16.03.10, 09:43
jak rozwiązuje się sprawę choroby, kiedy trzeba wezwać lekarza? Czy
wystarczy w recepcji poprosić o wezwanie lekarza, czy to rezydent o
to dba a może przed wyjazdem szukacie namiarów?
jeśli tak, to ja poproszę o wskazówkę - jadę do Sharmu do inter
plaza.
Obserwuj wątek
    • issys Re: lekarz 17.03.10, 08:51
      to chyba zależny od BP. My dzwoniliśmy do rezydenta, pytał o nr pokoju, i kiedy
      przyjechał kierowca z recepcji zadzwonił,że już można zejść. Zawoził i przywoził
      od lekarza
      • egiptosek Re: lekarz 17.03.10, 09:02

w scanholiday wygląda to właśnie tak jak opisał issys powyżej
        dzwoni sie do rezydenta lub wysyła smsa z nr. pokoju i ktoś zawozi i
        przywozi do i od lekarza to wszystko mówi rezydent na pierwszym
        spotkaniu i jest dodatkowo opisane w informacji jaką dostaniesz po
        wylądowaniu od rezydenta w papierowym informatorze
        pozdrawiam
        • dana_n Re: lekarz 17.03.10, 12:30
          Wczoraj wróciłam z Egiptu, z Sharm El Sheikh,tym razem byłam z Eximem.Kiedy
          potrzebowałam pomocy lekarza,wysłałam Sms do rezydenta.Po chwili rezydent
          napisał mi o której godzinie przyjedzie po mnie lekarz/to miało byc za pół
          godziny/.Lekarz przyjechał własnym samochodem,punktualnie,mówił po
          angielsku.Zawiózł mnie do, jak to nazwał "private clinic",co było raczej zwykłym
          gabinetem lekarskim, niż klinika.Dostałam zastrzyk, inne lekarstwa...i zostałam
          odwieziona przez niego do hotelu.Wszystko odbyło sie sprawnie,bezpłatnie i co
          wazne,lekarstwa były bardzo skuteczne.
          • maj55 Re: lekarz 17.03.10, 20:58
            a to pocieszające:-)
            piszesz o zastrzyku, co to było? pamiętasz?
            • dana_n Re: lekarz 18.03.10, 00:44
              maj55 napisała:

> a to pocieszające:-)
              > piszesz o zastrzyku, co to było? pamiętasz?

Oczywiście,że wiem jaki zastrzyk dostałam i jakie leki,ale to nie "zemsta
              faraona" była powodem mojej wizyty u lekarza/a mam wrażenie,że tak
              myślisz/.Dostałam pierwszy raz w życiu uczulenia od słonca,albo od olejku do
              opalania,jaki tam kupiłam../?/,chociaz z opalaniem nie przesadzałam.Po 2 dniach
              opalałam się znów,ale juz bez tego olejku i nic złego sie nie działo.Wróciłam z
              piekna opalenizna.Jesli ktos w dalszym ciagu jest zainteresowany jakie leki
              dostalam, oczywiscie moge podac nazwy.Co do "zemsty faraona",to nie dopadła mnie
              nigdy podczas moich trzech pobytów w Egipcie,chociaz zazwyczaj łamie wszelkie
              zasady juz pierwszego dnia.Zeby myje uzywajac wody z kranu,jem owoce, warzywa i
              wszystko inne, co lubie w rozsądnych ilosciach,z alkoholi uzywam tylko piwa,tez
              z umiarem...pije wode z lodem...i nic...Rezydentka,która ostatnio spotkałam
              twierdziła, że cierpi na "zemste" od 5 lat/tyle jest w Egipcie/,chociaż robi
              wszystko,żeby jej nie mieć.Ja zauwazyłam /chociaż zaraz zabiora glos przeciwnicy
              tej teorii/,ze na 'zemste" bardziej sa narazone osoby, które chuchaja i dmuchaja
              na siebie przesadnie, niz te, ktore w zasadzie nie robia nic specjalnego, żeby
              jej uniknąć.Ale zaznaczam, ze to tylko moja opinia, oparta na moich obserwacjach....
              • kasia_p45 Re: lekarz 18.03.10, 10:04
                Moge sie tylko pod tym podpisac. Tez nie robilam nic szczegolnego...
                zęby myłam kranówka... jadłam i piłam to na co miałam ochote (w
                rozsądnych ilościach). Przed wyjazdem bralam probiotyki przez jakis
                czas. Na miejscu kupiłam Antinal. Taka prawdziwa zemsta mnie nie
                dopadla. W polowie pobytu mialam lekką niedyspozycje w tym względzie
                ale anitinal zalatwil sprawe :))
                • gladi3 Re: lekarz 18.03.10, 10:43
                  biora maja podpisana umowe z klinika i dlatego dzwonimy do rezydentki,oczywiscie
                  lekarz pewnie jest w hotelu jednak zwykla wizyta to koszt nawet ok 100 dolarow
                  wiec malo nie jest.
                  • maj55 Re: lekarz 19.03.10, 10:13
                    serdecznie dziękuję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka