lamia1978 08.08.06, 13:47 Chcę rodzić na Zaspie i dlatego chcę wybrać lekarza z tamtego szpitala. Macie jakieś doświdczenia z nimi?dziekuję z góry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jpuz Re: Doradźcie proszę Branicki czy Bereśniewicz? 08.08.06, 14:25 Ja miałam tylko do czynienia z Bereśniewiczem i bardzo polecam. Zresztą pisałam o tym na Szpitalach. Jak znowu bede w ciaży to znowu bedzie to moj lekarz prowadzący. Zresztą zaspę też bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
lamia1978 Re: Doradźcie proszę Branicki czy Bereśniewicz? 08.08.06, 14:44 A czy na wizyty się umawia na konkretną godzinę czy trzeba czekać?bo to mnie trochę przeraża a tak ktoś tu kiedyś napisał.Napisz mi też czy on potem odbierała poród? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa7619 Re: Doradźcie proszę Branicki czy Bereśniewicz? 08.08.06, 19:56 a moja ciaze prowadzil i porod odbieral dr Branicki, rowniez polecam, jesli chodzi o wizyty to niestety nie umawia na godziny Odpowiedz Link Zgłoś
wielka Re: Doradźcie proszę Branicki czy Bereśniewicz? 09.08.06, 09:44 Ja moge z czystym sumieniem polecić Branickiego. Chodziłam cała ciażę i byłam bardzo zadowolona. Godziny spędzone w poczekalni były jedynym minusem, bo niestety na konkretną godzinę umówić się nie da. Natomiast o Bereśniewiczu też słyszałam b.dobre opinie i przyjmuje on kilka razy w tygodniu, a Branicki tylko raz - w czwartki. Odpowiedz Link Zgłoś
jpuz Re: Doradźcie proszę Branicki czy Bereśniewicz? 09.08.06, 14:01 W zeszłym roku chodzilam do bereśniewicza na konkretną godzinę, oczywiście byly kilkunastominutowe opóźnienia ale to nie był jakiś straszny problem. Moja ciąza niestety byla problematyczna, nie będę jeszcze raz wszystkiego opisywać. Podsumowując Dr Breśniewicz jest niezwykle wrażliwym lekarzem, kiedy miałam problemy nie brał dodatkowej kasy za częste wizyty albo brał dużo mniej niż normalnie (w 2005 było to 60 zł). Odbierał każdy mój telefon i gdy była taka potrzeba kazał do siebie przyjeżdżać bez zapisywania. Myśle, ze jest świetnym fachowcem bo nieprawidlowości przewidział już na USG w 12 tyg ciąży, a potem dodatkowe badania tylko potwierdziły ;-( W każdym razie zadbał o mnie jak mogł najlepiej. Co do porodu to myślę że można sie z nim umówić zeby na pewno go odbierał, ale z tego co wiem cały personel Zaspy cieszy sie bardzo dobrą opinią. Jeżeli bedzie mi dane jeszcze raz być w ciąży to na pewno wybiorę Dr Breśniewicza i Zaspę (jeszcze sie zastanawiałam nad Swissmedem ale to bedzie zależało czy podniosą ceny). Odpowiedz Link Zgłoś
wordshop Re: Doradźcie proszę Branicki czy Bereśniewicz? 09.08.06, 14:24 nie polecam Bereśniewicza. byłam u niego, kiedy zaczęłam krwawić w 7tc. nie wspomniał, że powinnam leżeć plackiem, tylko się oszczędzać. kiedy zadzwoniłam do niego wieczorem, że mam krwotok - kazał leżeć zamiast posłać mnie na IP. byłam głupia, że mu zaufałam - tego samego wieczora straciłam dziecko. Branicki kontrolował mnie po pierwszym porodzie. w sumie ok, ale nie spodobało mi się, że chciał mnie namówić na antykoncepcję Depoproverą (straszna bomba hormonalna i nieciekawe skutki uboczne). mogę za to polecić dobrę położna z Zaspy (rodziłam tam w 2004 roku i drugi raz - miesiąc temu). pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
lamia1978 do wordshop 09.08.06, 17:06 jak się nazywa ta położna? a powiedz do jakiego lekarza teraz chodziłaś?ja ciagle się wacham Odpowiedz Link Zgłoś
wordshop Re: dzięki 10.08.06, 20:56 położna nazywa się Ewa Filipska. jakbyś potrzebowała więcej informacji (np. tel. do niej), napisz do mnie: wordshop@interia.pl. lekarza szukałam dość długo, bo przeszłam przez prau konowałów i potrzebowałam fachowca (najlepiej od razu endokrynologa, bo choruję na tarczycę). udało mi się znależć Janinę Ratnicką-Klimaszewską i myślę, że już u niej zostanę. całą ciążę czułam się dobrze "zaopiekowana", na pierwszej wizycie był b. szczegółowy wywiad, na każdej kolejnej dostawałam dokładne informacje, co się dzieje. poza tym na ścianie gabinetu wisi dyplom lekarza przyjaznego kobiecie od "Twojego Stylu" i dużo certyfikatów z różnych konferencji naukowych na całym świecie. w razie pytań - pisz na maila. chętnie pomogę pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
agula82 i ja polecam beresniewicza 11.08.06, 21:59 prowadzil cala moja ciaze i odbieral porod.jak dla mnie idealny.swietne poczucie chumoru a przy tym fochowy.zaspe tez polecam./aga Odpowiedz Link Zgłoś