Gość: jogi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.04, 18:42 mam pytanie-czy opłaca sie kupować na miejscu w hurghadzie alkohol czy taniej jest u nas na lotnisku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: corrina_f1 Re: sklepy wolnocłowe IP: *.maqs.com 20.01.04, 18:47 Zdecydowanie u nas - ceny na pewno niższe, i wybór kilkadziesiąt razy większy. W Hurgadzie masz ze 3 rodzaje mocniejszego alkoholu, ichniejsze wino i piwo, głównie Heineken. pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: sklepy wolnocłowe 21.01.04, 16:23 Znalazłam na innym forum moją trochę bardziej rozszerzoną odpowiedź na to pytanie, więc pozwalam sobie wkleić ;) Co do samego sklepu. Ten w miescie jest naprawde o d... potluc. "Piramida" od chyba 2 lat zamknieta straszy po nocach.Jest jeszcze jeden jakies 2 km od hotelu Sultan Beach, dokladnie chyba w okolicach hotelu Sindbad, o ile dobrze pamietam. Poza kilkoma markami alkoholu i fajek oraz watpliwego pochodzenia kosmetyków (wylacznie perfum) nie ma w nim nic. Na lotnisku w Hurgadzie sa 2 sklepy, które bez problemu mozna odwiedzic jak na kazdym lotnisku - w dniu wylotu. Te sa nawet calkiem calkiem zaopatrzone, choc malutkie, to cos tam jednak mozna na upartego kupic. Wiekszy wybór perfum, fajek, alkoholu, troche slodyczy i pamiatek. Pytanie tylko, czy oplacalne? Pamiatki na pewno nie, bo te same kupisz w miescie czy na bazarze za grosze. Na lotnisku sa tez klasyczne sklepy z pamiatkami wlasnie, zlotem, figurkami, etc To dobre miejsce na tzw "ostatnie zakupy", jesli komus zapomnialo sie kupic prezentu. Ja tak wlasnie kupilam tam bratu t-shirt (calkiem fajny zreszta) za 40 funtów. Ceny sa stale, ale mi po dodaniu bransoletki opuscil jednak 5 funtów. Nie ma to jednak nic wspólnego z prawdziwym targowaniem sie na ulicach :) Reasumujac, zakupy na lotnisku tylko w ostatecznosci Odpowiedz Link Zgłoś