porco_rosso
11.10.10, 17:09
NACIĄGACZE I ŚCIEMNIACZE!
Wybraliśmy ich ofertę na ponad miesiąc przed wyjazdem, za pełną kwotę z szybką rezerwacją, bo myśleliśmy, że to porządne biuro. Niestety bardzo się zawiedliśmy.
Traktują klientów jak worki ziemniaków, którymi można rzucać jak im pasuje.
Najpierw, na dwa tygodnie przed wylotem zmieniono nam dzień wylotu z 13tego na 12tego. Tak się składa, że 12tego jeszcze pracujemy i nie mogliśmy tego zmienić. Mimo iż 13tego miał lecieć samolot do Sharmu, to podczas rozmowy telefonicznej pani poinformowała mnie olewającym tonem, że mpogę lecieć z Łodzi, Krakowa lub Katowic jeśli mi 12tego nie pasuje. Okej. Zaczęłam szukać innych wycieczek i poprosiłam agenta, u którego kupowliśmy wczasy, żeby w naszym imieniu złożył rezygnację w Alfie. Na co agent odpowiedział, że jeśli nie możemy lecieć 12tego, to wszystko zostaje po staremu - lot 13.10 o godz.9.00, powrót 20.10 o 4.30. Wielkie było moje zaskoczenie, kiedy dzisiaj, w wyniku poprzednich niemiłych doświadczeń zadzwoniłam do swojego agenta i okazało się, że i owszem lecimy 13tego, tylko 12 godzin później a powrót bez zmian. Szlag mnie mało nie trafił na miejscu. Zapłaciliśmy za te wczasy jak za woły (i to dorodne), a teraz okazuje się, że de facto będziemy na miejscu 6 dni. Na zwrot za dzień zero szans, bo jak to usłyszałam słodkim głosem od pani z Alfy Sta - nic się nie zmienia (zastanawiam się tylko na jakiej podstawie Alfa Star liczy sobie za wyżywienie all inclusive 13tego i 20tego skoro w tych dniach w hotelu nas nie będzie???). Nie ważne, że w Egipcie będziemy 14 października, ważne, że 13 wylatujemy z Polski. Na moje pytanie o to dlaczego nas dotąd nie poinformowano, pomimo iż na stronie jak wół stoi od dobrych kliku dni w rozkładzie lotów, że samolotyn są dwa jeden o 9 rano, a drugi o 21.00, pani poinformowała mnie , że oni informują na dzień przed wylotem. Czuję się oszukana i naciągnięta. Mogli po prostu pozwolić ludziom zrezygnować z wczasów, zamiast kłamać, że warunki się nie zmienią.
Jeśłi są tu osoby, które również mają lecieć 13tego o 9.00 - radzę Wam sprawdździe już dziś godzinę wylotu, bo spora szansa, że 13tego jeszcze słońca nie zobaczycie.