Dodaj do ulubionych

oddam - aktualne

21.11.05, 12:28
- śpioszki na ramiączkach rozmiar 60 w misie z fioletowymi lamówkami zapinane
na ramiączkach, ze stópkami
- ogrodniczki sztruksowe intensywnie czerwone (86) PEANUTS z serduszkami,
kółeczkami, gwiazdkami. Rozpinane w kroczku, z przodu kieszonka, nie
regulowane szelki. Z tyłu na pupie malutkie rozcięcie, jednakże można je
śmiało zacerować i nic nie będzie widać, ponieważ spodnie są w róznorodne
wzorki
- bluzeczka na guziczki w serek (68) H&M wykończenia w ozdobne falbanki.
Biała. Dosyć ciepła.
- śpioszki frotkowe (62) w zajączki, bez stópek. Zapinane na ramiączkach.
- bluzeczka biała z niebiekim wykończeniem - z kołnierzykiem (62) Z tyłu
zapinana na 2 zatrzaski
- koszulka czerwona (56) ECO ale pasuje również na dzieciątko o rozmiarze 62.
Zapinana z boku na dwa zatrzaski

Oddam NAPRAWDĘ potrzebującej mamie. Ubranka nie są nowe, ale są uszanowane.
Myślę, że dla naprawdę potrzebującej osoby nie będzie to problemem smile

Odbiorca pokrywa koszt transportu (5zł). Możliwy jest również odbiór
osobisty. Jestem z Bytomia.

Pozdrawiam - Małgorzata mama Julki
Obserwuj wątek
    • sylraf Re: oddam - aktualne 21.11.05, 12:51
      ja trochę nie na temat, ale muszę napisaćwink
      kiedyś dałam ogloszenie, że oddam ubranka naprawde potrzebującej mamie, bo
      ubranka miały plamki czy gdzieniegdzie dziurki. Dostałam kilka maili, z
      zapytaniem, czy tych plamek jest dużo, bo takich "wadliwych" to dziewczyny nie
      chcą... ech, szkoda gadać. Ja sama ich używałam z powodzeniem chociaż już wtedy
      były nienajnowsze... tak że nie zawsze potrzebujący jest naprawde potrzebującym...
      • panpazapan Re: oddam - aktualne 21.11.05, 12:58
        też nie na temat ale na plus:

to rzeczy ulubione, najlepsze i najwygodniejsze dla dziecka mają defekty
        (lekkie oczywiście)

Nowe ubranka to albo ktoś nie założył dziecku ani razu - bo się nie nadaja, bo
        niewygodne, bo ... milion powodówsmile i to że łądnie wyglądają bo ani razu nie
        założone to jedyna ich zaleta......
        • ameba1 oddam - aktualne 21.11.05, 13:17
          Kiedyś już takie samo ogłoszenie dałam na tym forum. Zgłosiła się mam chętna
          przyjąć ciuszki. Umówiłyśmy się, że ona wpłaci 5zł za przysyłkę a ja jej wyślę
          ciuszki. Czekałam ponad dwa tyg. na pieniążki. Ale nic nie wpłynęło. Często
          wysyłam paczki i nie stać mnie na wysyłanie na własny koszt. Skontaktowałam się
          z tą mamą z zapytaniem co z przesyłką. A ona powiedziała, że teraz nie ma
          pieniążków i mam oddać ciuszki komuś innemu. Gdybym wysłałą jej ciuszki byłabym
          w plecy 5zł. Ja rozumiem, że to nie jest duża kwota, ale tak jak mówię wysyłam
          dużo paczek, i gdybym każdemu miała powysyłać, nie starczyłoby mi do wypłaty. A
          też mam dziecko, któremu muszę kupować chociażby jedzenie - a ono też kosztuje.
          Rzeczy, które oferuję do oddania nie są zniszczone, jednakże dla kogoś, kto
          myśli, że się na nich wzbogaci muszę powiedzieć, że były noszone przez moją
          córkę i na pewno nie są nowe.

Pozdrawiam - Małgorzata mama Julki (13.01.2005r.)
          • angelikadzelka Re: oddam - aktualne 21.11.05, 13:28
            nigdy nie zrozumiem jak mozna od kogos brac a pozniej to sprzedawac uncertain żałosne
            • zwiatrem znowu nie na temat-przepraszam 21.11.05, 13:56
              witam Was e-Mamy
              ja właśnie mam problem, zgłosiłam chęć swojej pomocy i nie mogę się doczekać
              odpowiedzi na podstawowe pytania i ja sama jestem posądzana o jakieś kręcenia...
              Jeśli w takiej sytuacji jest osoba pomagająca to jak pomagać ?
              Przecież odzież niemowlęca która idzie z rąk do rąk powinna spocząć na jakiejś
              małej główce, maleńkim śpiącym ciałku a nie być przedmiotem wybrzydzania, w
              okresie kiedy się nie ma niczego, a nasze dzieci z niej korzystały.
              Sama byłam kiedyś w sytuacji, gdzie tylko pomoc ludzi i ich wielkie wsparcie i
              empatia nie dały mi utonąć, pojęcia nie mam skąd ci ludzie wiedzieli, ze
              potrzebna mi pomoc ale NIGDY na świecie nie odważyłabym się podejrzewać ich o
              złe działania i nosem kręcić.
              Przepraszam, to zupełnie nie ten temat, ale tutaj przeczytałam, że jednak nie
              wszystko po tej drugiej stronie jest prawdą-dlatego odważyłam się oddać swoje
              kilka słów.
    • ruda99 Re: oddam - aktualne 21.11.05, 13:43
      napisałam na priv
    • jasama3 Re: oddam - aktualne 21.11.05, 14:42
      to ja dodam że dopieranie plamek i szycie dziurek na otrzymanych ubrankach to
      duża "frajda" big_grinbig_grinbig_grin
      Pozdraiwam
      Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka