Dodaj do ulubionych

MAGIC LIFE Sharm el Sheikh Imperial

22.10.09, 23:35
Warto jechać do tego hotelu w Sharm? Był tam ktoś?
Obserwuj wątek
    • kasia_p45 Re: Magic Life Sharm el Sheikh Imperial 23.10.09, 19:15
      Nikt tam nie był???
      • aammaaa Re: Magic Life Sharm el Sheikh Imperial 23.10.09, 21:28
        Ja tam się dopiero wybieram 25 12. Również szukam wiarygodnych informacji o
        hotelu i okolicy.
        • kasia_p45 Re: Magic Life Sharm el Sheikh Imperial 23.10.09, 21:34
          Ja z tego co sie zdążyłam zorietnowac to super hotel z opcją ultra
          all i to przez całą dobe. Chciałabym tylko usłyszeć opinie osób,
          które tam były niedawno.
          A ty z jakiego biura jedziesz i ile za niego płacisz? jesli wolno
          spytac oczywiscie :))
          • aammaaa Re: Magic Life Sharm el Sheikh Imperial 23.10.09, 22:25
            Ja jadę z Tui(pierwszy raz)i płacę około 4 700 od osoby dorosłej a za dziecko
            kilkaset zł mniej (pobyt 8 dni). Przeglądałam różne fora i opnie-wygląda na to,
            że hotel jest ok. Jest w nim masę atrakcji i podobno znakomite jedzenie.
            • kasia_p45 Re: Magic Life Sharm el Sheikh Imperial 23.10.09, 22:36
              Ciekawi mnie tylko ile za 2 tygodnie będą chcieli?
              • aammaaa Re: Magic Life Sharm el Sheikh Imperial 23.10.09, 22:43
                Ja rezerwowałam wyjazd na początku września
                • kasia_p45 Re: Magic Life Sharm el Sheikh Imperial 23.10.09, 23:08
                  Nie zrozumiałysmy sie :) Ja mialam na mysli koszt dwutygodniowego
                  pobytu. Ale trzeba brac pod uwagę, że ty jedziesz tam w okresie
                  światecznym.. to ceny za ten okres sa napewno wyzsze niz np we
                  wrześniu ..
                  • shrek1969 Re: Magic Life Sharm el Sheikh Imperial 30.10.09, 15:41
                    Witam
                    Byłem w tym hotelu w zeszłym roku - w marcu. I tak mi się spodobało, że w tym roku, będąc w biurze podróży, nie chciałem słuchać sprzedawcy, tylko odpowiedziałem, że ma być Magic i już! ;)
                    Cały hotel jest All In, tak więc nie trzeba bawić się z jakimiś śmiesznymi bransoletkami i nie ma podziału na tych, którzy mają wszystko free i tych "gorszych". Jedzenie i picie praktycznie przez całą dobę. I co fajne - oprócz alkoholi miejscowych są także te znane w europie - łącznie w "normalną" whisky i szampanem (tzn. winem musującym ;) ).
                    Jeśli chodzi o gości - Polaków jest niewiele. Przeważają Niemcy i... Rosjanie. Ale bez strachu - o tym, że to Rosjanie przekonałem się tylko słuchając, w jakim języku do siebie mówią. Z zachowania - pełna kultura - nie widziałem nikogo pijanego lub zachowującego się niestosownie.
                    Do dyspozycji są dwa baseny - jeden spory kompleks z podgrzewaną wodą i barkiem. Drugi - położony bardziej kameralnie, z wodą nagrzewaną naturalnie. Minusem tego drugiego jest odległość, jaką trzeba pokonać w poszukiwaniu drinka ;)
                    Poza tym są korty, konie i oczywiście rafa :) Można pływać z hotelowego pomostu. Ale ja polecam udać się w lewo. Po ok. 10 minutach spaceru trafiamy na wypożyczalnie rowerów wodnych - to są takie fajne rowery z platformą z tyłu. Zabierają ok 4 osób. W ten sposób jesteśmy bardziej mobilni i możemy zobaczyć większy odcinek rafy.
                    Podsumowując - dla mnie ten hotel to REWELACJA!. Wyjeżdżam znowu za tydzień i już się nie mogę doczekać :)
                    Jeśli macie więcej pytań - z przyjemnością na nie odpowiem :)
                    • kasia_p45 Re: Magic Life Sharm el Sheikh Imperial 30.10.09, 17:06
                      No własnie mi tez tak przypadł do gustu ten hotel, że mam zamiar do
                      niego sie wybrac w przyszlym roku we wrzesniu . A powiedz prosze jak
                      to wygląda w momencie wyjścia z hotelu na zewnątrz i powrocie skoro
                      nie nosi sie opasek? No bo to tak wygląda, że wtedy może każdy tam
                      wejść? I jeszcze jedno pytanie... o wode mineralną? Czy dostępna
                      jest butelkowana?
                      Dzięki i pozdrawiam :))
                      • kasia_p45 Re: Magic Life Sharm el Sheikh Imperial 31.10.09, 14:58
                        A co do tych rowerów wodnych to wypozyczalnia ta nalezy do tego
                        hotelu czy to taka juz poza hotelem. No i czy mozna tym czyms plywac
                        samemu (tzn w dwie osoby) czy musi byc komplet ludzi?
                    • aammaaa Re: Magic Life Sharm el Sheikh Imperial 30.10.09, 17:19
                      Witam!
                      Ucieszyła mnie wiadomość o podgrzewanym basenie-w święta może się przydać.
                      Dzięki za informacje. Interesuje mnie jeszcze czy w każdym pokoju jest sejf i
                      ile kosztuje? Jakie jest otoczenie hotelu tzn. mam na myśli teren poza hotelem?
                      Czy jest gdzie spacerować, czy są jakieś sklepy i apteka? Czy jest dobra
                      komunikacja?
                      • ami.ra Re: Magic Life Sharm el Sheikh Imperial 30.10.09, 21:07
                        Tuz przy morzu jest fajny deptak i mozna spacerowac sobie wzdłuz
                        wybrzeza :)Oczywiscie dostep do niego maja tylko goscie hoteli w tym
                        rejonie,uwazam to za super rozwiazanie..Apteki sklepy sa w poblizu
                        hotelu.Do centrum taxi jedzie sie ok 25min
                        • shrek1969 Re: Magic Life Sharm el Sheikh Imperial 03.11.09, 08:13
                          Witam ponownie :)
                          Zebrało się kilka pytań, więc odpowiadam po kolei :)
                          1. Jeśli chodzi o wejście do hotelu, wygląda to tak, że ochrona może poprosić
                          Cię o okazanie klucza do pokoju. W praktyce jednak nigdy go nie pokazywałem.
                          2. Butelkowana woda mineralna jest dostępna w barkach oraz w kilku miejscach,
                          skąd bierze się ją samemu w nieograniczonych ilościach.
                          3. Do rowerów wodnych trzeba pójść promenadą w lewo. To jest niedaleko, a
                          wypożyczalnia, jak mi się zdaje, nie należy do żadnego hotelu. Możesz wziąć taki
                          rower nawet sama - płacisz za sprzęt, a nie za osoby. Niestety w tej chwili nie
                          pamiętam już, jaka to kwota.
                          4. Nie mam niestety pojęcia, czy sejf jest w każdym pokoju. Znam trzy pokoje i w
                          każdym z nich sejf był. Jest on nieodpłatny - w cenie pobytu.
                          5. Spacerować można - tak jak wspomniał mój przedmówca - po promenadzie nad
                          morzem. Poza tym, można wyjść z hotelu od strony ulicy, i kierując się w prawo,
                          dojść do centrum handlowego. Apteka jest po drodze. Żeby tam się dostać, nie
                          potrzeba żadnej komunikacji - spacerkiem ok 10 min. Oczywiście zaraz gdy
                          wyjdziesz na zewnątrz, pojawi się cały tabun taksówek. W ramach hotelu jest też
                          także bus, ale ja z niego nie korzystałem.

No i jeszcze jedna istotna kwestia. Z uwagi na specyfikę gości - głównie Niemcy
                          i dość zamożni Rosjanie, obsługa nastawiona jest na nieco wyższe napiwki, niż w
                          innych hotelach :) Ale to, ile, komu i za co damy, to przecież nasza
                          indywidualna sprawa :)

Serdecznie pozdrawiam :)
                          • kasia_p45 Re: Magic Life Sharm el Sheikh Imperial 04.11.09, 21:01
                            Bardzo dziękuje za wszystkie informacje :)) Rozumiem, że z hotelu
                            mozna swobodnie wychodzić, że niedaleko sa jakies centra handlowe..?
                            A w ogóle jest jeszcze cos ciekawego w najblizszej okolicy hotelu? I
                            czy mozna bezpiecznie tam wychodzić?..
                            A jeszcze tak na marginesie... Jak wygląda sprawa z leżakami?
                            Wystarcza dla wszystkich czy trzeba wczesniej zajmowac jak to ma
                            miejsce w niektórych hotelach??..
                            To by było tak mniej wiecej wszystko co chciałabym wiedziec... Jak
                            mi się jeszcze coś nasunie to zapytam :))
    • kasia_p45 Re: magic live Sharm el Sheikh Imperial 09.11.09, 18:57
      Widzę, że nikt z forumowiczów nie odwiedził tego hotelu... poza
      jedna czy dwiema osobami? Czyzby był za drogi?
      • ami.ra Re: magic live Sharm el Sheikh Imperial 09.11.09, 19:16
        Po drugiej stronie ulicy wychodzac z hotelu jest male centrum
        handlowe.Natomiast bezpiecznie mozesz isc wzdluz morza deptakiem tam
        wstep maja tylko goscie hotelow polozonych w poblizu ale o tym juz
        chyba wspominałam.Co do okolicy to atrakcja są samoloty w sumie
        blisko do lotniska :) Pomost fajny zejscie z niego od razu na
        głebie ok 20m.Cena hotelu dosc wysoka ale cos za cos :)
        • kasia_p45 Re: Magic life Sharm el Sheikh Imperial 09.11.09, 19:30
          No, że cena wysoka to juz zdążyłam sie zorientować...
          Mam tylko nadzieje, że te samoloty bardzo nie przeszkadzają?
          I ciekawi mnie jeszcze jedno.. które pokoje są najfajniejsze.. w
          sensie położenia? Z jakimś fajnym widokiem i żeby nie było nigdzie
          daleko.. i nie za blisko animacji.
          • bella.nl Re: Magic life Sharm el Sheikh Imperial 09.11.09, 22:36
            Kasiu, a ty tak pytasz dla sportu?
            Hotel jest dedykowany głównie singlom:D, to sie wiąże z cała masa atrakcji, zeby
            sie nie nudzili!;) przynajmniej przez firme TUI...
            Jednak mam wrazenie, że pytasz raczej bardziej dla zagadania niz dla uzyskania
            konkretnych informacji, Tobie potrzebnych,...
            Jeden z bardziej zajebistych hoteli w Sharm.. ale ... Czy dla Ciebie????
            • kasia_p45 Re: Magic life Sharm el Sheikh Imperial 09.11.09, 22:55
              A dlaczego nie dla mnie? Ja całkiem powaznie chce tam pojechac w
              przyszlym roku i to z własnym mężem, i to z firmy TUI :))
              • bella.nl Re: Magic life Sharm el Sheikh Imperial 09.11.09, 22:58
                W takim razie gratuluje wyboru!:))
                No jeszcze bym myslała o Iberotelach.... ale to taka dygresja..:)
                • bella.nl Re: Magic life Sharm el Sheikh Imperial 09.11.09, 23:01
                  ps. bo to ta klasa hoteli, bez pudła!:)
                  • kasia_p45 Re: Magic life Sharm el Sheikh Imperial 09.11.09, 23:06
                    No i wlasnie o to mi chodzi
                • kasia_p45 Re: Magic life Sharm el Sheikh Imperial 09.11.09, 23:03
                  No oczywiscie zapoznam sie z innymi ofertami jak tylko Tui wyda swoj
                  katalog na przyszly sezon letni... Ale tak czy owak nastawilam sie
                  juz na Magic Life.. Jakos tak chce zaszalec w przyszle lato :))
                  • bella.nl Re: Magic life Sharm el Sheikh Imperial 09.11.09, 23:11
                    A se szalej kobieto!!!:))) Ekskluzywny hotel, masa atrakcji, i singli...;)
                    • kasia_p45 Re: Magic life Sharm el Sheikh Imperial 09.11.09, 23:13
                      hihi.. a co? raz sie zyje? nie?
                      • bella.nl Re: Magic life Sharm el Sheikh Imperial 09.11.09, 23:23
                        tak> chociaz niektórzy zyja wiecej niz raz:))czasami dwa razy:) ale coby nie
                        zboczc z tematu... dobry wybór, moim zdaniem, a wrecz zajebisty.... ja osobiscie
                        jestem ciekawa wrazen z tego hotelu.
    • kasia_p45 Re: Magic Life Sharm el Sheikh Imperial 11.11.09, 09:48
      Tak czy owak jesli ma ktos jeszcze opinie o tym hotelu i najblizszej
      okolicy będe wdzięczna. Chce tam pojechac dopiero we wrzesniu
      przyszlego roku z TUI. Wiem, że hotel drogi bo juz zorientowałam się
      w tym zakresie u źródła.. i wiem, że jest bardzo fajny i ma wiele
      atrakcji. Poniewaz jestm bardzo zdecydowana tam pojechac interesuje
      mnie dosłownie wszystko na ten temat..
      Z góry dziękuje i pozdrawiam :))
      • kasia_p45 Sharm el Sheikh Imperial 08.12.09, 15:46
        Czy hotel ten zmienił nazwe na: Sharm el Sheikh Imperial? Ciekawe
        dlaczego? Może juz nie będze taki fajny jak dotychczas?
        • mo.go Re: Sharm el Sheikh Imperial 12.04.10, 20:00
          czy ktoś ma nowe informacje o tym hotelu? podobno jest już po remoncie :) mam
          też pytanie odnośnie animacji w hotelu - czy są prowadzone w języku angielskim?
          • grzes_dr Re: Sharm el Sheikh Imperial 13.04.10, 14:30
            Witam !

Przedłużaliśmy pobyt i trafiliśmy tam zaraz po remoncie (dosłownie 2
            dni po otwarciu). Hotel był bardzo zachwalany i dlatego się
            zdecydowaliśmy (wcześniej byliśmy w Nubian Island). My pojawiliśmy
            sie we wtorek (otwarcie było w niedziele). W czwartek doładowało
            ludzi do pełna i była niezła wtopa. Dopiero po dwóch dniach zaczeli
            sobie radzić z kolacjami i śniadaniami, część rzeczy nie działała
            (bankomat, internet-wlan,restauracje tematyczne, lodówka w pokoju -
            ale zaraz wymienili na nową, sejf, itd.) Przed naszym wyjazdem
            powoli dochodzili do siebie i widać było, że niedługo wszystko
            zaskoczy i będzie ok. Ale ogólnie uwagi gości mieli gdzieś...
            Wróciliśmy trzy tygodnie temu - myślę, że teraz już powinno być w
            miarę ok. Animacje były po niemiecku (może też po rosyjsku - ale nie
            wiem na 100%)
            • mo.go Re: Sharm el Sheikh Imperial 13.04.10, 14:43
              animacje po niemiecku???? jakto? a jak bierze w nich udział ktoś kto nie mówi po
              niemiecku? czy to znaczy że przy basenie ciągle mówią tylko po niemiecku? nie
              mówią po angielsku????

mam nadzieje że wszystko już działa bo jadę w ten piątek - w internecie wszyscy
              ten hotel zachwalają więc mam nadzieję że będę zadowolona... dziwią mnie tylko
              te animacje przecież ja też będę w nich brać udział - nie mogą do mnie mówić po
              niemiecku!!! :(

a przy okazji - jaka jest rafa przy hotelu? są prądy?
              • aammaaa Re: Sharm el Sheikh Imperial 13.04.10, 16:44
                Ten hotel jest niemieckiego Tui i są tam głównie Niemcy dlatego pewnie animacje
                przede wszystkim po niemiecku. Ja byłam tam dwa tygodnie przed remontem, na
                przełomie grudnia i stycznia. Wydaje mi się jednak, że animacje na małej scenie
                w patio przy budynku recepcji były także w języku angielskim. U nas np. impreza
                sylwestrowa była prowadzona w języku angielskim,w amfiteatrze nie wiem, bo nie
                chodziliśmy tam, przy basenie tez nie wiem, bo siedzieliśmy cały czas na plaży
                • mo.go Re: Sharm el Sheikh Imperial 13.04.10, 17:02
                  a najważniejsze: jak wrażenia z hotelu? fajny? :)
                  • aammaaa Re: Sharm el Sheikh Imperial 13.04.10, 19:24
                    Hotel już przed remontem był super. Mieliśmy rewelacyjny pokój z widokiem na
                    ogród.Pokoje i wszystko wkoło było bardzo czyste.All praktycznie całą dobę,
                    minibar w pokoju napełniany codziennie, duży wybór pysznego jedzenia w barze
                    głównym i w pozostałych restauracjach(do nich trzeba się zapisać rano w biurze
                    Magic Life).Są tam chyba wszystkie możliwe atrakcje i spokojnie można się
                    dogadać po angielsku.Leżaki przy basenie trzeba sobie zająć po 9, bo są
                    najszybciej zajmowane. Na plaży nie było problemu. Kąpiele są możliwe tylko z
                    hotelowego pomostu. Fajne rybki można tez podziwiać stojąc na pomoście.
                    Miejscowi nam mówili, że jest to najlepszy hotel z opcją all(według nich jest
                    kilka lepszych w Sharm ale bez opcji all)
                    • mo.go Re: Sharm el Sheikh Imperial 13.04.10, 20:26
                      super :) mam nadzieję, że teraz po remoncie wszystko jest nadal takie fajne a
                      nowsze :)
                  • grzes_dr Re: Sharm el Sheikh Imperial 13.04.10, 20:29
                    Witam!

Pomimo niedociągnięć hotel był całkiem ok. Myślę, że do dziś już
                    wszystko funkcjonuje perfekcyjnie - bo takie były opinie z przed
                    remontu rezydentki TUI. Podobno osoby które były w tym hotelu zawsze
                    już do niego wracają. W hotelu jest dużo niemców, ale obsługa jest
                    raczej angielsko-języczna. Część animacji jest po angielsku (np.
                    aerobik). Malowanie dla dzieci i kurs arabskiego prowadzi po
                    angielsku student z Kairu (jeśli możesz to pozdrów go od naszej
                    córki Marty). My porównując opisaną wcześniej sytuację zaraz po
                    remoncie lepiej ocenialiśmy Nubian Island. Rafa jest ok - lepsza niż
                    ta, którą pokazano nam na naszej wycieczce do Ras Mohammed z E-sharm
                    (opisałem sprawę w innym wątku). Mam nadzieję, że wszystkie
                    niedociągnięcia już zlikwidowali - miłego wypoczynku :-)
              • grzes_dr Re: Sharm el Sheikh Imperial 13.04.10, 20:40
                Wszyscy z obsługi mówią po angielsku - bez obaw :-) - raczej to
                niemcy mają problem, bo są nierozumiani. Ale oni mają full swojej
                obsługi z TUI (m.in. animatorów)

Prądy są - ale wtedy jest odpowiednia flaga lub całkowity zakaz
                snorkowania. Przy pomoście w wodzie dla słabo snorkujących są
                specjalne liny i koła których się można łapać. Jeśli dobrze
                snorkujesz, to polecam wycieczkę z pomostu Radissona aż do Magica.
                Jak jest lekki lub średni prąd to płyniesz sama i podziwiasz rafę :-)
                • mo.go Re: Sharm el Sheikh Imperial 13.04.10, 21:29
                  dziękuję za tyle wiadomości! :) postaram się pozdrowić studenta, może i mnie
                  nauczy arabskiego! w takim razie jestem już spokojna. na innych forach
                  (traveladvisor) czytałam już opinie od anglików którzy byli w hotelu po remoncie
                  i pisaly że wszystko super... :)
    • jooasiaa Magic 17.04.10, 16:22
      Lecę za 10 dni , po powrocie napiszę czy warto.
    • jooasiaa MAGIC LIFE Club 05.05.10, 12:06
      Właśnie wróciłam z tego hotelu-cudowny pod kazdym względem.To był
      nasz 11 wyjazd do Egiptu. Dodam jeszcze ze bylismy 4 osobowa rodziną
      z biurem Wezyr i ich postawą też jestem zachwycona.
      Jakieś pytania?
      • idziol Re: MAGIC LIFE Club 05.05.10, 13:45
        jooasiaa napisała:

> Właśnie wróciłam z tego hotelu-cudowny pod kazdym względem.To był
        > nasz 11 wyjazd do Egiptu. Dodam jeszcze ze bylismy 4 osobowa
        rodziną
        > z biurem Wezyr i ich postawą też jestem zachwycona.
        > Jakieś pytania?
        z ktorego hotelu magic life?

• jooasiaa Re: MAGIC LIFE Club 05.05.10, 14:14
          Z tego o którym jest wątek:) czyli Magic Life Imperial Club czy jak
          kto woli:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka