Dodaj do ulubionych

ja dam ciuszki- Ty dar serca

13.04.06, 20:02
Mam sporo fajnych ubranek po mojej córeczce. Urodziła się 14 lipca u.r.
Proponuję:
1. wyprawka 0-3 mce - rzeczy głównie letnie-39 ubranek (kaftaniki, spioszki,
body, sukienusie)+ kilka dodatków (skarpetusie, łapki)
2. dużo różnych rzeczy 3-6 mcy
Wózek i przewijak już poszły pod młotek!
Jeśli latem urodzisz dziewczynkę, skorzystaj z mojej oferty (mogę przesłać
jakieś fotki). Wysyłam ciuszki, płacę za przesyłkę, a Ty oceniasz ich wartość
i pieniążki wpłacasz na częstochowskie stowarzyszenie "RAZEM", konkretnie na
pomoc dla Dominiki Król. Ta 10-letnia dziewczynka ma porażenie mózgowe,
jeszcze do niedawna nie chodziła, nie mówiła... Po specjalnych turnusach
rehabilitacyjnych jest widoczna znaczna poprawa. Dominika mówi:mama, tata,
stawia pierwsze kroki, siada samodzielnie. Dla jej rodziców i brata to wielka
radość! Znajomi i przyjaciele organizują różne akcje mające pomóc finansowo
(jeden turnus kosztuje ok. 3 tys. zł!), moje wyprzedaże jest też drobnym
wkładem w tę akcję. Pomózmy razem!
Obserwuj wątek
    • mider2 Re: ja dam ciuszki- Ty dar serca 13.04.06, 21:08
      Podoba mi sie Twoj pomysł! Niestety moja córa ma juz rok... Natomiast chcę Ci
      powiedziec ze to NAPAWDĘ bardzo fajny pomysłsmile) pozdrawiam
    • jaga241 Re: ja dam ciuszki- Ty dar serca 14.04.06, 11:18
      Witam,
      Ten pomysł bardzo mi się podoba i jeśli mogę prosić o zdjęcia na e-mail to
      byłoby super. Dzięki temu za trochę ciuszków może mogłabym pomóc. Napisz proszę
      ile tych ciuszków w sumie jest. Dzięki.
      Pozdrowienia,
      Jaga
      • alinaw1 Re: ja dam ciuszki- Ty dar serca 14.04.06, 18:06
        Dziękuję za odzew. Pierwsze paczuszki wysyłam po Świętach. Zostało mi jeszcze
        trochę rzeczy. Jeśli jeszcze któraś z Was zechce wesprzeć akcję pomocy dla
        Dominiki i mieć przy okazji jakieś ciuszki dla swej córci- piszcie do mnie! W
        Warszawie do odebrania przewijak, nosidełko, a za 3 mce- fotelik
        samochodowy.Znajdzie się też coś dla chłopca- wszak np. czerwone ogrodniczki
        bez ozdób (francuskie) jeansowe może nosić i dziewuszka i facecik.
        Wszystkim darczyńcom wielkie podziękowania! Radości na Święta Zmartwychwstania
        Pańskiego! Alina
        • paszczakowna1 Re: ja dam ciuszki- Ty dar serca 14.04.06, 18:14
          Swietny pomysl! (Moze w swoim czasie skopiuje smile)

Wyslij prosze zdjecia mi tez (na adres gazetowy), zwlaszcza nosidelka.
        • kinga2877 Re: ja dam ciuszki- Ty dar serca 14.04.06, 21:37
          napisałam na priva-genilana inicjatywasmileWszystkiego dobrego na Święta
    • eleq Re: ja dam ciuszki- Ty dar serca 14.04.06, 18:46
      super pomysl. ja mam termin na 6 lipca i bedzie dziewczynka-bylabym bardzo
      zainteresowana twoja propozycja. przeslij mi prosze na maila jakies blizsze
      informacje. naprawde super smile
      • alinaw1 Re: ja dam ciuszki- Ty dar serca 19.04.06, 10:16
        Wszystkim tym, którzy do mnie zgłosili się - WIELKIE DZIĘKI!!! Wzruszyłam się
        ogromnie. Niektóre z Was piszą, że mają ciuszki dla swych maluszków ale taką
        akcję poprą, chcą pomóc! Najpierw myślałam, żeby wysyłać jak największe paczki,
        teraz- po tylu ciepłych listach, podzieliłam ubranka na mniejsze przesyłki.
        Cieszę się, że podajecie adresy i "w ciemno" prosicie, bym coś wysłała. Nie
        zawiedziecie się! Któraś z dziewczyn pytała mnie o ceny. Absolutnie nie chcę
        wchodzić w tę kwestię. Dar serca, to dar serca! Ja nawet nie mam wglądu do tego
        konta. Wysyłam fotki Dominisi, czasem historię jej choroby. Po moim starszym
        synu też robiłam wyprzedaże (ale wtedy tego forum nie było jeszcze), nie
        chciałam się targować i opuszczać ceny bo miałam przed sobą cel: każda złotówka
        dla Dominiki. Nie potrafię sprzedawać, targować się, wyceniać itd. Dlatego taka
        forma jest mi o wiele bliższa, a i dla kupującego pewnie też.
        Jeszcze raz bardzo gorąco dziękuję za odzew. W tej chwili zostało już niewiele
        rzeczy, jesienią powtórzę akcję. To, co wydarzyło się na tym forum to także dla
        mnie pocieszenie, że przecież są ludzie prawego serca. Moja aukcja wyprzedaży
        zaczęła sie w tym roku w lutym porażką, bo młody człowiek- narzeczony wziął
        moją suknię ślubną dla swej przyszłej żony do przymiarki i... zniknęli. To
        zwykła kradzież, byłam strasznie załamana nawet nie dlatego, że 200 zł miało
        iść na konto Dominiki(przecież to niewielka kwota jak za ładną suknię!) ale
        dlatego, że dręczyła mnie swiadomość tragikomedii tej sytuacji (panna młoda w
        kradzionej sukni! Br...). Na forum, gdzie to ogłaszałam- opisałam tę sytuację.
        Ludzie pocieszyli mnie, że może trafiłam na parę oszustów "zawodowo"
        trudniących się oszukiwaniem innych. Ktoś jednak napisał, że okazja czyni
        złodziejem. Mnie się jednak wydaje, że żadna okazja nie uczyni złodziejem
        człowieka uczciwego! Taki to był kiepski początek tegorocznych moich
        wyprzedaży. Za to teraz podniosły mnie na duchu Wasze listy, Wasza chęć
        udzielenia pomocy nieznanej Wam dziewczynce. Już wkrótce bedziecie przytulać
        Wasze maleństwa, potem patrzeć na piersze obroty, chwyty, przeżywać pierwsze
        guzy przy niezdarnym poruszaniu się dzieciaczków, potem przyjdzie ogromna
        radość z pierwszych ich słów...
        Rodzice Dominiki czekali prawie 10 lat na pierwsze kroki i słowa ich córki.
        • kinga2877 Re: ja dam ciuszki- Ty dar serca 19.04.06, 10:22
          Pięknie napisałaś.Wzruszyłam się.Dlatego właśnie sam Twój pomysł jest
          wspaniały. Zawsze jest tak,że można trafić na kogoś nieuczciwego, ale niech
          takie osoby w swoim sumieniu rozstrzygają, czy można "bogacić" się na czyimś
          nieszczęściu, myślę, że im to szcześcia nie przyniesie.Dlatego mimo wszystko
          warto. I pewnie niejedna z nas za jakiś czas z Twojego pomysłu pomocy dzieciom
          poszkodowanym przez los pomoże. Życzę Ci wytrwałości i powodzenia!!!!Trzymam
          kciukismile
    • alinaw1 Re: ja dam ciuszki- Ty dar serca 20.04.06, 08:37
      Ostatnie przesyłki już przygotowane, przy okazji spaceru- podejdziemy na
      pocztę. Zupełnie zapomniałam, ze na balkonie suszy się jeszcze kilka ciuszków,
      w tym:
      1.prześliczna fioletowa bluzeczka na podbiciu- będzie idealna dla Waszej
      dziewczynki na jesień/zimę. Kupiłam w Portugalii (tam zobaczyłam upragnione 2
      kreski!)ale to chyba nie portugalskie
      2.czerwone francuskie jeansy bez żadnych ozdób (mogą być dla chłopca i
      dziewusi)- cudne!
      3. akrylowy biały sweterek+ półśpiochy (zwyczajne, niemarkowe)
      4. granatowe (z latarnią morską) bawełniane ogrodniczki Pierre Andre (napisano
      rozm.56 ale Ani służyły do ok. 5 mca). Mam fotki córci w tych ciuszkach.
      Pamiętajcie o celu, jaki przyświeca tej akcji, dlatego proszę o hojność!
      W moim życiu doświadczam niemal na codzień, że IM WIĘCEJ DAJĘ, TYM WIĘCEJ
      DOSTAJĘ. To się sprawdza, uwierzcie!!!!!
    • fiamma75 Re: ja dam ciuszki- Ty dar serca 26.04.06, 10:20
      Przedwczoraj ubranka przyszły. Są bardzo ładne i wcale niezniszczone! Dziś
      wpłacam pieniądze dla Dominiki.
      Sam pomysł jest świetny i kto wie, czy w przyszłości nie wykorzystam.
      Warto pomagać sobie nawzajem.
      • alinaw1 Re: ja dam ciuszki- Ty dar serca 26.04.06, 13:53
        DZIĘKUJĘ. Mam nadzieję, że pozostałym przyszłym mamom, do których wysłałam
        przesyłki- też się spodobają ciuszki. Zostawiłam jeszcze parę rzeczy u
        teściowej, więc mogę je przysłać. Jeśli chcecie wesprzeć akcję- czekają:
        prześliczny biały rampers z misiem, różowe body Sofija, różowy sweterek i chyba
        jeszcze 1 sukieneczka. Wszystko na dzidziusia płci żeńskiej 0-3 miesiące.
        Poza tym kilka fajnych ciuszków 3-6 mcy. Jeśli cokolwiek was zainteresuje
        piszcie pod adres gazetowy. Od 29 kwietnia przez 2 tygodnie bedę w lesie, bez
        dostępu do zdobyczy cywilizacji, więc proszę o maile do piątku lub o
        cierpliwość. Ew. podaję moją komórkę: 0502 626 746.
        Jeszcze raz bardzo dziękuję za zaufanie i za pomoc w tej akcji dla Dominiki!
        • ko_a Re: ja dam ciuszki- Ty dar serca 26.04.06, 13:59
          A ja poprosze o info o przewijaku, nosidelku i foteliku na maila gazetowego
          • mamamagda5 Re: ja dam ciuszki- Ty dar serca 26.04.06, 14:03
            A ja poproszę o numer konta bo choć będę miała córeczkę na początku lipca i mam
            dużo rzeczy to chętnie wyślę jakieś pieniążki na tak szczytny cel. Super sprawa
            podziwiam i szanuję ludzi którzy chcą pomagać innnym. Wyrazy uznania
            • alinaw1 Re: ja dam ciuszki- Ty dar serca 26.04.06, 14:26
              Ogromne dzięki. Dominika korzysta z różnych form rehabilitacji, najlepsze
              efekty przynosi jej metoda tzw. pajęczynowa. Wkrótce bedzie na obozie z mamą
              na "nauczaniu kierowanym"-metoda Peto.Rodzina Dominiki ma bardzo trudną
              sytuację finansową ale ludzie dobrej woli pomagają, tym bardziej, że ostatnio
              widać ogromną poprawę bo dziewczynka zaczęła chodzić!
              Oto dane niezbędne do przelewu:
              Stowarzyszenie "RAZEM"
              ul. Jasnogórska 36
              PKO BP II o/ Częstochowa
              93 102016640000380201398585, konieczny dopisek: Na leczenie i rehabilitację
              Dominiki Król.
              • alinaw1 Re: ja dam ciuszki- Ty dar serca 26.04.06, 14:39
                Oj, jeszcze zapomniałam do adresu stowarzyszenia dodać: 42-200 Częstochowa.
                • eleq Re: ja dam ciuszki- Ty dar serca 30.04.06, 14:15
                  Dostałam sliczne ciuszki dla mojej córeczki na którą już niecierpliwie
                  czekamysmile
                  Chciałam podziekować Alince za wspaniały pomysł i myślę że pod jej wpływem
                  odbędzie sie jeszcze niejedna taka akcja bo ludzi dobrej woli nie brakuje.
                  Pozdrawiam wszystkie mamusie i ich pociechy.
                  • eleq Re: ja dam ciuszki- Ty dar serca 30.04.06, 14:32
                    .
                  • eleq Re: ja dam ciuszki- Ty dar serca 03.05.06, 22:19
                    aa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka