Dodaj do ulubionych

Dziś rano zmarła we śnie moja Babcia.....

28.03.06, 09:32
Tak mi smutno nie dała rady przegrała z chorobą!!!co dalej ???jak dalej żyć???
Obserwuj wątek
    • mamajulitki Re: Dziś rano zmarła we śnie moja Babcia.... 28.03.06, 09:35
      moja babcia mowila, ze czlowiek nie wie ile moze wytrzymac, jaka ta glowa jest
      silna...kiedy zmarl moj dziadek
    • mamajulitki Re: Dziś rano zmarła we śnie moja Babcia.... 28.03.06, 09:36
      i jej pierwszy poltoraroczny synek

Iwona
    • goska38 Re: Dziś rano zmarła we śnie moja Babcia.... 28.03.06, 09:46
      Wiem dokladnie jak sie czujesz,pare lat temu tez mialam taka sama sytuacje.Moja najukochansza Babcia tez umierala na moich rekach i bylam zla na caly swiat mimo to ze wiedzialam iz zrobilam wszystko by jej pomuc,ale raka zadko komu udaje sie pokonac.Pamietam jak na pare godzin przed smiercia Babcie usmiechnela sie domnie i powiedziala ze ona teraz idzie sie spotkac ze swoimi rodzicami a ja dostane odniej prezent dla ktorego bede miala sily zyc i walczyc z rozpacza.Po pogrzebie Babci bardzo zle sie czulam i poszlam do lekarza gdzie sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to byl ten prezent od Babuni,a moja corka ma oczywiscie jej imie i wierze ze bedzie taka kochana jak moja Babci.Wiec glowa dogory i pomysl sobie co teraz Twoja Babcia by Tobie powiedziala,wiem ze to ciezko zrobic i moje pocieszenia sa na nic ale pamietaj ze swiat idzie dalej i masz dla kogo zyc.A pomietaj ze jesli Twoje dziecko zobaczy twoj smutek to ono odczuje go podwojnie bo napewno jeszcze nie rozumie tej rozpaczy.Naprawde trzymaj sie mocno pa pa
    • bmzygadlo Re: Dziś rano zmarła we śnie moja Babcia.... 28.03.06, 10:02
      Kochanie doskonale wiem co czujesz,
      prawie rok temu 1 kwietnia zmarła babcia mojego męża, miała prawie 93 lata,
      przez tydzień przed śmiercią była w szpitalu, była już tak bardzo wycieńczona
      życiem, lekarze stwierdzili że to starość i nic się już nie da zrobić.
      Zabraliśmy ją do domu, a ona usiadła na ulubionej kanapie, zamieniła pare słów
      z nami i z moja teściową. Powiedziała ze tak bardzo nas kocha i tak bardzo
      chciała wrócić do domu i zmarła. Raptem dwie godziny po powrocie ze szpitala.
      Ale wiem że jest jej teraz lżej, że nie męczy się, bo każdy krok a nawet oddech
      był już dla niej męczący.
      Ja nie pamiętam swoich dziadków, i dlatego z łezką w oku wspominam babcie
      mojego męża, która mi pokazała co znaczy babcina miłość.
      Słoneczko nic nie poradzisz, takie jest życie.
      Naprawdę z całego serca Tobie współczuję.
      Basia
    • olimey Re: [*][*][*][*][*] 28.03.06, 10:35
      NIECH SPOCZYWA W POKOJU
      nie dawno zmarł mój tato ,przed samymi Świętami BożegoNarodzenia,więc wiem co
      czujesz ale uwierz mi czas goi rany
      teraz minęło 3 miesiące i dopiero dochodzę do siebie ale juz jest lepiej
      w takiej sytuacji żadne słowa nie są w stanie nas pocieszyć wiem o tym doskonale
      i tylko z czaem uporasz się z tym uczuciem bólu,żalu,straty i smutku
      3maj się cieplutko
    • redudek Re: Dziś rano zmarła we śnie moja Babcia.... 28.03.06, 11:39
      Jestem z tobą.Wiem co czujesz,moja babcia zmarła mając 92 lata,niektórzy mówili
      że i tak się już nażyła.Ale dla mnie przecież miała żyć wiecznie,tak myślałam.
      Babcia nawet się nie spodziewała że nie wróci ze szpitala do domu,cały czas
      planowała co zrobi jak ją wypiszą do domu.Miała raka wątroby,lekarze chcieli
      operować ale jak ją rozkroili to stwierdzili że nie da sie już nic
      zrobić,zaszyli tylko spowrotem.Babcia była przekonana że miała
      operację,niestety,zmarła po kilku dniach.Też bardzo płakałam,bo była mi bliższa
      niż własna matka.Wydawało mi sie że nie będę potrafiła żyć bez niej,ale życie
      się toczy dalej i żyjemy,musimy.Czasem mi się śni,rozmawia ze mną,mam wrażenie
      że czuwa nade mną.Chyba jest szczęśliwa tam w niebie i mi lepiej żyć z tą
      świadomością że jej tam dobrze.
      Trzymaj się kochana,pozdrawiam cię serdecznie.
      • redudek Re: Dziś rano zmarła we śnie moja Babcia.... 28.03.06, 11:40
        (***)
    • laurka2005 Trzymaj się 28.03.06, 12:05
      Życie toczy się dalej - będzie dobrze, wszystko sie musi jakoś ułożyć.

{ * )
    • mamcianatalki Ewciu 28.03.06, 12:15
      tak bardzo mi przykrosad
      [*]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka