123456q10 20.09.09, 11:14 Czy to prawda że banki podczas ramadanu są zamknięte, jesli ktos ma informacje kiedy będą otwarte to proszę o informację, to dla mnie ważne będę wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasneniebo Re: Czy to prawda ???? 20.09.09, 11:29 W większości w ciągu dnia ale ramadan się skończył Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
123456q10 Re: Czy to prawda ???? 20.09.09, 11:31 Dzięki to by oznaczało że ktos mnie robi w balona.... dzieki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
szalonaburza Re: Czy to prawda ???? 20.09.09, 13:59 Banki będą teraz zamknięte przez kilka dni z okazji święta po zakończeniu Ramadanu. Podczas Ramadanu były otwarte, ale krócej niż normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
byrd52 Ramadan Bajram 20.09.09, 17:12 Dziś się zaczyna trzydniowy Ramadan Bajram. Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: Ramadan Bajram 20.09.09, 17:31 W każdym kraju arabskim wygląda to nieco inaczej zainteresowanych odsyłam tu: www.mzr.pl/pl/ramadan.php?id_ram=5 W większości krajów świętowanie zakończenia Ramadanu trwa 1 dzień , ale moja wiedza jest w tym zakresie nie duża, w Egipcie jest tak jak napisała szalonburza, jej informacje są najlepsze, ponieważ tam mieszka.Przy okazji pozdrawiam Cię szalona..... Odpowiedz Link Zgłoś
szalonaburza Re: Ramadan Bajram 21.09.09, 03:17 Jasne, pozdrawiam i dziękuję:) Nie ma mnie ostatnio za często, przeprowadziłam się, poznałam kogoś (nie Egipcjanina!!!!!) i jestem szczęśliwa:) I wierzę, że Wy też w końcu odnajdziecie szczęście, to prawdziwe. Póki co, dzielę się moim:) Odpowiedz Link Zgłoś
byrd52 Re: Ramadan Bajram 21.09.09, 11:12 szalonaburza napisała: > ... poznałam kogoś (nie > Egipcjanina!!!!!) i jestem szczęśliwa:) > I wierzę, że Wy też w końcu odnajdziecie szczęście, to prawdziwe. Póki co, > dzielę się moim:) Taka szczęśliwa, że nie napisałaś ile dni trwa święto obfitości w Egipcie i czy jakieś banki są wtedy czynne. Dlaczego jest aż 5 wykrzykników? Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: Ramadan Bajram 21.09.09, 11:31 Wystarczy,że osoba do której adresowane są te słowa wie. Dziękuję,że dzielisz się swoją wiedzą byrd52.Szalonaburza napisała,ze banki nie są czynne czytaj proszę dokładniej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
byrd52 Re: Ramadan Bajram 21.09.09, 12:10 jasneniebo napisała: > Wystarczy,że osoba do której adresowane są te słowa wie. Dziękuję,że dzielisz > się swoją wiedzą byrd52.Szalonaburza napisała,ze banki nie są czynne czytaj > proszę dokładniej. > Pozdrawiam Niestety znów moja dysleksja wyłazi. A tak się staram. SZB napisała "kilka dni", a to może być 2 do 9. Myślałem, że to jest jak u polskich wyznawców Islamu tj. równe 3 dni Ramadan Bajramu. Też pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Do szlonejburzy 21.09.09, 11:33 Cieszę się Twoim szczęściem, zaglądaj tu czasem jak będzie go za dużo,buziaki Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś