laramia 26.07.07, 15:32 Dziewczyny, czy wiecie może, jak można upiąć welon w taki sposób, żeby wygladał jak tylko położony na głowie a nie przypięty? Bedę wdzięczna za rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
esmeralda_pl to nie welon a mantyla 26.07.07, 15:41 jak znajdziesz oryginalna hiszpańską mantylę, to z pewnością na miejscu będą wiedzieli jak ją upiąć Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: to nie welon a mantyla 26.07.07, 15:46 no to musze rozczarowac... oryginalna hiszpanska koronkowa mantilla kosztuje od 900 eur i wzwyyyyyyyyyyyyyzzzzzz... Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: to nie welon a mantyla 26.07.07, 15:50 eee, nie jest tak źle - tylke kosztują ręcznie haftowane... Ja jestem tancerką flamenco i myślałam już o mantyli upiętej wysoko na grzebieniu... ale to pieśń przyszłości Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: to nie welon a mantyla 26.07.07, 15:54 no tak o takiej mowilam. mialam na glowie prawdziwa porzadna mantille upieta wysoko i musze powiedziec ze jest ciezka az glowa mnie pod koniec bolala Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: to nie welon a mantyla 26.07.07, 15:58 niestety... mam gdziez u rodziny w Hiszpanii. to bylo kilka lat temu i bylam na procesji w wiosce, wiec mielismy czarne mantille upiete. Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: upięcie welonu 26.07.07, 15:51 ja mam welon z koronka po brzegach, bedzie upiety wlasnie tak jak mowisz. pod koronka z przodu jest wszyty grzebyk i poprostu wsuwa sie we wlosy. to sa zdjecia z mojej piereszej przymiarki i chociaz fryzury zadnej nie mialam ( tak prowizorycznie) to mozesz zobaczyc jak welon upiety: img511.imageshack.us/my.php?image=img0575hb5.jpg img508.imageshack.us/my.php?image=weddress011gz9.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: upięcie welonu 26.07.07, 16:00 nie ma za co p.s. w sumie kazdy prosty welon mozesz polozyc w taki sposob,nawet bez koronki. tylko zawsze wybierz grzebyl w jasnym kolorze (bialym,ecru etc) i tak jak go wsuniesz we wlosy nic nie bedzie widac. najlepiej lezec beda zawsze jedwabne welony. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: upięcie welonu 27.07.07, 08:56 Tak, widziałam ostatnio tę sukienkę i nawet tak kombinowałam, ze świetna na wesele- lekka, zwiewna, dobra do tańczenia. I miałam identyczny welon Odpowiedz Link Zgłoś
siog memphis90:) 27.07.07, 19:21 jak mozesz powiedziec gdzie widzialas te sukienke i jaka byla cena? please szukalam ja tyle w Pl i nie moglam znalezc w koncu musialam kupic w Irl... tutaj to byla z kolekcji 2006 i w Pl mowili mi ze jej nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
morrighan80 Re: upięcie welonu 26.07.07, 22:39 O, dzieki! Ja wlasnie przewalilam siec w poszukiwaniu sposobow-sama chce welon zakrywajacy twarz ale wlasnie nie marszczony na grzebieniu (mam nadzieje ze moje salonowe panie pojda na to-jeszcze nie znaja moich 'wymyslow' ;D ). Odpowiedz Link Zgłoś