Dodaj do ulubionych

potrzebna dobre sposoby na wypadanie włosów!!!!!

09.06.06, 15:38
Pilnie potrzebuję dobrych sposobów mogą byc też domowe sposoby i tanich
skutecznych preparatów na wypadanie włosów bo po porodzie strasznie zaczęły mi
wypadać i już sobie z nimi nie radzę od tygodnia wcieram we włosy
żółtko.Proszę pomózcie.
Obserwuj wątek
    • aluniaaa Re: potrzebna dobre sposoby na wypadanie włosów!! 09.06.06, 17:07
      Kolezanka pila zelatyne, ale dokladne proporcje podam pozniej. Jets swietna na
      paznokcie i wlosy. Mi na wlosy pomogla odzywka Joanny.
    • ewaaa06 ziele skrzypu w tabletkach ! 09.06.06, 19:38
      podobno skuteczne - sa jakies takie - 100 tabl.ok -10 zl.ale nie wiem jaki producent
    • malgog Re: potrzebna dobre sposoby na wypadanie włosów!! 09.06.06, 19:46
      ja stosowałam jednocześnie:
      1) łykałam tabletki skrzypu na zmianę z Merz (chyba tak to się nazywało - na
      włosy i paznokcie)
      2) wcierałam przed każdym myciem głowy ampułki przeciwko wypadaniu włosów Vichy
      3) przez ponad pół roku używałam tylko jednego szamponu do włosów Vichy
      oczywiście tego zapobiegającego wypadaniu
      4)płukałam włosy w pokrzywie (gotowałam świeżą pokrzywę , odcedzałam i w tym
      własnie płukałam)
      po porodzie wyłysiałam straszliwie, miałam zakola i było mi widac skórę na
      głowie, na szczotce kłęby włosów, podloga, prysznic - usiana włosami
      to bylo straszne
      kuracja pomogła
      efekty widziałam po ok. 5,6 tygodniach od rozpoczecia

podobno skuteczne jest też wcieranie we włosy mikstury z rycyny (kupuje się w
      aptece), soku z cytryny i oleju - kilka kropel wszystkiego, podgrzać i
      wmasować, potem owinąć głowę woreczkiem + na to ręcznik - nosić nawet kilka
      godzin

życzę powodzenia
    • kasiasiaz potrzebna dobre sposoby na wypadanie włosów!! 09.06.06, 22:23
      Polecam Skrzypo-vita tabletki i Wax do wcierania smile obydwa w aptece koszt ok 40
      zł, ale starcza na dość długo. Mnie pomogło i juz nie sieję włosów, jak baba
      maku wink
    • meg_237 Re: potrzebna dobre sposoby na wypadanie włosów!! 10.06.06, 07:39
      dziękuję za dobre rady buziaczki
    • lakie Re: potrzebna dobre sposoby na wypadanie włosów!! 10.06.06, 09:47
      to ja jeszcze sie dopiszę. Wypadały mi kiedyś włosy strasznie, mama zrobiła mi taką mieszankę wg przepisu z ksiażki ks Klimuszki. Super zadziałalo, tylko nie wiem jak drogie są różne zioła które wchodzą w skłąd mieszanki. Gdybyś była zainteresowana to daj znać smile

Kasia
      • alex05012000 Re: radical 12.06.06, 12:58
        szampon, ampułki, odżywka itd/itp marki RADICAL, polska firma - jak cię nie
        stać na kurację VICHY to polecam, ja używam od lat - np szampon kosztuje 8
        zł... , do tego można tabletki typu Merz Dragees, skrzyp z Vitaminami, Vitapil
        i inne...
        • papuzka_gda Re: radical 12.06.06, 17:19

A ja polecam olej rycynowy + zoltko + sok z cytryny. Zrobic z tego mieszanine,
          wetrzec najlepie jw skore glowy + resztki we wlosy...rozmasowac. Zalozyc na to
          woreczek foliowy + recznik i nawet isc spac. Ja chodzilam tak pol dnia ale
          kolezanka majaca dlugie wlosy kladla sie spac i myla wlosy rano. U mnie
          nastapila poprawa juz po 2 "operacjach". olejku ryzynowego nie podgrzewalam.
          Podgrzewanie wskazane jest przy rozdwajkaniu sie paznokciwink
          Pozdrawiam
          • aga_wa1 Re: Loxion 13.06.06, 14:51
            ja wywalam kase na Dercos Vichy , ale w aptece powiedzieli ze najlepiej kupic
            Loxon 2 % bez recepty-płyn i wcierac-chyba niedrogi.
            Jest tez mocniejszy ale na recepte.taki typowy "środek na porost włosów" i i
            witaminy typu Vitapil regularnie-pomaga!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka