Dodaj do ulubionych

BIEDNY maluszek-poszukiwane ubranka i wózek spacer

04.07.07, 19:45
Witam.Moja prośba skierowana jest szczególnie do osób z wrocławia i
okolic.Poszukuję ubranka na 7 miesięcy i większe oraz wózek spacerowy.Jeśli
ktoś ma do oddania (leżą niepotrzebnie w szafie)to będę bardzo
wdzięczna.Mieszkam we wrocławiu i mam sąsiadów, którzy żyją z jakiegoś
zasiłku.Mają małą dziewczynke.Niekiedy nie starcza im na jedzenie a co dopiero
na ubranka czy zabawki.Sami z mężem pomagamy jak możemy.Kilka ubranek oddałam
ale np.wózka nie mogę, bo mam 13 miesięczną córeczkę i ona jeszcze używa.Jeśli
możecie to pomóżcie.Pozdrawiam.Ania
Obserwuj wątek
    • kisia75 Re: BIEDNY maluszek-poszukiwane ubranka i wózek s 04.07.07, 20:26
      na jaki rozmiar potrzebne te ubranka? jutro bede we wrocku to mogła bym podrzucić, napisz co ewentualnie jeszcze by sie przydało, mój synek ma coprawda dopiero 10 m ale ciuszki pewnie by były dobre.
      • alabama26 Re: BIEDNY maluszek-poszukiwane ubranka i wózek s 04.07.07, 20:45
        Witam ubranka potrzebne są na 7 miesięcy.Nie wiem pewnie około 68-74 cm.Większe
        też się pewnie przydadzą.Poza tym to nie wiem może jakieś buciki,
        zabawki.Musiała bym zapytać.Bardzo się cieszę, że w tak krótkim czasie jest
        jakiś odzew i że ktoś chce pomóc.Natomiast komentarze typu, aby poszli do pracy
        itp...są dla mnie nie na miejscu.Jeśli ktoś nie chce pomóc to po co ta gadka.Ja
        nie oceniam tych ludzi, bo wiem jak trudno w dzisiejszych czasach znaleźć prace
        osobom z wykształceniem, a co dopiero bez.Podaję mój numer telefonu
        663059693.Mieszkam we wrocławiu na ul.Gajowickiej.
      • alabama26 Re: BIEDNY maluszek-poszukiwane ubranka i wózek s 04.07.07, 20:52
        Jestem jutro w domku cały dzień,więc jeśli Twoja oferta jest aktualna to czekam
        pod podanym numerem telefonu.Ania
    • draugdur Re: BIEDNY maluszek-poszukiwane ubranka i wózek s 04.07.07, 20:26
      mozna zglosic sie do MOPSu,albo do Caritasu
      skoro maja zasilek to pewnie w MOPSie juz byli,ale moze maja prawo do czegos
      jeszcze?z Caritasu tez mozna cos dostac
      a nie moga pojsc do pracy?
      • minia282 Do draugdur !!! 04.07.07, 20:30
        lepiej by było jakbyś się w ogolę na ten temat nie wypowiadała jak nie możesz
        pomóc.....

draugdur napisała:

> mozna zglosic sie do MOPSu,albo do Caritasu
        > skoro maja zasilek to pewnie w MOPSie juz byli,ale moze maja prawo do czegos
        > jeszcze?z Caritasu tez mozna cos dostac
        > a nie moga pojsc do pracy?
        • dragon_fruit Re: Do draugdur !!! 04.07.07, 20:32
          na forach ciągle ktos cos wyłudza-ma troche racji
          niestety
          • malgosiek2 Re: Do draugdur !!! 04.07.07, 20:41
            dragon_fruit napisała:

> na forach ciągle ktos cos wyłudza-ma troche racji
            > niestety

Niestety i takie rzeczy mają miejsce.
            Jakiś czas temu była taka jedna co była "biedna" i dzięki foremkom otworzyła
            ciuchbudę.
            Wiem,że nie wszyscy są tacy.
            Dlatego nie dziwcie się ludziom,że nie ufają.
            Sama teraz chodzę na patronaże do schroniska dla rodzin i wiem jak mają,ale po
            rozmowach z kierwownictwem tegoż schroniska odpowiedzieli,że nie można komuś
            ciągle dawać i wyręczać,bo mają sobie radzić z tego co mają,aby nauczyć sie żyć
            i gospodarować tym co mają.
            Podpowiadają co mogą zrobić,kierują na właściwe tory,uczą myślenia w dal,a nie
            tylko na bierną pomoc od kogoś.
            Owszem zrobiło mi sie żal dzieciaczków i zrobiłam akcję u siebie w sklepie o
            zbędne zabawki i ksiażki dla dzieci.
            Na razie czekam na efekty.
            A teraz zapewne mnie się oberwie za takie stwierdzenia,ze jestem nieczuła
            etc....
            Pzdr.Gosia
        • dorianne.gray Minia282 04.07.07, 20:51
          Lepiej by było, żebyś to Ty się nie wypowiadała.
          Drau ma rację, trzeba szukać wszelkich możliwych źródeł pomocy, nie wiem, co
          Cię w tym jej poście tak zbulwersowało.
          • draugdur Re: Minia282 04.07.07, 22:08
            dlaczego moj komentarz byl nie na miejscu?nie rozumiem...
            sama otrzymalam pomoc od ludzi z forum(za co jestem BARDZO wdzieczna)jednak
            wiem ze nalezy "dac wedke a nie rybe"
            i prosze cie nie mow ze sa klopoty ze znalezieniem pracy bo sa taaaakie braki
            na budowach,w pubach,czy nawet niech facet ulotki roznosi-zawsze to jakies
            pieniadze
            ja domyslam sie ze chcesz pomoc,ale w ten sposob przyzwyczaisz ich ze to nie
            oni lecz inny ludzie utrzymuja ich dziecko
            jak to katolicy mowia"Dal Bog dzieci, da i na dzieci"-jak maja dziecko niech je
            utrzymuja i kombinuja
    • kisia75 Re: BIEDNY maluszek-poszukiwane ubranka i wózek s 04.07.07, 20:37
      to co lepiej nic nie dawać?sad
      • dragon_fruit Re: BIEDNY maluszek-poszukiwane ubranka i wózek s 04.07.07, 20:41
        zauwazac potrzebujacych wokol siebie i wtedy dawac
        na odleglosc, nie wiadomo komu niekoniecznie
        • alabama26 Re: BIEDNY maluszek-poszukiwane ubranka i wózek s 04.07.07, 20:49
          zgadzam się,że najlepiej pomagać tym,których się ma wokół siebie.Ja tak
          robię,ale myślę,że sama nie dam rady, bo potrzeby są wielkie.Podałam swój numer
          telefonu.Jeśli ktoś zaufa i pomoże, będzie super.
        • edyta0 Re: BIEDNY maluszek-poszukiwane ubranka i wózek s 04.07.07, 20:56
          chociaż nick się zmienił to cięty język dalej pozostał tongue_out
          • dragon_fruit Re: BIEDNY maluszek-poszukiwane ubranka i wózek s 04.07.07, 21:00
            a persil od Niemców dalej najlepszy smile))
            • edyta0 Re: BIEDNY maluszek-poszukiwane ubranka i wózek s 04.07.07, 21:00
              juz nie
              • dragon_fruit Re: BIEDNY maluszek-poszukiwane ubranka i wózek s 04.07.07, 21:04
                szkoda
    • cleopatra80 Re: BIEDNY maluszek-poszukiwane ubranka i wózek s 04.07.07, 20:58
      To ze rodzice nie maja dobrej sytuacji maretialnej niczemu nie jest winne
      dziecko!!! moze kiedys bedzie taka sytuacja ze wy bedziecie potrzebowac pomocy
      i nikt wam nie uwiezy ,bo napewno chcecie ludzi oszukac!nie chcecie pomoc to
      nic nie piszcie!!! co prawda wozka nie mam ale cioszki napewno jakies sie
      znajda.Jutro cos poszukam i zadzwonie.bede tez miala cos w wiekszym rozmiarze.
      • malgosiek2 Re: BIEDNY maluszek-poszukiwane ubranka i wózek s 04.07.07, 21:16
        To,że tak ktoś napisał nie znaczy,ze nie pomaga czy nie chce pomóc.
        Po moim Maksiu ciuszki nosi już dwójka dzieciaczków.
        Też była potrzeba pomocy komuś.
        Nie uchylam sie od pomocy,ale wolę pomócc komus kogo znam i pomagam jak mogę i
        jak mnie na to stać.
        Wiec nie jaet tak jak piszesz.
        Pzdr.Gosia
    • asiulek_y Re: BIEDNY maluszek-poszukiwane ubranka i wózek s 04.07.07, 21:23
      ciuszki co prawda juz oddalam, ale moge oddac chodzik (o ile sa
      zainteresowani). jestem z wroclawia. jesli chcesz, daj znac na gg: 9345637. Nie
      jest w super stanie, ale skoro sa biedni, to pewnie nie pogardza. Aha, dziecko
      bedzie w nim na pewno bezpieczne, bo uszkodzenia, to raczej przetarcia
      materialu.
      • alabama26 Re: BIEDNY maluszek-poszukiwane ubranka i wózek s 04.07.07, 21:32
        Wielkie dzięki.Jutro zapytam i odezwe się na GG.Pozdrawiam Ania
        • kisia75 Re: BIEDNY maluszek-poszukiwane ubranka i wózek s 04.07.07, 22:15
          dobra ide cos poszukać jak coś znajde to sie jutro odezwę pozdrawiam Kinga
          ps. ale ciuszki to bardziej chłopięce bedą, może byc?
          • czarna_maruda Re: BIEDNY maluszek-poszukiwane ubranka i wózek s 04.07.07, 22:42
            Miałabym trochę rzeczy dla dziewczynki, ale ktoś musiałby je ode mnie odebrać
            • alabama26 Re: BIEDNY maluszek-poszukiwane ubranka i wózek s 04.07.07, 23:12
              Nie ma sprawy.Mogę te ciuszki odebrać.Podaj tylko jakieś namiary.(lub wyślij mi
              smskiem)663059693.Pozdrawiam i z góry dziękuję.
          • alabama26 Re: BIEDNY maluszek-poszukiwane ubranka i wózek s 04.07.07, 23:13
            Witam.Myślę, że jak ktoś nie ma wogóle ubranek to dla niego bez różnicysmile
            • iwo387 Re: BIEDNY maluszek-poszukiwane ubranka i wózek s 04.07.07, 23:58
              Dragon fruit (czy jak Ci tam )nie bądż,taki do przodu bo być może Ty kiedyś
              znajdziesz się w takiej sytuacji jak ta rodzina,więc skoro nie masz zamiaru
              pomóc to poco się wpiepszasz zajmij się swoim życiem a nie wypowiadaj się.
            • foretka Re: BIEDNY maluszek-poszukiwane ubranka i wózek s 09.07.07, 20:00
              Witaj Alabama!

Prosze o podanie dlugosci stopki tego szkraba - bede miala jakies ubranka i
              buciki. Prosze tez o podanie swoich danych i danych rodziny do ktorej pomoc
              jest kierowana na priva. Czy mozna skontaktowac sie z nimi? Albo odwiedzic?

Pozdrawiam ~ foretka ~ mama Paulinki
              Forum Zakątek Szczecińskich MaMsmile
              Kucyki, rowery, jeziora, morze - cudne wakacje! Zielony Zakątek /Kołczewo nad Bałtykiem!
              • magia Re: BIEDNY maluszek-poszukiwane ubranka i wózek s 13.07.07, 11:14
                Jak on ma 8miesiecy to po co mu buciki smile
                • foretka Re: BIEDNY maluszek-poszukiwane ubranka i wózek s 13.07.07, 13:52
                  wink Rzeczywiscie. Poza tym chyba wszystkie bede dobre.
                  Ale i tak nie dostalam danych...

Kucyki, rowery, jeziora, morze - cudne wakacje! Zielony Zakątek /Kołczewo nad Bałtykiem!
    • zwiatrem Re: BIEDNY maluszek-poszukiwane ubranka i wózek s 10.07.07, 16:03
      Alabamo
      kilka różności dla dziewczynki właśnie bym znalazła, nie mogę jednak pokryć
      kosztów przesyłki, gdybyś Ty była w stanie, skontaktuj się ze mną (odzież byłaby
      w naprawdę bdb stanie) jest i wózek lecz na jego wysłanie naprawdę obecnie mnie
      nie stać (wózek spacerowy z budą składany jak krzesło w kinie, po dwójce dzieci,
      niezbyt uciążliwy- szczegóły dalsze mogę opisać na pocztę gdybyś była zainteresowana
    • foretka Czy ktos ma kontakt z Alabama26? 18.07.07, 15:26
      U mnie w skrzynce cicho...

• zwiatrem u mnie też 20.07.07, 21:13
      to prośby nieaktualne?
      • alabama26 Re: u mnie też 27.07.07, 21:30
        Przepraszam wszystkich którzy do mnie pisali za to, że się nie odzywałam.Mój
        wątek został przeniesiony.Moja prośba jest już faktycznie nieaktualna,albowiem
        dziecko otrzymało już pomoc od 2 osób z tego forum.Dlatego myślę, że jeśli ktoś
        ma do oddania ubranka lub wózek to może dać innemu dziecku.Na pewno takie się
        znajdą.Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję.Alabama
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka