Dodaj do ulubionych

Hotel w Sharm

02.12.09, 18:29
Witam !

Wybieramy się po raz drugi do Egiptu.Tym razem chcemy polecieć do
Sharm.Proszę, czy mozecie polecić jakiś dobry 4 gwiazdkowy hotel ?
Jedziemy z dzieckiem 6 letnim.Zależy mi aby było czysto i miło :)
Animacje dla dzieci mile widziane,wolę w języku włoskim bo wiem ,że takie też
są.Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • vasylkova Re: Hotel w Sharm 03.12.09, 21:44
      Ja bylam 2 lata temu w hotelu Club el Faarana - wtedy mial 4+*. Bylo czysto i milo - bez zadnej doplaty dostalysmy pokoj z widokiem na basen, mniej wiecej w polowie drogi miedzy plaza a restauracja.
      Nie moge sie do niczego przyczepic - w pokoju bylo czysto, sprzatali codziennie, problemow z ciepla woda nie bylo, obsluga mila i nienarzucajaca sie (choc bylam sama z corka), ladnie polozony w zatoczce - przy jednej z najpiekniejszych raf w Sharm (wszystkie wycieczki lodkami podwodnymi plywaja do tej rafy), ale plaza piaszczysta, rafa zaczyna sie kilka m od brzegu - mozna dojsc po pomoscie;
      Sa dwie restauracje - jedna w glownym budynku, druga przy plazy, bardzo klimatyczna - jadalysmy w niej kolacje. Serwuja duzo warzyw, owocow, owocow morza, dan z makaronu. Mieso jest, ale mniej. Mnie to akurat odpowiadalo, bo nie przepadam, ale jak ktos lubi mieso to moze byc rozczarowany.
      W animacjach moja corka srednio brala udzial - chyba tylko raz, czy dwa, wlasnie dlatego, ze to byly po wlosku ;) Niemniej jednak dalo sie, bo prowadzili tak, zeby dzieci sie domyslaly, o co chodzi.

W odleglosci pieszego spaceru jest kawiarnia (poza terenem hotelu), miejscowy supermarket, centrum rozrywkowo-handlowe(?) 1000 i 1 noc, osiedle ladnych domkow jednorodzinnych i aquapark.

Zdjecia z naszego wyjazdu, w tym kilka z hotelu znajdziesz TUTAJ.
    • yaris900 Re: Hotel w Sharm 04.12.09, 08:21
      Ja po dlugim namysle i szukaniu opinii wybrałem Tropicana Grand Azure.Lece w
      marcu.A ty kiedy się wybierasz?
      • sole4 Re: Hotel w Sharm 06.12.09, 08:28
        Witam !

Dziękuję za odpowiedzi :) Ponieważ chcieliśmy jak najszybciej się zdecydować i
        zarezerwować już coś teraz-lecimy ze znajomymi, też wg opinii z forum i mojego
        znajomego który był w tym hotelu i wrócił zachwycony,wybraliśmy Tropicana Grand
        Azure :) Yaris900- jak tylko wrócisz, opisz wszystko dokładnie jak było :)
        .Pozdrawiam
        • yaris900 Re: Hotel w Sharm 06.12.09, 10:43
          ok,nie ma problemu ale to dopiero w marcu.....
          • yaris900 Re: Hotel w Sharm 06.12.09, 10:52
            sole , a na kiedy planujecie wyjazd?
      • wit44 Re: Hotel w Sharm 09.12.09, 09:28
        Tropicana Azure Club to dobry wybór,byłem tam w sierpniu 14
        dni.Wszystko było super.Plaża po drugiej stronie w Grand Azur.
    • sole4 Re: Hotel w Sharm 06.12.09, 11:59
      Wylot 1.06 ,tak więc to Ty pierwszy napiszesz jak było :) Rok temu byliśmy w
      Hurgadzie w hotelu Alladyn i wiem,że jak pojedziemy znowu do Hurgady to na pewno
      do tego samego hotelu-dla nas rewelacja ! Mam nadzieje,że i w przyszłym roku nie
      będziemy żałować wyboru.Pozdrawiam
    • kubeczekwgroszki Re: Hotel w Sharm 08.12.09, 03:07
      Ja moge Ci polecić hotel Verginia Sharm (z biura podróży esky.pl), masz
      basen, saune, siłownię, świetna obsługa i animacja.
      • kurczak48 Re: Hotel w Sharm 08.12.09, 07:46
        W tym roku w czerwcu byłem w Sharm (Naama Bay)hotel "Noria Resort" 4**** ,
        b.dobra lokalizacja , dobre jedzenie , ładny kompleks , animacje po włosku ,
        było dużo Włochów , pewnie to hotel włoski , ja jestem b.zadowolony .
        Byłem z B.P Triada , ale nie wiem czy w tym roku oni ten hotel mają.
        Na wycieczki tylko z biur miejscowych z obsługą polską , jest sporo taniej ,
        cenę można negocjować , w zależności od ilości uczestników .....polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka