Dodaj do ulubionych

Ważne informacje dla forumowiczów

09.11.05, 11:34
Moi Drodzy,
zauważyliśmy już, iż po wczorajszej emisji programu Uwaga na forum pojawiło
się bardzo dużo postów z prośbą o pomoc.

W związku z powyższym wyjaśniam: forum NIE jest instytucją charytatywną.
Wszelka pomoc jest możliwa tylko dzięki rodzicom z forum, którzy nie
posiadają niestety hurtowej ilości art,dziecięcych.

Ponadto mamy zasady obowiązujące na forum, zatem bardzo proszę zapoznać się z
nimi zanim umieści się post na forum.
Nie chciałabym nikogo urazić ale, na podstawie moich obserwacji zamieścić
post jest bardzo łatwo, tyle tylko że powinniście się zastanowić czy ta pomoc
jest naprawdę wam niezbędna.

Posty, które nie są umieszczone zgodnie z zasadami obowiazującymi na forum
kasuję.
Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • mamaroksany Re: Ważne informacje dla forumowiczów 09.11.05, 14:21
      Mario roso co tu się w ogóle dzieje????
      ja jestem w szoku
      aż mi mowę odjęło
      ile tu ludzi a każdy coś chce !!!!!!!!
      • maria_rosa Re: Ważne informacje dla forumowiczów 09.11.05, 14:31
        Nie wiem, naprawdę nie wiem (?)

ściskam serdecznie,
        • saba76 do maria- rossa 09.11.05, 14:33
          poprosze o jakieś nzmiary na rodzinke 2-3os(dzieci) zrobie im jakieś prezenty
          na Gwiazdke.
          • arwena_11 do Saby 09.11.05, 18:45
            Saba napisałam na priv
      • saba76 Re: Ważne informacje dla forumowiczów 09.11.05, 14:32
        a nikt nie chce nic zaoferowac
        tak ,mysle ,ja nie potrafiłam tylko prosić wpier dałam to co mogłAM, miałam i
        już nie było potrzebne. wiec drogie nowe emamy niewystarczy brać ,mozna i dawać
        • psg2 Re: Ważne informacje dla forumowiczów 09.11.05, 15:33
          Witam serdecznie,ja juz wczoraj napisalam ze jestem w szoku co sie dzieje,ze
          jest tylu oszustek i wyzyskiwaczy,ale dopiero dzis zauwazylam ile napisalo
          kobiet o pomoc dla swoich rodzin.wiecie co sobie pomyslalam ze wkurza mnie to
          ze najlepiej jest napisac potrzebuje i sie wymienia czego ,kurde jak lista do
          sw.mikolaja,naprawde niechce bron boze kogos tu urazic,ale moze wypadalo by
          pomagac naprawde tym najbardziej potrzebujacym,tym ktorzy nie maja pracy i nie
          moga jej znalesc,matkom ktore maja chore dzieci,a nie panience ktora sie
          zabawila,wpadla i ona jest teraz samotna matka i prosi nas o wszystko,bo jak
          nie to szuka pieniedzy aby usunac ciaze a moze sie zabije........
          szok niech sie niektorzy wezma do roboty a nie tylko placza i wyciagaja
          rece,sama do 8 miesiaca ciazy pracowalam bo sie nie przelewalo...
          Przepraszam jak kogos urazilam ale takie jest moje zdanie,pozdrawiam
          AGATA
          • male_gonzo Re: Ważne informacje dla forumowiczów 09.11.05, 18:32
            psg2 napisała:

> moze wypadalo by
            > pomagac naprawde tym najbardziej potrzebujacym,tym ktorzy nie maja pracy i nie
            > moga jej znalesc,matkom ktore maja chore dzieci

ale maria-rossa napisała, że to forum to nie jest instytucja charytatywna

,a nie panience ktora sie
            > zabawila,wpadla i ona jest teraz samotna matka i prosi nas o wszystko,bo jak
            > nie to szuka pieniedzy aby usunac ciaze a moze sie zabije........

nie nam to oceniać, różnie w życiu się układa, a nawet jeśli któraś "panienka"
            się zabawiła to jest jej sprawa i nie zmienia to faktu, że pomoc jest jej potrzebna.

Gdy zaczynałam uczestniczyć w tym forum (ok. 2 lata temu), nie było tylu postów,
            typu: jestem biedna, nie mam pieniędzy, a dziewczyny oddawały sobie rzeczy,
            których nie potrzebowały a innym mogły się przydać. Jednak nikt nie sprawdzał,
            czy dana osoba otrzymuje pomoc z MOPS-u i czy rzeczywiście ta pomoc jest jej tak
            bardzo potrzebna. (wiem, że wynika to z ostrożności, bo już tyle oszustek i
            naciągaczek się trafiło, ale ja np. nie otrzymuję pomocy z MOPS-u, ale też nie
            jestem oszustką. TCzy w takim razie nie mogę o nic poprosić?)
            Sama prosiłam nie raz o rzeczy, które były mi potrzebna, ale nie niezbędne. I
            chyba o to chodzi? Nie muszę być uboga i głodować żeby o coś poprosić prawda? A
            gdy już poproszę, to czuć się winna, bo moze komuś dana rzecz bardziej się przyda?
            Sorry, ale zgadzam się z maria-rossa, to forum to nie instytucja charytatywna.
            Joanna.
            • marteczka271 Re: Ważne informacje dla forumowiczów 09.11.05, 22:54
              zgadzam sie z wami..nie raz się naciełam że oddałam i okazało sie że oszustka ;-
              ((
              Potem afera z Iwoną z Kuczek , ale wiem że to dzięki nam Iwona zrozumiała że w
              życiu nie jest tak łatwo i sama ruszyła swoje 4 litery żeby cos dla dzieci
              zrobić.I efekt jest ,ale według mnie pomoc jest jej potrzebna tylko w inny
              sposób niż przedtem...

co do tych nowych oczekujących pomocy...nie twierdzę że to byc może nowe
              oszustki a poprostu kobiety które dzięki Uwadze dowiedziały sie o czyms takim
              jak forum dziecka i chcą skorzystać z naszej pomocy tylko że ...po takich
              aferach jakie tu miały miejsce dziewczyny boją się pomagać, bo nie wiadomo czy
              te rzeczy nie pójda na handel....
              Dlatego uważam że osoby które chcą uzyskać pomoc niech piszą swoje dane
              publicznie i wtedy jesli która z was mieszka gdzieś w okolicy może poprostu
              taka potrzebującą sprawdzic i potem w miarę swoich możliwości nadzorować ta
              pomoc tak jak ja nadzoruje pomoc dla Iwony dzieci do której mam blisko i jade z
              zakupami itp jak czuję że jej potrzeba.

Jesli to głupoty co pisze to WAS przepraszam.
              Z pozdrowieniami Marta z Radomia
    • miedzymorze Re: Ważne informacje dla forumowiczów 10.11.05, 00:07
      Witam,
      jeśli mogę coś zaproponować, to zdanie 'forum NIE jest instytucją ...itp' umieściłabym na samej górze pogrubioną czcionką wink
      pozdr,
      mi

• angelikadzelka Re: Ważne informacje dla forumowiczów 10.11.05, 14:33
      o tym właśnie mówiłam wczesniej:=) zreszta juz w trakcie emisji programu byłam
      pewna ze to tak sie skonczy, ludzie sie dowiedzieli wiec czemu by nie
      skorzystac... przeciez daja tu za darmo.... ehhhhhh

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka