Dodaj do ulubionych

palma de mirette **** ?,piwo ?

IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 06.02.04, 13:11
czy ktos z was byl w palma de mirette **** bo o *** jest sporo na forum.
i jeszcze jedno,jak to jest z tym piwem w sklepach (nie wolnoclowych)
czy mozna w hurghadzie kupic stelle w normalnym sklepie a nie tylko w
hotelach i knajpach ?pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: nija Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: 213.212.203.* 06.02.04, 18:40
      Palma de Mirette to dobry wybor... Jesli masz jakies szczegolowe pytanie,
      czekam na maila.
      A co do piwa, kupisz w prawie kazdym caffe shop za max. 7 LE "na wynos",
      sklepow jako tako z alkoholem tu nie ma.
      Pozdrawiam
      • Gość: deo Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.smrw.lodz.pl 07.02.04, 15:40
        To juz podrozało o 1 funta . w lecie Stella kosztowała 6 funtow .W hurghadzie
        nie ma sklepu z alkoholami wbrew temu co pisała jedna forumowiczka ,iż kupowala
        piwo normalne tylko nie napisała gdzie .
        Ale , że była to kobieta to mozna to jej wybaczyć tym bardziej , że jak go zwał
        tak go zwał -czy to sklep czy Caffe- bar to piwo mozna kupic w Hurghadzie bez
        żadnych problemów .
        • Gość: corrina_f1 Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 07.02.04, 16:12
          My zrobilismy sobie bardzo dobry układ z naszym sprzątaczem, który za dobre
          napiwki (na ogół dostawał po dolarze dziennie, ale ze 2-3 razy "szarpnęliśmy"
          się i daliśmy po 5 USD)prwawie codziennie przynosił nam zimniutkiego heinekkena
          a raz nawet .. żubrówkę !
          Heh, niedoinformowani Polacy myśleli, że takimi gadżetami będą gratyfikować
          obsługę hotelową.. Heinekken oczywiscie pochodził z lokalnego duty free,
          żubrówka też, tyle że z naszego :)
          Potem, kiedy skończyła nam się żubrówka, wystarczyło Ahmedowi tylko rzucić
          hasło z nawą alkoholu, i butelka znajdowała się następnego dnia. Ahmed
          dostawał "lapówki" za darmo, a że dobrym muzułmanem był, to nie pił i jeszcze
          sam na tym zarabiał :)

pzdr
          Kasia
      • Gość: nebez Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.04, 09:01
        dzieki serdeczne.jak to jest z wnoszeniem zakupow z miasta do hotelu,trzeba sie
        ukrywax?
        • Gość: krotasia Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.04, 09:22
          Nie trzeba ale lepiej zawsze schować je do plecaka. Przy wejściu do hotelu
          zawsze siedzi policjant i ktoś z obsługi - bez obaw są bardzo mili. Natomiast
          do hotelu można również wejść od strony wjazdu do Sunrise Palacio tam gdzie
          sklepiki i tamtędy też można wchodzić do restauracji hotelu Palma. Nikt tam nie
          siedzi i nikt nie sprawdza. Hotel Palma de Mirette to bardzo dobry hotel z
          życzliwą obsługą i dobrym jedzeniem, niby na uboczu ale blisko do Daharu i
          Sakali. Polecam !!!
          • Gość: megi Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.pl / 212.244.43.* 08.02.04, 10:15
            Krotasiu czy można kożystać z plaży hotelu Sunrise Palacio, czy to ta sama
            plaża co Palma De Mirette.Na zdjęciu wygląda na ładniejszą. Pozdrawiam i
            dzięki za poprzednią odpowiedz.
            • Gość: krotasia Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.04, 00:59
              Nie , to nie ta sama plaża. Do Sunrise Palacio mozna wejsc oficjalnie i o nic
              Cię nie pytają. Natomiast wszyscy goście tego hotelu mają na ręce opaski all
              inclusive więc będziesz na plaży rozpoznawana. Nie wiem czy wolno Ci tam
              plażować, my poszliśmy tylko z ciekawości zobaczyć, ok.17.00 kiedy na plaży
              ludzi już nie było. Wiesz mnie ta plaża rozczarowała, jest wąska, zupełnie
              pozbawiona kameralności, leżak przy leżaku, zawsze patrzysz na budynek na
              wprost, ja miałam wrażenie jakbym siedziała nad rzeką. Wiem że ludzie którzy
              tam byli pewnie będą ją zachwalać. Plaża w Palmie jest mała ale przyjemna.
              Hotel ten ma ciekawą architekturę i zawsze znajdziesz jakiś zakamarek by nie
              leżec komuś na głowie albo równo w rządku. Plaża przy Palmie jest piaszczysta,
              dno również. Z rafy (zobaczycie ją z okna restauracji) która ciągnie się na
              wprost Palmy i na prawo wzdłuż Sunrise Palacio można korzystać bez problemu.
              Weźcie obuwie do wody, chociażby jakieś najzwyklejsze tenisówki - łatwiej i
              bezpieczniej stawać. I wodę utlenioną - otarcie o rafę bardzo szczypie i goję
              je już 2 tyg. Aż Wam zazdroszcze, tak marze o powrocie!! Ja wprawdzie spałam w
              Mirette***, ale z plaży i restauracji korzystaliśmy właśnie w Palmie****.
              Polecam!
              • Gość: nebez Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 09.02.04, 11:46
                jak daleko od brzegu jest rafa? czy mozna wziac w hotelu jakis sprzet plywajacy
                i doplynac samemu,czy tylko zorganizowane wycieczki na rafy?
                pozdrawiam
              • Gość: megi Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.pl / 212.244.43.* 09.02.04, 23:18
                Krotasiu dzięki za wyczerpującą odpowiedz. Powiedz jeszcze, czy trzeba wstawać
                wczesnym rankiem aby zająć leżaki? W poprzednie wakacje codziennie wstawałam o
                5.30 bo wszyscy Niemcy tak robili i zajmowali wszystkie leżaki.Później
                zostawała twarda łączka lub beton. Mam nadzieję, że w Palmie jest lepiej? Sama
                sobie już zazdroszcze, że będę w Palma de Mirette, bo wszyscy tak się
                zachwycają Egiptem.Pozdrawiam.
                • Gość: marzena Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.pl / 212.244.43.* 12.02.04, 15:00
                  Z jakich biur podróży są wakacyjne wyjazdy do tego hotelu?
                  • Gość: nebez Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 12.02.04, 16:48
                    ja jade z ecco holyday
                    pozdrawiam
                    • Gość: kizia Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.man.polbox.pl 12.02.04, 17:00
                      A ja i Megi jedziemy z Neckermana. Pozdrowionka
                      • Gość: krotasia Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.04, 22:04
                        Odpowiadam wszystkim:
                        1. Jechałam do tego hotelu z Eximu. W styczniu Mirette było po 1500na 2tyg,
                        Palma de Mirette 1800 2tyg. Wiem że w innych biurach Palma de Mirette jest
                        znacznie droższa. (pewnie to kwestia linii lotniczych, my lecieliśmy Lotus
                        Airem, Ecco lata LOT-em)
                        2. Plaża piaszczysta jest niestety malutka i przyjemnie się tam leży tylko
                        wtedy kiedy nie wieje mocny wiatr. Teraz ten wiatr daje uczucie zimna i dlatego
                        lepiej szukać miejsc za parawanami lub koło placu zabaw, tylko tam rzeczywiście
                        albo trawka, albo ubity twardy piasek. W takich zacisznych miejscach jest za to
                        gorąco!!! Wtedy lepiej w drodze na śniadanie (my robiliśmy to ok. 9.00) zająć
                        sobie leżaki. W dni bezwietrzne nie ma problemów, miejsce jest wszędzie i gdzie
                        chcesz tam Ci leżak przeniosą.
                        3. Do rafy wchodzi się bezpośrednio po schodkach najlepiej na końcu prawego
                        cypla - tuż przy hotelu Sunrice Palacio. Jest tam na tyle płytko że wystarczy
                        czasem tylko chodzić z głową zanurzoną w wodzie. Bardziej żywy kawałek rafy
                        znajduje się na wprost - na środku, zresztą sami zobaczycie gdzie kręci się
                        najwięcej ludzi. Sprzęt można wypożyczyć na plaży. Za same płetwy chcieli 15
                        funtów, za komplet pewnie 20-25 na dzień. Lepiej i higieniczniej kupić coś w
                        Polsce, tam na miejscu też wszędzie sprzedają zestawy do snurkowania ale cen
                        nie znam. My wzięliśmy z Polski maskę i fajkę z myślą że płetwy wypożyczymy na
                        miejscu, ale bez problemu wszędzie dało się dopłynąć bez nich.
                        • Gość: megi Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.pl / 212.244.43.* 12.02.04, 22:12
                          Krotasiu bardzo dziękuję za odpowiedzi, jak mi się jeszcze coś przypomni to
                          zapytam.Pozdrawiam.
                        • Gość: krotasia Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.04, 22:55
                          I jeszcze jedno: jeśli chcecie zobaczyć naprawdę piękne rafy to proponuje
                          odważyć się na nurkowanie. To niesamowite wrażenie pływać pomiędzy ławicami
                          kolorowych rybek i oglądać rafę na głębokości 10 metrów!!!! Jeśli macie ochote
                          to polecam zrobic to w Polskim Centrum Nurkowym, ja zalatwiałam przez Anię i
                          Saida tel.+20106148037. Wyślijcie SMS-a, na pewno się odezwą. Wszystko
                          załatwione jest bardzo profesjonalnie i bezpiecznie, i znacznie taniej niż u
                          rezydentów.
                          • Gość: nebez Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 13.02.04, 09:12
                            serdeczne dzieki za informacje.
                            przy okazji w jakich godz.sa w palmie posilki i czy wybot jest ok.
    • Gość: nebez Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 13.02.04, 11:05
      moze ktos bedzie wypoczywal w tym hotelu 21.03.04 - 05.04.04
      pozdr
      • Gość: krotasia Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.04, 20:09
        śniadania 7.00 - 10.00, do jedzenia codziennie to samo ale tak różnorodnie i
        dużo, że sam każdego dnia komponujesz sobie zestaw na talerzu.
        obiadokolacje 17.30 - 22.00 codziennie co innego i wybór równie duży. Zawsze 2
        rodzaje zup, coś z wołowiny, coś drobiowego, jakaś rybka, dużo smacznych dań
        arabskich, mnóstwo sałatek i jeszcze więcej ciast.
        Mniam........... (a u mnie dzisiaj tylko pomidorówka....)
        • Gość: kizia Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.acn.pl 13.02.04, 21:26
          Jedzonko zapowiada się nieźle, nawet calkiem nieźle. Fajnie, że tam jedziemy,
          szkoda tylko, że dopiero w sierpniu. Pozdrawiam wszystkich. Co słychać u Megi?
          • Gość: megi Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.pl / 212.244.43.* 13.02.04, 22:16
            Hej Kizia! Jak czytam o takim jedzeniu, to myślę, że z moich planów
            zeszczuplenia nic nie wyjdzie. Ale fajnie, co tam zemsta faraona, musimy
            popróbować egipskich przysmaków. Żartuje!! Wszystko będzie w normie. Trochę
            mnie przeraziło to 60 stopniw Kairze. Ale zobaczymy na miejscu jak to będzie
            wyglądać. Dzięki Krotasi dowiedziałyśmy się paru fajnych rzeczy. Jeszcze raz
            dzięki Krotasia! Kizia pozdrawiam.
            • Gość: megi Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.pl / 212.244.43.* 16.02.04, 15:49
              Krotasiu jeszcze chciałam Cię zapytać, czy sejf jest w pokoju, czy w recepcji?
              Pozdrawiam.
              • Gość: kizia Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.acn.pl 16.02.04, 22:46
                Cher Megi!
                Ja tam jeszcze nie byłam, ale wiem, że jest w pokoju. Takie rzeczy się wie...
                • Gość: megi Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.pl / 212.244.43.* 17.02.04, 17:12
                  Hej Kizia! Ja też byłam o tym przekonana, bo tak pisze w katalogu, ale tu na
                  forum w opisie jednej z osób wyczytałam,że sejfy są w recepcji. I właśnie stąd
                  to pytanie. Pozdrawiam.
                  • Gość: krotasia Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 19:00
                    W Palma de Mirette sejf jest w pokoju a konkretnie miesci się w lodówce.
                    Ustalasz sobie do niego własny szyfr. Bardzo nas to bawiło, ponieważ lodówka
                    jest na kółkach. Wystarczy tylko wyłączyć z gniazdka i ........odjaaaaazd!!!
                    (hi hi hi) Ale bez obaw, nic złego się nie dzieje. Można spokojnie zostawiać
                    kosztowności na wierzchu, i nie zdziwcie się jak Wam sprzątający banknoty
                    nominałami w rządku poukłada!! Sejfy w recepcji są w hotelu Mirette.
                    • Gość: megi Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.pl / 212.244.43.* 17.02.04, 20:31
                      O takim wynalazku to jeszcze nie słyszałam! Sejf w lodówce, fajnie brzmi.
                      Dzięki Krotasia, jak zwykle można na ciebie liczyć.
                    • Gość: Gonia Re: palma de mirette **** ?do krotasi. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.04, 12:06
                      Mam jeszcze jedno pytanie co do Palma de Mirette, bo tam się właśnie wybieram
                      się na początku lipca. Czy klimatyzacja w pokojach jest sterowana
                      indywidualnie, gyż mam przykre doświadczenia z Turcji z klimatyzacja sterowaną
                      centalnie.
      • Gość: kaza Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.icpnet.pl 29.02.04, 13:01
        jadę 21 marca na tydzień
        • Gość: Megi Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.pl / 212.244.43.* 29.02.04, 22:08
          Jak wrócisz napisz jak było, bo kilka osób napewno będzie zainteresowanych.
          Miłego wypoczynku.
        • Gość: nebez Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 21:05
          jak wylot z w-wy o 8.30 to prosze o maila
    • Gość: pawko Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.aster.pl 29.02.04, 22:24
      Ale fajnie juz nie moge sie doczekac kiedy tam bede, jade 7 marca na tydzien :)
      • Gość: kizia Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.man.polbox.pl 01.03.04, 15:17
        Ja również będę bardzo wdzięczna za informacje po Waszym powrocie, bo wybieram
        się do tego hotelu z rodzinką na początku sierpnia. Pozdrawiam i życzę miłego
        wypoczynku.
        • Gość: pawko Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 17:02
          Oki kizia nie ma problemu jak wroce, napewno opisze jak bylo :)
          • Gość: Gonia Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.04, 15:31
            Cześć Pawko! Myślę, że już wróciłeś, podziel się wrażeniami na gorąco. Ja też
            wybieram się do tego hotelu w lipcu i najbardziej interesuje mnie czy
            klimatyzacja jest indywidualna, jaka jest rafa przy plaży i czy potwierdzasz
            pozytywne opinie na temat tego hotelu?
            • Gość: KMGM Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: 81.210.32.* 19.03.04, 22:31
              Ja wybieram się do Egiptu z Ecco Holiday w czerwcu (20-go) do hotelu Palma de
              Mirette, czy ktoś tam też jedzie w tym terminie. Czy w tym hotelu jest OK dla
              dzieciaczków?
    • Gość: anula Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.euro.mmm.com / 212.160.140.* 16.03.04, 13:17
      wybieram sie tam 28,03 na tydzien z ecco moze ktos jeszcze...
      • Gość: nebez Re: palma de mirette **** ?,piwo ? IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 17.03.04, 09:09
        ja wybieram sie 21 marca takze jka przyjedziesz to juz tydzien bede,w razie
        czego sluze pomoca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka