Dodaj do ulubionych

paczki dla lizka76 - prosze o wsparcie

03.04.06, 08:59
Witam serdecznie
po sobotnich porzadkach u rodzicow w domu mam dla Lizki76 strasznie duzo
rzeczy do wyslania 1 packa ok 10 kg i 3 paczki po 25 kg nie mam niestety
mozliwosci wyslania tego bo jak dla mnie jest to za duzo pieniazkow w obecnej
sytuacji nie moge sobie pozwolic na taki wydatek dlatego tez chcialam was
prosic drogie mamy o pomoc moze ktos bedzie sie wybieral ze swinoujscia do
opola badz bedzie w stanie pokryc koszt przesylki???
pozdrawiam
Kasia
Obserwuj wątek
    • kasiulka821 Re: paczki dla lizka76 - prosze o wsparcie 03.04.06, 11:16
      znalazla sie jedna mama ktora pokryje koszty wysylki jednej paczki ja moge
      zaplacic za wysylke tej mniejszej 10 kg paczki wiec zostaja jeszcze 2 po 25 kg
      ktore czekaja na zbawcesmile
      • mircea pociąg - za darmo 03.04.06, 12:16
        Można podać komuś paczkę do pociągu - będzie transport za darmo. Lizka sobie
        odbierze w Oplu na dworcu i problem z głowy.
        Bezposredni pociąg Świnoujście - Opole: 21:23 w Oplu o godz. 05:47.

Nadawałam już tak kilka rzeczy i zawsze dotarły do celu.

A tak na marginesie: Lizka - masz już wyniki badań lekarskich? Ciągle czekam na
        nie.
    • kasiulka821 Re: paczki dla lizka76 - prosze o wsparcie 03.04.06, 12:33
      nie znam nikogo kto bedzie jechal pociagiem do Opola ze Swinoujscia, a nie
      sadze zeby ktos obcy chcial wziasc prawie 100 kg przesylki
      • mircea pociąg 04.04.06, 08:40
        Przecież nie musisz od razu przekazywać wszystkich paczek. Poza tym ja też
        prosiłam obcych ludzi o zabranie paczek (albo huśtawki czy wózka, bo i tak było)
        - nie widzę w tym większego problemu. Tym bardziej, że przecież nikt "obcy" nie
        musi tego dźwigać - wsadzasz paczkę do pociągu, a odbiorca zabiera ją na dworcu.

Dla chcącego nic trudnego.
    • kasiulka821 Re: paczki dla lizka76 - prosze o wsparcie 04.04.06, 09:12
      Mircea jak dla mnie jest to naprawde duzy problem, zeby dostac sie na stacje
      musze przeprawic sie promem na druga strone( Swinoujscie lezy na wyspie i
      stacja kolejowa jest na innej czesci wyspy niz samo miasto)dlatego spacer przez
      masto i przeprawa promem z 25 kg workiem to naprawde jak dla mnie dosc spory
      klopot
      • mircea Re: paczki dla lizka76 - prosze o wsparcie 04.04.06, 09:57
        Wiem jak wygląda Świnoujście i gdzie znajduje sie dworzec PKP, ale mimo wszystko
        wyprawa na pocztę z paczką ważącą 25 kg jest także forsowna. Znalezienie
        sponsorów na wysyłkę 25 kg paczki też nie jest łatwe.
        • pablisia Re: paczki dla lizka76 - prosze o wsparcie 04.04.06, 10:07
          Witamsmile
          Właśnie sprawdziłam ile kosztuje wysłanie paczki 25 kg, to przecież aż 30 zł sad(
          Naprawdę cięzko będzie znaleźć kogoś kto wyłoży taką sumę. A wysyłka wszystkich
          trzech paczek pochłonie ponad 100 zł!!!!!W okresie przedświątecznym, kiedy każdy
          zastanawia się co kupić, a z czego zrezygnować, to naprawdę spore uszczuplenie
          budżetu. Tym bardziej jeśli czyta się posty Lizki, w których prosi o żywność. Za
          te 30 zł mogłaby już zrobić skromne święta (nie wspominając w ogóle o kwocie 100
          zł). Więc jeśli mam do wyboru zapłacić 30 zł za przesyłkę, którą faktycznie jak
          twierdzi Mircea można wyprawić pociągiem, a spożytkować te pieniądze na
          bezpośrednią pomoc osobie potrzebującej, to już wolałabym dać te 3 dychy Lizce i
          ona sama wiedziałaby co za nie najlepiej kupić.
    • kasiulka821 do lizka 76 04.04.06, 11:19
      Sprawa juz nieaktualna, rodzice moi zaplaca za przeslanie wszystkiego do Ciebie
      takze na poczatku nastepnego tygodnia powinnas dostac wszystko ach co ja bym
      poczela bez tych rodzicowsmile)aniolysmile
      • lizka76 Re: do lizka 76 04.04.06, 12:54
        Dziękuję serdecznie Tobie i twoim rodzicom.Ela
        • mircea Re: do lizka 76 04.04.06, 13:12
          przy okazji: Ela - masz juz wyniki badań?
          • dronka Re: do lizka 76 04.04.06, 14:33
            mircea, kurcze, czemu sie tak tych badan przyczepilas? Jestes lekarzem? Masz
            wlasna apteke i mozesz podarowac leki? Dziwnie wyglada to ciagle jedno
            powtarzajace sie pytanie.
            • mircea do dronki 04.04.06, 14:39
              dronka napisała:

> mircea, kurcze, czemu sie tak tych badan przyczepilas? Jestes lekarzem? Masz
              > wlasna apteke i mozesz podarowac leki? Dziwnie wyglada to ciagle jedno
              > powtarzajace sie pytanie.

Lubię wyjasniać sprawy do końca. To takie dziwne?
              • dronka Re: do dronki 04.04.06, 14:51
                mircea napisała:

> Lubię wyjasniać sprawy do końca. To takie dziwne?

To akurat nie dziwne. Ale ktos (np. ja) czytajac akurat ten konkretny watek nie
                rozumie czemu pojawia sie w nim pytanie o badania.

A tak swoja droga: jak lizka mialaby je wyslac? skserowac i wyslac Ci listem?
                zeskanowac i rzucic na forum? Przeciez to kosztuje.
                • mamaroksany zamiast ? wstawić ! 04.04.06, 14:57
                  smile może ma też i moc cudownego uzdrawiania smile))
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=39005745&a=39007594
                • mircea do dronki - raz jeszcze 04.04.06, 17:30
                  Droga Dronko - skoro tak bardzo gnębi Cię koszt wysyłki badań lekarskich Lizki,
                  to gwarantuję Ci, że pokryję koszt skserowania wyniku badania i opłaty za znaczek.
                  A będę się przy tym upierała do końca, bo nie zostawię tej sprawy
                  niewyjasnionej, o czym już wielokrotnie pisałam.

Wbrew insynuacjom Lizki wysyłanym mi na priv - nie życzę jej raka (i nie wiem,
                  skąd się takie głupie przypuszczenia biorą), dążę jedynie do wyjaśnienia pewnej
                  - istotnej dla mnie z różnych względów - kwestii.
                  Gdybyś śledziła na bieżąco wątki dotyczące Lizki i moje wypowiedzi w nich, to
                  wiedziałabyś dlaczego.
      • mircea do Kasiulki 04.04.06, 22:12
        kasiulka821 napisała:

> Sprawa juz nieaktualna, rodzice moi zaplaca za przeslanie wszystkiego do Ciebie
        >
        > takze na poczatku nastepnego tygodnia powinnas dostac wszystko ach co ja bym
        > poczela bez tych rodzicowsmile)aniolysmile

Kasiulko - widzę pewną niekonsekwencję w Twoim działaniu.
        Najpierw prosisz o sfinansowanie wysyłki paczek. Podałam Ci prosty sposób
        uniknięcia kosztów, ale jednak wolisz wysłać paczki pocztą (dla ścisłości - przy
        tych gabarytach taniej wyjdzie wysłać kurierem).

Okazuje się potem, ze Twoi rodzice zasponsorują całą tę akcję. Chwała im za to,
        tylko czy nie widzisz tego ILE można by za te pieniądze kupić np. żywności?? To
        są pieniądze tak naprawdę wyrzucone w błoto. W sytuacji Lizki, z tego co wiem,
        liczy się każdy grosz..

A tak na marginesie: nie lepiej byłoby przeznaczyć te pieniądze od rodziców na
        wyposażenie mieszkania?
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=39319306&v=2&s=0
        • kasiulka821 Re: do mircea 05.04.06, 08:36
          troche juz zaczynaja mnie denerwowac Twoje wypowiedzi co Ciebie cala ta
          sytuacja wogole interesuje nie jestes zadna ze stron bioraca udzial w tej
          sprawie!! Poprosilam na forum o pomoc w wyslaniu nikt sie nie zglosil ida
          swieta itd rozumiem to dlatego rodzice moi zadeklarowali ze mopga pokryc koszty
          wysylki i jestem i za to bardzo wdzieczna. Lizka z pewnoscia jest osoba
          bardziej potrzebujaca niz ja nie wqiem co Tobie zrobila ze sie tak na nia
          zawzielas, ale to nie moja srawa i mnie to nie interesuje. ja chce jej pomoc i
          to wlasnie robie. I pisz do mnie nigdy wiecej na co mam przeznaczac swoje
          pieniadze!!!!!!!!!! Ja bez garnka i kubka moge wytrzymac a Lizka i jej dzieci
          bez ubran nie za bardzo. To wszystko co mam Ci do powiedzenia i uwazam teat za
          zakonczony
          • gabi683 Re: do mircea 06.05.06, 12:18
            Nana naszym forum zbierasz wsztko co tylko jest nie wim po co Ci wsztkie te
            rzeczy i traz jeszcze to forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
            f=36415&w=41241367.
            • gabi683 Re: do mircea 06.05.06, 12:19
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36415&w=41241367 aktywny link
              • efka.konefka1 Re: do mircea 07.05.06, 12:02
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36343&w=40920233&a=40920233
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=38471&w=40919994&a=40919994
                a to jest najlepsze
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19934&w=40433419&a=40472026
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka