Dodaj do ulubionych

Sytuacja w turystyce w Egipcie?????

31.01.11, 12:13
Zastanawiam się cały czas nad tym, że przecież bardzo duży odsetek Egipcjan pracuje w branży turystycznej. Jeżeli teraz, w wyniku obecnej sytuacji, przyjazdy turystów drastycznie się zmniejszą, co zrobią pracownicy hoteli, miejscowych biur podróży, właściciele straganów, dostawcy produktów żywnościowych itd.....Stracą prace i utrzymanie dla siebie i swoich rodzin. Przecież tych ludzi jest bardzo dużo w Egipcie. W Egipcie jest duże bezrobocie a teraz jest "szansa" na jeszcze większe. Czy uda się powrócić do "starych dobrych czasów"?
Obserwuj wątek
    • n.wataha Re: Sytuacja w turystyce w Egipcie????? 31.01.11, 12:22
      I co w związku z tym?

Mam taszczyć ze sobą wałówkę na 2 tygodnie, kanister z benzyną, żeby nie na koniec jakaś taksówka mogła odwieźć na lotnisko?
      A jeśli na lotnisku w Hurghadzie zabraknie paliwa, to też mam paliwo lotnicze sobie za wczasu organizować?

Bez jaj.
      Jak się tam ustabilizuje to się pomyśli.
      • el_la Re: Sytuacja w turystyce w Egipcie????? 31.01.11, 12:28
        Rewolucja rządzi się swoimi prawami. Wszyscy ci ludzie wierzą, że w nowej rzeczywistości będą żyli lepiej.
      • be.du.inka Re: Sytuacja w turystyce w Egipcie????? 31.01.11, 12:29
        Dawno, dawno temu prawie wszyscy mieli pracę i było spokojnie.
        Ale mimo tego rozpirzyli system gwarantujący im pracę ale cisnący
        w kołnierzyku. Kraj ten nazywa się Polska.

Ile jeszcze takich naiwnych pytań się pojawi? I to wszystko za cenę
        uratowania 1150.50 PLN all inclusive?
        • angelfree Re: Sytuacja w turystyce w Egipcie????? 31.01.11, 12:32
          Gdzie sa tak tanie wycieczki? Bo moja kosztowala ponad 3x tyle (na głowę)?
        • nana2220 Re: Sytuacja w turystyce w Egipcie????? 31.01.11, 12:34
          Nie jadę teraz do Egiptu ani nie miałam tego w planach przez następne dwa miesiące. Ale.......bardzo jeszcze chciałabym tam pojechać......może latem???
          • zachodniopomorskie latem 2023 31.01.11, 12:36
            przez min 2 lata sytuacja się nie poprawi, panstwo bedzie niebezpieczne.
            • nana2220 Re: latem 2023 31.01.11, 12:40
              A skąd ta data - 2 lata?
    • superdupa1 Re: Sytuacja w turystyce w Egipcie????? 31.01.11, 13:54
      No jest chwilowo nie wesola, ale moze sie poprawi zycie ludzi po rozruchach i wymianie rzadu.
      Nie ma sie czym przejmowac jak u nas byl stan wojenny i wszystko bylo na kartki to tez sie nikt o nas nie martwil i przezylismy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka