Dodaj do ulubionych

Akcja Wyprawki 2009

09.07.09, 09:44
Po raz kolejny na Pomocnych emamach jest organizowana akcja pomocy dzieciom z najbiedniejszych rodzin. Tym razem dotyczyć będzie kompletowania przyborów szkolnych dla najbardziej potrzebujących.
Akcja dotyczy dzieci w wieku szkolnym od zerówki do ostatniej klasy gimnazjum.

Jeżeli i Ty chcesz się dołączyć i zrobić coś dobrego, ufundować jakieś artykuły szkolne zapraszamy, jeżeli sam jesteś w potrzebie zgłoś się do nas postaramy się jakoś pomóc.

Akcję prowadzą: slonko1335, sion2, ewa.mama, kogosia, bj32 , oficjalny adres mailowy Akcji to:
wyprawki09@gazeta.pl
Pamiętajcie, że jesteśmy po prostu ludźmi i możemy się pomylić, mamy własne życie, dom, dzieci, nie siedzimy na necie 24 godziny, ale będziemy się starać, żeby zgłoszenia przyjmować na bieżąco, uaktualniać tabelki, odpowiadać na maile najszybciej jak się da.

Ogólne zasady:
NIE będziemy kupować podręczników!!! Ani strojów gimnastycznych - chyba, że któryś Darczyńca będzie chciał i mógł. Tornistry/plecaki wyłącznie dla klas pierwszych i czwartych podstawówki i pierwszych gimnazjum, jeśli zgłaszający dziecko poinformuje o potrzebie.

Artykuły szkolne i piśmiennicze mogą być reklamówkami firm (takie jak długopisy firmowe, ołówki, itp.). Jeżeli ktoś ma np. niepotrzebny używany plecak w dobrym stanie to także się może przydać.

Proszę pamiętać, że nasi Darczyńcy to osoby prywatne, które zadeklarowały chęć pomocy; nie są to hurtownie z artykułami szkolnymi, więc zgłaszając potrzeby prosimy wypisać to, co dziecku jest niezbędne. Nikt nie jest raczej w stanie zaspokoić wszystkich potrzeb, a im wyższe będą wymagania tym trudniej będzie znaleźć Darczyńcę, który będzie chciał im sprostać.

Prosimy o zgłaszanie dzieci w nieprzekraczalnym terminie do 16 sierpnia, zgłoszenia Darczyńców będziemy przyjmować do 23 sierpnia.

Proszę pamiętać, że nie każde zgłoszenie dziecka jest równoznaczne z otrzymaniem przez niego wyprawki, nie jesteśmy w stanie zagwarantować, że znajdzie się Darczyńca dla każdego, choć oczywiście będziemy robić, co w naszej mocy, aby wszystkie dzieci otrzymały pomoc.

Każde zgłoszenie potrzebującego dziecka staramy się sprawdzić tyle na ile jest to możliwe, zwykle są to dzieci z rodzin nam znanych z forum, sprawdzonych, zgłaszane przez opiekunów społecznych, osoby zajmujące się pomocą, jeżeli jednak ktoś zauważy jakieś nadużycia, które nie zawsze jesteśmy w stanie wychwycić prosimy o kontakt na maila AKCJI.

Lista Darczyńców oraz wszelkie dodatkowe informacje o wysyłce paczki i dotarciu na miejsce będą zawarte w tabeli, którą będziemy starały się aktualizować w miarę na bieżąco, pod niżej podanym linkiem:
spreadsheets.google.com/pub?key=rpaou7tKHAWVayTnJ1wBtRQ&gid=0

Lista potrzebujących dzieci zakwalifikowanych do akcji, wraz z wykazem, czego najbardziej im potrzeba oraz miastem, z jakiego pochodzą i innymi podstawowymi danymi, będzie znajdować się pod następującym linkiem:
spreadsheets.google.com/pub?key=rpaou7tKHAWVayTnJ1wBtRQ&gid=1

W tabelkach wystawionych na widok publiczny nie będą podawane nazwiska Odbiorców ani Darczyńców ani ich dokładne dane adresowe.

Aby zapisać potrzebujące dziecko na listę należy, wysłać WYŁĄCZNIE na adres akcji wyprawki09@gazeta.pl, maila, w którego tytule
należy napisać "zgłoszenie dziecka/dzieci", z następującymi informacjami:

1. Nick, jakiego zgłaszający używa na forum Gazeta.pl.
2. Imię i nazwisko dziecka, jego wiek, klasę, do której pójdzie, typ szkoły (np. 3 klasa podstawówki), imię i nazwisko rodzica oraz adres, na jaki należy wysłać przesyłkę.
3. Proszę wypisać najpilniejsze potrzeby dziecka, jeśli zeszyty to jakie i w jakich ilościach, jakie przybory piśmiennicze czy szkolne, itp. Darczyńca nie musi wiedzieć, co jest potrzebne dziecku w danym wieku, więc postarajcie się ułatwić mu zakupy.
4. Adres mailowy, na jaki możemy się kontaktować, a także jakiś dodatkowy kontakt, numer telefonu, numer gg, skype itp.
5. Proszę napisać czy zgłaszane dziecko/dzieci brały udział we wcześniejszych akcjach na Pomocnych emamach, jeżeli sytuacja rodziny była opisywana gdzieś na forum proszę podać linki do wątków, jeżeli zgłaszającymi są osoby nieznane na forum prosimy o informacje dotyczące sytuacji rodziny. W razie niejasności będziemy w ramach weryfikacji zadawać dodatkowe pytania, więc proszę sprawdzać pocztę, ponieważ osoby, które nie będą odpowiadać na nasze maile nie będą zapisywane na listę.
6. Zgłaszając nie swoje dziecko do Akcji proszę pamiętać, aby uzyskać na to zgodę jego rodziców, mimo że zgłaszający chciałby zrobić dobry uczynek, ktoś może nie życzyć sobie, aby obce osoby dostały jego dane adresowe i poznały sytuację rodziny.
7. Obowiązkiem zgłaszającego jest poinformowanie nas o tym, że przesyłka dotarła do dziecka. Postarajcie się zrobić to możliwie najszybciej jak się da, szanujcie Darczyńców oni czekają na taką informację.
8. Koordynatorki zastrzegają sobie prawo do żądania wyjaśnień w przypadku uzasadnionych podejrzeń chęci wyłudzenia oraz odmówienia zakwalifikowania dzieci do akcji gdyby domniemanie chęci wyłudzenia okazało się prawdą;
Uwaga do Darczyńców: Staramy się w miarę możliwości sprawdzać potrzebujących, ale nie możemy zagwarantować, że wszyscy absolutnie zgłaszający dzieci są uczciwi. Jesteśmy tylko ludźmi. Jeśli zatem ktokolwiek ma podejrzenia, wątpliwości, albo wiedzę odnośnie prób wyłudzenia i oszustwa – prosimy o zgłaszanie tego wyłącznie na maila akcji;
9. W przypadku niedostarczenia danych adresowych na czas bądź unikania odpowiedzi na pytania wyjaśniające koordynatorki wyślą maksymalnie dwa maile przypominające; jeśli nie doczekają się odpowiedzi, dzieci nie będą brane pod uwagę;
10. Osoby, które od poprzedniej akcji zmieniły dane [imię, nazwisko, wiek, ilość dzieci, nick] są proszone o zgłaszanie tego w pierwszym mailu. Inaczej nie będą brane pod uwagę [zaznaczam, że listy danych z poprzednich akcji: są w naszym posiadaniu];
11. Osoby bez żadnego dorobku forumowego, bądź z jednym postem napisanym na rzecz akcji i bez potwierdzenia przez znanych forumowiczów nie będą brane pod uwagę;
12. Osoby, które chciałyby paczkę, ale nie wiedzą, dla kogo, mogą wcale nie pisać [bądźmy dorośli…];
13. Osoby ściągnięte specjalnie do Akcji z Dwukropka czy innych portali nie będą brane pod uwagę.
14. Jeśli dwa tygodnie temu robiliście urodziny na 150 osób w Mariotcie, kupiliście mieszkanie na zamkniętym osiedlu, peżota 608 prosto z salonu czy wycieczkę dwutygodniową do Egiptu i nie zapomnieliście się tym pochwalić na którymkolwiek forum portalu Gazeta.pl, Naszej Klasie [ze zdjęciami włącznie], albo na
innym portalu pod nickiem hermenegilda.brzenczyszczykiewicz.90-210, pod którym piszecie również u nas - nie zgłaszajcie się jako osoby potrzebujące. Pewne rzeczy nader łatwo sprawdzić, a robiąc takie sztuczki nie tylko szkodzicie sobie wychodząc na oszustki, nie tylko nam, bo wychodzimy na naiwne idiotki, ale szczególnie szkodzicie osobom na prawdę potrzebującym; 14. Podziękowania dla Darczyńcy mile widziane.
15. W pierwszej kolejności obsługujemy rodziny znane nam już z forum i będące pod naszą opieką od dłuższego czasu.
16. Na zgłoszenia czekamy do 16 sierpnia!!!
Obserwuj wątek
    • wyprawki09 Akcja Wyprawki 2009 09.07.09, 09:44
      Aby zgłosić się jako osoba chętna do przygotowania wyprawki, prosimy
      wysłać WYŁĄCZNIE na dres akcji wyprawki09@gazeta.pl, maila, w którego tytule należy napisać: "zgłoszenie Darczyńcy" i który powinien zawierać następujące informacje:
      1. Nick, jakiego Darczyńca używa na forum Gazeta.pl
      2. Miasto, z jakiego pochodzi i województwo (być może znajdą się dzieci z tego samego miasta, wtedy odejdą koszty przesyłki)
      3. W tabeli pod tym adresem , będzie lista dzieci potrzebujących, jeżeli Darczyńca chciałby obdarować konkretne dziecko/dzieci proszę napisać nam, które; jeżeli jest to obojętne też proszę to zaznaczyć, wtedy przydzielimy dzieci według kolejności ich zgłaszania, biorąc jednak pod uwagę odległości, będziemy się starać, aby były to dzieci z tego samego miasta, albo z okolicy, jeżeli ktoś będzie chciał zrobić więcej wyprawek to żeby były to rodzeństwa i można było wysłać paczkę na jeden adres, aby
      zminimalizować koszty przesyłki.
      4. Darczyńcy, którzy nie zgłoszą się do odpowiedzialnych na maila
      akcji, nie będą brani pod uwagę w akcji, podobnie jak w przypadku
      zgłaszanych dzieci, wyślemy dwa maile z przypomnieniem, jeśli nie
      otrzymamy odpowiedzi, Darczyńca w akcji nie weźmie udziału
      5. Prosimy o poinformowanie nas jak już przesyłka zostanie wysłana.
      6. Paczki należy wysłać w takim terminie, aby dzieci dostały je zanim zabrzmi pierwszy dzwonek.
      7. Proszę o dokładne przemyślenie zgłoszenia, czy na pewno chętny znajdzie czas, aby przygotować wyprawkę i ją wysłać, nie chcemy zawieść zaufania dzieci. Zalecamy nadawanie paczek "za potwierdzeniem odbioru", Wyprawki są najdroższymi akcjami i naprawdę szkoda nerwów, że paczka zaginęła.
      8. Minimalny koszt podstawowych przyborow szkolnych i plastycznych (w zalożeniu, że kupujemy po 2 paczki kredek i więcej niż jeden ołówek oraz jeden zeszyt do przedmiotu na dziecko) wyniesie około 80 - 100 zł, więc jest mozliwosc aby Darczyńca zaznaczył, że zrobi wyprawkę wspólnie z drugim Darczyńcą dla jednego dziecka.

No to zaczynamy!!!
      • drugi-pingu35 Re: Akcja Wyprawki 2009 09.07.09, 09:50
        chciałam spytac czy mogłabym zgłosic swojego młodszego brata? ma 9
        lat.
        • bj32 Re: Akcja Wyprawki 2009 09.07.09, 11:55
          Opisz sytuację na maila Wypraweksmile
          • drugi-pingu35 Re: Akcja Wyprawki 2009 09.07.09, 22:39
            Napisałam na maila wyprawek big_grin
            • slonko1335 Re: Kasia 10.07.09, 08:22
              napisz raz jeszcze, bo nic nie ma
              • drugi-pingu35 Re: Kasia 10.07.09, 08:26
                juz napisałam big_grin
      • maroccanmint Re: Akcja Wyprawki 2009 25.07.09, 13:54
        Zgłoszenie poszło. Pozostajemy przy "naszym" dziecku smile
        • wyprawki09 Re: Akcja Wyprawki 2009 25.07.09, 16:12
          maroccanmint napisała:

> Zgłoszenie poszło. Pozostajemy przy "naszym" dziecku smile

Hej, tylko na razie zwiatrem nie zgłaszała zadnych dzieci smile, nie
          mamy tej dziewczynki na razie w tabelach...
          • maroccanmint Re: Akcja Wyprawki 2009 25.07.09, 17:26
            Miałam na mysli to, ze pozostaniemy przy Dziewczynce, dla której
            robilismy prezent gwiazdkowy smile
      • majka0791 dziekuję bardzo,tak bardzo i C E 100 05.08.09, 12:49
        ślicznie dziękuję pani Marcie za ogromną pomoc i zakup ślicznych
        rzeczy dla córki do zerówki.Kamilka aż piszczała z radości ,gdy
        zobaczyła nowiuśkie rzeczy szkolne.I już dziś chce iśc do
        szkoły.Ślicznie dziękuję za ogromne serce i życze wszystkiego dobrego
      • mama_niepelnosprawnego Plecak dotarl z Pily.Dziekuje! 05.08.09, 16:48
        Dziekuje w imieniu synka za super super fajny plecak na ksiazki-
        Pani Kasi S. z Pily.
        Bardzo trafiony wielkoscia i koloraminie bedzie widac tak plam od
        wozka/.
        Bardzo dziekujemy!
      • mama_niepelnosprawnego zeszyty bloki pisaki dotarly-p.Ewa Bubała 27.08.09, 10:48
        dziekuje bardzo w imieniu syna i moim.
        za wszystkie potrzebne przybory do szkoly!!!
        dziekuje za akcje dla naszych pociechsmile
    • wyprawki09 Mało darczynców! 15.07.09, 12:11
      Sezon urlopowy trwa wiec tym bardziej apelujemy do wszystkich
      dobrych serc - zgłaszajacie sie akcji, na pewno bedziecie robic
      wyprawke swojemu dziecku, moze starczy i na cudze, ale bardzo
      potrzebujace? Podkreslamy że mozna zglosic sie iz zrobi sie zakupy
      wspolnie z innym darczyncą, aby nie nadwyrężyć domowego
      budżetu smile.
      • de_la_hoya Re: Mało darczynców! 16.07.09, 16:43
        moze na zamkniętych forach umieścić info?
        ja na swoim moge dać zaproszenie i walniecie posta a ja go przyszpilę
        a na innych na których piszę to poproszę właściciela
        • slonko1335 DLH 16.07.09, 20:59
          Podaj na swoim linka do regulaminu i tyle. Tak samo można zrobić na innych na
          których się pisze. Ja tak co Akcję robię.
          • anetakor proszę o DG 19.07.09, 15:25
            zgłoszone przez agunek1
            • slonko1335 Re: proszę o DG 19.07.09, 20:58
              zaklepanesmile
              • l.e.a Re: proszę o DG 21.07.09, 13:39
                Dziewczyny, czy dotarł do Was mail ode mnie ?
                • ewa.mama do l.e.a. 21.07.09, 15:37
                  wygląda na to że nie
                • vienx Re: 21.07.09, 17:43
                  Ja również wysłałam maila i póki co nie ma odzewu- jakby nie dotarł, dajcie znać proszę!
                  • bj32 Re: 21.07.09, 19:39
                    Z gazetowej? Nie widzę... Chyba nie doszło... Możesz powtórnie
                    wysłać? To już niezależnie od nas nie dochodzi...
                    • anetakor do aunek1 22.07.09, 14:35
                      Aga wyślij mi na gazetowy rozpiskę co mam kupić, nie mam Twojego numeru, telefon
                      mi padł już jakiś czas temu, a ja mądrala miałam większość zapisanych w telefonie
                      • agunek1 Re: do aunek1 24.07.09, 13:55
                        Ponieważ mam trudności z wejściem na forum i pocztę gazetową,
                        napiszę na Twoje GG
                        • czarna715 Re: Akcja Wyprawki 2009 26.07.09, 13:51
                          Czy mogłabym zgłosic do akcji swoje dzieci?
                          • wyprawki09 Re: Akcja Wyprawki 2009 26.07.09, 21:27
                            czarna715 napisała:

> Czy mogłabym zgłosic do akcji swoje dzieci?

Jesli spelniasz wymogi regulaminu i uczynisz zgloszenie zgodnie z
                            nim, czemu nie...
                            • nioma Re: Akcja Wyprawki 2009 27.07.09, 11:07
                              poprosze na mail otma@interia.pl adres Jakuba z Torunia, mam
                              przygotowany zestaw długopisów i cienkopisów. Nic wielkiego, ale mam
                              nadzieje, ze sie przyda.
                              • czarna715 Re: Akcja Wyprawki 2009 27.07.09, 18:14
                                Napisałam na maila...
                    • saba76 ja zgłosiłam 28.07.09, 10:12
                      3dzieci , e-mail z sabipac@wp.pl
                      • judyta789 Wielkie Podziekowanie -black_currant 30.07.09, 08:08
                        Witam!
                        Bardzo ale to bardzo dziekuje naszemu darczyńcy black_currant za
                        artykuły szkolne. Oraz moje dzieci bardzo dziekuja. Nie umiem w
                        słowach powiedziec jak bardzo dziekuje. Jak bardzo jestem
                        szczesliwa, tym ze jeszcze sa dobrzy ludzie.
                        Jeszcze raz z całego serca goraco dziekuje smile))
                        • adasimama Do Jaad - Podziękowanie 30.07.09, 14:32
                          Bardzo dziękuję ,przesyłka dotarła Olek taki zadowolony że już do szkoły chce
                          iść,ślicznie dziękuję w imieniu własnym i oczywiście Olusia smile Pozdrawiam Adasimama
                          • olamaj29 Re: Akcja Wyprawki 2009 04.08.09, 13:21
                            Witam zgłosilamo dwóch chłopców do akcji proszę o potwierdzenie czy emeil dotarł
                            • slonko1335 Re: Akcja Wyprawki 2009 04.08.09, 15:49
                              chyba nie...
                              • olamaj29 Re: Akcja Wyprawki 2009 04.08.09, 17:02
                                wysłałam jeszcze raz smile
                                • olamaj29 Re: Akcja Wyprawki 2009 08.08.09, 08:34
                                  Witam mam pytanko czy zeskanowane dokumenty Pani Ewy dotarły bo poczta
                                  szwankuje uncertain
                                  • wyprawki09 Re: Akcja Wyprawki 2009 08.08.09, 10:36
                                    Dotarły ale jak pisalam nie gwarantujemy sukcesu, brakuje darczyncow
                        • black_currant Re: Wielkie Podziekowanie -black_currant 13.08.09, 21:39
                          Bardzo sie ciesze, ze moglam pomoc i ze dziewczynki sa zadowolone smile
                          Pozdrawiam cieplo smile
                          Ania
    • aniaj21 paczka dla Ani od kasiamazur7 dotarla 05.08.09, 20:01
      kasiamazur7 ślicznie dziękuję w imieniu Ani za plecak Ania jest zachwycona
      bardzo dziękuje za plecak smile
    • aniaj21 vienx 05.08.09, 20:03
      Bardzo ślicznie dziękuję za paczuszkę dla Moniki Wojtka i Natalki dzieci
      zachwycone co sama pani zapewne doświadczyła smile
      cały czas się cieszą i pokazują wciąż sobie na wzajem co które dostało smile
      Bardzo dziękuję za dobre serduszko smile

pozdrawiam
      • vienx Re: vienx 05.08.09, 22:53
        smileMy też ogromnie się cieszymy, że mogliśmy pomóc! W następnych akcjach tego
        typu bardzo chętnie pomożemy. Pozdrawiamy serdecznie!
        • majka0791 ślicznie dziękuję iCE 100 i agulce04 06.08.09, 14:14
          Bardzo dziękuję pani agulka 04,która przysłała paczkę dla moich
          córek Kamilce i Martynce.A także serdecznie dziękuję pani
          iCE100,kóra także córkom przysłała wspaniałe,nowiuśkie artykuły
          szkolne.Pani Marta i pani Jola są wspaniałymi osobami.Sprawiły moim
          dzieciom wiele radości.Pozostałe moje dzieci także dostały
          prezet .Te dziewczyny są kochane i o wielkim sercu.Dziękuję tak
          bardzo...
    • gloriusia Serdeczne podziękowania dla miszek23 09.08.09, 12:58
      Serdeczne podziękowania dla miszek 23. Wyprawkę Martynka dostała jest śliczna.
      Mała tak się cieszy że już chce iść do szkoły. Jeszcze raz dziękuję w ich
      imieniu za serce i pomoc jaką im podarowałaś.
      Pozdrawiam
      • wiga1968 Re: Serdeczne podziękowania dla jklk 10.08.09, 15:39
        Bardzo, bardzo dziękuję za wyprawkę dla Kasi!!! Kasia jest zachwycona. smile
      • miszek23 Re: Serdeczne podziękowania dla miszek23 11.08.09, 10:50
        Cieszę się że mogłam pomóc i Martynka jest zadowolona smile
    • sabka22 Wielkie podziękowania dla ALICEZ!!!!! 11.08.09, 14:08
      Serdecznie dziękuje w imieniu mamy i siostry za wyprawke,bardzo się
      Natalce spodobała i jest bardzo zadowolona.Naprawde wszystko sie
      przyda jeszcze raz DZIEKUJEMY i gorąco pozdrawiamy!!!
      • olamaj29 Re: Wielkie podziękowania dla mama_amelii!!!!!!!!! 12.08.09, 09:50
        Chciałam serdecznie podziękowac w imieniu Pani Ewy za plecak dla Sebastiana
        chłopak zachwycony, plecak fantastyczny ,jeszcze raz wielkie dzięki!!!!!!!!!!!!!
        • olamaj29 Re: Wielkie podziękowania dla forumki mmb 12.08.09, 15:30
          Chciałabym serdecznie podziękować mmb za wspaniałą wyprawkę dla mojej córki
          Sandra jest przeszczęśliwa co chwilę ją ogląda i nie może doczekać aż pójdzie do
          szkoły , cudownie ze są na świecie tak wspaniali ludzie
          • mmb Re: Wielkie podziękowania dla forumki mmb 12.08.09, 15:55
            Cieszę się że Sandra jest zadowolona i polecam się na przyszłość smile
      • alicez Re: Wielkie podziękowania dla ALICEZ!!!!! 12.08.09, 20:25
        Bardzo się cieszę, że dotarło i się podoba smile Życzę Natalce sukcesów w nauce i pozdrawiam!
    • monka75 Podziękowania dla Pani Mira59 14.08.09, 12:59
      Pani Mirko . Ogromną frajdę sprawiła Pani dziecku .
      Dużo radości i smiechu smile
      Z calego serca dziękujemy .
      Pozdrawiamy serdecznie .
      • wiga1968 Re: Podziękowania dla agulki 04 17.08.09, 16:19
        Serdecznie dziękuję Joli za wyprawki !!! Dla dzieci to wielka radość. Chętnie
        już jutro poszłyby z nowymi przyborami do szkoły smile
    • slonko1335 Darczyńcy BAAArdzo potrzebni!!! 18.08.09, 20:53
      Czas na zgłoszenia potrzebujących dzieci już upłynął, ostatnie zgłoszenie jest
      jeszcze weryfikowane ale niestety cały czas bardzo dużo dzieci nie ma swoich
      Darczyńców.
      • katrem Re: Darczyńcy BAAArdzo potrzebni!!! 21.08.09, 18:50
        Witam,
        tym razem nie byłam w stanie dołączyć czynnie do akcji, ale chętnie dofinansuję
        zakup wyprawki dla jakiegoś dziecka.
        Proszę o kontakt na priva, jeżeli jest jeszcze takie zapotrzebowanie.
        Pozdrawiam,
        Kasia
    • saramolenda podziekowanie dla monikap i prowadzacych akcje 20.08.09, 16:49
      WIELGACHNE Podziekowanie!!!!!!
      dla monikap oraz kobitek ktore w tym roku robia akcje!
      paczka dzis doszla, dzieciaki szczesliwe, a rodzicom jest bardzo bardzo milo,ze ktos im pomaga w trudnym momencie, gdzie niestety nie stac ich na codzienne zakupy typu chleb, a nie mowiac o wyprawce..
      dziekujemy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • roxanna1336 Dziękuje P. Agacie i jej mężowi 20.08.09, 17:32
        Dziękuje w imieniu dzieci za prześliczną wyprawkę z takimi pięknymi rzeczami nie
        mogą się doczekać powrotu do szkoły . Dziękuje w imieniu swoim i Dzieci za
        wielką pomoc smile)
        • ppaula2 Dziękuję Pani Ani (verdana) za wyprawkę dla Arka i 20.08.09, 20:03
          Daniela.
          Tak jak już pisałam. Tacy ludzie jak Pani przywracają wiarę w ludzi
          smile
          I mam nadzieję, że tak jak Pani teraz ja też kiedyś będę mogła się
          komuś odwdzięczyć za to co Pani dla nas zrobiła.
          Dzieciaki przeszczęśliwe.
          Bardzo dziękuję.
          Jest Pani kochana.
          Miło mi było Panią poznać.
          Pozdrwiam
          Paula
          • babcia_marysia podziękowania dla p.Izy i p. Magdy z Krakowa 20.08.09, 21:36
            Bardzo dziękuję w imieniu swoim,chłopców i ich rodziców za piękną wyprawke dla
            wszystkich trzech urwisów...bliźniaki są przeszczęśliwe bo na zeszytach i innych
            przedmiotach są ich ulubieńcy z bajek, dziękuje i pozdrawiam
          • verdana Re: Dziękuję Pani Ani (verdana) za wyprawkę dla A 21.08.09, 18:29
            Tacy ludzie jak ja, to juz przede wszystkim sklerozę mają,
            niestety...
            Własnie znalazłam na stole zapakowane książeczki dla maluchów, które
            zapomniałam włozyć. Po niedzieli wysle syna z paczka na pocztę.
            Pozdrawiam serdecznie.
            • ppaula2 Re: Dziękuję Pani Ani (verdana) za wyprawkę dla A 22.08.09, 12:26
              Czasami tak bywa smile
              W takim układzie jeszcze raz bardzo dziękuję.
              Maluchy na pewno się ucieszą bo uwielbiają książeczki.
              Pozdrawiam
      • monikap11 Re: podziekowanie dla monikap i prowadzacych akc 31.08.09, 22:04
        ni ma za co
        polecam sie gdyby co smile))
    • sabka22 Wielkie podziękowania dla halohalohalo! 21.08.09, 15:38
      Paczuszka do Oli doszła wczoraj,jest bardzo zadowolona i serdecznie
      dziekujemy wszyscy!
      Pozdrawiam!
    • saba76 podziękowania dla p.Kasi G z W-wy 21.08.09, 21:09
      za paczkę dla chrześniaka Kacpra P z Gdyni- nie doczytałam nicka, bo
      nic nie było widać na "formularzu adresowym"

Kacperek był bardzo zadowolony, Dziś akurat były imieniny mojej
      teściowej i wszyscy się widzieliśmy, a paczka dziś dotarła.

BARDZO SERDECZNIE DZIĘKUJE
      • saba76 Re: podziękowania dla p.Joanny S z W-wy 26.08.09, 21:43
        za paczuszke z przyborami szkolnymi dla Magdy i Krystiana
        były achu i echy i łzy "bo mama nie mogła by kupić takiego super,
        ciocia podziękuj stokrotnie"
        to słowa, ktore oddają całą wdzięczność darczyńcom
    • wyprawki09 Jeszcze siedmioro dzieci bez Darczyńców 21.08.09, 21:52
      kilkoro nie jest jeszcze potwierdzonych no ale siódemka póki co wolna, są
      chętni? choćby w jakimś minimalnym zakresie?
      • l.e.a podziękowania dla Magii od Dawida :) 22.08.09, 07:26
        OGROMNE podziękowania od Dawida dla Magii, chłopak jest zachwycony
        plecakiem i piórnikiem smile podziękowania również od jego mamy, nigdy
        dotąd niczego nie otrzymali, trudno im uwierzyć,że ktoś
        bezinteresowanie zechciałm im pomóc smile
        • l.e.a Monique251 - dzięki :))) 22.08.09, 07:29
          Wczoraj wieczorem zadzwoniła do mnie Pani Ela,że otrzymała paczkę smile
          bardzo, bardzo Ci dziękuję w ich imieniu kiss
          • kochmama Magdalaena 1977 ogromne dziękuję 22.08.09, 12:59
            Bardzo bardzo dziękuje w imieniu swoim i Weroniczki za
            wyprawke ,przepiekna to mało powiedziane jeszcze raz dziekuje Madziu
            i serdecznie pozdrawiam.
            • drugi-pingu35 Sliczne podziękowania dla beata s 24.08.09, 07:12
              Chciałam bardzo odziękowac za przepiekną wyprawke w imieniu swojego
              brata, Rafałka, mamy i swoim. big_grin
              Rafciu jest zachwycony. Bardzo ale to bardzo dziękujemy big_grin
              • ppaula2 Gorące podziękowania dla aaagnisia 25.08.09, 10:24
                Magusia jest zachwycona wyprawką, która trafiła w jej gust idealnie
                smile
                Danielek nie może się już doczekać aż spakuje książeczki w tornister
                i pogna do szkoły.
                Tyle radości sprawiła Pani dzieciom smile
                BARDZO DZIĘKUJE!!!!
                Aż brak mi słów...
                • mnadmorska Witam, 25.08.09, 13:59
                  dziś wysłałam paczkę wyprawkową do Pawła. Nie mam kontaktu
                  telefonicznego, więc proszę koordynatorki akcji o poinformowanie
                  adresata, że jutro w ciągu dnia dotrze kurier.
                  • mira59 Re:Sylvias1 25.08.09, 21:03
                    Sylwia - bardzo dziękuję w imieniu mamy Kuby i Mikołaja za wyprawki.
                    Pozdrowionka,miłego wieczoru.
                    • olamaj29 Re: Serdeczne podziękowania dla kasiatt 27.08.09, 09:50
                      Serdecnie dziękuję w imieniu Krzysia i jego mamy za śliczną wyprawkę Pozdrawiam
                      • kasiatt Re: Serdeczne podziękowania dla kasiatt 27.08.09, 21:11
                        Cieszę się,że mogłam pomóc.Pozdrawiam
                        • olamaj29 Re: Serdeczne podziękowania dla katrem 28.08.09, 14:15
                          Serdeczne podziękowania dla katrem za piękną wyprawkę dla Aleksa w imieniu
                          chłopca i Pani Ewy Aleks zachwycony big_grin
                          • kochmama Gdynianka_11 serdeczne podziękowania 29.08.09, 13:01
                            Droga Moniko w imieniu swoim i Wojtaszka bardzo ale to bardzo
                            dziękujemy za przepiekna wyprawke.
                            • ata-07 Serdeczne podziękowania dla kreska 7211 29.08.09, 16:14
                              Elizko ! Gorąco,gorąco dziękuję Ci za piękną wyprawkę dla Niki i
                              pomoc !!! Nika zachwycona,nie może sie zdecydować,który zeszyt do
                              jakiego przedmiotu,bo wszystkie piękne !!! A w tej bluzce idzie już
                              na drugi dzień,już zapowiedziała. Jesteś wspaniała !!! Dziękuję
                              bardzo i pozdrawiam serdecznie !!! Wszystkiego najlepszego !!!

https://www.gify.org/bazagif/flora/flora018.gif
                              • kreska7211 Re: Serdeczne podziękowania dla kreska 7211 30.08.09, 22:48
                                cieszę się że spodobało się Weronice
                        • adasimama Podziękowania Wielkiee dla igna_sia 31.08.09, 17:48
                          Jeszcze raz ślicznie dziękujemy...Bartosz szczęśliwy ja też smile
                          • olamaj29 Re: Podziękowania Wielkiee dla aa17 03.09.09, 17:52
                            Paczka dotarła podziękowania od Karolinki Huberta i ich mamy dzieciaki szczęśliwe big_grin
                            • corka.bossa Re: Podziękowania Wielkiee dla aa17 03.09.09, 18:54
                              Dziękuję z całego serca Naszym darczyńcą!! Wszystko ślicze-dzieci bardzo się cieszą!!! Dziękuję że pomyśleliście o Fifku-teraz do przedszkola chodzi z nowym plecaczkiem smile
        • wyprawki09 Re: podziękowania dla Magii od Dawida :) 23.08.09, 14:18
          l.e.a napisała:

> OGROMNE podziękowania od Dawida dla Magii, chłopak jest
          zachwycony
          > plecakiem i piórnikiem smile podziękowania również od jego mamy,
          nigdy
          > dotąd niczego nie otrzymali, trudno im uwierzyć,że ktoś
          > bezinteresowanie zechciałm im pomóc smile

lea przekaz im ze nadejda jeszcze przybory szkolne, bedzie wyslane
          na poczatku tygodnia, zeszyty tez sa
          • czarna715 Śliczne dzięki dla szyminy:) 01.09.09, 09:26
            Ślicznie dziękuję za wyprawkę dla mojego syna Jakuba.Jeszcze raz wielkie dzięki.Mama Jakuba.
      • maroccanmint Re: Jeszcze siedmioro dzieci bez Darczyńców 23.08.09, 10:27
        Zobaczę, co da się zrobić. W jakim wieku są te dzieci? Może jest
        jakaś młodsza dziewczynka? (Żebym mogła zaspokoić własną
        próżność wink, oczywiście)
        • slonko1335 Re: Jeszcze TROJE 23.08.09, 10:45
          Maluchy "rozdane" zostali gimnazjaliści (nie wiem czy jest dziewczynka bo nad
          jednym z rodzeństwa zastanawia się Darczyńca i nie wiem które wybierze) i
          chłopiec z ostatniej klasy podstawówki. Na pewno trójka jest póki co bez żadnego
          przydziału, czy jedno do nich dojdzie nie wiem bo czekam na odpowiedź.
        • wyprawki09 do maroccanmint 23.08.09, 14:17
          maroccanmint napisała:

> Zobaczę, co da się zrobić. W jakim wieku są te dzieci? Może jest
          > jakaś młodsza dziewczynka? (Żebym mogła zaspokoić własną
          > próżność wink, oczywiście)

całkowicie wolny jest Adrian z 6 klasy z podstawowki z Wrocławia
          troje dzieci czeka na potwierdzenie przydziału
          jesli moglabys wziac Adriana - napisz na poczte bo ja zaraz lece do
          szpitala a tu sie moze inna koordynatorka nie doczytac
    • lizka76 Wielkie Podziękowania 22.08.09, 13:28
      Bardzo dziękuję za pomoc. Dzieci bardzo zadowolone. Z całego serca dziękujemy
      darczyńcy i Moderatorkom za tą akcję. Dziękujemy Bardzo. Ela z Dziećmi
    • lady.godivia Re: Akcja Wyprawki 2009 23.08.09, 21:37
      za moment wysyłam maila
      ale tak na szybko to tutaj sie zgłaszam
      chetnie pomogę
      najlepiej zeby to była konkretna lista cego i ile potrzba w sensie zeszytów -
      ile w kratke ile w linie i jakie grube, itd
      jestem z Trójmiasta, ale nie upieram się przy Trójmieście
      w srode będę w markecie więc zdążę przed 1 wrzesnia wysłac i zdąży dojść
    • wyprawki09 Zostało rodzeństwo z Dębicy 24.08.09, 10:08
      Karolina z III gimnazjum i Wojtek który idzie do I gimnazjum. Darczyńca nie
      potwierdził mi tych dzieci i są póki co bez Wyprawek sad
    • wiga1968 Re: Serdeczne podziekowania dla magdmaz! 24.08.09, 16:16
      Bardzo dziękuję za wyprawkę dla Uli i przy okazji za miłe odwiedzinysmile
    • iza0affelt serdeczne podziękowania dla ewa.mama 24.08.09, 20:18
      Bardzo dziekujemy za śliczną wyprawkę dla Dawidka.
      Synek bardzo się ucieszył i od razu zaczął malować farbami i
      sprawdzać kolory kredek i pisaków.
      Bardzo dziękujemy.
      Iza i Dawidek Affelt
      • wyprawki09 Jeszcze jedno dziecko WOLNE!!! Potrzebny Darczyńca 24.08.09, 21:53
        Darczyńcy, ostał nam się dwunastoletni Wojtek z Dębicy. Popytajcie znajomych
        może ktoś zechce mu podarować Wyprawkę albo chociaż jakąś jej część.
    • slonko1335 No to mamy komplet - jesteście WIELCY!!! 24.08.09, 22:41
      Jak w temacie, dzięki bardzo za to, że z nami jesteściesmile
    • l.e.a Pomme :) 26.08.09, 08:00
      Ogromne podziękowania za paczkę dla Darii, mama i dziewczynka są
      bardzo, bardzo szczęśliwe.Naprawdę to dla nich ogromna pomoc -
      dziękuję !
    • saramolenda molonela-dziekujemy! 26.08.09, 16:39
      dziekujemy ci bardzo za plecaksmile))))))) Monika jest bardzo bardzo zadowolona!smile)))
      wielgachne dzieki!!!
      • molonela Re: molonela-dziekujemy! 29.08.09, 15:30
        dziękuję bardzo smile starałam się utrafić w gust 1-klasistki smile
        • molonela Re: molonela-dziekujemy! 29.08.09, 15:35
          heh, miało być gimnazjalistki oczywiście wink
    • sabka22 Podziękowania dla molonela za plecaczek! 26.08.09, 19:01
      Serdecznie dziekuję za plecak dla Oli,jest bardzo zadowolona
      tymbardziej że uwielbia HELLO KITI.
      Pozdrowienia od wszystkich i jeszcze raz bardzo dziekuje w imieniu
      mamy i Oli.
      • czarna715 Re: Śliczne dzięki dla aaksa! 26.08.09, 20:12
        Ślicznie dziękuję w imieniu swoim i Sebastiana za paczkę!
        Jeszcze raz wielkie dzięki dla aaksa.Mama Sebka.
        • olamaj29 Re: Śliczne dzięki dla babajagaa 27.08.09, 09:53
          Wielkie dzięki za super wyprawkę dla Natalki dziecię zadowolone nie moze doczekac sie szkoły, podziękowania także dla organizatorek akcjii jesteście wielkie Pozdrowienia
          • wiola19714 Sliczne dzieki dla iwonasz2 27.08.09, 18:40

Bardzo serdecznie dziekuje wraz z Małgosia pani iwonasz2 za wyprawke
            do szkoly.Duza buziasmile
        • aksaa Re: Śliczne dzięki dla aaksa! 03.09.09, 08:22
          Cieszę się, ze mogłam pomócsmile
    • ata-07 Serdeczne podziękowania dla mnadmorska. 27.08.09, 19:10
      Mama Pawła bardzo dziękuje za wyprawkę,wczoraj doszła. Paweł bardzo
      zadowolony,wszystko ładne,no i te słodycze i nutella. Są bardzo
      przejęci. Bardzo,bardzo się cieszą i dziękują Pani za pomoc i gorąco
      pozdrawiają,życzą wszystkiego najlepszego !!!!!
      https://emoty.klimacik.pl/mini/375.gif
    • lady.godivia Re: Akcja Wyprawki 2009 27.08.09, 19:14
      wyprawka dla "mojego" dziecka wyszła dzisiaj kurierem
      mam nadzieje, że jutro będzie na miejscu
      • olamaj29 Re: Serdeczne podzięowania dla lady.godivia 28.08.09, 14:17
        Wyprawka dotarała dzisiaj serdecze dzięki od
        Sebastiana i jego mamy smile
        • lady.godivia Re: Serdeczne podzięowania dla lady.godivia 28.08.09, 17:35
          cieszę sie,
          mam nadzieje, że podoba się Sebastianowi
          • olamaj29 Re: Serdeczne podzięowania dla lady.godivia 28.08.09, 20:06
            Oczywiście ze się podoba jest szczęśliwy big_grin
    • pomme Podziekowania 27.08.09, 22:07
      Dla dziewczyn koordynujacych, i organizujacych akcje. Dzieki Wam
      szczesliwi są ci co moga dac i dzieci, które moga cos dostac
      "ale ludzi dobrej woli jest wiecej i mocno wierze w to ze ten swiat nie
      zginie dzieki nim..."
      jestesce wielkie ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka