Dodaj do ulubionych

Przedszkole nr 26 w Gdyni ul.Starogardzka

26.05.06, 12:55
Czy ktoś może mi coś więcej powiedzieć na temat tego przedszkola - moje
dziecko nie dostało się do tego przedszkola i nie wiem czy mam dalej walczyć
aby go tam przyjeli jeśli będą wolne miejsca - nie bardzo wiem jak rozmawiać
z tą panią Dyrektor bo pierwsze spotkanie wywarło u mnie niemiłe wrażenie -
babka zapatrzona w czubek swego nosa - trochę opryskliwa itp. może chciała
łapówkę za załatwienie miejsca - oboje z mężem pracujemy - nie było to dla
niej ostateczny argument do przyjęcia? - Jeśli posiadacie jakieś ciekawe
informacje na ten temat to proszę o informację za którą z góry dziękuję!!!
Obserwuj wątek
    • zygmuntzt Re: Przedszkole nr 26 w Gdyni ul.Starogardzka 26.05.06, 13:23
      Szanowna Pani Beato;
      Proszę o informację:
      - czy chciała Pani oddać dziecko na 5 czy 8 godzin
      - jaka była argumentacja Pani dyrektor;
      - czy proponowała Pani inne placówki.

Jako Przewodniczący Komisji Oświaty (a przy okazji mieszkaniec Chyloni) jestem
      żywotnie zainteresowany takimi informacjami.

Pozdrawiam

Zygmunt Zmuda Trzebiatowski
      • saba76 do pana zygminta 26.05.06, 16:41
        podobno 5h jest gearantowane dzieciom- darmowo, czemu tego przedszkola
        niepraktykują? Ja swoją córke od tego roku posyłam na 5h do przedszkola (
        Lubawska)i nawet nikt nie pisną o takiej możliwości, rozumiem ,ze obiad i
        śniadanie trzeba zaplacić ,ale oplata ekonomiczna stala??
        jak sie starać o te 5h darmowe
    • saba76 Re: Przedszkole nr 26 w Gdyni ul.Starogardzka 26.05.06, 16:39
      nie tylko ty odniosłas takie wrażenie- niestety, poszukaj innego przedszkola ,
      jeśli nie pali sie ,to w okolicach października ,listopada wykruszaja sie
      przedszkolaki
      • beata1974 Do Pana Zygmunta i innych !!! 29.05.06, 08:29
        Panie Zygmuncie napiszę do pana na priv gazetowy.
        Dziewczyny - widać podobnie jak ja niemiło zostałyście potraktowane przez Panią
        dyrektor - coś w tym musi być???!!!
        Co do mojego wniosku to był napisany że dziecko będzie na 6 godzin od 9 do 15
        gdzie i tak ponoszę opłatę stałą i będzie kożystało z 2 posiłków.
        Gdybym wiedziała że to jest przyczyną nieprzyjęcia to wpisałabym we wniosku
        chęć kożystania za 3 posiłków i dziecko przychodziłoby do przedszkola na 8
        przed śniadaniem. Co do odpowiedzi to jej jeszcze nie otrzymałam w wniosek
        odwoławczy złożyłam 11.05.2006 i niby mają 14 dni na odpisanie - prosiłam o
        wyjaśnienie powodu i trochę napisałam co może dać dyrektor do zrozumienia i
        zastanowienia - powód nieprzyjęcia wszystkich dzieci był podany taki sam - brak
        miejsc.
        Jeśli wiecie coś więcej na ten temat to dajcie znać co się obecnie dzieje.
        Wnioski odwoławcze mogły być składane do 24.05.2006 i terez komisja ma 14 dni
        na odpowiedź. co będzie dalej zobaczymy. W przedszkolu nr 26 są grupy dzieci na
        5 godzin tylko to są grupy starsze 4-5 latków gdzie nie ma posiłków a płaci się
        jedynie komitet rodzicielski - i są to grupy mniejsze gdzie jedna jest od 7-12
        druga od 12-17
        Wszystkie mamy pozdrawiam i piszcie jak tam załatwianie spraw z waszymi
        przedszkolami!!!
        • saba76 Re: Do Pana Zygmunta i innych !!! 29.05.06, 10:37
          bosz, moja córka jest zapisana na 5h ( oplata mniejsza)-2posilki,i zostala
          przyjęta- na Lubawską
          • beata1974 do saba76 29.05.06, 14:00
            Czy twoje dziecko zapisałaś do 3 latków i w jakiej wysokości będziesz ponosiła
            opłaty czy możesz coś więcej napisać - jak nie chcesz publicznie to pisz na
            priv???!!!
            • mamakasi5 Re: do saba76 22.08.06, 09:03
              Mam pytanie, a wydajesz się być doświadczona w temacie, wiec piszę do Ciebie.
              Po krótkiej emigracji do Gdańska wracamy wkrótce do Gdyni. Z uagi na fakt, że
              babcie mieszkają w Chyloni wygodne byłoby dla nas by nasza córka chodzila
              właśnie gdzieś tam do przedszkola. Czy możesz polecić mi, które z przedszkoli
              jest aktualnie "naj". Myslalam o 26 ale, odstrasza mnie plac zabaw, no i
              słyszałąm niepochlebne opinie o panie dyrektor (choc ich www świadczy o czymś
              innym). ZOstaje wiec 27 na Wiejskiej i 15 na Lubawskiej. DO 31 na Zamenhofa
              posyłać nie chcę...sama wychowałam sie w tej okolicy, i nie chcę by córka
              poznawała to środowisko...otoczenie tez jest przecież ważne smile
              • saba76 odpowiedz 25.08.06, 19:27

a ja właśnie chciałam powiedzieć ,ze Zamenhofa także polecam ,chodź od
                koleżanki słyszałam ,ze jest teraz gorzej niz z przed 4lat gdzie moja córka
                chodziła do 3latków a szwagierki syn do 4latków

Polecam Wiejska- dziewczynka z klasy mojej córki tam chodziła- jej mama sobie
                chwali, ja tylko wiem ,ze nie zapisują tam na mniej niż 10h, no zawsze można
                wcześniej odebrać, mieszkam na przeciw tego przedszkola i nie raz słyszałam
                festyn, zabawy rywalizacyjne na placu zabaw wraz z muzyką, jednak ja zapisałam
                na Lubawską ,bardziej ze wzgl., na to ,ze znam już dyrekcje- bardzo miłe 2wie
                panie, dość wyrozumiale, obydwie prowadzą 3latków wraz z jeszcze jedną panią.
                Można zapisać dziecko na 5-6 lub 10h, jednak trzeba liczyć się z tym ,ze te na
                10h i z pracującymi rodzicami maja pierwszeństwo ( mi się udało na 5h).
                Co do opłat trudno mi teraz powiedzieć ,ale jakieś 100zl mniej niż na 10h.
                Obiadki dobre ,jak na tak małą kwotę przeznaczona na jedzenie- nawet bogate.
                Obiadki zawsze 2wu daniowe, zupę zawsze można dołożyć.

moje dziewczynki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka