ferinox 03.09.10, 19:25 Chce w pazdzierniku pierwszy raz pojechac do Marsa el Alam. Prosze bardzo o info jaki najlepszy hotel dla fanow snoorkelingu? Dzieki z gory Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trevally Re: Marsa el Alam - snoorkeling 03.09.10, 20:25 Brayka i Sol Y Mar Abu Dabbab Oba świetne - w Brayce łatwiej bo zatoka mniejsza (plus blisko druga zatoka poza hotelem, niemal całkiem dzika), w Sol Y Marze za to większe fale, ale i żółwie gwarantowane. Odpowiedz Link Zgłoś
ferinox Re: Marsa el Alam - snoorkeling 03.09.10, 20:47 trevally dzieki; jesli moge poprosic, ktory Ty polecasz? Ja z plywaniem spoko w kazdych warunkach i przy kazdej fali wiec spokojne falki nie musza byc tu zaporowym kryterium:) Odpowiedz Link Zgłoś
trevally Re: Marsa el Alam - snoorkeling 03.09.10, 21:18 Byłem w obu, polecam oba - nie jestem w stanie powiedzieć gdzie bardziej Ci się spodoba. Mnie się rewelacyjnie snurkowało w obu. Jedno kryterium tylko jest pewne - jeśli chcesz oglądać żółwie, to Sol Y Mar. W Brayce o żółwia trudno, ale też jednego znalazłem na południowej rafie rok temu, nie był za wielki: galerie.super-sylwetka.pl/redsea2009/pages/P018.html W Sol Y Marze natomiast bez wysiłku możesz codziennie spotkać 4-5 żółwi, w tym bardzo duże: galerie.super-sylwetka.pl/redsea2008/pages/002.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ferinox Re: Marsa el Alam - snoorkeling 03.09.10, 21:38 hmm; jestem pod wrazeniem tych zdjec! Uff; tez mam sporo zrobionych w Sharm na przestrzeni kilku lat ale takich pieknych sztuk tam sie raczej nie uswiadczy. Foty rewelacja; graty:) W tej sytuacji zwyciezaja zolwiki i rezerwuje Sol Y Mar. Serdeczne dzieki za podpowiedz; sadze, ze Marsa jak dotad Sharm bedzie teraz mnie przyciagalo co najmniej raz w roku. Odpowiedz Link Zgłoś
chudyolek Re: Marsa el Alam - snoorkeling 03.09.10, 22:13 Witaj, polecam Ci ten wątek forum.gazeta.pl/forum/w,622,108509524,108509524,porownanie_Brayka_Bay_i_Sol_y_Mar_Abu_Dabbab.html sama byłam w sol y mar w kwietniu 2009. Rafa fenomenalna, żółwie, rekinki gitarowe i mnóstwo innych cudeniek, tylko ten tłum w zatoce męczący. Skoro wiatr i fale Ci nie straszne....a wieje tam, że hej. Dla mnie - Marsa to najpiękniejsza z raf w egiptowie, a możliwość codziennego pływania z żółwiami - bezcenna. Odpowiedz Link Zgłoś
ferinox Re: Marsa el Alam - snoorkeling 03.09.10, 22:24 chudyolek dzieki za potwierdzenie ale troche mnie wystraszasz. Prosze powiedz mi, ze mimo, iz wieje jak diabli - to czarnej lub czerwonej flagi nie wystawiaja:( W czerwcu w Sharm w czasie dwutygodniowego pobytu przez 8 dni nie wpuszczali nas do morza - to byla kompletna porazka. Mam nadzieje, ze w pazdzierniku mnie to nie spotka????? please???? Odpowiedz Link Zgłoś
chudyolek Re: Marsa el Alam - snoorkeling 04.09.10, 11:18 Musisz podpytać Scorpio, Waleta i Miriam o październik. W czasie naszego dwutygodniowego pobytu w kwietniu nie wiało przez 2 dni. Przez 12 była czerwona lub czarna flaga. Jednakże odpuściłam sobie snoorki tylko raz, jak wiesz, hotel położony nad zatoczką, a zatem, gdy makabrycznie wieje idziesz na lewo, a gdy wieje słabiej - na prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
ferinox Re: Marsa el Alam - snoorkeling 04.09.10, 11:30 acha, czyli jest alternatywa; super. Tzn., ze nie grozi utkniecie przy basenie i beznadziejne czekanie az przestanie wiac nad morzem. O to chodzilo; bardzo wazna informacja. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Marsa el Alam - snoorkeling 09.09.10, 06:52 W Abu Dabbabie może z 2 czy 3 dni jak dotąd widziałam czerwoną flagę, z czego raz w grudniu, a i tak, jak dla mnie snurkowanie było przyjemnością. Jeśli żółwie, to jak najbardziej Solymar, jest ich tam całe stado, poza tym może po ścisłym sezonie krówka zajrzy (ponoć bywa, acz nieregularnie): outdoors.webshots.com/album/578365369HdoWrx W Sharmie to nawet wczoraj i przedwczoraj wiało jak diabli i wiele hoteli miało czerwone lub czarne flagi. Na odmianę w Dahab gdzie zwykle łeb urywa mieliśmy w ub. tygodniu morze jak stół.... Ot, reguły ;-) Reasumując, Solymar jest bardzo OK, nie spodziewaj się złotych klamek, trochę uśmiechu dla staffu i będziesz zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Marsa el Alam - snoorkeling 09.09.10, 06:53 PS. Sama lecę teraz w końcu października, ale tym razem do Brayki, bo chcę mieć bliżej do bazy. Odpowiedz Link Zgłoś