Dodaj do ulubionych

Zrobiony w promocję

• Gość: amen Zrobiony w promocję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 16:21
      Dawno temu konkurencja w kapitalizmie polegała na oferowaniu klientom jak najlepszych towarów po jak najniższych cenach. Teraz jest odwrotnie. Bandyci zwani przedsiębiorcami ścigają się, kto skuteczniej oszuka klienta, w miarę możliwości zgodnie z tzw. prawem, często kupionym przez tych bandytów u prostytutek z rządu.
      • h666r Re: Zrobiony w promocję 23.02.11, 16:37
        W Polsce łatwiej jest zmienić prawo niż uczciwie walczyć o klienta ale to chyba też nie jest problem tylko Polski ale całej UE, tam gdzie politycy wtrącają się do wolnego rynku tak naprawdę nie go nie ma. Bo co to za wolny rynek jak urzędnicy ustalają ceny o dziwo aby likwidować monopole.
        W państwach gdzie jest sprawna władza sądownicza i politycy nie ingerują w wolny rynek nie ma takich problemów, oszukany klient może walczyć o spore odszkodowania a u nas oczywiście można ale na cele charytatywne, jak ktoś chce dostać odszkodowanie załóżmy kilkaset tyś zł to od razu wszyscy się oburzają. W Polsce nie opłaca się walczyć o swoje prawa.
        • Gość: Edek Re: Zrobiony w promocję IP: *.play-internet.pl 23.02.11, 17:32
          Otóż to. Wystarczyłoby naprawić prawo, a wtedy stosunek klient-sprzedawca unormuje się sam. Koło konsumenta na łapkach by skakali i wróciłyby normalne relacje. Nikt przy zdrowych zmysłach nie zaryzykuje zapłaty kary po której z wrażenia klęknie. Buble prawne jakie mamy wołają o pomstę do nieba.
          O play'u się nie wypowiadam ale jak widać choćby po ip. mam u nich neta więc chyba nie jest źle.
    • Gość: terry Zrobiony w promocję IP: *.play-internet.pl 23.02.11, 16:41
      Nie wiem jak dokladnie z tym internetem, ale siec jako calosc jest ok. Dla osoby takiej jak ja, czyli uzywajacej telefonu do dzwonienia i pisania sms-ow oraz sprawdzania poczty i pisania maili, a takze wynikow meczow etc. Play jest dobra siecia i mnie soobiscie na niczym jeszcze nie okantowali. Chociaz raz, na poczatku jak przenioslem numer z orange, to przez okolo 3 tygodnie nikt sie do mnie nie mogl dodzwonic, bo wlaczala sie poczta glosowa ORANGE (SIC!). Na moje reklamacje odpisali, ze nie moga mi zmniejszyc rachunku za oabonament za ten felerny miesiac, ale proponuja mi 20 darmowych minut do play jako zadoscuczynienie (SIC 2!). Poczatki byly wiec nieciekawe, ale po dwoch latach umowy i w miare dobrej wspolpracy przedluzylem abonament bo nigdzie indziej nie dostalbym podobnej oferty. Za darmo rozmowy do Play, 350 darmowych min do innych sieci i dobry telefon, ktory zreszta oddalem siostrzenicy bo z mojego starego jestem zadowolony. Do tego gratisowo przez pol roku 100 min do wszystkich sieci za darmo. Co do internetu w komorce to aktywowalem pakiet 500mb play online w telefonie za 15zl i jest ok.

Dla mnie siec jest ok, a duzym plusem fakt ze wiekszosc znajomych tez przeniosla sie do nich, wiec mozna gadac do oporu i takie tam... Zreszta ci co tak narzekaja na play niech pomysla, ze gdyby nie ta siec, to Wielka Trojca do dzisiaj lupila by ich rozmowami za 40-60 gr za minute itd. Nawet z tego wzgledu zalecalbym troche wstrzemiezliwosci. A jak ktos nie czyta umow to juz jego problem. Kazdy operator ma wady i zalety, ale jak chodzi o ceny uslug to chyba lepszej sieci niz play w tej chwili nie ma. Na jakosc tych uslug tez nie narzekam
      • h666r Re: Zrobiony w promocję 23.02.11, 16:56
        Dla ścisłości Play mógł obniżać stawki za połączenia bo ustawowo zarabia na połączeniach do swojej sieci ( aby pomóc nowym operatorom ), to nie jest wolny rynek. Już niedługo okres ochronny się skończy i zobaczymy jaki los spotka Play, zapewne zostanie szybko sprzedany.
        Play a raczej P4 to firma nastawiona na szybki zysk przy najmniejszych kosztach a w tej branży to niewykonalne bez pomocy państwa.
        • Gość: sa Re: Zrobiony w promocję IP: *.silesiamultimedia.com.pl 23.02.11, 19:26
          W3 też zarabia na mtr do playa. Od 1.1 2011 32grnetto +vat 23%+marża np.25%=49gr za minutę,w zeszłym roku było 36gr,a orange ma cennik od59gr do 75,plus o.72gr,a era i heyah od 59gr do 80gr kto tu więc tak naprawdę zarabia?A mtr skończyć ma się do playa do końca 2012 i ciekawe czy W3 wyrównają te te stawki.
    • ludpracujacy Zamotani przez złodzieii 23.02.11, 16:44
      Tunezja , Egipt , Libia dają przykład jak postępować ze złodziejami .
      Ale gdzie nam do Arabów .
    • te_rence Zrobiony w promocję 23.02.11, 16:46
      Polska wałem stoi! złodziejskie Sms , oszukańcze umowy, wszędzie tylko szukanie jeleni!

...........................
      NAjlepsza gra strategiczna online:
      www.supremacy1914.pl/index.php?id=177&L=4&lp=2&lpv=1&uid=419002
    • Gość: sylwekck Era nie wyłączyła i zapłacić miałem 400zł IP: 178.73.30.* 23.02.11, 17:12
      Era nie wyłączyła mi telefonu kiedy wskutek błędu oprogramowania co 2 minuty łączył się z netem. Z 60 zł abonamentu zrobiło się 400 zł. To ja już wolę żeby odcinali:P Uwaga na neta w komórce ja od tamtej pory wyłączyłem go w tym felernym telefonie. Oczywiście zgodzili się na obcięcie mi rachunku o połowę w ramach przyjaznej polityki :P. Wymagało to 2 reklamacji.
    • Gość: usmiech_nocy Zrobiony w promocję IP: *.play-internet.pl 23.02.11, 17:35
      Play ma w ofercie promocję, z której nie można skorzystać. Na święta chciałam kupić rodzicom netbooka z netem. Zdecydowałam się via internet - ofertę dla klientów Play. HP za 300 zł + pokrowiec. 3 x anulowano mi zamówienie, nikt z Play nie chciał mi podać powodów - ani przez biuro telefonicznie, ani mejlowo.
      Wreszcie kupiłam w normalnym sklepie. Sprzedawca dodał, że do tego będzie pakiet 1000 smsów za darmo. Spoko.
      Przy pierwszej fakturze okazało się, że darmowe smsy kosztują 69 zł i bez nich nie można kupić oferty, więc to pierwszy szwindel. Drugi, że nie na cały okres umowy (2 lata) ale do końca pierwszego okresu rozliczeniowego.
      Trzeci - sprzedawca poinformował, że nie ma możliwości kupienia netbooka przez sieć, bo nie przepuszczą bez dokumentów typu zaświadczenie z pracy, albo skan karty kredytowej. Tym samym w sieci wisi oferta, z której nie można skorzystać!!!
    • Gość: krm Pa Pa Play IP: *.toya.net.pl 23.02.11, 18:20
      miałem przejsć z orange do Play, ale po tym artykule rezygnuję, Puls i Era tez mnie odrzucją i nie wiem co mam robić
      • Gość: sa Re: Pa Pa Play IP: *.silesiamultimedia.com.pl 23.02.11, 19:30
        Przejdź na pre-paida playa fresh i będzie dobrze.Tylko wcześniej wszystko dokładnie przeczytaj zamiast się potem denerwować że "oszuści i złodzieje"
    • Gość: Kaalka Zrobiony w promocję IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 19:10
      ...normalnie straszne... czytam komentarze i się śmieję sama do siebie z co po niektórych :)

Sprzedawca NIE JEST ROBOTEM! Jasne, jego obowiązkiem jest poinformowanie klienta o rzeczach priorytetowych i WRĘCZYĆ regulamin świadczenia usług i regulamin do konkretnej promocji - ewentualnie powiedzieć, bo nie każdy chce dostać dodatkowy papier - gdzie i jak można w internecie umowy znaleźć. I tyle... jak coś się nie podoba (sprzedawca, usługa) to u niego NIE KUPUJ - idź do innego salonu, nikt Ci tego nie broni, nie trzymają Cię na siłę, a na sprzedawcę możesz złożyć reklamację.

Jak załatwia się coś z konsultantem JAKIMKOLWIEK przez telefon to spisuje się ładnie na kartce jego nazwisko, datę i godzinę rozmowy. Jak nie usłyszałeś nazwiska konsultanta to powiedz, żeby powtórzył jak się nazywa (chyba, że się wstydzisz...) Zawsze o niebo łatwiej złożyć na to reklamację, bo podajesz im dane na tacy (taaa... a po co ja na tacy będę podawać?) Chociażby PO TO, żeby mieć satysfakcję, że zrobiłeś wszystko w swojej sprawie, bo nikt za rączkę Cię nie będzie prowadził.

Rozbrajają mnie komentarze: nie przeniosę się do Play bo inni będą mieć do mnie drożej. Ludzie, nie spodziewałam się, że w Polsce żyje tyle Matek Teres. Co mnie obchodzi to ile ktoś będzie do mnie płacił? Obchodzi mnie to ile ja płacę, nie chcą, niech nie dzwonią. Moi znajomi nie rozgraniczają się na tych z Orange, Ery, Plusa i Play... Są moimi znajomymi, chcę do nich dzwonić to dzwonię. Masakra jakaś z tym...

I na koniec... Rozbraja mnie niedołężność niektórych ludzi. Teraz jest się cool jak jest się bohaterem "afery artykułowej". Fajnie jest wszystko nagłośnić, może załatwią za mnie sprawę. Nie raz spotykam się z ludźmi (MŁODYMI!!!) którzy nawet nie potrafią wypełnić papierowego bloczka na przelew, a zaraz rzucają Ci jakimiś sądami, bo naczytali się w internecie "pseudoprawnicy", hahah
    • Gość: tmk Prepaid IP: *.ds5.zut.edu.pl 23.02.11, 19:23
      A prepaidowcy śmieją się abonamenciarzom w twarz
      chcieliście to macie
      mi najwyzej zje 30 zl z konta i nie mam wiecej czego sie obawiac
      • baba67 Re: Prepaid 23.02.11, 20:04
        O doopie maryni to sie gledzicprzez darmowego skypa. Przez komore zalatwia sie szybko sprawy, a jak mozna to smsem. 30 zl ted wystarczy bez problemu i jeszcze bywa ze zostaje.
        Komore kupuje sie wolnym rynku najlepiej na allegro, te i ch komorki za 1 zl to zwyczajna pulapka, dostaniesz jak wgadasz jakas gigantycza liczbe minut ktore mi po grzyba.
        • Gość: tmk Re: Prepaid IP: *.ds5.zut.edu.pl 23.02.11, 20:18
          dokładnie babo jak powiadasz, właściciel abonamentu = frajer
          • Gość: Tmk Re: Prepaid IP: *.ds5.zut.edu.pl 23.02.11, 20:18
            a frajerów trzeba doić
            i dobrze :)
            dzięki temu prepaidowcy mają taniej, bo zarobią na abonamentowych "inteliegentach"
    • Gość: leon unikać Play - proste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 20:02
      chyba że ktoś ma czas na czytanie regulaminów
    • Gość: Wojtek Znowu PLAY! IP: *.gdynia.mm.pl 23.02.11, 20:04
      Za chwilę pies z kulawą nogą tam nie pójdzie!
      • Gość: kixx Re: Znowu PLAY! IP: *.acn.waw.pl 23.02.11, 20:28
        taaa,to bilans z poprzedniego roku
        Operator Przyjął Oddał Bilans
        Numerów Udział Numerów Udział
        Centertel 126 tys. 14,6% 242 tys. 28,0% -116 tys.
        Polkomtel 93 tys. 10,8% 275 tys. 31,9% -182 tys.
        PTC 76 tys. 8,8% 323 tys. 37,4% -247 tys.
        P4 558 tys. 64,7% 20 tys. 2,3% 538 tys.
        Pozostali 10 tys. 1,1% 3 tys. 0,4% 7 tys
        • Gość: detergent Re: Znowu PLAY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 21:14
          a ja Was nie rozumiem. Za niewiedzę czy nie czytanie umów ponosi się konsekwencję. Mam Play od 3,5 roku i nikt z BOA nie dzwonił z jakąś bzdurną ofertą. O możliwości przedłużenia umowy dowiaduję się SMSem 3 miesiące wcześniej.
    • Gość: nic dziwnego Nabici w III RP: ZUSy, S. Zdrowia, emerytury IP: *.spray.net.pl 23.02.11, 21:17
      Play tylko robi to, co inni mogą i bezkarnie im uchodzi. W czym problem? Ani premier Tusk ani Kaczyński nie podpisali Europejskiej Karty Praw Podstawowych. Jesteśmy nabici w chore Państwo.
    • Gość: mhm też miałem przykry kontakt z obsługą tego operator IP: *.dobrafirma.com 23.02.11, 21:28
      a. Zmienialiśmy z żoną sieć, żeby zaoszczędzić, pani obsługująca, pomimo tego, że mówiliśmy o tym od początku i kilka razy, że zależy nam na stanie darmowym nie włączyła nam go. Dodatkowo nie braliśmy komórek od operatora, wyliczyła nam abonament jaki będziemy płacić, moja wina bo zaufałem babce, nie doczytałem regulaminu, ale nas załadowała totalnie oczywiście promocja nas nie obejmowała. Rozpatrzyli nam w reklamacji tylko sprawę z stanem darmowym. We wrześniu kończy mi się umowa z nimi i na tym zakończymy przygodę z playem. Sieć nie jest zła, ale po prostu się zraziłem.
    • Gość: Mariusz to jeszcze nic, zobaczcie na to IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 21:55
      rzuccie okiem na to video:
      lift.fbapp.vevo.com/lift_jessiej/redirect.php?user=100000492247893&isrc=USUV71002973
    • wz43 Zrobiony w promocję 23.02.11, 22:29
      Niby za ściąganie jakiś plików z internetu ( nie mam żadnych takich w moim telefonie ) przyszedł do mnie rachunek na ok. 300,- zł z Play'a. Czytam lub ogladam kolejny komeentarz czy reportaż na temat tej firmy, która jak widac stosuje jakieś nieuczciwe praktyki nabierając swoich klientów na niską cenę rozmów, co później okazuje się nieprawdą. A więc omijajmy Play'a bo on nas baja!
      • Gość: dac Re: Zrobiony w promocję IP: *.elpos.net 23.02.11, 22:44
        Z playem niestety jest bardzo ciezko... ostanio kolezanka chciala zaplaci kare za zerwanie umowy bo ja zdenerwowali i ja rozwiazala...ocziscie naliczyli jej kare... niestety w salonie play nikt nic nie wiedzial... ile za co i dlaczego tak duzo.. po wielu telefonach ustalila kwote wplaty i wplacila tego samego dnia... na nastepny dzien poszla do Plusa bo chcial internet ale stwierdzono ze jest dluznikiem w play... po wielu telefonach... faksowaniu potwierdzenia wplaty play po 1,5 tyg zaksięgował kwote i zdjął ją z listy dłużników... tak jak ktoś wcześniej napisał.. Obsluga PLAYa to ŻENADA...
    • Gość: Wojtek Zrobiony w promocję IP: *.147.52.28.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.02.11, 00:10
      W Play-u obsługa klienta jest na poziomie piaskownicy dla dzieci. Na każdy temat odpowiedź brzmi - tak jest w regulaminie - jestem od początku abonentem Ery i zgłupiałem bo zachciało mi się Play-a. Zapłaciłem oczywiście 1 zł za telefon, ale w ciągu kolejnych 3 dni 350 kaucji bo przekroczyłem ich kretyński limit i za pakiet internetowy 150 zł. bo uaktywnia się po 24 - dowiedziałem się tego po rozmowie z kilku konsultantami. Poziom ich wiedzy jest niziutki co sprawdziłem dzwoniąc w ciągu 30 min. w tej samej sprawie do 3 "fachowców". Na szczęście jeden z nich udzielił mi właściwej odpowiedzi (do 3 razy sztuka). Ta super sieć mobilna żeby załatwić zwrot tej idiotycznej kaucji każe mi wysłać listem prośbę o jej zwrot - pewnie jak nie będzie to polecony to i tak zniknie - jak dojdzie to za 2 tygodnie. Gdybym chciał opisać wszystkie przygody z jednego tygodnia to chyba zajęłoby mi to ze 20 stron.
      Ale na szczęście zanim przeniosłem moje telefony z Ery jeszcze przezornie zadzwoniłem do konsultanta Ery - zapytałem ile mam zapłacić za zerwanie umowy - nie otrzymałem odpowiedzi natomiast dostałem taką propozycję, że niech się schowa Play. Pomęczę się z tym Playem 24 m-ce i DO WIDZENIA ŻEGNAM.
      • Gość: robi Re: Zrobiony w promocję IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 02:18
        a ja wykupiłem w erze intenet z 5 PLN i po przekroczeniu ( nie wielkiego limity danych) szybkośc sie zmienia ale nie grozi mi dodatkowe płacenie, bądz przez przypadkowe włączenie, bądz przez przekroczenie limitu w niewiedzy
        • Gość: Kaalka Re: Zrobiony w promocję IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 08:07
          W nowych abonamentach Play internet bez limitu prędkości jest wliczony w cenę abonamentu. Po jego przekroczeniu nie ma dodatkowych opłat, ale internet zwalnia, na tej samej zasadzie co internet mobilny. Więc Era nie jest taka wyjątkowa... Ja jestem w Play od 1,5 roku i jakoś nigdy nie miałam żadnych problemów, nikt z BOK z niczym durnym do mnie nie dzwoni, bo sobie to wyłączyłam. A Wy sobie przepłacajcie wlączajcie wszystko co się da, bo mówią "że to za darmo i piszcie do gazet później, jaki to ten i ten jest niedobry, bo mi nie chciało się nic przeczytać, myślałem, że samo się zrobi..." że na da...
    • Gość: kapitalista niezwrócony abonament IP: *.e-plan.pl 24.02.11, 08:39
      też dałem sie nabrać playowi,

najpierw naraził mnie na stratę 300zł konsultant infolinii i na końcu kiedy 2 maja przenosiłem się do innego operatora nie oddali mi abonamentu pobranego z góry.
      nie mam czasu na sądy ale nie polecam tej firmy.

poza tym jak rodzice dzwonili do mnie na playa to dostawali koszmarne rachunki
    • Gość: realista Zrobiony w promocję IP: *.sarmacka.net 24.02.11, 08:55
      Każdy "operator" rznie nas jak tylko może. Tylko od nas zależy czy damy się rżnąć bardziej czy mniej.
      Byłem w Erze i Plusie. Teraz jestem w Play-u i ogólnie jestem zadowolony. Mam dostęp do internetu w Play-u ale wcześniej sprawdziłem czy tam gdzie jestem mam zasięg. Płacę za to 45zł. za 10GB transferu. I to mi się opłaca. Telefony po 30zł. w abo. Ale dzieciaki już na kartę również w Play-u. I umowa taka, że jak coś potrzebują dają sygnał abym zadzwonił, wówczas jest dużo taniej.
      "Operatorzy" niestety wymuszają na nas baczniejsze zainteresowanie swoim kontem. Poprzez www przeglądam kilkanaście kont moich i rodziny. Zajmuje to czas, ale mam przez to wiedzę co się dzieje.
      Play - jak każdy "operator", ma problemy. Jest to pokrycie zasięgiem (a raczej jego brak), rozłączanie usługi (internet) lub brak dostępu do internetu przez np. 3-4 godziny w nocy (co może wk...wić). No i HIT: tydzień temu dostałem sms wysłanego pod koniec listopada 2010 roku!!!!! ;))). Czyli po 2.5 miesiącach. I to nie była jedyna taka wpadka "operatora". Tak więc wysyłając sms wcale nie wiem czy on dojdzie do odbiorcy, ale z pewnością dojdzie opłata za usługe na rachunku. Pozdrawiam:)
    • Gość: Jan III Zrobiony w promocję IP: *.6.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 24.02.11, 09:00
      dla mnie play = pusty sms...dziadostwo oparte na oszustwie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka