Dodaj do ulubionych

Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-(

21.02.10, 16:41
Proszę o poradę co mam zrobić bo jestem zrozpaczona!
Siostra była w wakacje z mężem w Tropicana Grand Azur i bardzo się im
podobało, no to ja bez wahania wykupiłam z mężem w TUI wyjazd na wrzesień 2010
i z radością odliczałam tygodnie do wyjazdy, to nasz pierwszy urlop od dwóch
lat. Za radą siostry i po tym jakie zdjęcia widziałam poleciłam ten hotel
koledze z pracy, polecieli ostatnio z last minute na ferie, bardzo wrócili
zadowoleni i szczęśliwi z wybranego hotelu ale przywieźli informację która
zmroziła mi krew w żyłach! Otóż w w Tropicana zaczyna się z końcem sierpnia
remont generalny! Kumpel wziął od menadżera hotelu to na piśmie! To samo
potwierdzili mi mailem! TUI natomiast udaje że nic nie wie!
W rozmowie telefonicznej jedna miła dziewczyna wytłumaczyła mi że
nieoficjalnie wiedzą o remoncie ale nie dotyczy on pokojów, zamknięte będą
tylko restauracje i plaża i że to nie problem bo baseny będą czynne normalnie,
a na posiłki i plaże będziemy chodzić albo podwożeni do siostrzanego hotelu obok.
Poradźcie mi prosze co robić! Wymarzone wakacje zmieniaja mi sie w dramat :-(

To mój debiut na forum prosze więc o wyrozumiałość.

Obserwuj wątek
    • corrina zaplacilas za wakacje.. 21.02.10, 21:06
      jezeli biuro sprzedalo hotel z restauracja i plaza obok to mysle ze
      mozesz wygrac w sadzie,jedz tam zrob zdjecia i video z halasow w
      hotelu podczas remontu i na pewno biuro bedzie ci musialo zwrocic
      cala kwote za zepsute wakacje-tak jest tu u nas
    • kasia_p45 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 21.02.10, 21:34
      No nie żartuj. Ja tez tam we wrzesniu lece. Jesli to prawda to sie
      chyba wsciekne... Ale to troche dziwne. W ramadanie by remont
      zaczynali? I to w najwiekszym szczycie sezonu? ...
      • seatac Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 21.02.10, 21:42
        Ramadan jest przede wszystkim w sierpniu.

----

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـنِ الرَّحِيمِ

الْحَمْدُ للَّهِ رَبِّ الْعَـلَمِينَ
      • olka-1978 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 21.02.10, 21:49
        No my też we wrzesniu z Poznania. Tłumaczą to w ten sposób że po sierpniu czyli
        najwyższym sezonie muszą natychmiast zaczynać aby skończyć przed wysokim sezonem
        jakim sa Boże Narodzenie, Sylwester i Rosyjskie Święta.
        Rozmawiałam dzisiaj z konsultantką Travelweb to mi to samo powiedziała, że
        Nimieckie biura nie sprzedają tam oferty n wrzesień.
        Czarna rozpacz :-( Co ja mogę, nic nie mogę!
        • kasia_p45 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 21.02.10, 21:59
          A ja widze, ze sa oferty na wrzesien z niemieckich biur.. nic z tego
          nie rozumiem... Chyba do nich maila napisze
          • olka-1978 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 21.02.10, 22:06
            Najprawdopodobniej zależy im na utrzymaniu tajemnicy, kto by kupił miejsce w
            hotelu remontowanym, chyba tylko taka kretynka jak ja ;-(
            Jak masz fax to mogę Ci przefaksować oficjalne pismo z hotelu.
            Poryczałam sie ze złości.
            • kasia_p45 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 21.02.10, 22:17
              A skanera nie masz zeby wrzucic to na e-maila?
              Tak sobie mysle, ze moze da rade jeszcze zmienic hotel? Do wrzesnia
              daleko a mozna by zaatakowac biuro podrozy niech mysla co z tym
              fantem zrobic.. tez mi sie nie usmiecha siedziec tam w remoncie...
              Nie po to tam jade i wydaje kupe kasy..
            • kasia_p45 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 21.02.10, 22:33
              A tak jeszcze dla pewnosci.. Mowisz o tym hotelu:

www.tui.pl/tuitam/samolotem/oferty.php?kraj=Egipt®ion=SSH&hotel=SSH18233
              ?
              • yaris900 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 22.02.10, 07:25
                Witam,ja juz pisałem na forum ze w hotelu jest(mały remoncik w tej chwili) i
                bedzie(duży) remont....Niestety też o tym nie wiedziałem,a lece tam 9-03 z
                Poznania.Po przylocie napisze Wam co i jak,ok?A jutro wraca moja kolezanka z
                Laguny i miała zobaczyć co i jak,więc w środe juz troche bede wiedział.Napisze
                co ona mówiła.A co do maili do hotelu to raczej nie odpisują bo ja juz czekam
                około 2 miesięcy na odzew z ich strony.Pozd.
                • kasia_p45 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 22.02.10, 08:12
                  Super by bylo gdybys na miejscu dowiedzial sie szczegółów. Ja juz
                  napisalam do swojego biura podróży i maja mi to sprawdzić...jak da
                  rade bede chciala zmienic hotel. Bo nie mam zamiaru odpoczywiac w
                  jakims wielkim remoncie. Nie mowie jakies drobne prace remontowe to
                  nie przeszkadza...ale jak mi pozamykaja restauracje i plaze to juz
                  jakies nieporozumienie bedzie..
                • kasia_p45 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 22.02.10, 20:59
                  Już niedługo będe wszystko wiedziała. Postawiłam na baczność moje
                  biuro podróży.. Jeśli to wszystko prawda zmieniam hotel... jesli nie
                  jade tam i bawie się dobrze :)))
                  • yaris900 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 22.02.10, 21:07
                    Pewnie ,nie daj się !!!!!!!Ja natomiast wiem że na ta chwilę sa małe remonty na
                    parterach w budynku 17...,co do reszty to jutro ladowanie o 18:45,więc
                    wieczorkiem lub pojutrze napisze.Pozd.
                    • kasia_p45 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 22.02.10, 21:10
                      Małe remonty to pikuś. W niczym nie porzeszkadzają.. Ale jeśli mają
                      zamiar pozamykać restauracje i dostęp do plazy to juz lekka przesada.
                      • janan2 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 22.02.10, 21:38
                        kasia_p45 napisała:

> Małe remonty to pikuś. W niczym nie porzeszkadzają.. Ale jeśli
                        mają
                        > zamiar pozamykać restauracje i dostęp do plazy to juz lekka
                        przesada.

No nie powiem,ale z lekka problem jest.Ale zmiana hotelu to jakieś
                        2,3 setki więcej.Masz czas do września i powinno być to w
                        umowie.Poczekał bym na opinie wracających.A tak swoją drogą coś to
                        biuro niezłe buty Ci spasowało,takie na wymiar.Musieli o tym
                        wiedzieć i do końca będą szli w zaparte.Osobiście szykował bym już
                        podkowy dla Twojego ajenta.Mogę podesłać jak nie masz,hufnale do
                        przybicia gratis.Mam praktykę z Triadą jak to skutecznie się
                        robi.Spędzić urlop w cemencie,kurzu,piachu (ale będzie basen) i
                        hałasie?Miodzio!
                        • kasia_p45 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 22.02.10, 21:42
                          Ej janan nie kracz mi tu... bo jeszcze cos wykraczesz... ja mam
                          dobry uklad z biurem gdzie wykupilam wczasy wiec wiesz... postawilam
                          ich na bacznosc i maja to sprawdzic
                          • janan2 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 22.02.10, 21:53
                            kasia_p45 napisała:

> Ej janan nie kracz mi tu... bo jeszcze cos wykraczesz... ja mam
                            > dobry uklad z biurem gdzie wykupilam wczasy wiec wiesz...
                            postawilam
                            > ich na bacznosc i maja to sprawdzic

Ok!ok!Układ układem,teraz to nawet modne ale dmuchał bym na
                            zimne.Widzę że i tak trochę Cię ta informacja wyprostowała.Więcej
                            energii nie zaszkodzi w zabieganiu o swoje.Nawet te niby "drobne"
                            remonciki mogą być upierdliwe.A cena akurat tak do tego pasuje jak
                            pięść do nosa.Więc masz zajęcie,takie całkiem niespodziewane.
                            • kasia_p45 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 22.02.10, 21:58
                              No zajecie mam i to calkiem niespodziewane :)) Tak sobie mysle czy
                              tej informacji ktos nie puscil specjalnie...ale i tak to sprawdze :))
                              lubie dmuchac na zimne :)) W najgorszym wypadku zmienie hotel na
                              inny... mam troche czasu do wrzesnia..
                              W Serenity tez byly drobne remonciki i zupelnie nam to w niczym nie
                              przeszkadzalo.. tak ze wiesz ..
                              • janan2 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 22.02.10, 22:08
                                kasia_p45 napisała:

> No zajecie mam i to calkiem niespodziewane :)) Tak sobie mysle czy
                                > tej informacji ktos nie puscil specjalnie...ale i tak to
                                sprawdze :))
                                Jak z tej strony akurat patrzeć,to nie wpadło mi do
                                głowy.Prześwietlisz temat a ja poczytam co najwyżej.Ciekawe!
                                • kasia_p45 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 22.02.10, 22:13
                                  Ale co mi tam:)) Napisalam nawet do hotelu zapytanie... zobaczymy
                                  czy odpisza..
    • andrju75 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 23.02.10, 19:33
      Witam.My wykupiliśmy już właśnie w tym hotelu wakacje na 15.09.2010r.w Exim
      Tours.Po tych wszystkich odpowiedziach też się wystraszyłem.Chyba nikt by nie
      chciał wypoczywać w jakimś remoncie.Nie po to tam jedziemy i wydajemy kupe kasy
      aby być bardzo niemile zaskoczonym.Odpoczywać w hałasie,kurzu i na pół
      gwizdka-to nie dla Nas.Więc skontaktowałem się z biurem podróży i tam mi
      przekazano ,że hotel wypracował sobie renome i nie pozwoliłby na to ,żeby klient
      był niezadowolony.O planowanych remontach powyższy hotel informuje dużo
      wcześniej biura podróży.Także zarówno Exim Tours i Travel Planet nic nie wie o
      tych remontach we wrześniu.Ps.Jak coś będziecie wiedzieć to piszcie.Ja też dam znać.
      • kasia_p45 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 23.02.10, 20:59
        A ja zaczynam sie zastanawiac czy to nie jakas podpucha. W kazdym
        bądz razie czekam na odpowiedz z hotelu i z mojego biura podróży..
        Napewno w krótce sprawa sie wyjasni..
        A biorąc tak na logike... Gdyby w takim wielkim hotelu (na ponad 800
        pokoi) naraz zamkneli wszystkie restauracje to sami pomyslcie co by
        sie tam dzialo... kogos by zlinczowali pewnie... W ogole nie
        wyobrazam sobie tego... Na takie cos to musieliby osrodek zamknąc na
        cały remont.... bo jak by wyzywili ok 1500-2000 urlopowiczow?..
        Niesądze by jakis hotel obok przyją tak wielka liczbe ludzi na
        posilki... Pomyslcie tylko..
        • yaris900 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 23.02.10, 21:24
          Witam,właśnie wróciłem do domu bo obierałem koleżanke z lotniska,juz
          pisałem,była w lagunie.Wrażenia super....W "naszym"hotelu kreca sie robotnicy
          robia jakies male remonty w czesci po lewej stronie od wyjscia z lobby,i do tego
          cos tam buduja.Mam fotki(jeszcze cieple-heheh),juto wrzuce na jakis serwer dam
          link.O remoncie generalnym nic jej nikt nie mówił bo pytała.Wszyscy podobno byli
          zdziwieni.Pozdro
          • kasia_p45 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 23.02.10, 21:30
            No ze jakies drobne remonty tam sa to wiem rowniez od osob z poza
            forum. Ale mysle, ze to w niczym nie przeszkadza.
            Cos mi tu za bardzo wszystko smierdzi. Podejrzewam jakąs podpuche...
            Hehe
    • olka-1978 Niestety wiem już wszystko, dostałam pismo :-( 24.02.10, 15:49
      Postanowiłam ich przechytrzyć i chyba mi się udało ale niestety złe wieści się
      potwierdziły w 100 procentach. I co ja mam zrobić z tą wiedzą? Napisałem do
      Holenderskiego biura z pytaniem czy mają ten hotel w ofercie i czy sa miejsca na
      wrzesień. Natychmiast otrzymałam potwierdzenie i doskonała ofertę, tańszą od
      polskiej o ponad 32 procent! W takim razie poprosiłam o gwarancje że w moim
      terminie nie będzie na terenie hotelu remontu, szczególnie wyłaczającego
      użytkowanie plaży i restauracji. Na odpowiedź czekałam do dzisiaj.
      Dostałam fax(jak ktoś ma ochotę to prześlę, obawiam się że po zeskanowaniu
      jakośc nie będzie czytelna także mail odpada).
      Z przykrością zawiadamiają że i tu nastepuję cała tyrada tłumaczeń i
      wyjaśnienień. Niestety. Poddaje się/ Lece i już, jakos to będzie.
      • andrju75 Re: Niestety wiem już wszystko, dostałam pismo :- 24.02.10, 17:24
        Rozmawiałem telefonicznie z konsultantem z ,,Wezyr" i nie potwierdził,że będą we
        wrześniu 2010r.remonty w tym hotelu(Tropicana Grand Azur).Napisałem do
        TravelPlanet(tutaj wykupiliśmy wczasy),oni się skontaktowali z organizatorem w
        tej sprawie z Exim Tours i otrzymali odpowiedż:,,Rozmawiałam właśnie z naszym
        kontrahentem w Egipcie. Otrzymałam informację, że nie ma żadnej potwierdzonej
        informacji na temat jakiegokolwiek remontu w hotelu Tropicana Grand Azure.
        Zostałam zapewniona, że gdy tylko taka informacja się pojawi, zostanie nam
        przekazana. My zaś nie mamy w zwyczaju ukrywać przed Klientami tak waznych
        informacji i zawsze Ich informujemy, bo zależy nam najbardziej na tym aby
        Klienci, którzy wykupują u nas wakacje byli zadowoleni". Ps.Także odnośnie
        planowanych remontów żadne biuro podróży nie potwierdza tych informacji.
        • ewekub Re: Niestety wiem już wszystko, dostałam pismo :- 24.02.10, 17:33
          Mąż mojej koleżanki jest Egipcjaninem, który w listopadzie przeprowadził się do Polski. Zaraz ma zadzwonić do hotelu i zapytać o ten remont.
          My również mamy wykupione wczasy na wrzesień i jestem załamana, ale wydaje mi się, że to jakaś podpucha.
          • kasia_p45 Re: Niestety wiem już wszystko, dostałam pismo :- 24.02.10, 19:00
            Ja tez tak mysle. Wcale nie chce mi sie wierzyc w ten remont.
            Poczekam cierpliwie na sprawdzenie tej informacji.
            • janan2 Re: Niestety wiem już wszystko, dostałam pismo :- 24.02.10, 21:47
              kasia_p45 napisała:

> Ja tez tak mysle. Wcale nie chce mi sie wierzyc w ten remont.
              > Poczekam cierpliwie na sprawdzenie tej informacji.

No ,no.Ale jednak trochę Cię podkręciło.Aż trysnęła energia tak
              podekscytowana wiadomością.Może i dobrze bo coś przyklapłaś ostatnio.

Trzeba jednak sprawdzać wiadomości.Uniknie zaskoczeń.A forum to nie
              wyrocznia,pojawiają się przekłamania.Też nie wierzę aby tak duży
              hotel i tyle ludzi (to sezon jednak) ganiali po sąsiednich.Raczej
              zmienią na inny.Ale i remont kiedyś być musi.W takich przypadkach
              nie mogą zamknąć praktycznie w całości,tylko jakieś segmenty.To też
              uciążliwe,no bo im raczej robota nie pali się w rękach.
              • kasia_p45 Re: Niestety wiem już wszystko, dostałam pismo :- 24.02.10, 21:56
                No troche podkrecilo.. ale jakos nie chce mi sie w to wierzyc. Na
                wszelki wypadek poprosilam o sprawdzenie w moim biurze podrozy..
                Napisalam tez maila do hotelu no i czeklam... A jak nie to jeszcze
                moge tam zadzwonic.. Do wrzesnia troche czasu wiec cos sie
                wykreci :))
                Mam jakies dziwne wrazenie , ze sprawdca tego zamieszania gdzies tam
                chichocze w ukryciu... ale nieodczekanie jego!
                • egiptosek Re: Niestety wiem już wszystko, dostałam pismo :- 25.02.10, 09:03
                  oj podkręciło cię Kasiu podkręciło i to nie troche !!!!!!
                  ja mam wrażenie że kilku forumowiczów napewno z Ciebie chichocze !!!
                  i to nie w ukryciu tylko na całynm forum i nie tylko w tym wątku ale
                  teraz poszli na całość i dali czadu !!!!
                  ale to tylko moje wrażenie osobiste !!!!
                  pozdrawiam i miłego urlopu Ci życze w tym czy innym hotelu
                  • kasia_p45 Re: Niestety wiem już wszystko, dostałam pismo :- 25.02.10, 09:11
                    A niech sie smieja, mi to kolokwialnie mówiąc zwisa:)
                    • egiptosek Re: Niestety wiem już wszystko, dostałam pismo :- 25.02.10, 09:25
                      no i dobrze haha !!!
                      ale niech Ci nic nie zwisa !!!!
                      lepiej jest jak nie zwisa uwierz mi !!!
                      • kasia_p45 Re: Niestety wiem już wszystko, dostałam pismo :- 25.02.10, 09:42
                        Haha
                        No mi raczej to nie grozi :))
    • elizee25 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 25.02.10, 18:51
      przeczytajcie
      forum.gazeta.pl/forum/w,622,107865625,107865625,Jaki_hotel_wybrac_Pilnie_potrzebujemy_porady_.html
      • kasia_p45 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 25.02.10, 23:02
        Kto by sie tym przejmowal?
      • yaris900 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 09.03.10, 08:40
        Hejka ! No To Się pakuję.....Wylot dziś o 19:45,po przylocie napisze !!!
        • kasia_p45 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 09.03.10, 09:12
          yaris900 napisał:

> Hejka ! No To Się pakuję.....Wylot dziś o 19:45,po przylocie
          napisze !!!

Super :)) Ale ci zazdroszcze.. Dowiedz sie prosze na miejscu o tym
          niby remoncie. Wprawdzie moje biuro nie potwierdzilo tych planow ale
          na wszelki wypadek tam wypytaj jeszcze :))
          Udanych wakacji Ci zycze :))
        • janan2 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 09.03.10, 09:18
          yaris900 napisał:

> Hejka ! No To Się pakuję.....Wylot dziś o 19:45,po przylocie
          napisze !!!

Powodzenia!I miłego.Rozpoznaj temat,ale już wiadomo że to fałszywy
          wątek.Tak żeby zdenerwować kasię.Ma biedaczka "przyjaciół".Sam też
          się załapałem niepotrzebnie.
    • kasia_p45 Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 05.03.10, 22:10
      Chciałam tylko powiedzieć, ze ta bzdura o remoncie sie nie
      potwierdzila. Ten kto to wymyslił ma chyba jakąś manie prześladowczą
      i cos mu na mózg padło..
      • e_podmiejska Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 12.03.10, 13:28
        byłam w tym hotelu na przełomie sierpnia i września 2009 r. i
        musze przynać, że po zamieszczonej informacji o generalnym remoncie
        planowanym na wrzesień 2010,juz wówczas były wskazówki, że coś
        poważniejszego bedzie się działo w tym zakresie. Już wówczas było
        włączanych część budynków z pokojami (były malowane ściany,
        balkony, ściany szlifowane itp.. Ludzie byli przenoszeni do innych
        cześci hotelu. Mnie umieścili zamiast w superiorze, który miałam
        wykupiony w junior suit. To mi akurat nie przeszkadzało. Warunki
        zdecydowanie lepsze tylko cieszą.
        "LOS SPRZYJA PRZEZORNYM"
        • kasia_p45 Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 12.03.10, 19:11
          No i bardzo dobrze :)) Do tego czasu zanim ja tam pojade hotel
          bedzie juz wyremontowany :))
          • janan2 Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 12.03.10, 19:23
            kasia_p45 napisała:

> No i bardzo dobrze :)) Do tego czasu zanim ja tam pojade hotel
            > bedzie juz wyremontowany :))....ZAMUROWANY,na głucho.
            • kasia_p45 Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 12.03.10, 20:52
              jasne :P
      • kasia_p45 Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 15.03.10, 14:30
        Jeszcze tak na marginesie dla zainteresowanych. Taka dostałam
        odpowiedz bezposrednio z hotelu, z której wynika, ze o remoncie nic
        nie wiedza..

cyt: "..Dear Mrs. xxxxxx

Let us apologize for delay of reply firstly.

Kindly note, we are not aware about any renovation works during the
        month of September.
        If this would be a case, all Travel Agents would be informed in
        advance to make sure guests who will come would be aware of such
        conditions.

For any further assistance, please do not hesitate to contact us.

Best Regards
        Front Office.. "
        • yaris900 Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 16.03.10, 21:39
          Hejka!2 godziny temu wróciłem do domu z Tropicany....Jak chcecie to napisze Wam
          co i jak a szczególnie co z tym remontem heheheheheheh.Napiszcie co was
          interesuje,jutro odpowiem!!!!
          • kasia_p45 Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 16.03.10, 23:36
            No to opowiedz jak tam bylo? Mnie interesuje wszystko..
            • yaris900 Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 17.03.10, 06:44
              Jak było ? REWELACJA !!!Na tą ilość hoteli które widziałem to uważam że
              Tropicana jest jednym z najwyższej półki.A dp tego pogoda zaskoczyła nie tylko
              mnie ale i samych Egipcjan(przez cały tydzień ani razu nie zawiał wiatr,temp.37
              w cieniu,jeden dzien było chłodniej 32...)ale do rzeczy czyli do hotelu:w hotelu
              nie ma mozliwości zmiany pokoju bez dopłaty!!!Za zmianę pokoju trzeba
              zapłacić(WSZYSTKO OFICJALNIE Z RACHUNKIEM.Nikt nie chce słyszeć o jakiś tam
              dolarkach w paszporcie !Pokoje są zarezerwowane przez system i tak już
              jest!Możesz spróbować dac w paszport to recepcjoniści Ci oddadzą pieniążki.Z
              panami od walizek też nic nie załatwisz bo recepcjoniści to jakby wyższa półka
              tzn hierarchia w hotelu i z nimi się nie dyskutuje.To samo dotyczy także innych
              osób na terenie hotelu.Na przykład ogrodnikom nie wolno rozmawiać z klientami
              hotelu.Panuje bardzo mocna hierarchia a my mozemy to rozróżnić po ubiorach
              obsługi kto jest kto.Dopłata do innego pokoju to koszt 100 euro za pokój na
              tydzień.Ja zrobiłem tak:napisałem do hotelu maila ze to podróz życia itp
              pierdoły i że chciałbym pokój z wodokiem na morze i pokoik już był
              przygotowany.Pozostali "nasi"tego nie zrobili i ....no było na co popatrzeć przy
              recepcji.Nie pomaga nawet rezydent,trzeba zapłacić i już.W hotelu juz trwa mały
              remoncik.W lobby z podłogi usuwany jest lakier,ale te prace wykonują tylko w
              nocy,żeby nie przeszkadzać.W ogóle to obsługa robi wszystko abyśmy dobrze się
              tam czuli.Co do pokoi to na wyposażeniu każdego jest sejf(uwaga na reset
              kodu-trzeba zrobić z tyłu dzwiczek),czajnik,kawa herbata,suszarka,mydło,płyny do
              kąpieli ręczniki duże i małe(tu ciekawostka,obsługa sprzątająca nie wymenia
              ręczników zabierze brudne a czyste przyniesie Pan z "wyższej"hierarhi
              hotelowej,ci co sprzątaja tego nie robią bo im nie wolno...,a no i oddają
              dolarki, po prostu nie biora bo nie moga,telewizor z
              TVPolonią,lodówka,bidet.Jednym słowem wysoki standard,prócz mebli tnących trochę
              o póżny PRL(ale to tak na marginesie).W juniorsuitach czyli pokojach dwuizbowych
              są wanny z masażem.A hotel nie ma już w nazwie LTI,mają nowe logo takie zółte
              słoneczko widoczne wszędzie(to samo dotyczy hotelu po drugiej stronie ulicy
              Grand Azure Club).Jedzenie i stołówka czyli restauracja Makaresz-faktycznie
              wielka piętrowa,przy całkowitym obłożeniu hotelu spokojnie dająca radę żadnych
              problemów za sztućcami(kelnerzy robią wszystko abyśmy byli zadowoleni,nawet
              przynoszą pieczywo do stolika).Na górze wygodniejsze krzesła wyściełane bardzo
              wygodne!Wybór potraw ogromny,nie bedę pisał co można znaleść bo za dużo tego.Na
              posiłki mozna chodzic w lekkich strojach,ubranie "wyjściowe"obowiązuje tylko
              przy kolacjach tematycznych ale to w innych restauracjach które są w lobby.A
              mamy tam chyba 4 restauracje włoska ,arabska,chińska rybna.Osobiście nie
              korzystałem bo mimo to że jedzonko jest free to trzeba tam zapłacić i to
              niemało."Nasi" się skusili i po 40 dolców zabulili.Uwaga w tych restauracjach
              obowiązuje rezerwacja i druga uwaga płaci sie tam za napoje.Karty są tam
              przygotowane że czy chcesz czy nie chcesz to i tak zapłacisz bo dania są
              przygotowane jakby z pakietem picia np:we włoskiej biorąc spagetii dostajesz
              butelkę wina i czy wypijesz czy nie to płacisz.Woda-w ogromnych ilościach
              butelkowana gazowana i niegazowana z lodówki lub nie jak chcesz i ile
              chcesz,wydawana wszędzie, w każdym barze, restauracji gdziekolwiek,żadnych
              problemów.Baseny-no trochę tego jest....Główny przy zejściu z lobby taki akurat
              w sam raz od 15 cm do 155 miejscami w zatoczkach(ale tu mała uwaga leży się po
              skosie co mi nie odpowiadało).Nie ma płytek jest beton na podłodze.Następny przy
              amfiteatrze-obok Kids klubu dla dzieci małe baseniki ze zjażdzalniami(takimi
              troche większymi od ogrodowych) i wiekszy 155cm głębości(cały).Przy tym basenie
              są animacje-hałas jak cholerka jak ktoś lubi nie ma sprawy...Basen z fontannami
              moim zdaniem najlepszy od 135 do 165 przy barze plus dwa malutkie dla dzieci.No
              i zjeżdzalnie bardzo fajne czynne od 10 do 12 i od 15 do 17 .Woda w basenach juz
              ciepła spokojnie można się kąpać.Jedzenie w barach-to trudno opisac bo tam jest
              tyle tego że człowiek nawet tego nie spróbuje-w jednym barze pizze,w drugim hot
              dogi,kebab,hamburgery,ryby pieczywo dostawki itp wszystko podawane jak chcesz i
              ile chcesz.Rafa bardzo ładna trochę trzeba przejść do niej ale dla mnie to nie
              był problem.Dwie uwagi :problemy z butami zakupionymi w Egipcie,ludzie
              wychodzący z morza mieli mocno pokaleczone nogi(są jakby za sztywne)i
              ciekawostka nie wpuszczano juz lekko podchmielonych (stali ratownicy przy
              zejściu i wręcz wąchali czy ktoś nie jest po alkoholu).Ludzie-trochę
              Polaków,spora liczba Rosjan,najwięcej Anglików,Szkotów.Zero Włochów tzn był
              jeden z dziecmi i co było śmieszne chodził po hotelu i krzycząc szukał swoich
              rodaków.Sporo tez było Belgów,i Węgrów...No to na tyle jakby co to pytajcie.A ha
              bo bym zapomniał byłem z Exim-em biuro wywiązało się celująco ze swoich
              obowiązków!!!!
              • yaris900 Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 17.03.10, 07:08
                A ha no i najważniejsze co z tym remontem
                Otóz ŻADEN REMONT NIE JEST PRZEWIDZIANY !!!!
                Tylko małe drobne prace,natomiast Mark Menager hotelu (notabene facet z Burkina
                Foso nie Egipcjanin)powiedział że jeśli zmieni się dyrekcja Hotelu tzn
                właściciel to być może bedzie robiła jakieś zmiany.Wymienił Healt Club jako
                zamianę na dyskoteke hotelową,ale ja w to nie wierze...choc w tym Healt Clubie
                pustki...
                • yaris900 Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 17.03.10, 07:14
                  Wciąż coś zapomnę dopisac....Weżcie dwie rzeczy :dolary po 1996 bo starszych
                  automaty nie przyjmują i trzeba latac i szukac banku bez automatu.
                  CUKIERKI-NASZE ZWYKŁE POLSKIE KRÓWKI !!!!To jest lepsze od dolarów,szczególnie
                  ich wdzięczność przy barach i przy wyjeżdzie !!!!
                  • kasia_p45 Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 17.03.10, 08:36
                    Dzięki za tak szczegółowy opis. Ja tam bede dopiero we wrzesniu z
                    Tui. Ale przynajmniej juz wiem na czym stoje :))
                    Co do tych remontów to pewnie w kazdym prowadzone sa drobne
                    renowaje. Tego nie da sie uniknac. Z tego co napisales widze, ze
                    hotel i obsluga sa na wysokim poziomie więc nie ma co sie martwic.
                    Napewno dbaja o klienta aby ten byl zadowolony:))
                    Mam tylko nadzieje, ze Tui rezerwuje pokoje z jakims fajnym widokiem
                    i w dobrym polożeniu..
                    Napisales, ze obsluga oddaje dolary. Czyzby nie chcieli bakszyszu?..
                    EE troche to dla mnie dziwne. Ale z tymi cukierkami to dobry
                    pomysł.. trzeba bedzie zaopatrzyc sie w wieksza ilość :))
                    • maoko Re: do yaris900 17.03.10, 12:13
                      Mam pytanie odnośnie darmowego busa do Naama Bay - wiem, że są zapisy, ale
                      chciałabym konkretnie wiedzieć jak to wygląda w praktyce tzn, w jakich godzinach
                      jeżdżą i jak wracają czyli ile czasu pozostaje w samym Naama. Czy można wybrać
                      godzinę powrotu czy jest odgórnie uzależniona od godziny wyjazdu z hotelu?
                      • kasia_p45 Re: do yaris900 17.03.10, 12:17
                        Do yaris900:
                        A ja wysłalam ci maila ale nie wiem czy doszlo. Jesli nie odezwij
                        sie na mój gazetowy to ci cos napisze
                        • yaris900 Re: do yaris900 17.03.10, 13:59
                          kasia_p45 napisała:

> Do yaris900:
                          > A ja wysłalam ci maila ale nie wiem czy doszlo. Jesli nie odezwij
                          > sie na mój gazetowy to ci cos napisze
                          nie nie doszło mozesz do mnie napisac na gg 12077520
              • sole4 Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 18.03.10, 18:26
                Yaris900 Pamiętam jak w grudniu odpowiedziałeś na mojego maila i poleciłeś ten
                hotel i napisałeś ,że lecisz w marcu.Pomyślałam ile to jeszcze czasu, a tu
                proszę już po urlopie.My lecimy dokładnie za dwa miesiące.Już od dawna jestem
                myślami w Egipcie :-) , a po Twoim opisie pobytu, to najchętniej poleciałabym
                nawet dzisiaj :-).Dla mojej rodzinki będzie to drugi pobyt w Egipcie,dwa lata
                temu byliśmy w Alladynie i też było super,ale z tego co Ty piszesz,tutaj będzie
                jeszcze lepiej.Lecą też z nami nasi znajomi,po raz pierwszy do Egiptu,my
                poleciliśmy ten hotel,więc chciałabym żeby też byli zadowoleni.Mam jeszcze
                pytanko,czy wieczorami są jakieś przedstawienia w amfiteatrze i można mile
                spędzić czas i coś typu mini disco dla dzieci- to pytanie od mojej
                siedmioletniej córki :-) ?Czy widziałeś inne pokoje w jakim są stanie,bo z tego
                co zrozumiałam Ty miałeś ten lepszy za dopłatą ?Proszę o odpowiedz jeśli to
                mozliwe,bo ciekawość mnie zżera :-) Pozdrawiam
                • yaris900 Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 18.03.10, 19:30
                  Hej Witaj !Tak oczywiście dla dzieciaków były dyskoteki,tańce animatorki robiły
                  co mogły i nawet fajnie to wychodziło,śpiewali,tańczyli fajnie dzieciaki się
                  bawiły.Prowadziły to 4 laski-w tym jedna Polka,a to naprawdę fajnie
                  wyglądało.Poza tym były występy codzienie koło stołówki(sorry restauracji
                  Makaresz na tarasie,ale ja to nazywam stołówką)a to fakirów,a to tańce a to
                  karaoke a to muzyka dyskotekowa ach pełno tego,i do tego bar z kolorowymi
                  drinkami....około 23 się kończyło.Ale co jeszcze, nie wiem czy masz mapkę
                  hotelu,ale jesli posiadasz to spójrz na budynki po prawej po wyjsciu z lobby na
                  teren hotelu:tam są budynki oznaczone numerami 18 i trzy cyfry,16 i trzy
                  cyfry,14 i trzy cyfry,12 i trzy cyfry 10 i trzy cyfry, co oznacza na przykład
                  pokój 12202,lub 14202(rozumiesz numer budynku i trzy cyfry numer pokoju)TAM
                  ZARAZ ZA PŁOTEM TRWA BUDOWA I TO JEST DOSC MOCNO UCIĄŻLIWE,SZLIFUJĄ itp rzeczy
                  robią.A co do basenów to moim zdaniem najspokojniejszy i najlepszy to basen
                  Fountain Pool z fontannna,najlepsza obsługa i basen tez.Pozdrawiam w razie pisz
                  na gg
                  • sole4 Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 19.03.10, 05:49
                    Serdeczne dzięki.Jak coś to będę jeszcze pytać.Dzięki i pozdrawiam.
                    • yaris900 Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 23.03.10, 20:35
                      sole4 napisała:

> Serdeczne dzięki.Jak coś to będę jeszcze pytać.Dzięki i pozdrawiam.
                      sole4-nie moge do ciebie wyslac wiadomości,cały czas się wraca...błąd!
              • kramny Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 19.05.10, 17:31
                Właśnie wróciłem z TGA.
                Restauracje tematyczne są w formie ALL nie trzeba płacić
                dodatkowo
                za napoje. Polecam każdemu w szczególności Chińską
                oraz Arabską. Zapisy w recepcji z wyprzedzeniem jednodniowym.
                • kasia_p45 Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 19.05.10, 19:32
                  kramny napisał:

> Właśnie wróciłem z TGA.
                  > Restauracje tematyczne są w formie ALL nie trzeba płacić
                  > dodatkowo
                  za napoje. Polecam każdemu w szczególności Chińską
                  > oraz Arabską. Zapisy w recepcji z wyprzedzeniem jednodniowym.

Dzieki za info..
                  A jak sprawa z internetem? Jest darmowy dostep na całym terenie
                  hotelu? warto brac laptopa?
                  • kramny Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 20.05.10, 08:26
                    Tak, internet darmowy. Hasło do sieci 82000

Nie ma się co obawiać zemsty faraona, lód w kostkach robiony z wody
                    butelkowanej. Jedzenie bardzo duży wybór: drób, wołowina jagnięcina
                    oraz ryby. Do picia woda butelkowana w nieograniczonych ilościach.
                    • kasia_p45 Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 20.05.10, 08:38
                      kramny napisał:

> Tak, internet darmowy. Hasło do sieci 82000
                      >
                      > Nie ma się co obawiać zemsty faraona, lód w kostkach robiony z
                      wody
                      > butelkowanej. Jedzenie bardzo duży wybór: drób, wołowina
                      jagnięcina
                      > oraz ryby. Do picia woda butelkowana w nieograniczonych
                      ilościach.

No to super :)) A ty dużo korzystałes z internetu na terenie hotelu?
                      Chodzi w miare dobrze? Da sie pogadac na skypie??
                      Z góry dziekuje i pozdrawiam :))
                      • kramny Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 24.05.10, 18:56
                        Od 24 do 16 chodzi bardzo dobrze. Wideorozmowy za pośrednictwem
                        Skype beż żadnego problemu. Od 16 do północy jakość jest bardzo
                        słaba - spowodowana ilością osób zalogowanych do sieci.
                        • kasia_p45 Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 25.05.10, 21:50
                          No to zabieram laptopa :))
                          • gusst Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 01.07.11, 02:52
                            Czy ten internet bezprzewodowy działa w pokojach ? W superiorach ? Czy tylko w Lobby ? A jaką ma prędkość , jeśli ktoś mierzył ?
                            • kasia_p45 Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 01.07.11, 05:56
                              W pokojach raczej kiepsko. Ale na tarasie juz łapał przy "dobrych wiatrach".. Tyle co by skontaktować się ze swiatem i poczytac wiadomosci starczylo.. przynajmniej mnie :))
          • joaskar Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 17.03.10, 12:50
            Yaris mam pytanie - byles w Tropicana Grand Azure, czy Tropicana Azure Club. To chyba jednak nie to samo? A na stronie exim znalazlam tylko ten drugi.
            • yaris900 Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 17.03.10, 13:30
              Z busa nie korzystałem bo bylo za ciepło jak na podrózowanie,a zakupy można
              robić idąc w prawo naprzeciw Laguny,tam jest mnóstwo sklepów i napewno każdy
              znajdzie coś dla siebie.A co do hotelu Tropicana Azur Club to jest on po
              przeciwnej stronie ulicy bez dostępu do morza,ale można korzystać z Grand.Uwaga
              po obu stronach Tropicany Azur Club ----budowa !!!
              • fati75 Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 19.03.10, 06:43
                ja wybieram sie do tropicana azure club.. wiec mowiesz ze wokol
                hotelu jeden wielki plac budowy? moze to byc uciazliwe dla turystow
                tego hotelu? w takim razie musze za wszelka cene zalatwic pokoj z
                widokiem na baseny, teren hotelu..
                • yaris900 Re: LTI Tropicana Grand Azure - Sharm el Sheikh 19.03.10, 07:49
                  fati75 napisał:

> ja wybieram sie do tropicana azure club.. wiec mowiesz ze wokol
                  > hotelu jeden wielki plac budowy? moze to byc uciazliwe dla turystow
                  > tego hotelu? w takim razie musze za wszelka cene zalatwic pokoj z
                  > widokiem na baseny, teren hotelu..
                  Tak ,no niestety musisz wziąść pokój z widokiem do środka hotelu,tak w zasadzie
                  to po drugiej stronie ulicy(naprzeciw Tropicany az do Laguny i dalej tez,choc są
                  enklawy czyli hotele juz wybudowane) to wszedzie wielki plac budowy,a Azur Club
                  między nimi...To chyba nie jest tak mocno uciążliwe to ludzie nie narzekali.A
                  jak Ci się nie bedzie chciało robić kilometrów na plaże,to po wejściu do
                  Tropicany (Grand Azure)po lewej stronie przed lobby jest przystanek kolejki
                  (traktorka taki fajny jak u nas nad morzem)i możesz dojechać do plaży i
                  spowrotem.Kursuje co 30 min do 18.Oczywiście za free.Na plaży sprawdzają
                  opaski-nie można korzystać z barów,choć jak widziałem "nasi"je odwracali i
                  korzystali do woli.Pozdr
    • yaris900 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 19.03.10, 08:05
      WOBEC DUZEJ ILOŚCI PYTAŃ(gg) ODNOŚNIE TYCH DWÓCH HOTELI ODPOWIEM ZBIORCZO:
      TROPICANA GRAND AZURE RESORT I TROPICANA AZURE CLUB TO DWA RÓŻNE HOTELE !!!!!

GRAND AZURE RESORT TO HOTEL O WIELE WIĘKSZY Z DOSTĘPEM DO PLAŻY NATOMIAST AZURE
      CLUB TO HOTEL PO DRUGIEJ STRONIE ULICY BEZ DOSTĘPU DO MORZA.

JA BYŁEM W TYM WIĘKSZYM (RESORT),A ODLEGŁOŚĆ KTÓRA JE DZIELI TO CZTEROPASMOWA
      RUCHLIWA ULICA PLUS CHODNIKI PLUS DROGA ROWEROWA PLUS (PATRZĄC OD RESORTU)DOŚĆ
      DUZY SKOS W LEWO.Spacerkiem około 10 minut.Natomiast przejście od plaży do Azure
      Clubu to czas około 30 minut spacerkiem.I jeszcze jedno ten pomost w morzu
      prowadzący do rafy wcale nie ma 500 metrów jak tu niektórzy piszą.Ma około 300
      metrów i całkiem fajnie się po nim idzie,gdyż po obu stronach można pooglądać
      kolorowy rybki.
    • yaris900 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 19.03.10, 09:21
      Ano widzicie wciąż mi się coś nowego przypomina-
      na promenadzie jest wypożyczalnia qadów i skuterów,wszystkie elektryczne nie ma
      spalinowych,fajna sprawa bo mają malutkie jak i duze dla dorosłych.Wypożyczalnia
      jest płatna,oficjalnego cennika nie ma,ja to załatwiałem tak-uśmiech chwila
      rozmowy ,dolarek, "suwenir for you"czyli 5 krówek i skuter byl gotowy do jazdy
      na godzinkę.Fajne są tam qady dla dzieci, takie małe super!!!!Nie rozwijają
      dużych prędkości bo to elektyczne,a jeżdzic wolno praktycznie wszędzie,my
      zjechaliśmy promenadą dośc daleko i nikt nas nie zatrzymał.
      • yaris900 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 19.03.10, 09:55
        jeszcze tylko (to juz ostatni wpis)jak wygladała organizacja Eximu:
        1.Lotnisko Ławica - wręczono bilety i vouczery szybko i sprawnie
        2.Lot Eurocypria wszystko ok-bez cateringu.
        3.Po wejsciu na lotnisko Arab z Eximu pomagający wypisywac karty wjazdowe-bardzo
        dobrze zorganizowany mówiący po Polsku
        4.Po wyjściu z lotniska Polka przewodnik wycieczkek z Eximu i chyba z 10
        Egipcjan pomagających ze wszystkim łącznie z walizkami(panowie z biura który
        współpracuje z Eximem)bez bakszyszu,krzyczeli NO,NO !!!
        5.10 Autokarów po niecałej połówce zajęte każdy do innego hotelu,nie ma
        obwożenia,fantastyczne opowieści pani przewodnik-co i jak co z czym,dlaczego tak
        a nie inaczej itp.
        6.Hotel recepcja niebywała pomoc pani przewodnik rejestracja wraz ze wszelkimi
        formalniściami 5 minut!.
        7.Opisy hotelu mapki data spotkania z rezydentem wszystko mówi pani przewodnik.
        8.Na drugi dzień spotkanie z rezydentem.Żadnych naciągań w sprawie
        wycieczek,numery telefonów itp(W RAZIE KŁOPOTÓW 6 REZYDENTÓW EXIMU DO
        POMOCY),specjalna pomoc medyczna Eximu-specjalne taxi do lekarza
        9.Dyżury rezydenta w hotelu co drugi dzień,2 godziny.
        10.Powrót-autobus punktualny ,Arab mówiący po Polsku.
        11.Lot Eurocyprią,troche spóżnioną ale była kolejka na pasie
        12.Telefoniczne podziękowanie od Eximu,na drugi dzień po przylocie...
        NO I TO JUZ TYLE-2011 KENIA....
    • aniutaprim Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 19.03.10, 09:53
      Znam ten hotel i faktycznie jest super pod każdym względem. Nie wiem jak można
      remontować plażę i nie sądzę by ktoś ją zamykał, a atrakcją tego hotelu jest
      niewątpliwie molo (ok.1 km) sięgające do przepięknej rafy. Co do stołówki jest
      ogromna, dwupoziomowa więc być może będzie nieczynny jeden z poziomów, ale są
      tam na miejscu jeszcze inne restauracje dokładnie jest ich 5 może to rozwiążą w
      taki sposób, ze posiłki będą w tematycznych. A co do dowożenia, to po drugiej
      stronie ulicy jest Tropicana Grnad Azure hotel nowszy, 4*, i goście korzystają z
      plaży tego 5* więc o dowożeniu nie ma mowy- wystarczy przejść na drugą stronę ulicy.
      Jak tak bardzo się tym martwicie to na waszym miejscu zwyczajnie poprosiłabym o
      opis zakresu prac na terenie hotelu. Praktycznie w każdym hotelu non stop coś
      się remontuje i wcale nie ogranicza to funkcjonowanie hotelu. Ten hotel jest tak
      wielki...A może zwyczajnie można zmienić termin wyjazdu nie ponosząc kosztów
      dodatkowych, macie prawo, ponieważ każde odstąpienie od warunków umowy, czyli
      również tego co jest w opasie oferty do tego was uprawnia. Dodam, że plaza jest
      wyjątkowo długa i szeroka i nie sadze by ktoś miał potrzebę zamykania dostępu do
      morza. Proście o wyjaśnienie tej sprawy na piśmie i negocjujcie po dobroci albo
      zmianę terminu, albo zmieńcie hotel, W Sharm nie brakuje dobrych hoteli, choć
      przyznam, że rafa przyhotelowa Tropicany jest najpiękniejsza. Możecie również
      wystąpić o odszkodowanie za wprowadzenie was w błąd przez organizatora
      wypoczynku. Ale na waszym miejscu zwyczajnie bym poprosiła o pisemne określenie
      opisu oferty w pierwszej kolejności.
      • kasia_p45 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 19.03.10, 13:02
        A ja nie wiem skad ty masz te informacje. Bo w hotelu nic nie wiedza
        o jakims duzym remoncie.. Tam caly czas sie cos remontuje ale sa to
        drobne sprawy nie kolidujące z wypoczynkiem..
        A zreszta gdyby takie cos mialo miejsce to juz mam tyle materiału,
        który potwierdza, ze remontu nie bedzie , ze moge ladne
        odszkodowanie dostac za wprowadzenie w błąd :))
        Wiec juz sie tym w ogole nie przejmuje :))
        • mell-anie Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 24.03.10, 21:19
          Witam

W tropicanie bylam trzy razy i pojechalabym czwarty tez we wrzesniu.
          Zgadzam sie z przedmowca,ze plaza jest tak szeroka,ze nie ma potrzeby
          jej zamykania przy ewentualnym remoncie.
          |Co do pokoi to nie zmienialam ani razu-kazdy ma swoje zalety
          niektore blisko lobby,nowsze z ladnymi nowymi meblami za to te przy
          plazy starsze meble ale widok na morze,takze spokojnie nic sie nie
          obawiajcie-w tym hotelu zawsze bedzie dobrze.
          Co do rafy to jest cudowna,mam porownanie,bylam tez w innych hotelach
          i zadna sie nia równa.
          Co do animacj oprocz disco w amfiteatrze dla dzieci,to muzyka na zywo
          przy lobby,z tancami i przy basenie srodkowym mezczyzna grywal
          pieknie na gitarze niczym santana:))
          aha-pieniadze zostawione na lozku za sprzatanie brali a nie tak jak
          ktos napisal,ze nie mogli.Takze uwazam,ze dobry zwyczaj zostawic,sa
          to biedni ludzie,zawsze usmiechnieci,ciezko pracuja w upale a my nie
          zbiedniejemy zostawiajac im pare ,,groszy"
          Zycze udanego wyjazdu a w tym hotelu na pewno beda.
          • mell-anie Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 24.03.10, 21:31
            Jeszcze cos mi sie przypomnialo,ktos sie pytal o busy do nama bay-
            trzeba sie duzo wczesniej zapisywac bo wieczorne godziny sa oblegane,o
            umowionej godzinie zabieraja z powrotem do hotelu.
            Na terenie hotelu jest lekarz i codziennie wieczorem mozna korzystac
            niodplatnie.Bylismy w pare rodzin z dziecmi wiec czesto jak to w
            egipcie kursowalismy do niego-glownie przez problemy zoladkowe
            oczywiscie.
            W razie pytan chetnie odpowiem.
            • kasia_p45 Re: Tropicana Grand Azure - Nabq Bay 24.03.10, 22:41
              A wiesz może czy wszystkie pokoje maja sejfy i czajniki? Ten autobus
              do Naama Bay ile razy dziennie kursował? I ile dawali czasu na
              miejscu?.. Czy mając All można korzystac z restauracji tematycznych
              czy trzeba za nie placic??
              Z gory dziekuje i pozdrawiam :))
    • sysim Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 08.04.10, 14:25
      Ja jadę do Tropicany 15.06.2010.
      Nie załamujcie mnie, bo mam generalny remont w mieszkaniu, którego
      mam już po dziurki w nosie i z niecierpliwością czekam na urlop,
      żeby odpocząć. Remontu na urlopie nie przeżyje!

Czy ktoś ma jakieś nowe wieści?
      Kotoś może wrócił i może zdać relacje?
      • kasia_p45 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 08.04.10, 19:14
        sysim napisała:

> Ja jadę do Tropicany 15.06.2010.
        > Nie załamujcie mnie, bo mam generalny remont w mieszkaniu, którego
        > mam już po dziurki w nosie i z niecierpliwością czekam na urlop,
        > żeby odpocząć. Remontu na urlopie nie przeżyje!
        >
        > Czy ktoś ma jakieś nowe wieści?
        > Kotoś może wrócił i może zdać relacje?

Nic sie nie martw... Tam nie ma i nie bedzie w najblizszej
        przyszlosci zadnych wielkich roemontów
        • janan2 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 08.04.10, 19:46
          Uwazaj.Bo jak ja tam wparuję to z pewnością będą.Na szczęście
          poprzednik zdąży przed moją wizytą więc jego temat nie
          dotyczy.Ciebie owszem.
    • kierkier Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 17.04.10, 01:03
      Live.....Własnie jestem tutaj,tak jest bar w basenie,są tutaj 3
      baseny,jest fajnie ,ciężko powiedziedzieć ,że to klimatyczny
      hotel,kombinat,najgorsza recepcja(w moim przypadku),potem jestjuż
      tylko lepiej:)
      • kasia_p45 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 17.04.10, 07:59

Jesli możesz to napisz coś więcej o tym hotelu. A jak wyglada
        sytuacja na mieście? Czy odczuwa sie jakies napiecia?
        Wiedzą o naszej katastrofie? Itd..
        Pisz jak najwięcej. Dzięki :)
        • janan2 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 17.04.10, 14:45
          Słyszałem a nawet czytałem że napięcie wzrosło.W gniazdkach z 210V
          do bodajże 230V.Ale trzeba by sprawdzić,najlepiej gmerając w
          gniazdku.Włosy będą lepiej stały, jakby piorun w miotłę strzelił.Nie
          dajmy się zwariować nawet tutaj.To wypadek komunikacyjny jak wiele
          innych,bardzo tragiczny,ale świat patrzy do przodu.
          • marilla43 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 17.04.10, 14:57
            :D :D :D
      • idziolek Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 17.04.10, 10:33
        kierkier napisał:

> Live.....Własnie jestem tutaj,tak jest bar w basenie,są tutaj 3
        > baseny,jest fajnie ,ciężko powiedziedzieć ,że to klimatyczny
        > hotel,kombinat,najgorsza recepcja(w moim przypadku),potem jestjuż
        > tylko lepiej:)

dzieki za odpowiedz, patrzac na zdjecia wydaje sie ze jakis tam
        klimat jest, taki kiczowaty luksus :)
        a dobre mają alkohole w smaku czy tak jak zwykle ble
        • kierkier Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 18.04.10, 00:01
          Live....do idziolek ,alkohole są,ale chyba żeby coś robić dobrze
          trzeba to lubić:),nic się nie martw leją chętnie,zwłaszcza jak dasz
          jednego "cośtam"jeszcze chętniej i pamięć jakaś taka wyostrzona :)
          Zapraszają na animacje po polsku,jest nas tutaj dość dużo.Busik do
          sharm-u o 16/00,18/00,21/00 i o 23/00.Bus na na disco Black House
          00/00 na zapisy w recepcji.
          A wszystko to dzieki wifi,Azur 1,2,3,hasło 82000.Pozdrawiam
          cieplutko.
          • gusst Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 01.07.11, 03:04
            A to wi-fi to w jakich miejscach działa ?
        • dejnaa Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 27.04.10, 13:37
          A moe ktoś opisałby wspomnienia z tego hotelu
          - Oceniaj ludzi na podstawie ich serca, nie konta bankowego.
          - Człowiek ma prawo patrzeć na drugiego z góry tylko wówczas, kiedy chce mu
          pomóc, aby się podniósł.
          • kasia_p45 Re: Tropicana Grand Azure 28.04.10, 06:29
            Jak wrócę to opisze... Ale to bedzie dopiero na jesieni :))
            • sole4 Re: Tropicana Grand Azure 28.04.10, 08:16
              Ja też opiszę jak było-wylot mamy 18 maja :-)
              • shily Re: Tropicana Grand Azure 28.04.10, 19:42
                wiecie może do kiedy są polskie animacje w Tropicana Grand Azurre?
                my się chyba zdecydujemy na termin 21 września.. :)
                kto w podobnym terminie się może wybiera?:)
                • xagona Re: Tropicana Grand Azure 29.04.10, 02:21
                  Nie popadajcie w histerię...zapewne nawet nie odczujecie tego...
                  Ja byłam kilka lat temu na wakacjach i podczas mojego pobytu:
                  przemalowali CAŁY hotel! Przebudowali połowę budynków - burzyli ściany i z willi
                  4 pokojowej robili 6 pokojową, dorabiali balkony...itd...I robili to tak cicho i
                  sprawnie, że się tego nie zauważało. Nawet robotnicy byli bardziej kulturalni
                  niż nasi w Polsce, żadnego pogwizdywania itp. Ogólnie podczas 14 dni mojego
                  pobytu, przerobili połowę z 12 bungalowów. Przerabiali po jednym, dwóch. Jak
                  skończyli jeden zaczynali kolejny... Tym sposobem tuż przed moim wyjazdem do
                  pierwszych dwóch willi wprowadzili się na świeżo wyremontowane nowi
                  turyści...tym razem do mniejszych pokoi:D Nie wiem jak oni to zrobili, że w
                  tydzień przebudowali budynek i jeszcze zdążyli wyczyścić, wywietrzyć pokoje i
                  ustawić meble....
                  • shily Re: Tropicana Grand Azure 30.04.10, 07:30
                    up , podbijam temat ;) up
                    • paulosanchez Re: Tropicana Grand Azure 23.05.10, 23:05
                      Kto się wybiera 15 czerwca? :D do tropicany?
                      • darma62 Re: Tropicana Grand Azure 24.05.10, 20:58
                        Jedziemy do Tropicany Grand Azure od 15-22.06.2010. Lecimy z
                        Poznania-starsza młodzież. Planujemy lenistwo , ale i trochę
                        wycieczek. Zapewne Jerozolima i jakieś nurkowania.
                        Pozdrawiam
                        • paulosanchez Re: Tropicana Grand Azure 25.05.10, 09:40
                          No to super, my lecimy z Katowic na 2 tygodnie :) planujemy wycieczki jerozolima
                          i kair i troche wodnego szaleństwa :)
                          • darma62 Re: Tropicana Grand Azure 25.05.10, 20:39
                            Jedziecie większą grupą ? Planujecie wycieczki z lokalnego biura czy
                            od rezydenta. Różne są opinie. To jest już nasz drugi pobyt w
                            Egipcie więc do Kairu nie jedziemy zaliczyliśmy go będąc w
                            Hurghadzie.
                            O której jesteście na miejscu . My wylatujemy z Poznania o 21.30 na
                            miejscu jesteśmy 16.06 o 2,30.
                            Pozdrawiam:)
                            • paulosanchez Re: Tropicana Grand Azure 26.05.10, 18:39
                              Ja lecę i moja dziewczyna więc nie żadną grupą :) i planujemy wycieczki ale sami
                              nie wiemy czy z biura czy na miejscu zalezy co bedzie bezpieczniejsze i
                              oczywiscie gdzie bedzie taniej, my bedziemy na miejscu o 3:45 czasu egipskiego
                              bo wylot mamy 22:45
                      • sysim Re: Tropicana Grand Azure 07.06.10, 00:36
                        Ja z sun fun. Wylatujemy z Katowic
    • dejnaa Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 26.05.10, 09:52
      A czy ktoś leci 07 lipca z Krakowa ? My lecimy 2+2
      • idziol Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 30.05.10, 15:08
        odpowiedź z Tropicany.

Dear Idziol,

Concerning your question, we are not aware about any
        renovation.

Regards
        Front Office
        • dejnaa Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 20.07.10, 13:08
          My niestety o przekwaterowaniu dowiedzieliśmy sie na lotnisku w SHS
          ale bo długiej,upakażajacej żenującej walce trafiliśmy do TGA
    • zbysiu13 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 13.09.11, 18:53
      Ileż czasu straciłem na czytanie tego wątku bez sensu...
      I jak, wróciliście ludzzie z urlopu w Grand Azurze we wrześniu zeszłego roku?? Bo ja byłem w październiku i ani śladu jakiś remontów. Budynków jest na tyle dużo, że wyłączenie któregoś i przeprowadzanie w środku remontu nikomu nie przeszkadza. Nawet jest niezauważalne z zewnątrz.... chyba, że lubicie mieć w nieremontowanej od lat łazience karaluchy.
      Jadę znowu za ponad tydzień.
    • zbysiu13 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 13.09.11, 19:23
      Jeszcze jedno- dziesiątki liczb dotyczących długości tego długiego molo... według danych satelitarnych 750m, tyle samo wynosi odległość między szosą dzielącą oba hotele Azure od linii morza. Drogą obok hotelu Grand Azure. Wtgodniej się idzie, bo nie ma desek, jak na molo ;-) dokładnie 9-10 minut. A z mola rybek raczej niewiele widać- pojedyncze sztuki. Warto zejść w połowie mola- woda po pas, rybek trochę też, żółty piasek- idealne na początek przygody z maską..
      • zbysiu13 Re: Tropicana Grand Azur ale mnie załatwili! :-( 09.10.11, 22:46
        Najnowsze wieści, sprzed paru dni. Aktualnie trwa budowa ostatniego budynku w sąsiednim hotelu od strony południowej. Ostatniego, czyli przy "posterunku", gdzie kończy się mur i zaczyna żywopłot. Czyli... uciążliwe jest plażowanie na leżakach po prawej stronie plaży (okolice boiska do siatkówki), gdyż słychać młotki, czasami szlifierkę lub betoniarkę, jeżdżące ciężarówki. A i widok oszalunkowanego deskami szarego kloca betonowego nie jest najciekawszy na urlopie...
        Poza tym- w Tropicanie wszystko ok.
        • niusi.ulka Re: 17.10.11, 12:39
          Widze ze jestes obcykany w Tropicanie znasz może adres mailowy do hotelu ?
          • yaris9000 Re: 17.10.11, 14:10
            grandazure@tropicanahotels.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka