mnie z tego forum mnie zna.
Jestem asmotną mama 3 letniego chłopczyka. Dopiero teraz przeprowadzam sprawę
o alimenty gdyż jak pewnie wiecie gdy ktoś nie miała zasądzonych alimentów od
września utracił zasiłki. Od 1.12 Rafałek moj synek idzie do przedszkola i
dopiero wtedy mogę podjąć pracę. Jest teraz nam bardzo ciężko finansowo.
Szukam już pracy na razie dodatkowej jeżeli by ktoś z was wiedział o jakiejś
pracy jakiejkolwiek w Krakowie to byłabym wdzieczna gdyby mi dał znać.
Najchętniej bym juz podjęła pracę na cały etat ale zndaję sobie sprawę iż
poszukiwania są trudne bo nikt nie chce mamy z dzieckiem. jestem po technikum
księgarskim i studium sekretarskim. Pracowałam juz 3 lata. Jeżeli ktoś z was
mogłyby nas wspomóc żywnościowo to by nam bardzo pomogło.
Obserwuj wątek
    • takasobiejedna1 ehhh 06.11.05, 13:27
      Wiesz co sledze twoje posty od pewnego czasu i szczerze mam dosc juz twojego
      pisania!!! ciagle teksty ze dziecko idzie do przedszkola.MOze bys ruszyla d...
      za przeproszeniem przeleciala sie po miescie i wziela choc ulotki do
      rozdawania, jest tyle takich ofert!!!!tam nie przeszkadza ze jestes samotna
      matka placa nie tak zle i pracujesz 4 h dziennie na chleb bys przynajmniej
      miala.Dla chcacego nic trudnego ale wiem najlepiej jest rozlozyc rece i czekac
      az jakas mila PAni wysle paczke z jedzeniem ...bo skoro wysle to po chole...
      pojde do pracybig_grin Heh wygodne jest takie zycie musze ci powiedziec, ale jak
      mozna tak postepowac ja bym sie czula upokorzona tym ze musze prosic wiecznie o
      jedzenie!!! Tez jestem samotna matka, wynajmuje mieszkanie, moje dziecko ciagle
      choruje musze liczyc sama na siebie, i jakos sie potrafie utrzymac roznoszac
      ulotki, sprzatajac u innych itp.Ale najgorzej jest jak sie jest leniem i sie
      wiecznie uzala tylko nad soba, tak do niczego nigdy nie dojdziesz i wiecznie
      nie bedziesz miala nic!!!Przepraszam jesli jakas mame oprucz Zagorzak urazilam
      swoja wypowiedzia!!!Ale takie jest moje zdanie i chyba mam prawo je
      wypowiedziec.
      • babuszka3 Re: ehhh 06.11.05, 14:01
        Takasobie przyznaje Ci racje, ja tez jestem samotna matka i nie jojcze na
        forum, charuje gdzie tylko sie da i co sie da robic,nawet do MOPSu nie ide,a
        moje dziecko naprawde jest chore i mnostwo pieniedzy kosztuje jego leczenie,
        szkola, rehabilitacja, ale uwazam ze musze dac rade i daje,prosilam juz nieraz
        Edyte by wziela sie do pracy, nawet chcialam jej odstapic swoja przed
        wakacjami, bo rezygnowalam, ale ona nigdy nie moze, bo synek sie przeziebia, a
        co by bylo gdyby naprawde byl powaznie chory....najlepiej jest uzalac sie nad
        soba, takim sposobem to mozna lezec do gory D....i nic nie robic,a papu i tak
        przyfrunie...tylko co to za zycie....
        • isabelka20 Re: ehhh 06.11.05, 17:03
          to nie zycie to wegetacja. A swoja droga ludzie nie ida do pracy bo im sie to
          nie oplaca. Kiedys twierdzilam ze z pomocy MOPR korzystaja osoby w potrzebie.
          Jednak odkad zaczelam prace jako pracownik socjalny wiem ze wiekszosc ludzi to
          zdrowe mlode osoby ktorym nie chce sie ruszyc d... bo po co skoro dostana z
          opieki. Przykre to ale tak wlasnie jest
          • dondon PROSZE o SPOKÓJ! 06.11.05, 22:30
            Z tego co wiem Edyta byla teraz za granica i tam przez pare miesiecy zarabiala
            na utrzymanie siebie i dziecka.Czas tej pracy byl okreslony, wrocila i napewno
            zanim tutaj uda sie jej stanac na nogi troche minie.Ne kazdy jest super
            zaradny.Zbyt szybko osadzacie.
            Edyta napisz cos wiecej jak wyglada teraz Twoja sytuacja.Niestety w swietle
            oszustw forumowych musimy wymagac wiele szczegołow
            pozdr
            ANia
          • ania198 Re: ehhh 06.11.05, 23:04
            Isabelko - czy mogłabyś mi pomóc w wypełnieniu wniosku z tytułu samotnie
            wychowywania dziecka, zasiłku rodzinnego oraz 500 zł z tytułu urodzenia
            dziecka?. Niewiem jakie dokumenty mam mieć, niestety Panie nie wyjaśniły mi nic,
            powiedziały, że mam wypełnić i przyjść sad
            • aqua696 Re: ehhh 06.11.05, 23:37
              aniu musisz miec wpis albo ojciec nn, albo zasadzone alimenty-i jesli podasz
              ojca dziecka-moglas juz w ciazy to on oprocz alimentow powinien zwrocic co
              50% za wyprawke
      • zagorzak od Edyty do takasobiepani 07.11.05, 16:05
        Czy to ty założyłaś tu forum żeby się tak tu udzielać i kogoś publicznie
        obrażać. Dziewczyno a co ciecie obchodzi że jakaś tam samotna matka prosi o
        pomoc. Znasz mnie na wylot żeby wygać osąd o mnie "może byś ruszyła d..." i
        przyszla do mnie zapraszam, zobacz jak wygląda moje życie. Gdybym ja miała tak
        kogoś obrażić jak ty mnie to bym najpierw poznała osobę. Pozdrawiam
    • lucy_ricardo Re: proszę o pomoc 07.11.05, 03:59
      Dziewczyny
      • takandrynka Re: proszę o pomoc 07.11.05, 18:54
        Witam, Edyta, nie denerwuj sie - w pewnym sensie nie dziwie sie dziewczynom.
        Kazdy Twoj post jest wlasciwie identyczny-moze dorzucisz czasem pare slow ,co
        sie zmienilo,czy pracowalas,czy i jak szukalas pracy.

Pozdrawiam cieplutko

T.

Aniu, sprobuj moze zlapac Aque na gg lub skype - Ela siedzi do poznej nocy w
        necie a wiedze ma jak malo ktosmile)))
        Buziaki
        • isabelka20 do Ani 08.11.05, 19:38
          Ania jesli aqua ci jeszcze nie pomogla to napisz do mnie na priv lub gg 5351320
          to ci pomoge
          Co do Edyty nie pisalam konkretnie o tobie ale ogolnie wiec nie bierz tego tak
          do siebie a jesli cie urazilam to przepraszam
          Pozdrawiam
          iza z oliwka
    • lucy_ricardo Re: proszę o pomoc 08.11.05, 22:36
      Edytko,

probuje juz drugi dzien i nie moge sie dodzwonic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka