melisande_n 13.07.10, 14:01 mam pytanie do tych, których dziecko miało usuwany migdałek. W jakim szpitalu wykonywaliście zabieg? Jakieś refleksje po zabiegu? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tabaluga0 Re: usunięcie migdałka 13.07.10, 20:01 2 razy usuwallismy, pierwszy w Gdyni, drugi na Zaspie. Nie poelcam zadnego miejsca, a jesli juz to na Zaspie lezelismy 1 dzien, o 20 bylismy w domu, a w Gdyni 3 dni, w upale, malenskiej sali w 6 osob na krzesle. Tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia848 Re: usunięcie migdałka 14.07.10, 18:13 Usowalismy we Wejherowie zabieg ok godz.9ej a o 18ej do domciu.Fajny pan doktor i cały personel, mały miał 2 latka i troche nieciekawie to wyglada jak go przyniesli bo nie ukrywam ze krew troszke mu leciała, przed dostał "głupiego jasia do wypicia" a po przyniesieniu juz odzyskiwał przytomnosc tylko taki ospały był.Zabieg trwał jakies 15-20 minut i tylko tyle go nie widzielismy wszystkie przygotowania były robione przy nas . Odpowiedz Link Zgłoś
melisande_n Re: usunięcie migdałka 15.07.10, 07:24 dzięki za odpowiedzi. Czytałam sporo pozytywnych opinii o tym szpitalu w Wejherowie - ale dotyczyły porodówki , mam nadzieję, że na innych oddziałach też ok. Dla mnie lekarze nie muszą być mili . Po mnie "spłynie". Byle tylko u małej zabieg wykonany był fachowo, bez "spartaczenia".... Zastanawiam się nad tym szpitalem na Zaspie. Szukam namiarów tel. do niego. Wojewódzki - tam się chyba długo czeka. A w klinicznym - nie wiem czy wykonują ten zabieg... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
agastrusia Re: usunięcie migdałka 16.07.10, 10:09 My niebawem będziemy usuwać migdałki właśnie na Zaspie. Nie mam obaw co do tego szpitala.Czeka się jakieś 2-3 miesiące. Udało się też bez problemu przesunąć zabieg dwa razy. Na Klinicznej, na pewno, nie zrobisz bo to szpital położniczy/ginekologiczny Odpowiedz Link Zgłoś
dmgr Re: usunięcie migdałka 20.07.10, 16:40 Na Polanki trzeba przyjechać na kwalifikacje chyba w każdy czwartek przyjmuje laryngolog i wtedy dopiero ustalają czy dziecko się kwalifikuje do zabiegu czy nie i ustalają termin. Przez telefon nic nie mówią. Ja też właśnie w temacie tylko na razie nic nie mogę zrobić bo Młoda ma ospę. W sierpniu mamy planowy pobyt na Polanki na pulmonologicznym to może wtedy mi się uda. Słyszałam dużo dobrych opinii. A do Wejherowa też muszę zadzwonić. W Gdyni nikt na laryngologi nie odbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
drakas_a Re: usunięcie migdałka 21.07.10, 00:07 My usuwaliśmy synkowi w Clinice Medice w Gdyni. Nie mogliśmy czekać na miejsce w szpitalu, termin miał za 2-3 miechy a juz migdały tak przerośnięte, że ciągle dostawał syrop i przyjeżdżało pogotowie. Polecam naprawdę, zabieg koło 12:00, wieczorkiem już w domu i tylko podczas zabiegu go nie widzieliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
drakas_a Re: usunięcie migdałka 22.07.10, 17:33 4 lata temu 600 zł ze wszystkim już: badania, operacja i pobyt, wizyta kontrolna. Odpowiedz Link Zgłoś
dmgr Re: usunięcie migdałka 27.07.10, 13:46 W Swissmedzie ponad 3000 zł w Medice w Gdyni na skierowanie z NFZ płaci się tylko 600 zł bo maja umowę z NFZ. W Wejherowie trzeba się zgłosić na konsultacje w pn., śr. i pt. 11-13 i wtedy zapisują (teraz na koniec października). W Gdyni nadal nikt nie odbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
tabaluga0 Re: usunięcie migdałka 27.07.10, 11:28 zaczelismy chodzic do dr Sovy, on pracuje w Gdyni i chociaz mi sie to nie widzi to chyba bede tam uderzać, bo moze on przypilnuje wszystkiego, i tym razem zrobią to co trzeba- 2 razy spieprzyli. Wlasnie przechodzimy kolejny raz wielkie migdłaki, duszności w nocy i natybiotyk, po ktorym nie widac poprawy. Odpowiedz Link Zgłoś