Dodaj do ulubionych

Objazdórki....

28.09.10, 16:05
.....Może coś doradzicie...Zastanawiamy się na objazdówka.Przegladaliśmy oferty i mamy dylemat bo niewiemy co wybrać:-(Nieukrywam,że bardzo liczymy na Waszą pomoc:-)
Oto co wybralismy:
RAINBOW TOURS:
1.Egipt - po dwóch stronach Morza Czerwonego
2.Egipt - Wzdłuż Nilu
3.Egipt - wzdłuż Nilu dla wygodnych
SUN&FUN:
1."FUNNY NILE"
TRIADA:
1.EGIPT + Rejs po Nilu - KLEJNOT NILU 15 dni
ALFA STAR:
1.EGIPT W PRZEKROJU
Nieukrywam,że bardzo liczymy na Waszą pomoc:-)Pozdrawiam wszystkich egiptomaniaków!!!
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: Objazdórki.... 28.09.10, 16:22
      Zrób sobie dokłądne porównanie miejsc których zwiedzanie jest w cenie, mozliwości dodatkowego zwiedzani i atrakcji (przykład: czy w trakcie pobytu w Aswanie jest zwiedzanie Filae, czy jest opcja wyjazdu do Abu Simbel, czy w Luksorze jest tylko Karnak i Zachodni Brzeg czy także świątynia luksorska, czy coś jeszcze jako opcja np. Medinet Habu? Czy trasa to tylko rejs, czy także Kair - jesli Kair to czy tylko samo miasto, czy także Memfis, Sakkara, może jakieś dodatkowe opcje wyjazdu stamtąd) oraz ewentualnych kosztów dodatkowych. To już pokazuje róznice w niektórych programach. Plus koszt "pakietu obowiązkowego" czyli ile trzeba dac pilotowi do reki na miejscu. Róznice między tymi programami są spore. Warto je najpierw porównać pod podanym przeze mnie kątem i zdecydować, co Cię interesuje i ile chcesz zobaczyć.
      • filipo_z_lasu Re: Objazdówki.... 28.09.10, 20:33
        Dokładnie tak jak pisze miriam_73
        Ja przed moim lipcowym wyjazdem zrobiłem sobie porównanie wszystkich imprez z rejsem.
        Zbudowałem w excelu tabelę z wszystkimi atrakcjami i cenami i sam byłem zaskoczony tym
        co wyszło. Np niektóre biura zbierają na na bakszysz 50$ a inne 250$ - różnica kolosalna.
        Jedne biura podczas przejazdu do Kairu mają pociąg sypialny w cenie, inne w z dopłatą
        a jeszcze inne wcale nie mają takiej możliwości. W jednych można wybrać
        hotel inne tylko w opcji traf czy fortuna.
        W moim przypadku najbardziej opłacalny pod względem atrakcji i ceny okazała się
        "Egipt w Przekroju".
        Twoje priorytety mogą okazać się całkiem inne.
        Zachęcam do stworzenia porównania a najlepsza (być może jedyna dla Ciebie możliwa)
        oferta sama wyjdzie.
        pozdrawiam FzL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka