Dodaj do ulubionych

potrzebuję-podgrzewacz do butelek

13.08.06, 20:16
Jestem mamą miesięcznej Wiktorii, mam coraz mniej pokarmu i muszę ją
dokarmiać mlekeim modyfikowanym. Ze względu na ciężką sytuację, chciałam sie
zapytac czy może nie ma ktoś na zbyciu podgrzewacza do butelek. Jesteśmy z
Krakowa, wrazie co pokryje koszty przesyłki. Z góry dziekujemy.
Obserwuj wątek
    • s.z-n Re: potrzebuję-podgrzewacz do butelek 14.08.06, 01:50
      Wiesz mozesz do czasu otrzymania/kupienia podgrzewacza robic tak jak ja. Ja mialam przegotowana chlodna wode w termosie, jak corka chciala jesc to tylko potrzebna mi ilosc wody gotowalam w czajniku.
      Dodawalam w zaleznosci od potrzeb troche wrzatku i reszte tej przegotowanej chlodnej wsypalam mleko i mieszalam. Moze brzmi to smiesznie ale u nas sie sprawdzalo bez dlugiego czekania czy ciaglego sprawdzania czy mleko jest juz odpowiednie. Uzywalam natomiast takiego urzadzenia na pare do wyparzania butelek. Samego podgrzewacza uzywalam w szpitalu ale trudno mi bylo zorientowac sie kiedy mleko juz ma odpowiednia temperature a tak wiedzialam np. ze aby mleko bylo dobre musze ( oczywiscie w zaleznosci do miesiaca i potrzeb dziecka )nalac goraca przegotowana wode w ilosci np. 50 ml do tego wczesniej przegotowna i chlodna wode w ilosci 100 ml i wsypac piec lyzek mleka.
      Nie pisze tego aby oceniac czy podgrzewacz jest potrzebny czy nie , po prostu nam lepiej bylo tak przygotowywac mleko.
    • ewa.mama Re: potrzebuję-podgrzewacz do butelek 14.08.06, 15:38
      też tak uważam
      to jest szybsza metoda
      ja mam zawsze przegotowaną wodę w garnuszku
      i jak potrzebuję to ja tylko podgrzewam i jest ok
      trwa kilka sekund
      • olinek12 Re: potrzebuję-podgrzewacz do butelek 14.08.06, 15:58
        a ja robilam jeszcze inaczej mialam w termosie goraca wode i w dzbanku
        przegotowana chlodna i w w razeie potrzeby tylko mieszalam jedna z druga, a z
        kolei jak robilam herbatke np na noc to kladkalm ja zawsze na kaloryfer zeby
        utrzymala ciepla temperature przez cala noc
    • a_rosinska Re: potrzebuję-podgrzewacz do butelek 14.08.06, 18:36
      dziekuje za dobre rady, napewno skorzystam,pozdrawiam.
      • putka2 Re: potrzebuję-podgrzewacz do butelek 14.08.06, 18:47
        Witam. Widziałam w ciucholandach pare razy podgrzewacze, ale to trzeba trafić,
        ja też kupiłam 2 lata temu z firmy Nuk za 5 zł. Owocnych poszukiwań
    • magda505 Re: potrzebuję-podgrzewacz do butelek 15.08.06, 19:26
      ja też podgrzewam w garnuszku normalnie na ogniu(małym ogniu) zanim zmienie
      synkowi pieluche to mleko juz jest dobre,tak robie juz przy grugim dziecku.Przy
      pierwszym podgrzewacz miałam miesiąc i sie popsuł bo miał tyle lat co ja smile)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka